Neuken voor Singapore

Singapore vierde vandaag zijn onafhankelijkheid en daarbij werd een warme oproep aan de bevolking gedaan. Het land kampt met een behoorlijk laag geboortecijfer en dus werd er opgeroepen om deze dag aan te grijpen om weer eens wat extra kinderen te verwekken.

De oproep maakt officieel geen deel uit van de feestelijkheden, maar wordt verkondigd in een rap. Toch sluit de boodschap wel aan bij de nationale behoeften van het land, want met het huidige geboortecijfer daalt het bevolkingsaantal ieder jaar aanzienlijk. Voor het in stand houden van de bevolkingsgrootte is Singapore inmiddels afhankelijk van immigratie, maar juist dat gaat nogal in tegen de wensen van de bevolking.

Daarom heeft een bekende fabrikant van ademverfrissend snoepgoed het idee gevat om met een rapnummer meer mensen te overtuigen om een gezin te stichten. Ook de regering van Singapore doet een duit in het zakje: ouders hebben recht op belastingvoordelen en stevig gesubsidieerd ouderschapsverlof. Daarnaast wordt er geprobeerd om zo veel mogelijk alleenstaanden te koppelen waaruit dan ook weer nieuw nageslacht zou moeten voortkomen.


In Nederland kan dit natuurlijk ook geen kwaad