Waarschuwing voor onweer en wateroverlast

Een groot deel van het land heeft zondag te maken met buien. Lokaal komt onweer voor en is kans op wateroverlast en waterhozen. Dat meldt weeronline.nl zondag. Het KNMI heeft in Noord-Brabant, Limburg en Gelderland vanwege verwachte onweersbuien code geel afgekondigd voor gevaarlijk weer.

Buien met lokaal onweer komen zondagochtend voor in een strook van Zeeland richting Friesland. Bij het IJsselmeer zijn al waterhozen gezien en plaatselijk viel al meer dan twintig millimeter regen. De buien breiden zich langzaam zuidoostwaarts uit en nemen in activiteit toe, aldus weeronline.nl.

Buien zijn er zondagmiddag vooral in de zuidoostelijke helft van het land. Hierbij is kans op onweer en wateroverlast doordat de buien zich maar langzaam verplaatsen. Op sommige plekken blijft het waarschijnlijk langdurig stortregenen. In de loop van de avond trekken de buien naar het zuidoosten weg. Limburg is er pas rond middernacht van af.

Na dinsdag breekt volgens de meteorologen van weeronline.nl een droge periode aan met zomerse temperaturen. Woensdag kan het in het zuiden lokaal 25 graden worden. De dagen daarna loopt het kwik op richting tropische temperaturen. Wel neemt vanaf vrijdag de kans op een bui weer toe.