Beats rollen door Rotterdam

In Rotterdam rollen sinds vanmiddag de dreunende beats van de Fit for Free Dance Parade door de straten. Dj's, zoals Ferry Corsten en Dana, draaien op trucks elke denkbare vorm van housemuziek. De stoet van 35 wagens vertrok vanaf de Boompjes op de noordoever van de Maas.

Voordat de wagens gingen rijden, was er een opwarmingsparty op het vertrekpunt. De Parade is uren onderweg en slingert net buiten het centrum van de stad om. Eindpunt is het Lloyd Multiplein bij de oude Schiecentrale aan de Maas in Delfshaven. De laatsten in de stoet komen daar tussen 18.30 en 19.00 uur aan. Ze kunnen meteen doorfeesten. Om 16.00 uur gaat op het plein de Closing Party van start. Om 23.00 uur is het feest voorbij.

Het is de bedoeling dat danceliefhebbers zich aansluiten bij de Parade, waarvan het thema dan ook is "I will Follow". Vorig jaar deden heel veel mensen dat. In totaal trok die twaalfde editie een half miljoen bezoekers. De organisatie heeft het dit jaar over de veertiende editie. Voor alle zekerheid hebben ze de dertiende overgeslagen. De Dance Parade heeft goed weer, het is vandaag zo'n 22 graden in Rotterdam.