Jochie in brand gestoken voor YouTube

Een paar Zweedse knapen, die hoopten wereldberoemd te worden door YouTube, hebben aangetoond ver te gaan voor hun faam. Het trio kwam overeen dat een van hen in brand zou worden gestoken waarna de brandende jongen op internet zou komen.

Het trio uit Trollhättan wilde volgens de politie hoge ogen scoren met een spectaculair YouTube-filmpje. "We hebben nog geen arrestaties verricht. Het gaat hier om jongeren en we willen omzichtig handelen", zo laat de politie weten. "Maar we zijn wel geïnteresseerd in hun verklaring. Ik vermoed dat ze zelf de gevolgen van hun daad niet juist ingeschat hadden." De jongen die de lul was en in lichterlaaie heeft gestaan, is met zware brandwonden opgenomen in een ziekenhuis in Göteborg.

Hoewel het bizarre spelletje nieuw is, hoopt men dat zij niet andere jongeren gaan aansteken. "Het gaat om een nieuw fenomeen maar ik denk niet dat iemand tegen zijn zin deelnam. Ik vermoed dat iemand gekozen werd om het 'experiment' te ondergaan, een tweede om het te filmen en de derde om de jongen in brand te steken."