Uitslagen Eredivisie speelronde 1

Dit weekend is de Eredivisie weer van start gegaan. De eerste leider is landskampioen Ajax, dat met 1-4 bij De Graafschap wist te winnen. Kampioenskandidaat PSV verspeelde direct de eerste punten door een 3-1 nederlaag bij AZ. FC Twente had veel moeite met NAC, maar wist toch met 0-1 te winnen in Breda.

AZ is het nieuwe seizoen goed begonnen met een 3-1 zege op PSV. De wedstrijd was vooral in de eerste helft aantrekkelijk, waarin beide ploegen genoeg kansen kregen op doelpunten. AZ wist via Martens en Viergever op een 2-0 voorsprong te komen, maar zag Mertens vlak voor rust de aansluitingstreffer scoren.

Na rust was PSV beter dan AZ, maar wist nauwelijks uitgespeelde kansten te creëren. De Alkmaarders wisten zelfs nog te scoren na een counter. De nieuwe aanwist Altidore gooide de wedstrijd in het slot.

Roda JC Kerkrade heeft een knappe zege geboekt tegen FC Groningen. De ploeg kwam al snel met 10 man te staan na een rode kaart voor Vormer en de daarop volgende penalty werd benut door Bacuna. Voor en na rust kregen de Noordelingen nog genoeg kansen om te scoren, maar telkens werd er gefaald in de afronding of gestuit op doelman Tyton.

Toen de Groningse storm was gaan liggen besloot Roda te gaan aanvallen. Dit leverde een kwartier voor tijd prompt de gelijkmaker op via Fledderus. Drie minuten voor tijd wist Malki zelfs de 2-1 binnen te glijden en wist Roda daarmee de eerste winst in een openingsduel in 6 jaar te bezorgen.

ADO Den Haag - Vitesse was vooral vooraf een beladen duel. Vitesse-coach John van den Brom mocht in de eerste wedstrijd direct op bezoek bij zijn oude club ADO Den Haag en werd daar ontvangen met een groot fluitconcert van de tribune.

In de wedstrijd zelf werd er niet gescoord, al hadden beide clubs wel genoeg kansen. De grootste voor ADO kwam op naam van Toornstra, die op de paal kopte. Voor Vitesse wist spits Bony een grote kans om zeep te helpen.