Veel belangstelling uitvaart Gerd Nan van Wijk

Onder grote belangstelling heeft zaterdagmiddag in Schagen de uitvaart van de 16-jarige Gerd Nan van Wijk uit Heerhugowaard plaatsgevonden. Enkele honderden mensen woonden de dienst bij.

Gerd Nan van Wijk overleed maandag als gevolg van klappen die hij tegen zijn hoofd kreeg. De verdachte, de 17-jarige Pepijn V. uit Alkmaar, werd maandag kort na het incident aangehouden. Hij heeft een volledige bekentenis afgelegd.

Justitie legt de jongen doodslag ten laste. Op basis van de verklaringen die de verdachte en anderen hebben afgelegd, concludeerde justitie donderdag dat de 16-jarige Heerhugowaarder uiteindelijk om een roddel is doodgeslagen.

Het gewelddadige incident had plaats op het schoolplein van het Jan Arentsz College in Alkmaar, waar Gerd Nan van Wijk leerling was. Naar schatting zeshonderd scholieren van de school woonden vrijdagmiddag een speciale herdenkingsdienst bij op de plek waar hun medeleerling om het leven werd gebracht. Zij plaatsten onder meer een steen met daarop een lieveheersbeestje als symbool tegen zinloos geweld.

Op het verzoek van het Jan Arentsz College om de vlag halfstok te hangen werd zaterdag in de omgeving van het huis van de familie Van Wijk sporadisch voldaan.

-
Zie ook: HetlevenvanGerdNan.nl