Ten Cate gelooft nog in Ajax als kampioen

VoetbalAjax-trainer Henk ten Cate gelooft nog steeds dat zijn team morgen landskampioen wordt. ''Ik weet dat het bijna verboden is. Maar ik denk dat wij kampioen worden. Het maakt me niet uit hoe we de titel pakken, maar we worden kampioen. Daar geloof ik in'', aldus een strijdvaardige Ten Cate.

AZ verdedigt morgen in de laatste competitiewedstrijd een voorsprong van zes doelpunten op Ajax. ''Dat lijkt veel, maar het is maar net hoe je dat bekijkt. Bovendien heeft mijn vriend Ton Lokhoff bij Excelsior mij een overwinning beloofd'', grapte de Ajax-trainer.

Momenteel staat AZ op de eerste plaats. De Alkmaarse ploeg heeft 72 punten en dat zijn er net zoveel als directe concurrenten Ajax en PSV. Het doelsaldo van AZ bedraagt +53, dat van Ajax +47 en van PSV +46. PSV heeft op papier de sterkste tegenstander: nummer 12 Vitesse. AZ neemt het op tegen Excelsior, dat al veroordeeld is tot de nacompetitie. Ajax speelt tegen nummer 15 Willem II.

AZ-trainer Louis van Gaal zei deze week niet te verwachten dat het doelsaldo van zijn team nog onder vuur komt. ''Ons doelsaldo komt niet meer in gevaar. Ik ga er niet vanuit dat Ajax of PSV met 10-0 wint. Wat zij zondag doen is daarom ook niet relevant. Dat houd ik mijn spelers steeds voor. We moeten gewoon winnen, zoals we het hele seizoen al moeten. Eigenlijk verandert er dus niets. We moeten gewoon naar onszelf kijken, maar dat valt in deze situatie niet altijd mee.'' Hoe zijn team zondag kampioen wordt interesseert Van Gaal geen fluit. Het hoeft niet met mooi voetbal. ''Als we maar winnen''.

Wie wordt er volgens jou kampioen? Laat het weten in onze poll.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.