Ex-moslim PvdA: 'Verraden door partijtop'

Icoon PolitiekEhsan Jami, het Voorburgse PvdA-lid dat het Comitť voor Ex-Moslims heeft opgericht voelt zich in de steek gelaten door de partijtop. Dat zei Jami tegen Elsevier als reactie op een artikel in NRC Handelsblad. Dat artikel ging over een uitgelekte e-mail van PvdA’er Eddy Terstall aan de PvdA-top. Die moet ‘als een halve stasi’ Jami begeleiden, omdat hij te kritisch is over de Islam.

Terstall moet Jami duidelijk maken dat de ex-moslim zijn toon over de Islam moet matigen. Anders zou hij de allochtone achterban van de PvdA tegen zich in het harnas jagen. Terstall schept in zijn verslag de verwachting dat Jami zijn toon aanpast. De uitgelekte mail was eigenlijk alleen bestemd voor Kamerleden en PvdA-bewindslieden. Terstall is bang dat Jami de mail liet uitlekken. “Dat zou zijn positie in de partij lastig maken,” meent Terstall.

Jami is kwaad om de suggestie van Terstall. Hij ontkent gelekt te hebben, maar wel veel steunbetuigingen te hebben gehad. "Ik hoop dat de PvdA weer een partij voor alle Nederlanders wordt. Dat is voor ons de manier om mensen weg te halen bij Geert Wilders", denkt Jami. Ondanks de summiere steun van de partijtop denkt de ex-moslim niet aan overstappen naar een andere partij, zoals Hirsi Ali wel deed. Hij hoopt de PvdA van binnenuit te veranderen.