[Giro] Verhoeven: "Raborenners presteren goed"

Peterselieman

De Rabowielerploeg is blij hoe de zware vijftiende etappe in de Giro d'Italia vandaag verlopen is. Kopman Bauke Mollema kwam op de Monte Zoncolan als dertiende over de streep, terwijl ook teamgenoten Mauricio Ardila en Steven Kruijswijk bij de beste twintig eindigden.

"Daar moet je niet om mopperen. We voldoen al vanaf de start in Nederland meer dan aan de verwachtingen en dat geldt ook voor vandaag," zei ploegleider Nico Verhoeven vandaag. Hij zag Mollema klimmen naar plaats veertien in het klassement op 14:35 minuten van klassementsleider David Arroyo. Ook Adrila staat met 22:02 minuten achterstand nog binnen de top twintig.

"Bauke voldeed aan de hoop die we hadden. Het is zijn eerste grote ronde en voor de eerste keer dat hij na twee weken op dit niveau presteert. Goed gedaan," ging Verhoeven verder. "Maar ook Steven Kruijswijk verrast ons erg aangenaam. Hij liet ook vandaag zien dat het met zijn klimmersbenen wel goed zit. Alleen Rick Flens had het wat moeilijker, maar hij is ook verkouden. We laten in elk geval ook in de bergritten zien meer dan alleen pelotonvulling te zijn."