FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 14 april 2007

Lot ADO Den Haag staat vast

ADO Den Haag zal komend seizoen in de Jupiler League uitkomen. Door de 0-2 nederlaag zaterdag tegen Roda JC zijn de Hagenezen officieel gedegradeerd.

Schrale troost voor ADO is het feit dat ze komend seizoen in een nieuw stadion mogen voetballen. Nog één competitiewedstrijd zal ADO spelen in het oude vertrouwde Zuiderpark, op 22 april zal FC Groningen de laatste gast zijn.

De wedstrijd van vandaag was tekenend voor ADO dit seizoen. Geen enkele kans kregen ze van de Limburgers terwijl ze zelf mede schuld hadden aan de tegendoelpunten. Keeper Sergio Sánchez ging niet vrijuit bij de eerste goal. Een vrije schop van Davy De Fauw vloog, zeker niet onhoudbaar, in het net. De tweede treffer kwam uit een penalty, deze werd veroorzaakt door Angelo Martha, die pas zijn vierde wedstrijd speelde dit seizoen. Marcel Meeuwis verschalkte Sergio Sánchez vanaf 11 meter.

De nederlaag voor ADO betekende een nieuw negatief clubrecord, vijftien wedstrijden op rij wisten ze niet te winnen. De laatste gewonnen wedstrijd was 16 december 2006, thuis tegen Willem II met 2-1.

ADO promoveerde na het seizoen 2002-2003 naar de eredivisie, sindsdien eindigden ze op de vijftiende, veertiende, vijftiende, en dit jaar laatste plaats. In totaal werden er 32 wedstrijden gewonnen, 26 gelijk gespeeld, en 76 verloren.

Lichaam vermist Almeers meisje gevonden

Icoon PolitieIn de Noorderplassen bij Almere is zatermiddag het stoffelijk overschot van de vermiste 17-jarige Cassandra van Schayk uit Almere gevonden. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Het meisje werd sinds 24 maart vermist. Hoe het meisje om het leven is gekomen, is nog onbekend.



Door politie verspreide opsporingsfoto's van Cassandra

Met dank aan Re_plaY, weet_ik_veel en Funkamental voor de submit.

Italiaans voetbalschandaal verergert zich

Icoon VoetbalOnderzoekers die het Italiaanse omkoopschandaal in het voetbal bestuderen, zeggen genoeg bewijzen te hebben om nog eens 48 mensen aan te klagen. Daarbij zitten officials van de Italiaanse voetbalbond. Van 39 wedstrijden wordt uitgegaan dat zij niet eerlijk zijn verlopen.

Naast de al eerder bestrafte clubs Juventus, AC Milan, Fiorentina, Reggina en Lazio Roma wordt nu ook Messina genoemd. De sportief directeur van die club zou een aanklacht boven het hoofd hangen. Hij ontkent iedere betrokkenheid bij het schandaal.

Volgens een correspondent van de BBC in Italië bevat de lijst van verdachten twee officials die de scheidsrechters benoemden en de voormalige vice-president van de Italiaanse voetbalbond. Ook worden nog eens acht scheidsrechters beschuldigd van corruptie.

In 2006 werden vier Italiaanse clubs beschuldigd van betrokkenheid bij omkopingspraktijken. Zware straffen werden geëist, en Juventus, Fiorentina en Lazio werden gedegradeerd naar Serie B. Later werden deze straffen verlaagd.

Met dank aan Nood-kloon voor de herschreven en vertaalde submit.

Uitslagen Eredivisie 14/04/2007

Er werden vanavond weer wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. ADO Den Haag is, door dat het zelf verloor en RKC won, nu officieel gedegradeerd en speelt volgend seizoen in de Jupiler League.

PSV - FC Twente 2-0
19' Farfán 1-0 (assist Cocu)
20' Farfán 2-0 (assist Méndez)

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 34.000
Geel: El Ahmadi, Heubach (Twente).

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Addo, Salcido, Alcides, Méndez, Simons, Afellay (Culina/74), Cocu, Farfán, Koné (Zeefuik/83)

Twente: Boschker, Braafheid (Wellenberg/78), Wielaert, Zomer, Heubach, El Ahmadi, Aissati (Bakkal/76), Engelaar, Bakircioglu (Arnautovic/77), N'Kufo, Touma



ADO Den Haag - Roda JC 0-2
48' De Fauw 0-1
59' Meeuwis 0-2 penalty

Scheidsrechter: v. Sichem.
Toeschouwers: 7.500.
Geel: Martha, de Vries, Verhoek (allen ADO), Cissé (Roda JC)

Opstellingen

ADO: Sergio Sánchez, Rijaard, Saavedra (Bodde/53), Martha, Bakkati, Rankovic (De Vries/63), Delorge, Bosschaart, Coster (Verhoek/52), Kolk, Mols

Roda JC: Kujovic, De Fauw, Kah, Lachambre, Agustien, Sibum, Meeuwis, Bodor (Bouchiba/82), Cissé (Saeijs/65), Oper, Ramzi.



Excelsior - RKC Waalwijk 0-3
54' Janssen 0-1 (assist Van der Haar)
59' Janssen 0-2 (assist Vertonghen)
90' Janssen 0-3

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 3.000.
Geel: Bandjar, Bruins, Braber (allen Excelsior), Vertonghen (RKC).

Opstellingen

Excelsior: Graafland, Bandjar, v.Nieuwstadt, H.Drost, Piqué, Bruins (Luyckx/81), v.Dieren, Guijo-Velasco (Braber/60), Slory, Voskamp, Rojer (Zijm/65).

RKC: Lemmens, v.Diemen, Koenders, Bakens, D.Mulder, Garcia (De Ceulaer/73), Berger, Obodai, Vertonghen, Janssen (Vink/90+1), v.d.Haar (Kage/88).

Benieuwd naar de stand ? Die kan je hier vinden.

Manchester United naar finale FA Cup

Manchester United heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de finale van de strijd om de FA Cup. De koploper in de Engelse Premier League won in de halve eindstrijd met 4-1 van Watford.

De grote man bij de Mancunians was Wayne Rooney. De aanvaller was goed voor twee treffers en bereidde de goal van Cristiano Ronaldo voor. De vierde treffer voor United werd gescoord door Kieran Richardson.

Watford kwam via een omhaal van Hameur Bouazza nog wel op 1-1, maar verder kon het de opponent niet in verlegenheid brengen. Morgen ontmoeten Chelsea en Blackburn elkaar in de andere halve finale.

Phoenix Wright krijgt concurrentie

Naast het derde deel in de Phoenix Wright-serie kondigde Capcom vandaag ook een andere advocaten-game aan: Harvey Birdman: Attorney at Law.

Harvey Birdman, bekend als jaren '60 popicoon Birdman vecht nu op een andere manier tegen de misdaad: in de rechtszaal. Daarnaast draagt hij een pak, en heeft hij een beer als huisdier.

Harvey Birdman is naast de legendarische tekenfilmserie ook bekend als vast onderdeel van Adult Swim, en de game zal dan ook op deze cartoon gebaseerd zijn.

De game wordt ontwikkeld door High Voltage Software, bekend van de Family Guy game, Call of Duty 2: Big Red One en Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude.

De game wordt van de herfst verwacht voor zowel de PSP als de PS2.


BIIIIIIIIIIIIIRDMAAAAAAAAAANN!!!

Probleemjeugd wordt alsmaar jonger

Icoon BinnenlandsIn de Utrechtse wijk Overvecht zorgen kinderen van 8 tot 12 jaar voor veel overlast. Naar schatting maken 100 tot 150 kinderen zich schuldig aan intimidatie, kleine diefstallen en zijn ze onhandelbaar op school. De jeugdwerkers uit de wijk trekken aan de bel, "Kinderen van 8, 9 jaar intimideren leeftijdsgenootjes, oudere buurtbewoners, en ze luisteren naar niemand. Het begon met incidenten, maar de laatste twee jaar is er echt sprake van een structureel en omvangrijk probleem. Inmiddels is het zover dat onze jongerenwerkers liever met wat oudere jongeren werken. Die luisteren tenminste nog.", aldus Erwin de Boer, manager van Cumulus Welzijn, de werkgever van de jeugdwerkers.

Cumulus Welzijn zegt dat het voornamelijk kinderen uit Marokkaanse families zijn. Een aantal van die families zouden zeer moeilijk te bereiken zijn voor de jeugdwerkers. "We weten het niet meer. Onze vriendelijke methoden helpen voor deze groep niet. En de politie begint pas met ingrijpen vanaf de 12-jarigen. Maar de belangrijkste ontbrekende schakel zijn de ouders: zo lang die de andere kant uitkijken kom je nergens." Wethouder Rinda den Besten deelt de bezorgdheid: "Een deel van deze jongeren is niet aanspreekbaar op hun gedrag en dat kunnen we niet accepteren."

Ouders
Er zijn al tal van maatregelen genomen zoals jeugdadviesteams die kunnen ingrijpen bij problemen, speeltuinverboden voor de jonge raddraaiers, aparte 'relklasjes' voor moeilijk hanteerbare kinderen en er wordt gekeken naar opvoedingsondersteuning voor de ouders. Voor dat laatste kijkt de wethouder naar Den Haag, het kabinet heeft beloofd dat er een verplichte opvoedingsondersteuning komt, welke volgens Den Besten niet snel genoeg ingevoerd kan worden.

Gemeente, politie, jeugdwerkers en buurtbewoners zijn het met elkaar eens dat de bal bij de ouders van de probleemkinderen ligt. De Boer: "Iedereen werkt samen om dit op te lossen. Maar de ouders moeten meedoen. Desnoods onder dwang." De cameraploeg van het NOS-journaal die vandaag in de wijk was, werd ontvangen door een groepje van de jongeren: "Kanker op met je camera. Ik ga je camera stukmaken". Als alle maatregelen aanslaan zou dat in de toekomst dus niet meer voor mogen komen.
Reljongere
"Kanker op met je camera. Ik ga je camera stukmaken"(Foto: NOS)

Met dank aan Imurderu voor de submit.

Geen GP van Duitsland dit jaar

Er zal dit jaar geen Grand Prix van Duitsland plaatsvinden. De race in juli op de Nürburgring zal door een rechtenkwestie als de Europese Grand Prix worden georganiseerd.

De Nürburgring en Hockenheim organiseren vanaf dit seizoen afwisselend de Duitse race. De rechten op de titel "Grand Prix van Duitsland" zijn echter in handen van de eigenaars van de Hockenheimring. De organisaties van de twee circuits hebben geen overeenstemming bereikt over het gebruik van de titel.

Dat betekent dat de race in juli alsnog de titel "Grand Prix van Europa" zal krijgen. Het is voor het eerst in bijna vijftig jaar dat de Grand Prix van Duitsland niet plaatsvindt. Ook de officiële site van de Formule 1, formula1.com, spreekt inmiddels van de Grand Prix of Europe.

Poker, gokken en het casino

Als je de verhalen mag geloven dan is heel Nederland inmiddels aan de Poker. Als simpel burger is er eigenlijk ook geen ontkomen meer aan. Bijna elke commerciële zender heeft een eigen Poker uitzending en vooral Veronica's Poker heeft de eerste paar weken veel kijkcijfers weten te scoren. In dit laatste programma werd ( tot vervelens toe) uitgelegd welke combinaties er allemaal mogelijk zijn bij Texas Hold'em. Texas Hold 'em is tegenwoordig de bekendste spelvorm van Poker en het is de meest voorkomende vorm van Poker waarbij spelers tegen elkaar spelen. Het doel van het spel is om de hoogst mogelijke kaartcombinatie te maken. Een aantal maanden geleden ben ik ook zo dom geweest, mijn ziel te verkopen, niet aan Beëlzebub maar aan het spel Poker. Poker is een geweldig en passievol spel waarmee je je geld verliest, je tijd en als je niet voorzichtig bent je vrienden. Het maakt meer kapot dan je lief is maar het leven zit vol risico en je moet het niet altijd op veilig spelen. Een keer in de zoveel tijd moet je een keer "all in". Het lot schudt de kaarten en wij spelen.

Geen straf voor middelvinger Kimi

Kimi Räikkönen zal niet bestraft worden voor een incident tijdens de vrijdagtrainingen. De Fin toonde zijn middelvinger aan Scott Speed.

Räikkönen werd opgehouden door Speed tijdens de tweede vrije training en gaf de Amerikaan het internationale gebaar van vriendschap. "Hij keek niet in zijn spiegels en blokkeerde me volledig," verklaarde Räikkönen. De FIA gaf aan het misbaar te hebben gezien, maar niet te zullen optreden.

Gary Kasparov gearresteerd op anti-Poetin-bijeenkomst

Icoon BuitenlandsGarry Kasparov is in Moskou opgepakt bij een verboden demonstratie tegen het bewind van president Poetin. De oud- wereldkampioen schaken is naar een rechtbank gebracht op beschuldiging van het roepen van anti-regeringsleuzen. Kasparov werd ingerekend toen hij op weg was naar het Poesjkinplein.

Kasparov en oud-premier Kasjanov hadden de betoging georganiseerd. De politie maakte na ongeveer een uur met geweld een eind aan de betoging.

Bijna 200 deelnemers en journalisten werden ook opgepakt. Kasparov stelt dat Rusland onder Poetin anti-democratisch wordt en afglijdt tot een totalitaire samenleving. Bij de rechtbank sprak Kasparov van "een grote overwinning voor de oppositie, omdat de mensen hebben doorgezet en de protestmars is doorgegaan. Vandaag heeft het regime zijn ware gezicht laten zien".

De autoriteiten hadden al aangekondigd dat ze de mars desnoods met geweld zouden tegenhouden. Er waren meer dan 9000 politiemensen op de been, bewapend met wapenstokken.

Met dank aan Roel_Jewel voor de submit.

Gemengde gevoelens bij Super Aguri

Super Aguri is er wederom in geslaagd om met een coureur deel te nemen aan de tweede kwalificiatiesessie. Op het circuit van Bahrein was Anthony Davidson de gevierde man. De Brit start zondag vanaf de dertiende plaats. Zijn teamgenoot Takuma Sato deed het wat slechter en begint op de zeventiende stek.

Davidson was erg blij met het behaalde resultaat. "Het was een goede kwalificatiesessie en ik genoot er erg van. Ik wist door te dringen tot de tweede sessie, en dat was ook ons doel aan het begin van het jaar. Om dat te doen, en dan ook nog eens mijn teamgenoot te verslaan, was erg goed en ik ben dan ook erg blij. Met de balans in de lange runs was ook niets mis, dus ik heb veel vertrouwen in een sterke race."

Sato was enigszins getemperd in zijn enthousiasme. Dit kwam voornamelijk door de slecte kwalificatie. "We hadden progressie geboekt in de ochtend en hadden de auto ook snel gemaakt tijdens de lange runs, maar ik kon deze snelheid helaas niet omzetten in de kwalificatie", aldus de coureur. "Het is heel jammer dat ik niet genoeg grip had. Hierdoor gleed ik veel en verloor ik veel tijd. Toch denk ik dat ik een goede racesnelheid heb, dus ik verwacht morgen nog wel wat posities te kunnen winnen."

Opnieuw warmterecord gebroken

Icoon WeerEr is weer een warmterecord gebroken. Bij het KNMI in De Bilt werd het nog nooit zo vroeg in het jaar warmer dan 25 graden. Het was rond 18.30 uur 27,6 graden bij het meetstation in De Bilt.

De vorige recordhouder was het jaar 1904. Toen werd het op 15 april warmer dan 25 graden. Landelijk gezien is de eerste zomerse dag al wél eerder voorgekomen. Eind maart 1968 werd het in Gemert en Venlo bijna 26 graden.

De temperatuur komt al sinds donderdag 12 april boven de 20 graden. De eerste temperaturen boven de 25 graden werden vrijdag 13 april waargenomen in het zuiden en zuidwesten. Die dag werd zelfs 25,6 graden gemeten in het Zeeuwse Westdorpe.

Het KNMI spreekt over een 'unieke reeks zomerse dagen'. Na maandag neemt de temperatuur af, maar blijft hoger dan de 12 à 13 graden die normaal zijn voor deze periode van het jaar.


Zomer op het strand

Verkerk tegen Chela in Monaco

Martin Verkerk moet het in de eerste ronde van het tennistoernooi van Monte Carlo opnemen tegen de Argentijn Juan Ignacio Chela. Het toernooi in Monaco, dat deel uit maakt van de Masters Series, gaat morgen van start.

Na langdurig blessureleed maakte Verkerk dit jaar in Rotterdam zijn rentree op de tennisbanen. Hij kan dankzij een beschermde ranking van de ATP nog in zes toernooien uitkomen. De laatste is het toernooi van Roland Garros. Tot nu toe strandde hij drie keer in de eerste ronde.

Albers niet tevreden

Het team van Spyker F1 kruipt langzaam richting de staart van de rest het veld. Het verschil met de overige teams is duidelijk minder dan tijdens de eerste twee races.

Christijan Albers was niet helemaal tevreden met het resultaat na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. Hij was vooral niet goed te spreken over de balans van zijn auto. "De eerste keer dat ik vanmorgen in de training naar buiten ging, voelde de auto niet heel goed aan. We hebben wat veranderd voor de kwalificatie, maar hij het insturen bleef ik tijd verliezen. Het is teleurstellend om weer achteraan te staan, maar we weten dat we morgen tijdens de race beter zullen meekomen."

"Het was vrij moeilijk om de perfecte ronde te rijden, maar ik ben blij met wat ik heb bereikt", aldus Adrian Sutil. "De omstandigheden op de baan zijn na de training van vanmorgen niet meer veranderd, dus we wisten wel wat we konden verwachten. Ik denk dat we het in de race vrij goed kunnen doen. We moeten gewoon een goede start maken en in de eerste bocht zoveel mogelijk plaatsen goedmaken. Het doel is echter het halen van de finish, zonder fouten te maken."

Buijs voorlopig als verdediger

Alles wijst er op dat Danny Buijs zich de komende tijd als verdediger mag gaan manifesteren. De trainer van zijn club Feyenoord, Erwin Koeman, heeft namelijk laten weten dat er voor de 24-jarige speler vooralsnog geen plaats is op het middenveld.

"Zolang wij met drie spitsen spelen, en daar ziet het wel naar uit, komt hij rechts in de verdediging het best tot zijn recht. Daar zijn we heel duidelijk in geweest", liet Koeman in het Algemeen Dagblad weten. In het verleden heeft Buijs echter laten weten dat hij liever op het middenveld speelt. Vorig seizoen maakte hij bij FC Groningen een goed seizoen mee als rechtshalf.

Buijs zal de concurrentie de komende tijd aan moeten gaan met Dwight Tiendalli. Deze verdediger, werd net als de Dordrechter, vorige zomer naar de Kuip gehaald.

EK atletiek vanaf 2010 om de twee jaar

De EK atletiek zal vanaf 2010 om de twee jaar gehouden worden, dat heeft de Europese Atletiekfederatie EAA bekend gemaakt. Nu worden de kampioenschappen nog om de vier jaar gehouden.

Vanaf 2010 staat het EK atletiek outdoor in alle even jaren op het programma. De EK indoor de WK outdoor werden al om de twee jaar gehouden. In de jaren dat het EK samenvalt met de Olympische Zomerspelen, zullen de 10.000 meter, de marathon, het snelwandelen en de meerkampen niet op het programma staan.

[P-R] Negentien Nederlandse deelnemers

Komende zondag staat de klassieker Parijs-Roubaix weer op de wielerkalender. Dit jaar verschijnen er negentien Nederlandse wielrenners aan de start. Het belooft overigens een zware dag te worden, aangezien de temperatuur in Compiégne, de startplaats, op liep tot bijna 30 graden.

Het is vanzelfsprekend dat Rabobank zich hofleverancier mag noemen. De wielerequipe laat vijf Nederlanders meerijden. Tevens zijn er ook vijf landgenoten opgenomen in de selectie van Skil-Shimano. Verder zullen voor Cofidis ook nog twee Nederlandse renners meerijden. Tot slot leveren T-Mobile, Milram, Agritubel, Gerolsteiner, Wiesenhof, Quick-Step en Astana allen nog één Nederlander.

Alle Nederlanders voor Parijs-Roubaix:

NaamPloeg
Jan BovenRabobank
Bram de GrootRabobank
Rick FlensRabobank
Leon van BonRabobank
Max van HeeswijkRabobank
Maarten den BakkerSkil-Shimano
Floris GoesinnenSkil-Shimano
Albert TimmerSkil-Shimano
Maarten TjalingiiSkil-Shimano
Aart VierhoutenSkil-Shimano
Michiel ElijzenCofidis
Mathieu HeijboerCofidis
Servais KnavenT-Mobile
Niki TerpstraMilram
Hans DekkersAgritubel
Tom StamsnijderGerolsteiner
Bas GilingWiesenhof
Steven de JonghQuick-Step
Koen de KortAstana

DOS'46 prolongeert korfbaltitel

DOS’46 is voor het tweede jaar op rij landskampioen korfbal geworden. In een spannende finale in Ahoy werd PKC met 17-16 verslagen.

In het begin van de wedstrijd was het echter PKC die duidelijk de sterkste ploeg was en vlak voor de rust bedroeg de voorsprong zelfs vijf punten. In de tweede helft kwam DOS’46 echter sterk terug boog de achterstand om in drie punten voorsprong. PKC kwam nog terug tot één punt, maar uiteindelijk trok DOS’46 aan het langste eind.

[GP2] Bahrein: uitslag race 1

Luca Filippi heeft vanaf pole position de chaotische eerste race in Bahrein gewonnen. De problemen begonnen al bij de start, toen vier rijders bleven staan. Daarna volgden vele al dan niet mislukte inhaalacties in het hele veld, maar Filippi trok zich daar niets van aan en reed comfortabel naar zijn eerste GP2-overwinning.

PosRijderTeamTijd
1L. FilippiSuper Nova International58:34.676
2T. GlockiSport International+ 8.162
3A. ZuberiSport International+ 11.903
4B. SennaArden International+ 16.373
5L. Di GrassiART Grand Prix+ 16.074
6A. ZauggArden International+ 39.135
7N. LapierreDAMS+ 39.462
8B. GarciaDurango+ 40.122
9K. ChandhokDurango+ 43.505
10M. AmmermullerART Grand Prix+ 51.883
11S. YamamotoBCN Competicion+ 62.082
12A. SoucekDPR+ 64.142
13C. BakkerudDPR+ 64.409
14V. PetrovCampos Racing+ 69.289
15H. TungBCN Competicion+ 72.116
16A. PizzoniaFMS International+ 1 ronde(n)
17K. NakajimaDAMS+ 1 ronde(n)
18K. HirateTrident Racing+ 1 ronde(n)
19S. JimenezRacing Engineering+ 1 ronde(n)

Gebruik van antirimpelcrèmes niet zonder gevaar

Icoon MedischHet gebruik van antirimpelcrèmes of faceliftcrèmes draagt een zeker gezondheidsrisico met zich mee, zeggen drie onderzoekers van de medische faculteit van de universiteit van Laval in Canada. Het gaat om de aanwezige chemische toevoeging DMAE in cosmetica zoals crèmes, lippenstift, shampoo, zeep en lotions die een negatief effect hebben op de gezondheid. Het gezondheidsrisico zal niet groot zijn, maar het is niet getest zoals dat bij medicijnen wordt gedaan. “Het is belangrijk dat er nadere studie wordt gedaan naar het effect van de aanwezige chemische stof”, zegt François Marceau, docent-onderzoeker van de universiteit.

Hij steunt het idee dat de effecten van chemische toevoegingen in cosmetica moeten worden gekeurd zoals dat ook bij nieuwe medicijnen gebeurt. Volgens Marceau is men geneigd de negatieve effecten op de gezondheid van deze producten niet te willen zien. De onderzoeker zegt ook dat Botoxinjecties beter onderzocht moeten worden door de wetenschap. “Het is een vergif. Het betekent niet dat het niet gebruikt mag worden maar je moet goed weten hoe het gebruikt moet worden. We weten niet wat de effecten zijn voor het gebruik op langere termijn. Het is mogelijk dat toevoeging niet geheel oplost. Het blijft misschien achter in de cellen en we weten nog niet wat daar de consequenties van zijn. Dat is frustrerend” aldus Marceau.

In vitro tests wijzen uit dat de crème 25 procent van de cellen doodt na 24 uur dat het is opgedaan. Het effect van DMAE is om de huidcellen als het ware op te blazen om zo rimpels te doen verdwijnen. Ditzelfde goedje wordt gebruikt in lippenstiften om de lippen voller te laten lijken. De conclusies van het onderzoek door Marceau, Guillaume Morisette en Lucie Germain zijn opgenomen in het laatste nummer van British Journal of Dermatology.

Treasure Island Z in bewegende beelden

Treasure Island Z (werktitel) volgt de legende over de roemruchte piraat Barbaros die de schatten van de wereld gestolen heeft en deze vervolgens verborgen heeft op een mysterieus eiland. De bedoeling van het spel is dat jij als speler het eiland gaat verkennen en puzzels gaat oplossen. Met de Wiimote en nunchuk kun je voorwerpen oppakken en openen, sleutels omdraaien, een muziekinstrument bespelen, navigeren en dingen combineren. Het spel moet deze herfst al in de winkels liggen.

Een impressie van het spel kun je HIER bekijken.



Duizendponder in Hulten opgeruimd

Icoon BinnenlandsDe ontmanteling van een zware bom, een Amerikaanse duizendponder, in het West-Brabantse Hulten is zaterdag succesvol verlopen. Dit liet de gemeente zaterdag weten.

Rond half een 's middags werden alle maatregelen ingetrokken. 187 mensen konden hun huis weer in en het treinverkeer tussen Breda en Tilburg werd hervat.

Tijdens de operatie waren vijftig politiemensen, twintig medewerkers van de gemeente en drie specialisten van de Explosieven opruimingsdienst (EOD) aanwezig. Vier medewerkers van de brandweer en GGD stonden paraat.

Slechts zes mensen hebben gebruik gemaakt van de opvang in een in de buurt gelegen hotel.

[upd] Zelfmoordaanslag in Casablanca

Icoon TerrorismeTwee zelfmoordterroristen zijn zaterdag in de Marokkaanse stad Casablanca om het leven gekomen toen ze bij het Amerikaans cultureel centrum hun bomvest tot ontploffing brachten. Volgens de politie zijn alleen de daders omgekomen.

De daders vroegen aan agenten bij een controlepost of ze toegang mochten hebben tot het gebouw van het cultureel centrum Dar America. Toen hen naar de reden van hun bezoek werd gevraagd, bliezen ze zichzelf op. Een voorbijganger raakte gewond.

Dinsdag kwamen in Casablanca drie terroristen om. Ze bliezen zichzelf op toen de politie hen wilde arresteren. Ze werden gezocht in verband met een aanslag op een internetcafé. Vorige maand arresteerde de politie in Casablanca meer dan veertig islamisten die aanslagen zouden voorbereiden.

Update 16.06 uur
De Marokkaanse veiligheidsdiensten hebben zaterdag een man gearresteerd die het brein zou zijn achter de reeks zelfmoordaanslagen in het Noord-Afrikaanse land. Ook een vermeende handlanger van de terreurverdachte is opgepakt.

De politie liet weten dat de leden van de terreurgroep zijn geïdentificeerd. Ook zou de politie de plek hebben ontdekt waar de terroristen hun explosieven maakten.

Volgens de politie zat de terreurgroep onder meer achter de zelfmoordaanslag van vanochtend bij het Amerikaans cultureel centrum in Casablanca.

Vennegoor kopt Celtic naar finale FA Cup

Celtic heeft de finale bereikt van de strijd om de Schotse FA Cup. Tegen St. Johnstone, dat een divisie lager speelt, had de ploeg uit Glasgow het onverwacht moeilijk, maar wist uiteindelijk met 2-1 te winnen.

Al vroeg in de wedstrijd bracht Jan Vennegoor Hesselink Celtic op een 1-0 voorsprong door middel van een penalty. St. Johanstone deed via een lob van Martin Hardie wat terug (1-1) en bleef het de defensie van Celtic moeilijk maken. Vennegoor zorgde er met een kopbal uiteindelijk voor dat Celtic zich alsnog voor de finale plaatste.

Duitsers hebben genoeg van Knut

Het schattige ijsbeertje Knut verdeelt Duitsland. De helft van de Duitsers heeft meer dan genoeg van de mediahype rond het verstoten diertje in de Berlijnse Zoo. Een ander deel wil echter nog steeds alles weten van Knut.

Dertig procent van de Duitsers vindt dat de media veel te veel aandacht besteedt aan het ijsbeertje. De dierentuin zal er niet mee zitten. Dankzij Knut trekt de zoo nog steeds tienduizenden bezoekers per dag. Dat is veel meer dan normaal in het voorjaar.


De helft van de Duitsers heeft genoeg van Knut

Vogel velt motorrijder

Een vogel velde in het Zeeuwse dorp Sint-Annaland een motorrijder. De 26-jarige man uit Bergen op Zoom raakte vrijdagavond van de weg toen een vogel met opengesperde vleugels tegen hem aanknalde.

De motorrijder viel en gleed door tegen een verkeersbord. Het slachtoffer is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Van de vogel, waarschijnlijk een fazant of een patrijs werden alleen wat veren teruggevonden.


Een fazant of een patrijs velde de motorrijder

Frituurvet zou overval hebben verijdeld

De eigenaar van de Utrechtse snackbar De Molen in de van Eyzingalaan in Transwijk ontkent dat hij donderdag twee overvallers met frituurvet zijn zaak heeft uitgewerkt. Dat is opmerkelijk want de politie meldde gisteren dat dit wel het geval is geweest.

De politie, die de daders buiten niet meer kon achterhalen, trof in het Oudenrijn Ziekenhuis een 16-jarige jongen aan die zich daar had gemeld met brandwonden op zijn lichaam en frituurvet op zijn kleding. Hij werd na behandeling naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Dat de eigenaar nu ontkent komt wellicht voort uit angst voor wraak of omdat hem ook iets te verwijten valt, zo schrijft het AD vandaag. Of de - mogelijke - frituurgooier te ver is gegaan, is overigens nog maar de vraag. Want in theorie kan hij zich beroepen op noodweer. De overvallers dreigden namelijk met een vuurwapen.

De jongen die gearresteerd is kan natuurlijk ook aangifte doen van mishandeling, maar dan verraadt hij wel dat hij een overval pleegde. Om zich vrij te pleiten van de overval kan hij ook zeggen dat hij op de avond van het frituurincident een vergelijkbaar ongeval thuis heeft gehad.

De politie zet het onderzoek naar de overval ondertussen voort. De tweede dader is immers nog spoorloos en er moeten getuigen worden gehoord.



Hete frituurspetters

Roland Schoeman uit nationale ploeg gezet

Roland Schoeman is uit de nationale zwemselectie gezet. De Zuid-Afrikaanse zwembond heeft de vrije slagspecialist deze straf opgelegd omdat hij weigert mee te doen aan de Zuid-Afrikaanse kampioenschappen, die komende week worden gehouden in Durban.


De krant Saturday Star meldt dat ook Lyndon Ferns en Darian Townsend uit de ploeg zijn gezet. Beide zwemmers behaalden met Schoeman en Ryk Neethling olympisch goud op de 4x100 meter vrij tijdens de Olympische Spelen van 2004in Athene. Schoeman, Ferns en Townsend, die in het Amerikaanse Arizona trainen, zouden volgens The Star niet bereid zijn geweest zelf hun vliegreis naar hun vaderland te betalen. De Zuid-Afrikaanse zwembond spreekt dat tegen. Zij hadden aangeboden de tickets te bekostigen, maar Schoeman wilde alleen maar duur business class vliegen.

Return of the killer.. pickles?

Als je bang bent voor spinnen kun je maar beter niet nadenken over waar in je huis die kleine monsters zich allemaal ophouden. Of als je hoogtevrees hebt zou ik iets anders bedenken dan een weekendje Eiffeltoren.

Een augurkenfobie echter, hoe leer je daarmee leven? Die krengen zijn overal. Het houdt niet op! Kleine groene, enge, lelijke.. eh, waar had ik het ook alweer over? Oja, de grootste angst voor dit meisje...

Capcom kondigt Rocketman aan

Capcom heeft aangekondigd dat ze een game in ontwikkeling hebben, gebaseerd op het WizKids-strategiespel Rocketman. Rocketman: Axis of Evil, zoals de game zal gaan heten, is momenteel in ontwikkeling bij Acronym Games en zal uitkomen voor de PlayStation 3 en Xbox 360 via respectievelijk PSN en Xbox Live. De game zal speelbaar zijn met maximaal vier spelers en draaien op een resolutie tot 1080i.

Voorlopige release staat gepland voor de herfst van dit jaar.







Southgate pleit voor afschaffing degradatie

De manager van Middlesbrough, Gareth Southgate, pleit voor afschaffing van degradatie in de Engelse Premier League.

“Vanwege de enorme belangen die op het spel staan, zie je veel ploegen angstig spelen. Als je de degradatieregeling afschaft, krijgen we een aantrekkelijker competitie. Teams zullen veel vrijer gaan voetballen,” aldus Southgate.

Middlesbrough zelf verkeert niet direct in degradatiegevaar, ze staan dertiende, acht punten boven de degradatiezone.

'Schietpartijen NL's in Irak verzwegen'

Icoon OorlogMinstens zeven schietpartijen door Nederlandse militairen in Irak zijn niet gemeld bij de legerleiding. Dat liet militair-psycholoog buiten dienst Willem Heijster zaterdag weten in een radioprogramma van de Tros.

Het schietincident met marinier Eric O. zou geen uitzondering zijn, hebben militairen aan Heijster verteld. De militairen zouden ook hebben gezegd dat zij er moeite mee hebben dat de waarheid niet aan het licht komt. Het is niet bekend of er bij de andere incidenten slachtoffers zijn gevallen.

''Het incident van Eric O. heeft het nieuws gehaald maar er zijn veel meer schietincidenten geweest die niet de hoge leiding hebben bereikt. Er zijn meerdere dingen gebeurd die niet door de beugel kunnen. Dit moet boven tafel komen. Ik denk dat er nog een stuk of zes, zeven, acht gevallen binnenkort in de publiciteit komen'', aldus Heijster.

Het Openbaar Ministerie (OM) doet momenteel onderzoek naar het achterhouden van bewijs, het beïnvloeden van getuigen en intimidatie tijdens het onderzoek naar het schietincident rond Eric O. in Irak. Een marinier heeft daarvan onlangs aangifte gedaan bij de Koninklijke Marechaussee.

O. loste 27 december 2003 waarschuwingsschoten op een groep Irakezen die mogelijk een container wilde plunderen. Daarbij zou een van de Irakezen om het leven zijn gekomen. Het gerechtshof in Arnhem sprak Eric O. in 2005 vrij van handelen in strijd met de geweldsinstructies voor Nederlandse militairen in Irak.

Bejaarde op bromscooter van snelweg gehaald

Icoon PolitieDe politie heeft een 77-jarige man uit Groningen op een bromscooter van de vluchtstrook van de snelweg A7 afgehaald. Dat gebeurde ter hoogte van Boerakker. De man gaf als verklaring dat hij de weg in het Friese grensgebied was kwijtgeraakt.

Wel vond de bejaarde Groninger het vreemd dat hij de langs de kant van de weg werd gezet, omdat hij langzaam reed. Met een boete op zak vervolgde hij zijn weg over een normale route. Bromscooters zijn net als bromfietsen verboden op de snelweg.

Landzaat heeft geen spijt

Denny Landzaat heeft er absoluut geen spijt van dat hij AZ heeft verruild voor het Engelse Wigan Athletic. In het eerste seizoen kan de international de verwachtingen niet inlossen.

Toen Wigan-trainer Paul Jewell Landzaat overtuigde om naar Wigan te komen, leek het een goede deal voor de Engelsen. Maar het team worstelt met de vorm in hun tweede seizoen, en ook Landzaat kan daar geen verandering in brengen. De middenvelder had met AZ in de kwartfinale van de UEFA Cup kunnen spelen, maar in plaats daarvan vecht hij met Wigan tegen degradatie.

"Ik had niet verwacht in deze positie te komen toen ik naar de club kwam", zegt Landzaat. "Maar ondanks het goede spel en het succes van AZ heb ik geen spijt van mijn overstap. Mijn tijd bij AZ was voorbij en ik wilde de stap naar de Premier League maken." De 30-jarige international denkt wel dat het volgend seizoen beter gaat. "Volgend jaar gaat het vast beter. Dit seizoen zijn er zo'n tien à elf nieuwe spelers gekomen, en die werken nu steeds beter samen. Het integreren duurde even, maar daarna gaat het alleen maar beter."

Moeder ontvoert kind uit pleeggezin

Icoon PolitieEen vrouw en een man uit Roermond zijn gearresteerd vanwege de ontvoering van een 4-jarig kind. De opgepakte vrouw was de moeder die uit de ouderlijke macht was gezet.

De kleuter was door Bureau Jeugdzorg ondergebracht bij een pleeggezin in Leudal. Donderdagavond ontvoerde het koppel het kind. Vrijdagnacht wist een onderhandelaar de kidnappers zo ver te krijgen de kleuter terug te geven. Bureau Jeugdzorg heeft zich opnieuw over het kind ontfermd.

Hamilton: "Ik had pole kunnen hebben"

Lewis Hamilton mag dan wel van de eerste rij starten in de Grand Prix van Bahrein, toch is hij niet helemaal tevreden. Hij is er van overtuigd dat hij de pole had kunnen pakken, als hij geen foutje had gemaakt in de eerste bocht van zijn snelle ronde.

"Mijn laatste ronde was niet zo goed, het was moeilijk en je moet in de laatste ronde echt alles geven," vertelde Hamilton na de kwalificatie. "Ik verloor een beetje in de eerste bocht, en vervolgens ook nog wat in bocht dertien door wat wind. Toch ben ik blij met de tweede plaats en ik kijk erg uit naar de race van morgen."

Teamgenoot Fernando Alonso start vanaf de vierde plaats.

LA Galaxy wil ook Zidane

Los Angeles Galaxy heeft na het aantrekken van David Beckham nu haar zinnen gezet op Zinedine Zidane. De Fransman is al met pensioen, maar toch willen de Amerikanen hem aan de selectie toevoegen.

Alexi Lalas, de trainer van LA Galaxy, heeft reeds contact opgenomen met vertegenwoordigers van Zidane, in de hoop hem naar Major League Soccer te kunnen halen. Zizou's ex-clubgenoot David Beckham gaat aankomende zomer richting Los Angeles, daar hij al met overeenstemming is gekomen over een overstap, en zijn contract met Real Madrid afloopt.

Zidane stopte met zijn carrière na het afgelopen WK, waar hij in de finale scoorde en rood zag. In zijn loopbaan won hij al het belangrijke: het WK in 1998, het EK in 2000 en de Champions League in 2002. Lalas hoopt de legendarische Fransman nu toe te mogen voegen aan zijn eigen Galaxy.

"We zijn in contact met zijn 'mensen'", vertelt Lalas in The Times. "Alles is nog voorlopig. Als het gebeurt, zou dat fantastisch zijn. Niet alleen voor Galaxy, maar voor de hele competitie. Hij is een grootse speler en ik denk niet dat hij alleen maar wijn wil drinken op het Franse platteland." De Amerikaan hoopt dat Beckham Zidane kan overhalen, aangezien de twee drie jaar lang samen speelden bij Real Madrid. "Hij kent hem, en het zou je nog verbazen hoeveel grote deals worden beklonken omdat één iemand zegt: 'Hey, come over and hang out'", aldus Lalas.

Brits restaurant flambeert gast

Icoon OpmerkelijkEen vurige Portugese hap van chorizo is in het Londense restaurant Sporting Clube des Londres een vrouwelijke gast duur komen te staan. De ober flambeerde niet alleen de worst, maar ook de bezoekster. De uitbater van het restaurant moet een boete betalen van 9000 euro.

Het slachtoffer liep brandwonden op aan gezicht en handen. Ze moest twee weken in het ziekenhuis doorbrengen en twee jaar lang 23 uur per dag drukgaas op haar gezicht en handen dragen. De vrouw voelde het flamberen alsof iemand een vlammenwerper op haar gezicht had gezet. Het incident deed zich voor in mei 2005. De ober goot in een overmoedige bui een extra scheut rum op het al brandende gerecht.

Met dank aan Longmen, YubYub en ShadowM voor de submit.

Duitsland: Europees leger nodig

Icoon Europa De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier stelt dat er een Europees leger moet komen. "Op de lange termijn streven wij naar een Europees leger, die het Europese veiligheids- en defensiebeleid ondersteunt", aldus de sociaal-democraat. De minister krijgt bijval van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. "We hebben een Europees leger nodig".

Er zijn steeds meer geluiden in Europa te horen dat er een Europees leger moet komen. Ook de Belgische premier Guy Verhofstadt en de Poolse president Lech Kaczynski steunen de oproep voor een Europees leger. Deze zou meer macht hebben dan de afzonderlijke legers van de lidstaten. Ook zou een Europees leger een tegenwicht kunnen zijn voor het Amerikaanse leger. Momenteel kan de EU alleen NAVO-troepen optrommelen, maar is er geen eigen leger voorhanden.

Tevens heeft Duitsland aangegeven het Amerikaanse anti-raketschild in Polen en Tsjechië te willen steunen. Het zou Europa moeten beschermen tegen proliferatie, massavernietigingswapens en terrorisme. Wel vindt Duitsland dat stricte coördinatie met de NAVO en Rusland noodzakelijk is. Ook zal er een raketschild in het zuiden van Europa moeten komen, omdat met het huidige plan alleen Noord- en Centraal-Europa beschermd zijn.

In 1952 was het idee van een Europese Defensie Gemeenschap al in een vergevorderd stadium. Alle zes lidstaten hadden het verdrag ter oprichting hiervan al ondertekend. Het Franse parlement stemde uiteindelijk tegen, waardoor het Europese leger er nooit gekomen is. In 2003 waren Duitsland en Frankrijk opnieuw tegen het Europese leger.

Uitslag kwalificatie Bahrein

Felipe Massa mag morgen vanaf pole position starten bij de Grand Prix van Bahrein. Naast hem staat Lewis Hamilton, de tweede rij wordt bezet door Kimi Räikkonen en Fernando Alonso.

De eerste kwalificatiesessie werd gedomineerd door McLaren en Ferrari, met Felipe Massa aan kop, op een tiende van een seconde gevolgd door Lewis Hamilton. Anthony Davidson deed het weer verrassend goed met een zesde plaats, op slechts acht tienden van de leider. Ronduit teleurstellend was David Coulthard, die niet verder kwam dan positie 21. Heikki Kovalainen wist op het nippertje de tweede sessie te halen, evenals zijn teamgenoot Giancarlo Fisichella. De Spykers waren kansloos, met Adrian Sutil op positie twintig en Christijan Albers met de rode lantaarn.

In de tweede sessie waren de Ferrari's en McLarens pas laat op de baan, wat in eerste instantie kopposities betekende voor Nick Heidfeld en Mark Webber. Toen Hamilton op de baan kwam, was dat echter snel afgelopen, aangezien de Brit gelijk onder de 1 minuut en 32 seconden dook. Alonso kon zijn teamgenoot niet evenaren, Massa kon dat wel. De Braziliaan reed vier tienden van Hamilton's tijd af. Davidson leek lange tijd op de tiende tijd af te stevenen, maar werd in de laatste seconden voorbij gestreefd door Rosberg en Fisichella. Wurz, Kovalainen, Schumacher, Barrichello en Button waren de andere vijf coureurs die klaar waren met kwalificeren.

Na het traditionele leegrijden van de brandstoftanks in de derde sessie, wisselden alle coureurs naar verse zachte banden. Massa pakte in zijn laatste ronde de pole position, met Hamilton in zijn kielzog. Alonso deed nog een goede poging om de eerste rij te halen, maar slaagde daar niet in. De BMW's wisten de derde rij te bezetten.

Uitslag kwalificatie

Pos.CoureurTeamTijd
1 Felipe MassaScuderia Ferrari  1:32.652
2 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes  1:32.935
3 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari  1:33.131
4 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes  1:33.192
5 Nick HeidfeldBMW F1  1:33.404
6 Robert KubicaBMW F1  1:33.710
7 Giancarlo FisichellaRenault F1  1:34.056
8 Mark WebberRed Bull Racing  1:34.106
9 Jarno TrulliToyota Racing  1:34.154
10 Nico RosbergWilliams  1:34.399

11 Alexander WurzWilliams  1:32.915
12 Heikki KovalainenRenault F1  1:32.935
13 Anthony DavidsonSuper Aguri F1  1:33.082
14 Ralf SchumacherToyota Racing  1:33.294
15 Rubens BarrichelloHonda Racing F1  1:33.624
16 Jenson ButtonHonda Racing F1  1:33.731

17 Takuma SatoSuper Aguri F1  1:33.984
18 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso  1:34.024
19 Scott SpeedScuderia Toro Rosso  1:34.333
20 Adrian SutilSpyker F1  1:35.280
21 David CoulthardRed Bull Racing  1:35.341
22 Christijan AlbersSpyker F1  1:35.533

Vrouw ruilt lichaam voor virtueel goud

Dat niet iedereen het geduld heeft om de saaie repetitieve handelingen uit te voeren die nodig zijn om in een MMORPG iets te bereiken is bekend. Zo zijn er zat mensen die hun gold liever via eBay kopen dan er dagenlang voor te grinden. Sommige mensen gaan echter wel erg ver om hun doel te bereiken.

Zie onderstaand verzoek waarin een vrouw seks aanbiedt in ruil voor genoeg goud om een epic mount in World of Warcraft te kunnen kopen. Dat ze vervolgens door de hele gemeenschap aan de schandpaal is genageld lijkt haar vooralsnog weinig uit te maken.




Minder bootvluchtelingen Canarische Eilanden

Icoon Europa Het aantal bootvluchtelingen dat vanuit Afrika de Canarische Eilanden probeert te bereiken is gehalveerd vergeleken met vorig jaar. Dit zou te danken zijn aan geïntensiveerde controles van de EU-grenspolitie Frontex.

In de vorige jaren kwamen er steeds meer bootvluchtelingen naar de Canarische Eilanden. Als zij eenmaal de Canarische Eilanden bereikt hadden, konden zij vrij binnen de EU reizen. Door de alarmerend hoge cijfers is grenspolitie Frontex opgericht en ingeschakeld om de problemen in 2007 aan te pakken. En met succes: sinds Frontex intensief aan het werk is, is het aantal overstekende migranten met zestig procent gedaald. Ook zijn er veel minder doden gevallen onder de bootvluchtelingen. De reis in gammele bootjes zorgde voorheen voor talloze doden.

Spanje wilde dat Frontex al veel eerder aan het werk zou gaan. Andere Europese regeringsleiders wilden in het begin echter geen actie ondernemen. Ze vonden de toenemende migratie de eigen schuld van Spanje, omdat het land in 2004 ruim een miljoen migranten had genaturaliseerd. Dat zou een aanzuigende werking gehad hebben.

Verhagen wil Palestijnse premier weren

Icoon BinnenlandsCDA-minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken wil bekijken of hij de komst van de Palestijnse premier en Hamas-voorman Ismail Haniyeh naar Nederland kan blokkeren. Verhagen zegt geen voorstander te zijn van de komst van Haniyeh. Verhagen wil de Palestijnse premier weren, omdat hij lid is van Hamas. Deze beweging staat op de Europese lijst van terroristische organisaties.

De Telegraaf schrijft vandaag dat Haniyeh mogelijk volgende maand naar Nederland komt. Hij is de hoofdgast op de vijfde Palestijns-Europese Conferentie die op 5 mei in de Doelen in Rotterdam wordt gehouden. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS). De conferentie wil aandacht vragen voor het lot van de Palestijnse vluchtelingen.

De organisatoren van de conferentie hebben volgens inlichtingenbronnen nauwe banden met Hamas. Eén van hen heeft een terroristisch verleden en wordt nog steeds door de veiligheidsdiensten in de gaten gehouden. Het gaat om de Vlaardingse Palestijn Ibrahim Al-Baz (56).

Al-Baz was in het verleden actief als explosievensmokkelaar voor de Palestijnse terreurorganisatie Al Fatah. De Nederlandse regering wilde hem in 1991 het land uitzetten wegens voortzetting van zijn 'heimelijke activiteiten' voor Al Fatah. Die beslissing werd na felle protesten van Fatah-sympathisanten teruggedraaid.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft geschokt gereageerd op de bijeenkomst: ''Dit is te gek voor woorden. Onlangs riep een Hamas-woordvoerder nog op tot het vermoorden van alle Joden. Het is een schande als Haniyeh nota bene op 5 mei naar ons land komt'', zo zegt CIDI-directeur Ronny Naftaniel. VVD-Tweede Kamerlid Hans van Baalen vindt dat Haniyeh ''absoluut geen visum mag krijgen''.

De Palestijnen willen juist dat Nederlanders op 5 mei ook denken aan Palestijnen die onder Israëlische bezetting leven.



Ismail Haniyeh

Parijse kermis fataal voor agent

Icoon MisdaadIn Parijs zijn gisteren een vijftienjarige jongen en zijn vrienden ondervraagd over de dood van politieagent Reynald Caron. De jongen gaf toe de agent op de kermis te hebben geduwd om te voorkomen dat hij werd aangesproken op zijn gedrag. Toen de agent geduwd werd, viel hij tegen een bakje van draaimolen 'Le Maxximum', die op dat moment draaide. De agent was op slag dood. In totaal zijn er donderdag en vrijdag vier jongens onder toezicht van de politie gesteld om verhoord te worden. Zij worden vandaag voor een onderzoeksrechter gedaagd.

De procureur verklaart: "Op dit moment ziet het er naar uit dat het geen opzettelijke intentie was om de agent te doden, maar om hem weg te duwen." Hij voegde toe dat "de klap die door een andere jongen werd gegeven, niet aan de val van de agent heeft bijgedragen."

De tweede jongen, die de agent geslagen zou hebben, zal vervolgd worden voor 'opzettelijk slaan van een gezagsdrager'. De jongens worden in voorlopige hechtenis genomen. De andere twee jongens die toegegeven hebben andere kermisbezoekers te hebben gemolesteerd, zullen worden vervolgd voor 'het opzettelijk toebrengen van verwondingen in groepsverband'. De ruzie met de andere kermisbezoekers was overigens de aanleiding van het drama. Volgens zijn vrienden zou de jongen last krijgen met de politie, waardoor hij zich bedreigd voelde. De jongen zou al eerder gewelddadig zijn geweest tegenover de politie en zich rebels hebben gedragen.

De hoofdverdachte zal vervolgd worden 'voor verwondingen toedienen met voorbedachten rade zonder de intentie om te willen doden'. Op het plegen van dit feit staat twintig jaar cel, tien jaar voor minderjarigen. Er waren veel getuigen in de draaimolen die de dader konden aanwijzen. Volgens de familie van de hoofdverdachte zou hij gehandeld hebben in een vlaag van verstandsverbijstering.

Bij het commissariaat van de politie is er een anoniem verzoek ingediend om een stille tocht te houden. Mensen worden uitgenodigd om vrijdag 20 april om twee uur te verzamelen op het stuk grasveld van Reuilly, in het twaalfde arrondissement van Parijs, om daarna naar Place de Nation te gaan. Het zou gaan om een tocht zonder politieke lading.

Beloning voor het folden van je PS3

Volgens Joystiq gaat Sony mensen belonen voor het folden van hun PlayStation 3. Door het folden van je PlayStation 3 kun je je inzetten voor wetenschappelijke doelen. Wanneer je dit doet doneer je je processorkracht aan bijvoorbeeld het project Folding@Home. Omdat dit project niet officieel van Sony is, maar ze het wel toelaten op de PS3 krijgen ze hier waarschijnlijk geld voor. Door middel van dit geld wil Sony zorgen dat de mensen die meedoen aan dit project bijvoorbeeld gratis games krijgen.

Amsterdamse politie richt zich op Oost-Europa

Icoon MisdaadDe Amsterdamse politie wil intensiever gaan samenwerken met collega's uit Oost-Europa in de strijd tegen criminaliteit. Steeds vaker bezoeken criminelen uit die contreien de hoofdstad om hun slag te slaan, vooral misdadigers uit Polen en Roemenië.

Het zijn vaak toeristen die zich laten beroven door Oost-Europeanen. Bij hen valt veel te halen en ze zijn simpel af te leiden. Bovendien zijn Chinezen en Japanners gezagsgetrouw. Daar spelen criminelen op in door zich als agenten voor te doen.

Maar ook voor overvallen komen criminelen naar Nederland. Enkele weken geleden werd een Est in Amsterdam veroordeeld nadat hij was gearresteerd voor een overval op een juwelier. Het was al de derde keer dat de man met twee maten naar de hoofdstad was afgereisd om een overval te plegen.

In januari werden zes Roemeense zakkenrollertjes (9 tot 11 jaar) opgepakt die verantwoordelijk waren voor veel zakkenrollerij. De jongens waren in Parijs 'getraind' en in Amsterdam 'te werk gesteld'. Ze zijn pas vorige week op het vliegtuig naar Roemenië gezet nadat ze een tijd in een gesloten internaat hadden doorgebracht.

De huidige commissaris van de Amsterdamse politie waarschuwde enkele jaren geleden al dat het openen van de grenzen met Oost-Europa bendes naar Amsterdam zou lokken.

Blake te sterk voor Monaco

James Blake is er gisteren in geslaagd om de halve finales van het tennistoernooi in Houston te bereiken. De Amerikaan, tweed op de plaatsingslijst, wist in zijn kwartfinale van Juan Monaco (Arg/8) te winnen: 7-6(5), 1-6, 7-6(0).

Tommy Haas wist zich eerder op de dag niet te kwalificeren voor de halve finales. De Duitse tennisser moest zijn meerdere erkennen in de Kroaat Ivo Karlovic.

In de halve finales zal Blake het op moeten nemen tegen een qualifier, namelijk de Argentijn Mariano Zabaleta. Hij zorgde er eigenhandig voor dat de als vijfde geplaatste Jürgen Melzer (Oos) naar huis kon. Karlovic kruist de degens met de Spanjaard Albert Montanes. Hij wist in zijn kwartfinale van Vince Spadea (VS) te winnen.

R. Koeman bijt van zich af

PSV speelt vanavond een belangrijke wedstrijd tegen FC Twente. Ondanks het verlies van vorig weekend, tegen NEC (2-1), staan de Brabanders virtueel gezien nog altijd op de eerste plaats in de Eredivisie. De club uit Enschede is echter een groot obstakel voor de Eindhovenaren.

"Nu is het moment aangebroken dat het echt moet. We kunnen ons geen misstap meer veroorloven", concludeerde de trainer van PSV, Ronald Koeman. "Maar een goed gevoel is niet genoeg. Het moet vertaald worden naar drie punten. Meer dan ooit hebben we daar behoefte aan."

Gisteren deelde Koeman ook nog een sneer uit richting zijn collega's Louis van Gaal (AZ) en Henk ten Cate (Ajax). "Waarom het de laatste tijd minder is gegaan? Omdat we op slechte velden hebben gespeeld en de scheidsrechters tegen ons waren", aldus de cynische trainer.

Vooralsnog kent de trainer van de Brabantse club weinig kopzorgen omtrent de spelers Ismail Aissati en Otman Bakkal. Het tweetal is namelijk tot het einde van dit seizoen verhuurd aan de club uit Enschede. "Nu komen ze uit voor FC Twente en moeten ze het voor die club laten zien. Dat spreekt voor zich. Als ze maar niet zulk raar gedrag vertonen als Roy Beerens vorige week bij NEC. Ballen onnodig wegschieten of de tegenstander uitdagen door met de voet op de bal te gaan staan. Dan denk ik: blijf normaal doen en verander niet, omdat je jezelf dubbel en dwars wil bewijzen."

Vooruitblik op het duel tussen PSV en FC TWente

Chelsea wil Crespo terughalen

Ondanks de geruchten over het vertrek van José Mourinho houdt de Portugese coach zich nog wel altijd bezig met Chelsea. Hij wil nu de Argentijn Hernán Crespo terughalen naar de Engelse hoofdstad.

Crespo werd door Internazionale afgelopen zomer naar Italië gehaald, middels een tweejarig huurcontract. Chelsea bezit de speler dus nog wel altijd, en heeft het recht hem terug te halen. De Argentijn voelt niet veel voor een terugkeer, daar hij zich niet kon aanpassen aan de Engelse levensstijl.

Mourinho's zakelijke instinct houdt daar geen rekening mee, want de Portugees wil per se een extra spits voor het volgende seizoen. Dan wordt in 2008 namelijk weer de African Cup of Nations gespeeld, en verliest hij zowel Didier Drogba als Salomon Kalou.

"Ik begrijp Crespo's kant van het verhaal, maar zaken zijn zaken", aldus Mourinho. "Het is nu aan (Roman, red.) Abramovich en Peter Kenyon. Ik heb aan hen mijn plannen verteld. Crespo is van ons en ik heb een spits nodig. Ik ga Drogba en Kalou bijna zeker kwijtraken aan Ivoorkust als zij in de Africa Cup spelen."

Abramovich wil Klinsmann bij Chelsea

Er gaan geruchten dat Chelsea belangstelling heeft voor Jurgen Klinsmann. De oefenmeester zou bij de Engelse club de opvolger moeten worden van José Mourinho. The Sun wist te melden dat Roman Abramovich, eigenaar van de ploeg uit Londen, naar Amerika is afgereisd om de Duitser een aanbieding te doen.

Op het wereldkampioenschap voetbal van afgelopen zomer reikte Klinsmann, toen nog bondscoach van Duitsland, tot de halve finales. Na dit avontuur besloot de trainer om te vertrekken bij de Duitse nationale ploeg, maar kreeg een aanbod van de Amerikaanse voetbalbond om daar bondscoach te worden. Hier ging de voormalig aanvaller echter niet op in.

Het doel van Ambramovich is om een bij voorkeur jonge trainer te vinden die de ambitie heeft om de Champions League te winnen. Chelsea zal een grote zak met geld op tafel willen leggen, mocht het zo zijn dat de ploeg uit Londen Klinsmann daadwerkelijk wil contracteren. De Duits ex-international heeft namelijk niet de intentie om Amerika te verlaten.

Gisteren liet de huidige trainer van The Blues, de Portugees Mourinho, weten dat hij twijfelt of er volgend seizoen nog plaats voor hem is. Verder liet Guus Hiddink weten niet van plan te zijn om trainer van de Engelse club te worden. Bovendien liet de Nederlandse succescoach ook nog weten dat hij gewoon bondscoach van Rusland zal blijven.

Schuster: 'Mourinho traint Real Madrid'

De soap rond het trainersschap bij het Spaanse Real Madrid lijkt al weer losgebarsten. Meldden we gisteren nog dat Bernd Schuster wellicht de nieuwe coach wordt, nu wil de Duitser zelf ons doen geloven dat het José Mourinho wordt.

Nadat de geruchten kwamen over een vertrek van Mourinho bij Chelsea, gooide Schuster meer olie op het vuur door te vertellen dat de Portugees favoriet is bij de Spanjaarden om volgend jaar aan het roer te staan.

"Hij (Mourinho) zal het gevecht om de baan winnen, mits hij het zelf wil", vertelde Schuster aan Marca. Mourinho is in Madrid namelijk zwaar favoriet." De trainer van Getafe zou naar verluidt een voorcontract hebben getekend bij de Madrilenen, volgens een Duits persbureau. "Natuurlijk heb ik geen voorcontract getekend, dat lijkt me duidelijk. Ik begrijp sowieso al niet dat een Duits persbureau meer van de situatie af weet dan wij zelf."

Volgens de Madrileense sportkrant AS zou Mourinho's zaakwaarnemer Jorge Méndes De Koninklijke verteld hebben dat de Portugees bereid is de taken van de huidige coach, Fabio Capello, over te nemen. Mourinho zelf wil niet praten over een eventueel vertrek bij Chelsea, laat staan een overeenkomst met een andere club.

Aandelen Sony bereiken hoogste punt in vijf jaar

Sony mag de afgelopen maanden dan absurde hoeveelheden kritieken gekregen hebben rond de PlayStation 3, het was zo'n beetje de hype om Sony te dissen, maar toch heeft dit alles blijkbaar weinig invloed gehad op het bedrijf in het algemeen. Een krant voorspelde namelijk dat de winst kan verzesvoudigen dit fiscale jaar en dat nieuws zorgde er in Japan voor dat de aandelen hun hoogste punt bereikten in vijf jaar.

De verkopen van de PlayStation 3 zouden kunnen zorgen voor een winststijging naar 400 miljard yen, omgerekend een slordige 2,48 miljard euro (dit is voor de belastingdienst zijn deel krijgt). Een stuk meer dan de 60 miljard yen (372 miljoen euro) die verwacht werd.

Toch zou de launch niet zonder kosten zijn gegaan. Het lanceren van de PlayStation 3 zou het bedrijf zo'n 200 miljard yen gekost hebben, zo'n 1,24 miljard euro. Maar dit valt in het niet tegen de andere divisies van Sony. Verwacht wordt dan ook dat de omzet in 2007-2008 zal stijgen tot 8,7 biljoen yen, zo'n 53,49 miljard euro. Dit alles komt door een flinke stijging van het aantal verkochte LCD TVs en PS3's en de betere prestaties van de geproduceerde halfgeleiders.

Amerikaanse tiener steekt baby dood

Icoon BuitenlandsEen 17-jarig Amerikaans meisje heeft gisteren haar pasgeboren baby met 135 messteken om het leven gebracht. Nicole Marie Beecroft uit Oakdale (Minnesota) vermoordde haar dochtertje in de bijkeuken van haar ouderlijke woning. Daarna gooide ze het lijkje in de vuilnisbak. Ze zou uit paniek hebben gehandeld.

Minnesota kent een zogenaamde 'veilige haven' die moeders toestaat om een pasgeboren baby binnen 72 uur bij een ziekenhuis achter te laten. ''Nicole had gewoon weg kunnen lopen en de baby zou dan zijn geadopteerd. Nu heeft ze twee levens verwoest. Dat van haar baby en van haar zelf'', zo zei de schooldirecteur van de tiener.

De scholiere is aangeklaagd voor moord met voorbedachte rade en riskeert een levenslange gevangenisstraf. Ze kan op borgtocht vrijkomen mits er één miljoen dollar wordt betaald.

Haar vrienden zouden bij het meisje geen zwangerschap hebben vermoed, omdat de 17-jarige zwaarlijvig is en altijd wijde kleren draagt.



Nicole Marie Beecroft

Scans van Donkey Kong Barrel Blast

Er zijn enkele scans vrijgegeven van de nieuwe Donkey Kong game voor de Wii, Donkey Kong Barrel Blast. In plaats van platformen, of trommelen, begeven Donkey en de rest zich dit keer in het racing-genre. Op de karakteristieke tonnen die we kennen uit de DK games. Met behulp van de Wiimote is het aan jou ervoor te zorgen dat jouw racer als eerste over de finish komt....en de tegenstander niet.







Mannen mogelijk overbodig

Icoon MedischBinnenkort wordt duidelijk of mannen nog nodig zijn om de aarde verder te bevolken met de mens. Wetenschappers hebben het al voor elkaar om beenmergcellen van een man om te vormen tot premature spermacellen. Er wordt onderzocht of dit ook mogelijk is bij vrouwelijk beenmerg. Dit meldde een Engelse krant.

Het onderzoek is begonnen om jonge mannen die door behandeling tegen kanker onvruchtbaar zijn geworden de kans te geven toch vader te worden. Er wordt door de onderzoekers nu aan een meer volgroeide spermavariant gewerkt. Er is al toestemming gevraagd voor verdere tests met beenmerg in Newcastle.

In Engeland is niet iedereen blij met een dergelijk onderzoek. Volgens deze mensen zal de vrouw de sperma van de man nodig hebben voor de voortplanting. De Daily Telegraph vroeg een professor naar zijn mening. De professor meldde dat het technisch onmogelijk is omdat de man en de vrouw verschillende chromosomen hebben. De ethische commissie, die bekijkt of onderzoekers zich aan de wetten en gedragscodes houden, zet grote vraagtekens bij dergelijke onderzoeken."Elke biologiestudent begrijpt dat dit nooit kan."

Zaakwaarnemer: "Gio denkt aan vertrek"

Er is een grote kans dat Giovanni van Bronckhorst na dit seizoen zal vertrekken bij FC Barcelona. De verwachting is dat de verdediger naar Nederland terugkeert en voor Feyenoord gaat spelen. Sigi Lens, zaakwaarnemer van de Nederlander, heeft laten weten dat de speler een vertrekt overweegt.

"Eigenlijk is hij het gewoon zat om steeds maar weer in een trainingskamp te zitten", aldus Lens. "Giovanni heeft een flink aantal jaren in de internationale top gespeeld en was vaak van huis. Hij stelt zich nu de vraag of hij nog wel een jaar zo wil blijven leven. Die vraag is nu zelfs héél actueel."

Bovendien heeft Lens ook door laten schemeren dat Feyenoord de grootste kans maakt om volgend seizoen over de diensten van Van Bronckhorst te beschikken. "Als hij tot de conclusie komt dat hij terug wil, zal Gio natuurlijk het eerst met Barcelona praten. Want hij heeft daar nog een contract en de club moet wel bereid zijn om hem te laten gaan. Maar duidelijk is dat hij daarna het liefst met Feyenoord om de tafel gaat zitten. Hij heeft al gezegd dat het makkelijk is bij een club terug te keren als het goed gaat, maar dat het van karakter getuigt om dat in mindere tijden te doen."

Crisiclown van het eerste uur: Erik Tegelslager

Je gelooft het niet, maar vanuit de wens om de steeds vaker voorkomende psychische schade aan uitgezonden legereenheden tot een minimum te beperken heeft de Nederlandse overheid besloten Crisiclowns mee te zenden tijdens buitenlandse operaties. Het bleek een gouden greep, de stress onder de soldaten nam zienderogen af en de motivatie om het zware werk aan te blijven pakken steeg zodanig dat men vanuit een vanzelfsprekendheid de taken ging uitvoeren. Er is -na de voorspelbare hilariteit- nu ook serieuze aandacht voor dit fenomeen vanuit de andere NATO-bondgenoten. Een interview met de bevelhebber van het eerste peleton Crisiclowns, in het dagelijks leven bekend als Erik Tegelslager.

Vlaamse burgemeesters zijn te dik

Jean-Luc DehaeneNederlandstalige burgemeesters in België zijn te dik. In het land dat bekend staat om zijn frieten en bieren, heeft liefst 59 procent van de ondervraagde burgemeesters een score ver boven het ideale bodymassindex.

Dat blijkt uit onderzoek van Tom Dehaene, zoon van de zichtbaar veel te zware oud-premier Jean-Luc Dehaene. Zoon Tom is zelf ook politicus, maar nog geen zwaargewicht.

Volgens Tom Dehaene behoren politici tot een risicogroep. ''Omdat ze veel vergaderen, weinig bewegen en een onregelmatig eet- en slaappatroon hebben'', zei hij zaterdag in krant Het Laatste Nieuws. ''Toch hebben die mensen een voorbeeldfunctie: daarom moeten vooral zij dus ook aan hun conditie werken.''

Capcom kondigt derde deel Phoenix Wright aan

Tijdens de Gamer's Day in San Francisco kondigde Capcom aan dat ook het derde deel in de Phoenix Wright: Ace Attorney zijn weg zal vinden naar de Noord-Amerikaanse winkels. Phoenix Wright: Ace Attorney - Trials and Tribulations zoals de game zal heten, is een remake van de Japanse game Gyakuteb Saiban 3. De game zal inhoudelijk niet veel anders zijn dan zijn voorgangers. Ook nu probeer je weer via een point-and-click adventure rechtzaken op te lossen en je client vrij te pleiten. Uiteraard blijven de stijl en de humor die we kennen van de eerdere games bewaard en ook zal de "psyche-lock" die zijn intrede deed in het tweede deel gewoon terug komen.
Leuk is dat je in dit deel zult zien waarom Phoenix Wright ooit advocaat wordt.

Capcom plant de release in september in Noord-Amerika. Wij in Europa moeten dan waarschijnlijk, net als met de voorgangers, nog wel wat maandjes wachten.









Uitslag 3de vrije training GP Bahrein

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd weten te noteren tijdens de derde vrije training voor de GP van Bahrein. De jonge Engelsman wist Kimi Räikkönen en Nick Heidfeld voor te blijven. Scott Speed en David Coulthard moesten de sessie voortijdig beëindigen. Van beiden is het nog niet zeker wat voor problemen zij hadden.

De tijden

#CoureurTeamTijdRonden
1Lewis HamiltonMcLaren1.32.54312
2Kimi RaikkonenFerrari1.32.54916
3Nick HeidfeldBMW1.32.65215
4Robert KubicaBMW1.32.75515
5Anthony DavidsonSuper Aguri1.32.90020
6Felipe MassaFerrari1.32.95012
7Fernando AlonsoMcLaren1.33.23511
8Mark WebberRed Bull1.33.39914
9Giancarlo FisichellaRenault1.33.60217
10Heikkie KovalainenRenault1.33.60521
11Nico RosbergWilliams1.33.61414
12Alexander WurzWilliams1.33.65817
13Vitantonio LiuzziToro Rosso1.33.70018
14Jarno TrulliToyota1.33.72422
15David CoulthardRed Bull1.33.82614
16Jenson ButtonHonda1.34.02320
17Takuma SatoSuper Aguri1.34.08221
18Rubens BarrichelloHonda1.34.39717
19Scott SpeedToro Rosso1.34.79112
20Ralf SchumacherToyota1.35.14411
21Christijan AlbersSpyker1.35.39522
22Adrian SutilSpyker1.35.43618

Problemen X-plorer in de software, patch in de maak

Al een tijdje is er flink wat kritiek op Guitar Hero 2 vanwege het probleem dat een van de twee versies van de X-plorer niet goed zou functioneren. Eerder kwam er al een wat technische manier om dit te verhelpen, maar dat was niet erg officieel. Nu komt Red Octane zelf met het probleem en de oplossing. Het zat namelijk niet in de hardware, maar een op hol geslagen anti-cheat systeem.

“On learning of potential issues with the whammy bar on the Xbox360 guitar, we immediately began extensive testing of both the guitar and the software to isolate any issues with whammy bar functionality and the corresponding causes. Our testing identified a specific software element that may, in certain situations, cause the whammy bar to lose responsiveness. Given that this is a software-driven, an patch is being developed to fix the issue and will arrive as soon as possible via download on Xbox Live. We will confirm soon a target date for this download.”

De reden dat het tijdens het testen nooit ontdekt is, is waarschijnlijk dat het stukje software dat voor de problemen zorgt pas laat ontwikkeld is. Red Octane noemde nog geen datum voor de patch, maar binnen enkele weken moet er een auto-update komen die het probleem verhelpt.


De eerder genoemde oplossing is dus overbodig

Olietekort steeds structureler

Icoon EconomieEr is de laatste jaren steeds meer een tekort aan olie en dit tekort wordt steeds structureler. De productie van oude velden in bijvoorbeeld de Golf van Mexico en de Noordzee neemt af. Recenter ontdekte olievelden kunnen dit tekort nog maar net opvangen.

Vorig jaar was er een tekort van 100.000 olievaten per dag. Dit jaar is het tekort echter opgelopen tot 700.000 olievaten per dag. De verwachting is dat in 2008 het tekort weer terug zal vallen tot 100.000 vaten. Dat blijkt uit een prognose van de EIA, een onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Energie.

De ontwikkeling wordt bevestigd door Shell. Op dit moment wordt nog gebruik gemaakt van de opgebouwde reserves en op deze manier kunnen de tekorten nog worden gemaskeerd. "We worden al twee jaar geconfronteerd met onacceptabel hoge olieprijzen, omdat de vraag het aanbod overtreft", aldus topman John Hoffmeister van Shell Amerika.

Met dank aan pberends voor de submit.

[A1GP] Uitslag kwalificatie

Robbie Kerr van team Groot-Brittannië heeft tijdens de kwalificatie voor de A1GP race in het Chinese Shanghai de polepositie opgeeist. De Brit wist in de slotfase van de laatste sessie de snelste tijd te noteren.

Lange tijd leek het erop dat Jonny Reid van Team Nieuw-Zeeland er met de pole vandoor zou gaan, maar de 23-jarige Reid moet het zondag doen met de tweede startplaats. Jonathan Summerton sleepte de derde startplaats in de wacht voor Team USA. De jonge Amerikaan reed in de eerste kwalificatiesessie de snelste tijd. Nieuw-Zeeland is het enige team dat Duitsland nog van de titel in de A1GP-klasse kan afhouden en Reid was, na de snelste tijd in de laatste vrije training, goed op dreef in de vier kwalificatiedelen. In de tweede sessie van de Chinese kwalificatie was Reid de allersnelste man.

Renger van der Zande kon niet verder komen dan een teleurstellende veertiende stek. Met ruim twee seconden achterstand op Team Engeland kwam Team Nederland duidelijk tekort in de strijd om de winst.

Uitslag Kwalificatie

PosTeamCoureurTotaaltijdVerschil
1 Groot BrittanniëRobbie Kerr3.10,138
2 Nieuw ZeelandJonny Reid3.10,539+0.401
3 Verenigde StatenJonathan Summerton3.10,800+0.662
4 DuitslandNico Hulkenberg3.11,053+0.915
5 IndiaNarain Karthikeyan3.11,183+1,045
6 ZwitserlandSebastien Bluemi3.11,301+1.163
7 FrankrijkJean Karl Venray3.11,855+1.387
8 MaleisiëAlex Yoong3.11,548+1.410
9 CanadaSean McIntosh3.11,855+1.717
10 ItaliëEnrico Toccacelo3.12,023+1.885
11 South Africa Alan van der Merwe3.12,218+2.080
12 China Congfu Cheng3.12,294+2.156
13 IndonesiëAnanda Mikola3.12,359+2.221
14 NederlandRenger van der Zande3.12,426+2.288
15 BraziliëVitor Meira3.12,605+2.467
16 MexicoSergio Perez3.13,621+3.483
17 IerlandRichard Lyons3.13,756+3.618
18 PortugalJoao Urbano3.13,782+3.644
19 LibanonAllam Khodair3.13,818+3.680
20 TsjechiëFilip Salaquarda3.14,797+4.659
21 AustraliëIan Dyk3.15,341+5.203
22 Pakistan Nur Ali 3.18,801+8.663

Amerikanen beticht van 'buitensporig geweld'

Icoon Oorlog Amerikaanse mariniers hebben vorige maand in Afghanistan "buitensporig geweld" gebruikt waardoor twaalf burgers, onder wie twee kinderen en twee vrouwen, zijn omgekomen. Dat blijkt uit een Afghaans onderzoek, aldus The Washington Post zaterdag.

Volgens het onderzoeksrapport van de Afghaanse commissie voor de mensenrechten schoten de mariniers op 5 maart in de provincie Nangarhar in het wilde weg, nadat ze waren aangevallen door een zelfmoordterrorist. Ze schoten op stilstaande auto's en willekeurige voorbijgangers. Zeker 35 mensen raakten gewond. Het rapport is gebaseerd op verslagen van tientallen ooggetuigen.

De Amerikaanse overheid heeft inmiddels een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

Vooruitblik: PSV - FC Twente

Komend weekend staat de 32ste speelronde in de Eredivisie op het programma. Voor ons dus weer tijd voor een vooruitblik. Deze keer hebben jullie gekozen voor de wedstrijd tussen PSV en FC Twente.

PSV heeft nog altijd wat recht te zetten. De Eindhovenaren hebben op drie maart voor het laatst gewonnen. De tegenstander was RKC Waalwijk en de Philips Sport Vereniging wist toen te winnen met 3-0. Bij de club van trainer Ronald Koemen keren Ibrahim Affelay, Edison Mendez, Jan Kromkamp, Alcides en Genero Zeefuik weer terug. John de Jong, Diego Tardelli en Csaba Fehér zijn nog altijd geblesseerd. Dirk Marcellis is niet meer nodig doordat een hoop spelers zijn teruggekeerd.

Voor de tegenstander van PSV, FC Twente, staat niet zoveel meer op het spel de ploeg van trainer Fred Rutte wist zich vorige week, door een gelijkspel op Heracles Almelo, te verzekeren voor een plek bij de eerste vier. Bij de tukkers zal Luke Wilkshire door een schorsing afwezig zijn. Trainer Fred Rutten kan verder niet beschikken over Niels Oude Kampuis en Patrick Gerritsen.

De statistieken zijn duidelijk in het voordeel van de Eindhovenaren. PSV won van de veertig wedstrijden er 25, dertien wedstrijden gingen gelijk op en slechts twee duels werden verloren. Bijna 33 jaar geleden wisten de Tukkers voor het laatst in Eindhoven te winnen. Op 18 april 1973 werd het 0-1. Grootste overwinning voor de ploeg uit de lichtstad dateert van 8 september 1979 het werd toen 7-1 voor PSV.

'Nederland moet inbinden bij Europese Grondwet'

Icoon Europa Ten opzichte van de Europese Grondwet, moet Nederland zijn eisen matigen. De naam grondwet kan eventueel vervallen, maar de inhoud blijft hetzelfde.

Dat zei de voorzitter van het Europarlement, Hans-Gert Pöttering, donderdag tegen Nederlandse parlementariërs en regeringsleden in Den Haag. "Als het voor Nederland psychologisch van belang is om het geen "grondwet" te noemen, zijn wij bereid tot een compromis op dat punt," aldus de Duitse christen-democraat, "maar vraag van ons niet te veel stappen."

Pöttering vindt dat de belangrijkste delen van de Europese Grondwet overeind moeten blijven in een nieuw verdrag, een andere woord voor dezelfde inhoud dus. Die boodschap bracht hij over aan onder anderen premier Jan Peter Balkenende (CDA), staatssecretaris van Europese Zaken Frans Timmermans (PvdA) en leden van de Eerste en Tweede Kamer.

De opvattingen van Pöttering staan haaks op die van de regering. Woensdag hield Timmermans de Europarlementariërs nog voor dat ze niemand voor de gek houden met alleen een naamsverandering. Maar Pöttering sloot die optie nadrukkelijk uit, en riep de Nederlandse regering op haar ambities te matigen en meer bereidheid tot compromis te tonen.

Na afloop van zijn bezoek toonde hij zich niettemin optimistisch. Hij had goede hoop "dat in Nederland bereidheid tot vruchtbare stappen en toekomstige compromissen bestaat".

Volgens het regeerakkoord van CDA, PvdA en ChristenUnie hoeft een eventueel nieuw verdrag niet weer in een referendum aan de kiezers voorgelegd te worden en zal dit ook niet worden gedaan.

Met dank aan Beuzebelder voor de submit.

Prins William en vriendin Kate uit elkaar

De Britse prins William en zijn vriendin Kate Middleton zijn uit elkaar. Dat heeft de BBC zaterdag gemeld.

Volgens BBC-verslagggever Peter Hunt stond het paar voortdurend in de belangstelling van de media sinds ze elkaar in 2001 ontmoetten. Onlangs diende prins William een klacht in tegen het boulevardblad Daily Mirror dat zonder toestemming een foto van Middleton had afgedrukt.

Prins William
Prins William is weer beschikbaar

Twee tieners in selectie Vitesse

Vitesse-trainer Aad de Mos heeft voor de competitiewedstrijd aankomende zondag tegen AZ twee jonge debutanten bij de selectie gehaald. Het gaat om de 17-jarige Kevin van Diermen en de 19-jarige Adilio Augustien, beiden verdediger.


De twee tieners zullen hoogstwaarschijnlijk als reserve starten. Augustien speelde eerder ook al eens in de jeugd van Ajax. Van Diermen was actief bij de amateurs van IJselmeervogels. De Arnhemse club wil de twee jongelingen alvast aan het werk zien voor volgend seizoen.

DVD: Laurel en Hardy - March of the Wooden Soldiers

SubheaderMarch of the Wooden Soldiers is de naam van een van de vele films gemaakt door Stan Laurel en Oliver Hardy, bij ons beter bekend als "De dikke en de dunne". Dit komische duo is samen verantwoordelijk voor ruim 105 films, zowel korte "silent movies" als langere "talkies". March of the Wooden Soldiers behoort tot die laatste categorie, en stamt uit 1934 en is zoals toen gewoon was in zwart-wit opgenomen. Het verhaal is gebaseerd op een musical genaamd "Babes in Toyland" en dit was dan ook in het begin de titel van de film zelf. Stannie Dum en Ollie Dee werken bij een speelgoedmaker, maar als je dan in plaats van 600 soldaatjes van 1 voet hoog 100 soldaatjes van 6 voet hoog noteert kun je wel begrijpen dat dat de laatste fout is geweest die ze mogen maken. Daarna beleven ze een avontuur in "Toyland" waarbij ze Bo Peep redden van een huwelijk met de slechte Silas Barnaby, een rol die overigens uitstekend gespeeld wordt door een toen 22-jarige acteur.

Boek: Paul Stewart & Chris Riddell - Modderland

Paul Stewart is voornamelijk bekend van zijn kinderboekenreeks De Klifkronieken. Modderland is de bundeling van drie eerder verschenen jeugdboeken, te weten Engelbert de Enorme, Pas op, draken! en Krijger zonder vrees. De Nederlandse titel verliest een beetje de verwijzing naar Midden-aarde. De Engelse titel is Muddle-Earth, wat heel wat dichter bij Middle-Earth (het land van Tolkiens The Lord of the Rings) staat.

Nederlanders willen kerken niet missen

Het aantal leden van de kerken blijft afnemen en het atheïsme groeit, maar toch vindt meer dan driekwart van de Nederlanders (78 procent) dat de kerken behouden moeten blijven. Een samenleving zonder de christelijke groeperingen gaat er volgens hen niet op vooruit.

De Nederlanders zien kerken als instellingen met een duidelijke functie: ze zorgen dat zwakke groepen niet aan hun lot worden overgelaten en ze spelen een belangrijke rol in de zingeving. Bijna driekwart van de Nederlanders vindt religie belangrijk voor het behoud van waarden en normen.

Dat blijkt uit het onderzoek God in Nederland, dat op initiatief van het RKK-programma Kruispunt is uitgevoerd. Voor de studie zijn 1132 Nederlanders ondervraagd. Hun is ook een aantal open vragen voorgelegd.

Premier Jan Peter Balkenende neemt het onderzoeksrapport zaterdag in Hilversum in ontvangst. Het is het vierde God in Nederland-onderzoek sinds 1966. In dat jaar publiceerde het weekblad Margriet een inmiddels vermaard onderzoek. Daarna volgden in 1979 de KRO en het weekblad de Tijd en in 1997 de KRO alleen.

Het onderzoek bestrijkt de periode 1966-2006 en concentreert zich op het christelijke godsdienstige en kerkelijke leven. De islam blijft buiten beschouwing.

Godsdienstsocioloog Gerard Dekker, directeur Ton Bernts van het onderzoeksinstituut Kaski en Joep de Hart, senior onderzoeker bij het Sociaal Cultureel Planbureau, hebben de studie begeleid. Zij hebben elk een hoofdstuk in het onderzoeksverslag geschreven.

Hoe belangrijk de ondervraagden de kerken voor de samenleving ook vinden, volgens tweederde van hen behoren politiek en religie los van elkaar te staan. Het aantal voorstanders van een hechte band tussen godsdienst en politiek is sinds 1966 gedaald van 34 tot 15 procent.

Buitenkerkelijk
Het geloof speelt in het leven van Nederlanders steeds minder een rol, maar voor degenen die geloven is de betekenis van het geloof wél groter geworden. Gelovigen beleven het geloof steeds intenser.

Het aantal Nederlanders dat zich gelovig noemt, is in vergelijking met het vorige God-in-Nederland-onderzoek (1997) gedaald van 67 tot 62 procent, maar als die mensen wordt gevraagd wat ze geloven, blijkt dat slechts een kleine 40 procent van alle Nederlanders gelovig is in de zin waarin kerken en andere godsdienstige groeperingen dat verstaan.

De verminderde kerkelijke betrokkenheid van de Nederlanders blijkt ook uit de groei van de buitenkerkelijkheid en het dalend aantal Nederlanders dat wekelijks in de kerk komt.

61 Procent van de bevolking noemt zich buitenkerkelijk, 28 procentpunten meer dan in 1966. Lang niet iedere buitenkerkelijke beschouwt zich als atheïst. Dat geldt voor 14 procent van alle Nederlanders.

Lair laat heel veel van zich zien

Publisher SCE en developer Factor 5 zijn trots op hun game genaamd Lair en willen de gamers op de meest mogelijke manieren mee laten genieten van het spel voordat het nog maar in de winkels ligt. Hoe doen ze dat? Simpel... door een hele hoop trailers vrij te geven betreffende ingame-beelden en gameplay.

Op deze URL kun je de volgende trailers bekijken:
- Developer Walkthrough 1 & 2
- Gameplay beelden 1, 2 & 3



De kunst van het invallen

Zomaar een wedstrijd uit de hoofdklasse A van het zaterdagamateurvoetbal. Heerjansdam heeft zojuist de streekderby tegen Kozakken Boys verloren met 3-2, waarbij het een 2-0 voorsprong in de slotfase volledig uit handen geeft. Dit terwijl Heerjansdam deze op het oog riante marge al na een half uur had bereikt. De geplaagde trainer van de bezoekers verzucht tegen een journalist dat hij "wel weer verkeerd gewisseld zal hebben." Hier gaat een hele geschiedenis aan vooraf, maar Cees Lagendijk doelt hier op de kritiek die voorzitter Janus van Peenen in de media regelmatig geeft.

DVD: Material Girls

Cosmeticafabrikant Marchetta is een van de toonaangevende specialisten op het gebied van make-up. Het bedrijf is honderden miljoenen dollars waard, maar sinds de dood van de oprichter mist het bedrijf leiding en vernieuwing. De twee erfgenames, de zusjes Tanzie (Hilary Duff) en Ava Marchetta (Haylie Duff) zijn nou niet echt geschikt om het grote bedrijf te leiden en het lijkt bijna iedereen het beste om het bedrijf te verkopen.


Krajicek verliest van Zvonareva.

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd om de halve finales van het toernooi in Charleston te bereiken. De Nederlandse verloor met 6-1 7-5 van Zvonereva.

De eerste set werd een makkelijk prooi voor de als negende geplaatste Russin. In de tweede set bood Krajicek meer tegenstand, maar nadat zo in de tiende game van de set nog enkele matchpoint weg werkte, was het voor de 18-jarige het einde verhaal in de twaalfde game.

Boek: Margot Heijnsbroek - Reisdoel Palestina

Met dit boek wordt maar weer eens bewezen hoe lang het hele Palestijnse en Israëlische conflict al voortduurt. Schrijfster Margot Heijnsbroek vertelt over haar reis naar Palestina in de jaren zeventig. Een tijd waarin het conflict even aanwezig was als dat heden ten dage is. Als studente vertrekt Margot met haar vriendin Paula voor een reis door het Midden-Oosten. In ons land zijn ze al jaren actief in de Palestina Werkgroep in hun studentenstad Leiden. Met deze reis willen ze dan ook meer bereiken dan alleen het vinden van vertier. Ze willen nu eindelijk wel eens zelf ondervinden hoe het er daar aan toe gaat, want hier in het veilige Nederland kun je dat maar tot op bepaalde hoogte beseffen. De afstand is immers te groot om daadwerkelijk te weten wat er in Palestina leeft. Dat deze reis uiteindelijk in een gevangenisdrama zal eindigen had niemand voorzien.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.