'Stephen King bijna aangeklaagd wegens vandalisme'

Icoon LiteratuurBev Ellis, bedrijfsleider van een boekhandel in Alice Springs, Australië, heeft auteur Stephen King bijna beschuldigd van vandalisme. Als ze echter had geweten dat de vandalist de best verkopende auteur in Amerika is, had ze naar eigen zeggen een zelfgebakken cake voor hem gemaakt, zo verklaarde ze zelf.

De multimiljonair stapte onverwacht haar winkel binnen en begon ongevraagd een aantal boeken te signeren. “Ik was in mijn kantoor toen hij binnenkwam en begon met het signeren van een aantal boeken. Een klant dacht dat hij er gewoon in zat te schrijven”.

Op het moment dat Ellis naar buiten kwam kreeg ze te horen over het vreemde gedrag van de man, waardoor ze het vermoeden kreeg dat het weleens de schrijver zelf kon zijn: “Hun boeken zijn net kinderen voor hen, ze komen even kijken hoe het met ze gaat. Negen van de tien keer komen ze even langs en vragen dan of ze een paar boeken mogen signeren en bedanken ons dat we het boek op de plank hebben staan.

Ellis liet de kans om de schrijver in levenden lijve te ontmoeten zich niet ontnemen: “Ik zag hem naar Woolworths gaan waar hij in de fruit en groente afdeling stond. Ik was zeer beleefd en vroeg hem hoe lang hij in de stad zou zijn. Hij glimlachte slechts, ik denk niet dat hij wilde dat mensen zouden weten dat hij er was. Ik vertelde hem dat als ik geweten had dat hij zou komen, ik een cake gebakken had voor hem”.

Ze verklaart verder nog dat ze vermoedde dat de auteur op vakantie was en haar winkel alleen was binnen gegaan om te kijken of zijn laatste werk, Lisey’s Story, daar ook verkocht werd. Op de vraag of het de eerste keer was dat een schrijver spontaan begon te signeren antwoordde zij: “Normaal slaan ze niet zomaar een boek open om er voor te gaan”. Wel gaf ze aan dat Stephen King zeer beleefd en welbespraakt was tijdens zijn bezoek: Hij stelde me voor aan zijn vrienden. Als afsluiting van het gesprek zei ik: Wel, dan laat ik je aan de tomaten over”.

De zes boeken die zijn voorzien van een handtekening van King zullen gedoneerd worden aan verschillende goede doelen. Deze zullen allen te maken hebben met literatuur.

het laatste boek van king
Lisey’s story


Met dank aan lizardtattoo voor de submit.