El Ghazi redt punt voor Aston Villa tegen Chelsea, Leicester loopt averij op

Anwar El Ghazi was maandag wederom belangrijk voor Aston Villa. Op bezoek bij Chelsea schoot El Ghazi zijn ploeg naar één punt: 1-1. Leicester City kwam tegen Crystal Palace ook niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Olivier Giroud opende na 35 minuten spelen de score namens Chelsea. Na een voorzet van Ben Chilwell kopte hij de bal knap in de korte hoek raak.  In de tweede helft stelde Aston Villa al snel orde op zaken, want de ploeg van trainer Dean Smith beschikt ook over een speler in vorm: Anwar El Ghazi. De oud-Ajacied schoot de bal op aangeven van Matty Cash beheerst tegen de touwen: 1-1. Het is al weer de vijfde treffer van El Ghazi dit seizoen.

Het spel golfde na de gelijkmaker op en neer, maar er werd niet meer gescoord op Stamford Bridge. El Ghazi werd tien minuten voor het laatste fluitsignaal vervangen door Jacob Ramsey. Aston Villa staat vijfde met 26 punten uit veertien wedstrijden. Chelsea, dat twee wedstrijden meer heeft gespeeld, staat op hetzelfde aantal punten, maar heeft een slechter doelsaldo.

Leicester City, de nummer twee van de Premier League, verzuimde te profiteren van het falen van Liverpool. Het werd 1-1 op bezoek bij Crystal Palace. Kelechi Iheanacho miste in de eerste helft bij 0-0 een strafschop namens Leicester. Palace nam na een uur de leiding via Wilfried Zaha, die zelf een aanval opzette, vervolgens struikelde maar alsnog raak schoot met een knappe volley. Vlak voor tijd maakte Leicester gelijk via Harvey Barnes, die vanaf de rand van het zestienmetergebied raak schoot.

Voor Leicester City was het het tweede gelijkspel op een rij. Zaterdag werd het op eigen veld 2-2 tegen Manchester United. Vanwege het drukke schema stond Jamie Vardy niet in de basis bij Leicester. Halverwege de tweede helft werd hij alsnog ingebracht. Bij Crystal Palace werd Jaïro Riedewald een kwartier voor tijd gewisseld, zijn ploeggenoot Patrick van Aanholt bleef de hele wedstrijd op de bank.

Er zou nog een duel gespeeld worden vandaag. De wedstrijd tussen Everton en Manchester City is uitgesteld vanwege nieuwe coronabesmettingen bij Manchester City. Uit een ronde tests kwamen meerdere nieuwe besmettingen binnen de selectie naar boven. De besmettingen komen bovenop vier positieve gevallen van vorige week. Bij spelers Gabriel Jesus, Kyle Walker en twee stafleden werd er toen corona vastgesteld.

Na overleg tussen de clubs en de Engelse bond werd besloten om de wedstrijd uit te stellen en het virus niet verder te laten verspreiden. Wie besmet zijn geraakt is niet bekendgemaakt. Daarnaast zal het trainingscomplex van het eerste team voor onbepaalde tijd worden worden gesloten, nu de bubbel is doorgeprikt.

Aanstaande zondag speelt de ploeg tegen Chelsea en drie dagen later volgt de derby tegen stadgenoot Manchester United. Voordat er daarover een beslissing wordt gemaakt zal de gehele 'bubbel' opnieuw getest worden.