Concertverstoorder nog vast

De verwarde man die zaterdagavond een concert in Amsterdam verstoorde dat werd bezocht door koningin Beatrix zit nog vast. Zondag gaat de recherche verder met verhoren, zegt een politiewoordvoerder.

Hij kon nog niet inschatten wanneer de man wordt vrijgelaten. "Dat hangt onder meer af van wat de recherche verder nog ontdekt."

De man beklom het podium van het Concertgebouw en sprak zijn geloof in Allah uit. Daarbij benadrukte hij dat hij geen bom bij zich had. In de zaal brak consternatie uit. Verschillende orkestleden maakten zich uit de voeten. De beveiliging dacht eerst dat het bij het concert hoorde en greep daardoor niet direct in. Uiteindelijk is de man aangehouden en overgedragen aan de politie.

De koningin bleef tijdens het incident zitten. De man is een bekende van de politie en zou al snel spijt hebben gehad van zijn daad. Hij zou al vaker een verwarde indruk hebben gemaakt.

Het concert van het Philharmonisch Orkest werd gegeven ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Genootschap van Nederlandse Componisten.


Concertverstoorder nog vast