Italiaans voetbalschandaal verergert zich

Icoon VoetbalOnderzoekers die het Italiaanse omkoopschandaal in het voetbal bestuderen, zeggen genoeg bewijzen te hebben om nog eens 48 mensen aan te klagen. Daarbij zitten officials van de Italiaanse voetbalbond. Van 39 wedstrijden wordt uitgegaan dat zij niet eerlijk zijn verlopen.

Naast de al eerder bestrafte clubs Juventus, AC Milan, Fiorentina, Reggina en Lazio Roma wordt nu ook Messina genoemd. De sportief directeur van die club zou een aanklacht boven het hoofd hangen. Hij ontkent iedere betrokkenheid bij het schandaal.

Volgens een correspondent van de BBC in Italië bevat de lijst van verdachten twee officials die de scheidsrechters benoemden en de voormalige vice-president van de Italiaanse voetbalbond. Ook worden nog eens acht scheidsrechters beschuldigd van corruptie.

In 2006 werden vier Italiaanse clubs beschuldigd van betrokkenheid bij omkopingspraktijken. Zware straffen werden geëist, en Juventus, Fiorentina en Lazio werden gedegradeerd naar Serie B. Later werden deze straffen verlaagd.

Met dank aan Nood-kloon voor de herschreven en vertaalde submit.