Zoektocht naar vermiste duikinstructeur gestaakt

De zoektocht naar de duikinstructeur die zondagochtend vermist raakte in de Oosterschelde is gestaakt. Er is geen reële overlevingskans meer voor de man, laat de veiligheidsregio Zeeland zondagmiddag weten. De mannen waren aan het duiken bij de Gorishoeksedijk bij Scherpenisse.

De instructeur had samen met een leerling een duik gemaakt. Toen zij rond 10.00 uur weer boven water kwamen, werd de instructeur onwel en verdween onder water. De hulpdiensten werden gebeld, maar toen zij arriveerden bij de boot waar de rest van het gezelschap op zat bleken de opvarende dusdanig in de war dat niet duidelijk werd wat er precies aan de hand was.

Toen hulpverleners na een zoekactie twee vermoeide duikers op de kant aantroffen, dachten zij dat de zaak hiermee was afgedaan. Dit bleek echter een ander duikkoppel. Zij waren naar het vasteland gezwommen nadat zij boven water de boot, waar even daarvoor de duikinstructeur verdwenen was, niet meer aantroffen.

Een groot gebied is door boten op het water, een helikopter vanuit de lucht en vanaf de wal afgespeurd. Rond 13.45 uur is de zoektocht gestaakt. De opvarenden van de boot en de familie van de instructeur zijn door de politie opgevangen.