Lijk gevonden bij Solar-festivalterrein

Vandaag hebben voorbijgangers het lichaam van een dode man gevonden. Het lichaam werd in de berm aangetroffen, net buiten het terrein van het festival Solarweekend dat dit weekend wordt gehouden aan de Maasplassen in Roermond.

De voorbijgangers zagen het lichaam vandaag rond 12 uur en alarmeerden de politie, welke de doodsoorzaak aan het onderzoeken is. Er komen ongeveer 17.000 mensen op de 5de editie van het Solarweekend. Je kunt een verslag van dit festival vanavond op Nederland 3 bekijken van 1.00 uur tot 2.45 uur.

Update 18.49 uur

Volgens de politie heeft het overlijden van de man mogelijk te maken met drugs. De man is gisteravond meteen van een ander feest doorgereden naar Roermond. Er zijn nog eens 6 personen onwel geworden op de camping. De politie gaat ervan uit dat het te maken heeft met gebruik van ketamine of GHB.

Hulpverleners hebben in samenwerking met de organisatie van het festival extra maatregelen genomen. Er worden bijvoorbeeld posters opgehangen en flyers uitgedeeld met daarop de waarschuwing dat er ketamine of GHB in omloop zijn en dat niet te gebruiken. Tevens worden er strenge controles bij de ingang gehouden met drugshonden en bezoekers worden gefouilleerd.