NBA: Mavericks breken record tegen Clippers

De Dallas Mavericks hebben in de NBA voor een opzienbarend record gezorgd. Halverwege de wedstrijd leidde de ploeg uit Texas met liefst 27 - 77 tegen de titelkandidaat uit Los Angeles. Niet eerder had een ploeg bij rust zo'n ruime voorsprong. In de tweede helft nam Dallas wat gas terug, waardoor het record voor grootste zege ooit, 148 - 80, in de boeken bleef staan. Dallas won met 73 - 124.

Los Angeles speelde zonder Kawhi Leonard die in de vorige wedstrijd uitviel na een harde botsing met ploeggenoot Serge Ibaka. Dit zal een rol hebben gespeeld, maar is absoluut geen verklaring voor de wanprestatie die de ploeg leverde. De Clippers misten in de eerste helft achttien van hun negentien afstandschoten, pakten bijna geen rebounds en wisten verdedigen de Mavericks geen strobreed in de weg te leggen.

De Golden State Warriors wonnen voor het eerste dit seizoen. Stephen Curry baarde gisteren opzien met een filmpje van een training waarin hij vijf minuten op rij driepunters raak schoot. Na 105 gemaakte schoten op rij miste hij pas. Die goede vorm nam hij mee in een uitwedstrijd tegen de Chicago Bulls. Curry scoorde 36 punten en leidde zijn ploeg naar een 128 - 129 overwinning. Curry werd de derde speler die in zijn carriere 2500 driepunters maakte en hij is ook bezig aan een serie van 64 vrije worpen in wedstrijden op rij zonder te missen.

Currys nieuwe ploeggenoot Kelly Oubre maakt precies het tegenovergestelde mee. De guard, die in plaats van de geblesseerde Klay Thompson speelt, miste dit seizoen al zijn afstandschoten en staat op een schotpercentage van 17,5%, volgens ESPN het slechtste schotpercentage ooit van een speler zo vroeg in het seizoen.

Drie ploegen hebben drie wedstrijden gespeeld en zijn nog ongeslagen. De Cleveland Caveliers wonnen verrassend makkelijk van de Philadelphia 76ers: 118 - 94. Het seizoen is nog lang, maar het lijkt erop dat de Cavaliers voor het eerst in decennia zonder LeBron James een fatsoenlijke selectie hebben. Ook Indiana en Orlando zijn nog ongeslagen. De Pacers wonnen in de slotseconden van de Boston Celtics. Damontas Sabonis zette de 108 - 107 eindstand op het bord.

Markelle Fultz lijkt na een moeizame start van zijn carriere eindelijk tot wasdom te komen in Orlando. De in 2017 als eerste gedrafte guard maakte 26 punten in een overwinning van de Orlando Magic op de Washington Wizards. Zijn ploeg won met 113 - 120. Het is voor het eerst in elf jaar dat de Magic het seizoen met drie zeges beginnen.

Uitslagen

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 73 - 124

Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 106 - 104

Washington Wizards - Orlando Magic 113 - 120

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 98 - 95

Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 118 - 94

New York Knicks - Milwaukee Bucks 130 - 110

Indiana Pacers - Boston Celtics 108 - 107

Chicago Bulls - Golden State Warriors 128 - 129

Sacramento Kings - Phoenix Suns 100 - 116

Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 127 - 91