Koe Yvonne denkt dat ze een hert is

Honderden dierenliefhebbers zijn vandaag afgereisd naar de Duitse deelstaat Beieren om daar ene Yvonne van een gewisse dood te redden. De koe is er namelijk van overtuigd dat ze een hert is.

De van oorsprong Oostenrijkse Yvonne werd onlangs verkocht aan een Duitse worstendraaier. Eenmaal in Duitsland aangekomen wist ze te ontsnappen. Niets werd meer van haar vernomen tot ze een maand later werd gespot tussen een kudde damherten.

Nu, tien maanden later, hebben tientallen mensen Yvonne al gespot en hebben jagers toestemming gekregen om de schizofrene koe dood te schieten. Het dier zou namelijk een gevaar zijn voor de omgeving.

Nadat Oostenrijkse media het bijzondere verhaal hadden opgepikt, besloot een Oostenrijke miljonair de slager geld te geven om Yvonne te kopen. Hoewel het ook hem niet lukte de koe te vangen, zijn jagers nog steeds gemachtigd Yvonne neer te schieten.

De stinkend rijke Michael Aufhauser heeft zelfs een familielid van de koe en haar kalf gebruikt om Yvonne uit het bos te lokken, maar ook dat mocht niet baten. Na een oproepje in een laatste poging het 'hert' te redden, zijn nu honderden mensen de bossen ingegaan om haar te vangen. Tot nu toe nog altijd zonder succes.