Buffon kost 80 miljoen euro

Maikel (WeebI)
Gianluigi Buffon wordt door velen gezien als de beste doelman ter wereld. Ondanks dat hij uitkomt in de Serie B hangt er een fiks prijskaartje aan de Juventus-keeper: ¤80 miljoen.

De wereldkampioen was één van de weinige grote namen die bij Juventus bleef toen het gedwongen degradeerde na schuldig te zijn bevonden in het omkoopschandaal. Buffon is uiteraard nog altijd basisspeler en helpt De Oude Dame op weg naar promotie. Dat ligt overigens binnen handbereik, Juve heeft een voorsprong van tien punten op nummer twee Napoli.

Geruchten gingen dat Buffon alsnog weg zou gaan na dit seizoen, om direct voor prijzen te kunnen strijden. Onder meer rivalen AC Milan en Internazionale zijn geïnteresseerd. Technisch directeur Alessio Secco meldde echter dat de doelman niet zomaar weggaat. "40 miljoen voor Buffon? Voor zo'n bedrag zou er slechts een gezamenlijk eigenaarschap ontstaan", aldus Secco. "Hij is zeer belangrijk voor Juve", meldde de Franse coach van de club, Dider Deschamps. "Buffon heeft geen prijs als het aan mij ligt."