Irakezen dreigen zich in brand te steken

De politie heeft woensdagavond tegen elf uur een einde gemaakt aan de actie van een groep van achttien Iraakse mannen, vrouwen en kinderen die dreigden zichzelf in brand te steken in het politiebureau in Purmerend. De Mobiele Eenheid (ME) en een arrestatieteam overmeesterden de achttien Irakezen.
Alle actievoerders zijn aangehouden en in ME-bussen afgevoer. Niemand is gewond geraakt.

De groep verschanste zich rond 18.30 uur in het politiebureau in Purmerend. De Irakezen -allen behorend tot een familie- hadden flessen en jerrycans met benzine bij zich. Ze dreigden zichzelf in brand te steken als de vrouw van één de aanwezige mannen niet werd overgebracht naar het bureau.
Volgens de woordvoerder van de politie Zaanstreek-Waterland volgde de actie op problemen in de relationele sfeer. Twee onderhandelaars probeerden op de Irakezen in te praten en "de situatie te bevriezen".

In het politiebureau bevonden zich tien agenten, maar volgens de woordvoerder zijn die niet bedreigd. De buurt werd voor een groot deel afgesloten. De brandweer was uit voorzorg met drie wagens aanwezig, ook stonden er twee ambulances klaar.

Tja, als ze zich in de fik willen steken moeten ze toch vooral hun gang gaan lijkt me...