Ontsnapten Aken mogelijk richting Nederland

De twee criminelen die eergisteren zijn ontsnapt uit een gevangenis in Aken, proberen mogelijk te vluchten naar Nederland. Het Duitse boulevardblad Bild meldde vanavond dat ze kaarten van Nederland bij zich hadden. De Duitse politie heeft een klopjacht geopend op de twee die in een gestolen auto rijden.

Volgens Bild is het voertuig, een zwarte BMW met het kenteken E-PS 1010, voor het laatst bij een afrit van de A 40 bij Essen gesignaleerd. De A40 gaat richting Nederland. Eerder was gemeld dat bij de zoektocht naar de twee ook de Nederlandse politie betrokken zou zijn geweest. De politie in Duitsland waarschuwde mensen geen actie te ondernemen tegen het 'gewelddadige en meedogenloze' duo.

Michael Heckhoff (50) en Peter Paul Michalski (46) zaten vast wegens moord, poging tot moord en ontvoering. Ze zaten beiden een levenslange gevangenisstraf uit. Bij hun ontsnapping kregen ze hoogstwaarschijnlijk hulp van binnenuit. Dat meldden de Duitse autoriteiten vandaag.

De politie heeft gisteren een 40-jarige gevangenismedewerker opgepakt, na bestudering van videobeelden. De man zou het duo naar buiten hebben geloodst en ze van dienstwapens met munitie hebben voorzien. Eerder was gemeld dat de mannen eergisteravond een cipier van de gevangenis in Aken, net over de grens bij Kerkrade, hadden overmeesterd.

Na hun ontsnapping vluchtten ze eerst naar Keulen. In Keulen gijzelden ze gisteren een vrouw. Ze dwongen de autobestuurster met hen van Keulen naar Essen te rijden. Toen de benzine op was, lieten ze de auto achter en vluchtten ze te voet verder.

Bild meldde dat het duo afgelopen nacht in een woning in Essen een ouder echtpaar heeft overvallen. Ze gingen er vandoor met hun auto, de zwarte BMW, bevestigde de politie. De criminelen zouden zich urenlang hebben laten rondrijden door hun slachtoffers. Het echtpaar werd vanavond rond zeven uur vrijgelaten, waarna het duo verder reed.

Ontsnapten Aken mogelijk richting Nederland  (foto: ANP)