Zwerver krijgt politiebureauverbod

Een 32-jarige zwerver heeft een wel heel makkelijke manier gevonden om aan mogelijke onderdak te komen; de man heeft een toegangsverbod gekregen voor het politiebureau. Als hij dat negeert zal hij worden opgepakt. Dat meldt de politie op haar website.

De man uit Estland liep een één jaar durende ontzegging op wegens "intimiderend en dreigend gedrag in de richting van baliepersoneel", aldus de politie.

De man is de afgelopen week meerdere keren naar het politiebureau aan het Chasséveld gekomen. Steeds vraagt hij de baliemedewerker(s) hem te helpen bij het vinden van onderdak. Politie vermoedt dat de man vanwege zijn gedrag niet meer welkom is bij Daklozenopvangcentra.

Nadat de man dreigde dat hij later terug zou komen met een tas met daarin een bom, werd hij aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Ook kreeg hij een toegangsverbod voor het bureau. Als hij dit negeert wordt hij aangehouden voor lokaalvredebreuk.

Het toegangsverbod geldt niet als hij vanwege andere gepleegde strafbare feiten wordt opgepakt. Vanwege een procedure die hij nog doorloopt kan de Vreemdelingenpolitie geen actie tegen hem ondernemen.