Elvis leeft na 30 jaar nog steeds voort

Icoon MuziekHet is vandaag precies 30 jaar geleden dat Elvis op 42-jarige leeftijd overleed. In de Amerikaanse stad Memphis komen donderdag vele fans bijeen om hem te herdenken, want Elvis leeft 30 jaar na zijn dood nog steeds voort bij miljoenen fans.

Wereldwijd staat 16 augustus in het teken van The King. Vanaf het landgoed Graceland worden bijvoorbeeld diverse tv-uitzendingen verzorgd. Ook is er op Graceland een concert ter ere van Presley, maar hoogtepunt van de dag is het speciale duet dat dochter Lisa Marie heeft opgenomen. Samen zingen ze 'In The Ghetto', zoals Gerard Joling nu zingt met André Hazes.

Er zijn overigens nog weinig mensen die geloven dat Elvis leeft. Zagen Amerikanen hem decennia lang bij McDonalds zitten of de supermarkt uitlopen, tegenwoordig sluit niemand meer weddenschappen af. Toch valt er nog geld te verdienen aan een levende Elvis. Degene die kan aantonen dat hij nog leeft en aanwijst waar hij verblijft, mag rekenen op een fikse beloning. De Amerikaanse schrijver, acteur en filmmaker Adam Muskiewicz loofde twee jaar terug 3 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) uit voor degene die hem op het spoor van Elvis zette. De zanger is nog steeds niet gevonden.

Kassa
Voor wie het ook kassa blijft zijn de erfgenamen. Jaarlijks stroomt er nog 42 miljoen dollar binnen. Presley was vijf jaar achtereen lijstaanvoerder van de best verdienende dode artiesten, maar staat nu nummer twee. Kurt Cobain staat nummer één. Elvis wordt overigens ook in de Nederlandse media herdacht. Op Radio 5 is hij weekartiest en Veronica zendt twee documentaires uit.

Duet met Lisa Marie: hoogtepunt of dieptepunt?