Cel geŽist tegen ontuchtige pedo-hopman

JustitieTegen de 30-jarige Ronald B. uit Vlaardingen is gisteren voor de Rotterdamse rechtbank 3 jaar cel waarvan ťťn voorwaardelijk geŽist. B. heeft bekend als hopman van scoutinggroep Prinses Irene dertien zeer jonge meisjes seksueel te hebben betast. Vanwege de grote kans op herhaling gelastte de officier van justitie een proeftijd van drie jaar, in plaats van de gangbare twee jaar.

B. sliep vanaf 1996 tijdens logeerweekeinden van de scoutinggroep tussen de potentiŽle slachtoffertjes in en betastte ze als ze - volgens hem - in slaap waren gevallen. Hij koos zijn slachtoffers zorgvuldig: alleen meisjes die waarschijnlijk niks durfden te vertellen, werden betast. Toen een 7-jarig meisje haar verhaal tegen een akela vertelde, kwam het misbruik aan het licht.

Onderzoek van de politie bracht een lading van ruim 2000 afbeeldingen met kinderporno aan het licht. Plaatjes die de hopman, die toen nog bij zijn ouders woonde, op zijn kamer opzocht op internet. Van een aantal ontdekte de politie dat ze waren gemaakt met een camera waarvan ook B. er een in zijn bezit had. ''Ik was door wat ik vond op internet nieuwsgierig geworden. Ik maakte, bijgeschenen door een zaklantaarn, foto's van de meisjes.''

B. gaf toe dat als hij niet gepakt was, hij waarschijnlijk nu nog bezig was geweest met zijn praktijken. ''Ik heb er heel erg bij stil gestaan dat het niet mag, maar het zit in me.'' B., die momenteel vrij man is en allerlei therapieŽn ondergaat, kan volgens de officier van justitie na een gevangenisstraf verder behandeld worden. De rechtbank doet op 29 augustus uitspraak.

Met dank aan MiesMouse voor de submit.