Hippe English woorden

Diepe hate koester ik ertegen, mensen die Engelse woorden gebruiken in their dagelijkse Nederlandse vocabulair. 

 

Dan heb ik het niet over the woorden 'cool' of 'shit' natuurlijk, maar more het Engels dat gebruikt wordt om on te geven hoe ontiegelijk hip iets/iemand wel niet is.  

Neem bijvoorbeeld a typisch jongerenblad like de Hitkrant, Tina, Break Out! (die heten apperantly Spam! tegenwoordig, wat the inhoud van dat magazine perfect weergeeft), Elle girl, Fancy etc. etc. In every artikel zijn bepaalde woorden vervangen by Engelse woorden. Bijforbeeld: "de kekke hakjes van de nieuwe spring collectie zijn zo juicy dat iedereen ze in her fabulous kast wil hebben", of: "Jim en Jamai zijn de winners van dat year in Idols" of: "dat concert was een hele happening, echt helemaal te wauw". En dat is not gedaan om hun doelgroep extra Engels te leren, hoor. Dat is om young en hot over te komen, want in bladen like Margriet or Libelle zie je zoiets not. Het could aan mij liggen, maar ik vind dat gebruik van Engelse woorden vreselijk annoying! 

Ook op television gebeurt het daily. De ene reclame after de andere gebruikt allerlei Engelse worden or soms hele zinnen om hun product better uit de paint te laten komen. 

Wat is er dan zo wrong aan onze eigen taal? Is die not hip genoeg? Is Engels dan zo many meer hip? 

Maakt it onze taal leuker? Ik vind van not, maar ja, wie ben I? 

Het worst is nog wel moronzender TMF. Krijsende hyperactive presentators die de ene 'vetcoole' term na de andere gebruiken, almost allemaal Engels. Ik puke erop. Niet alleen omdat die presentators so erg annoying overaanwezig zijn, maar too omdat ze hot en happening proberen te zijn with hun Engelse woordjes. 

Als they dan echt zo van de Engelse taal houden, moeten ze ook maar eens de difficult woordjes gebruiken. Maar dat zie ik die brainless domme schaapjes nog niet zo fast doen. 

But weet you wat nog wel het aller ergst is? Sinds ik in Liverpool am, gebruik in in my dagelijks taalgebruik met Nederlanders unfortunately ook steeds more Engelse woorden. Sick word ik van myself. Maar ik heb een goed excuse voor my Engels; ik live er momenteel.