Messi beslist pas na het seizoen over zijn toekomst

Lionel Messi neemt pas na het huidige seizoen een beslissing over zijn toekomst. In een gesprek met het Spaanse La Sexta toonde hij zijn interesse in de Amerikaanse MLS. Het vertrek van Luis Suárez naar Atlético Madrid vindt de Argentijn nog steeds onbegrijpelijk.

Messi beschikt bij FC Barcelona over een aflopend contract. Vanaf komende maand mag hij onderhandelen met geïnteresseerde clubs. De 33-jarige aanvaller wacht met het nemen van een beslissing tot het einde van het seizoen.

“Het zou nu niet slim zijn om te zeggen wat ik na dit seizoen ga doen, want dat weet ik gewoon nog niet”, aldus Messi aan La Sexta. “Ik wacht tot het seizoen afgelopen is en zal in de tussentijd niet praten met andere clubs over een transfervrije overstap.”

“Ik zou het heel leuk vinden om erachter te komen hoe het is om in de Verenigde Staten te wonen en in de competitie daar te spelen, maar ik weet niet of en wanneer dat gaat gebeuren.”

Of Messi ook daadwerkelijk bij Barcelona vertrekt is ook nog niet zeker. Hij zou graag weer samen spelen met Neymar, echter bij de Catalaanse club wordt dat lastig.

“We hebben zo nu en dan contact, maar het wordt lastig om hem binnen te halen. We hebben meerdere topspelers nodig om op alle fronten om de prijzen te kunnen strijden, maar zulke spelers zijn duur. Neymar zou heel erg veel geld kosten en ik zie niet in waar de club dat geld vandaan moet halen.”

Over het gedwongen vertrek van Suárez is de Argentijn nog steeds teleurgesteld: “Ik kan niet begrijpen waarom Barcelona zo heeft gehandeld. Het is gekkenwerk dat ze Suárez naar een rivaal hebben laten vertrekken. Suárez speelt nu voor een team dat voor dezelfde prijzen strijdt als wij.”