CU boos over erotisch concert Eelde

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een optreden van de Amerikaanse 'rockgroep' Erocktica dat op woensdag 29 augustus moet plaatsvinden in Eelde, is slecht gevallen bij de raadsfractie van de ChristenUnie (CU) in Tynaarlo, waar Eelde onder valt. De erotisch getinte Rock & Roll-show is gepland in het kader van de Eelder Corso-feestweek.

Fractievoorzitter Jaap Hoogenboom van de lokale CU zegt dat zijn partij ''niet staat te springen'' bij dit soort activiteiten. De blote en behoorlijk pornografisch getinte show neigt Hoogenboom ertoe om een verbod te vragen aan burgemeester Jan Rijpstra.

De VVD-burgervader laat in het Dagblad van het Noorden evenwel weten dat hij er vooralsnog niet over peinst het optreden te verbieden. Hij heeft namelijk geen trek 'om de moraalridder uit te hangen'. Rijpstra wijst er op dat de organisatoren bezoekers jonger dan 18 jaar niet toelaten en dat daarmee voor hem de kwestie over is. ''Ik vind het verstandig van de organisatie om het zo te doen, want ik heb wel begrepen dat er sprake is van zoveel bloot dat je je op een naturistenkamp waant.''



Sfeerbeeldje van wat Eelde te wachten staat