DVD: Material Girls



Cosmeticafabrikant Marchetta is een van de toonaangevende specialisten op het gebied van make-up. Het bedrijf is honderden miljoenen dollars waard, maar sinds de dood van de oprichter mist het bedrijf leiding en vernieuwing. De twee erfgenamen, de zusjes Tanzie (Hilary Duff) en Ava Marchetta (Haylie Duff) zijn nou niet echt geschikt om het grote bedrijf te leiden en het lijkt bijna iedereen het beste om het bedrijf te verkopen. Tanzie en Ava zijn van het type Paris Hilton en hun hele leven draait om hun bezittingen, uiterlijk en uitstraling. Ze besluiten akkoord te gaan met de verkoop van het bedrijf voor zo'n 200 miljoen dollar, maar zijn wel verdrietig dat hun vaders naam definitief van de markt verdwijnt. Als er dan plotseling bekend wordt gemaakt dat de produkten van Marchetta gevaarlijk zijn voor de gezondheid lijkt de waarde van het bedrijf te verdampen. Tanzie en Ava verliezen hun huis, auto en geld en tot hun grote ontsteltenis ook hun vrienden. Ze trekken in bij hun Colombiaanse huishoudster en besluiten uit te gaan zoeken wat er nou waar is van de negatieve verhalen over de cosmetica die het familiebedrijf maakt. Kunnen ze het bedrijf redden en de eer van vader hoog houden of moeten de diva's maar zien te wennen aan het bestaan als arme schooiers?



Maar waar gaat het feitelijk om? De verkoop van het bedrijf zou beide dames een slordige 100 miljoen dollar opleveren, maar na het schandaal in de media krijgen de charmante dames nog maar 60 miljoen dollar; arme meisjes! Niet echt een onderwerp waarbij de tranen over de wangen biggelen of je terstond een inzameling begint. Natuurlijk is er gerotzooid met het nieuws en heeft er iemand belang bij de waardedaling van het bedrijf, dat kun je zelfs opmaken uit de tekst op de hoes, maar het is nou niet echt een plot waarvan je onder de indruk raakt. Het zal de doelgroep van deze film waarschijnlijk niets schelen: zij vergapen zich aan de modieuze zusjes, hun romantische avontuurtjes en de Duff-uitbeelding van de prinses op de erwt. De Duffjes zetten hun rol als karakter- en hersenloze wereldvreemde meisjes goed neer (typecasting) en weten zich natuurlijk precies op het goede moment te ontpoppen tot heldinnen van de film.



De release op dvd stelt niet zoveel voor. Naast de film staan er namelijk geen extra's op de schijf, terwijl er voor de fans van de gezusters Duff natuurlijk wel een en ander te bedenken valt om als feature toe te voegen.

Material Girls is een simpele komedie, waarbij de makers het niveau uitstekend hebben weten aan te passen aan de voornamelijk puberende doelgroep. Het verhaal is niet al te moeilijk, de karakters vrij karikaturaal en er is zelfs op onlogische momenten ruimte voor een vleugje romantiek. Voor de wat jongere tienermeisjes is Material Girls wellicht de moeite waard, maar voor de rest is de film niets meer dan een wel heel luchtig tussendoortje.


Label: Bridge Pictures Releasedatum: 14 april 2007 Kijkwijzer:
Waardering Film: Waardering Extra's: n.v.t.