Krul krijgt kans bij Newcastle United

Tim Krul heeft zijn debuut gemaakt als eerste keeper in een competitiewedstrijd van Newcastle United. Krul kwam in de rust als invaller in het veld voor de geblesseerd geraakte Steve Harper.

Krul wist het gedegradeerde Newcastle niet te behoeden voor puntverlies. The Magpies bleven steken op een 1-1 gelijkspel tegen het eveneens afgezakte West Bromwich Albion. De Nederlander hield echter wel de nul, daar landgenoot Shelton Martis even voor rust, met Harper onder de lat, doel had getroffen.

Eerste doelman Harper kreeg een trap tegen het hoofd van teamgenoot Shola Ameobi, waarna hij vervangen moest worden. Toch maakte Krul al eerder zijn debuut voor Newcastle. In de UEFA Cup-wedstrijd tegen Palermo liet hij een uitstekende indruk achter. Nu heeft de doelverdediger dus ook zijn eerste optreden in een Engelse competitie achter de rug.

Eerder verklaarde Krul nog dat hij wil wachten op zijn kans bij Newcastle. "Het is mijn ultieme doel om voor de 52.000 Geordies te spelen. Er zal altijd interesse blijven van andere clubs, maar ik wil hier blijven."