Ik was een kind in de jaren 90

Da_Sandman stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Ik was een kind in de jaren 90. Toen er nog leuke televisieprogramma's gemaakt werden. Zaterdagmorgen Telekids. Met Pittige Tijden, genieten met visite, wij zijn beter, de Lipstick-show, de vraag-maar-raak-gast, de Megablubberpowerrace. Dat was op RTL4. Een commerciŽle zender. De eerste. En toen nog leuk. 's Avonds Goede Tijden Slechte Tijden. Dat begon met een aflevering op een school. Met een hele jonge Antonie Kamerling en een nog jongere Reinout Oerlemans die ruzie kregen. Alleen meisjes keken ernaar. Maar iedereen wist wat er gebeurde in Meerdijk. Na Goede Tijden Slechte Tijden naar bed.

Ik was een kind in de jaren 90. Ik kreeg Flippo's bij een zak chips. Daar kon je mee flippoŽn. Of verzamelen in een map. Wie ze niet had, hoorde er toch echt niet bij. Als het regende kon je niet flippoŽn. Dus zette je je Nintendo aan. Kroop je in de huid van een Italiaanse loodgieter. Of zijn broer. Moest je de prinses gaan redden uit de klauwen van een schildpad-achtige. Of je zette je 486 Personal Computer aan. Speelde je Lemmings, of SimCity. Dat startte je op met DOS. En dat zag je in VGA beeld. Later kreeg je Windows. Had je een harde schijf van 20 MB. Sloeg je files op een klein schijfje. Waar je er dan ook honderden van had.

Ik was een kind in de jaren 90. Ik keek voetbal nog echt met het bord op schoot. Ajax-Feyenoord was soms live op televisie. Om 18.00 uur 's avonds. Of gewoon om 14.30 's middags. Ajax was toen erg goed. Won de Europa Cup 3 en de Chamions League. Werd Wereldkampioen. Op een dinsdagmorgen. En iedereen heeft het gezien. Richard Krajicek won Wimbledon. Joop Alberda maakte het Nederlands volleybalteam Olympisch Kampioen. Het Nederlands voetbalelftal werkte toe naar een penaltysyndroom. "We" werden bijna wereldkampioen. Feyenoord behaalde zijn laatste landstitel.

Ik was een kind in de jaren 90. MC Hammer - U Can't Touch This. Human Resource - Dominator. Rotterdam Termination Source - Poing. Nuke - Nana. Robin S. - Show Me Love. 2 Unlimited - No Limit. DJ Bobo - Somebody Dance With Me. Reel 2 Real - I Like To Move It. Scooter - Hyper Hyper. Charly Lownoise & Mental Theo - Wonderfull Days. DJ Paul Elstak - Life Is Like A Dance. Party Animals - Aquarius. BBE - Seven Days And One Week. Robert Miles - Children. The Sunclub - FiŽsta. R.O.O.S. - Instant Moments. Sash! - Encore Une Fois. Marshall Masters - I Like It Loud. Faithless - God Is A DJ. Vengaboys - Boom Boom Boom Boom. Southside Spinners - Luvstruck. DJ Jean - The Launch. System F - Out Of The Blue. Gouryella - Gouryella. Mr. Oizo - Flat Beat. Wamdue Project - King Of My Castle. Eiffel 65 - Blue.

Ik was een kind in de jaren '90. MTV was een rockzender. Je kon nog liedjes aanvragen ook. En kijken naar Beavis & Butthead. Fabienne en Bridget waren VJ's bij TMF. Het was allemaal vrolijk. Buitenlanders werden nog gewaardeerd. Ze maakten zulk lekker voedsel. De regering kleurde paars van de welvaart. Een Twix was nog een Raider. Lays heette nog gewoon Smiths. Naar school ging je in je aussie of je cavello. Of je was een skater. Zij reden daarvoor op de skatebike. Die kocht je dan weer met guldens. Ik voel me oud worden. Ik ga niet zeggen dat vroeger alles beter was. Wel anders. Vrolijker. Of is dat omdat ik een kind was in de jaren 90?