Las Vegas geeft Hans Klok staande ovatie

Icoon ShowbizzEen uitzinnig publiek en een staande ovatie. De beloning voor maanden hard werken was gisteravond (Amerikaanse tijd) zoet voor Hans Klok. Maanden werkte hij er naar toe; na afloop van de première van zijn eigen show op de Strip in Las Vegas was hij "door het dolle heen", zo zei de woordvoeder van Kloks management Stage Entertainment zondag. "Het was een waanzinnige, perfecte show, met goed publiek."

Anderhalf uur achter elkaar traden Klok en zijn 'assistente' Pamela Anderson op voor tweeduizend mensen. "Die twee kunnen supergoed samenwerken. Ook voor Pamela is een droom uitgekomen, zij wilde altijd al showgirl zijn." Anderson zei eerder tegen Amerikaanse media dat haar kinderen het geweldig vinden dat ze de vaste 'speciale gast' in The Beauty of Magic wordt. "Het klikt buitengewoon goed tussen die twee."

Voor Klok is een jongensdroom uitgekomen. "Als klein jongetje in Purmerend hoorde ik al van de shows van Siegfried & Roy en dacht ik al: Ik ga voor Vegas. Dat is toch het Mekka, de bakermat van de magie", zei hij eerder dit jaar. De daadwerkelijke show ging vlekkeloos. De laatste try-out iets minder. Door de grote hoeveelheid rook die Klok bij zijn shows gebruikt ging het brandalarm in een naastgelegen kantoor af. Het veroorzaakte wat consternatie maar leidde niet tot veel vertraging.

Joop van den Ende stak 25 miljoen dollar in de Amerikaanse versie van Kloks show, The Beauty of Magic. De show moest voor Las Vegas immers een maatje groter worden dan de Europese versie die er al was, met bijvoorbeeld een omvangrijk decor en een groot ballet.

"Hocus pocus Pamela pas"