Uitslag Italiaanse Supercup

SS Lazio heeft voor een kleine verrassing gezorgd door met 1-2 te winnen van Internazionale. Daardoor sleepten de Romeinen de Italiaanse Supercup in de wacht. De doelpunten kwamen op naam van Matuzalem, Rocchi en Eto'o.

Het duel werd afgewerkt in het alom bekende vogelnest in Peking en het was Lazio dat verrassenderwijs beter begon aan het duel. Het eerste schot werd gelost door Mauro Zarate en ook een tweede grote kans van de Argentijn werd door Inter-doelman Julio Cesar verijdeld.

Internazionale had in de openingsfase enkel via nieuwkomer Samuel Eto'o voor een wapenfeit gezorgd, maar werd in het laatste kwartier van de eerste helft veel beter. Sulley Muntari verprutste echter een levensgrote kans, die was gecreëerd na een snelle aanval over de as van het veld en een andere nieuwkomer, Lucio, mikte zijn kopbal op het lichaam van de uitstekend keepende Fernando Muslera.

Na de hervatting van de wedstrijd sloeg Inter de klok, maar kwamen de Romeinen op voorsprong. Het werd 0-1 na een vrije trap, die plots voor de voeten van Matuzalem belandde en de 0-2 werd gemaakt door Tomasso Rocchi, die een fraaie pass nog verfijnder afrondde met een lob.

De slotfase naderde, maar nog voordat de laatste tien minuten in gingen, kwam de nerazzurri met het antwoord op de twee doelpunten van Lazio. Invaller Mario Balotelli speelde Eto'o met een hakbal vrij, waarna de Kameroenees de bal keihard in het dak van het doel schoot. Inter bleef aandringen en een doelpunt van Milito werd terecht afgekeurd, omdat Eto'o hinderlijk buitenspel stond.

Diezelfde aanvaller mikte in de slotminuut een vrije trap net naast en ook Muntari had geen succes meer. Daardoor sleepte Lazio met een 1-2 zege de Italiaanse Supercup in de wacht.



Internazionale - SS Lazio 1-2
63’ Matuzalém 0-1
66’ Rocchi 0-2
78’ Eto'o 1-2

Scheidsrechter: Morganti
Stadion: Nationale Stadion van Peking
Gele kaart: Muntari, Chivu, Maicon (Internazionale), Matuzalém (SS Lazio)

Opstellingen

Internazionale: Júlio César, Maicon, Lúcio, Chivu, J.Zanetti, Muntari (Suazo/85), Cambiasso, Motta (Vieira/69), Stankovic (Balotelli/69), D.Milito, Eto'o

SS Lazio: Muslera, Lichtsteiner, Siviglia, Diakité, Kolarov, Brocchi, Baronio (Dabo/53), Mauri (Cribari/80), Matuzalém, Rocchi (Cruz/72), Zárate