Zelfmoordaanslag in Casablanca

Icoon TerrorismeTwee zelfmoordterroristen zijn zaterdag in de Marokkaanse stad Casablanca om het leven gekomen toen ze bij het Amerikaans cultureel centrum hun bomvest tot ontploffing brachten. Volgens de politie zijn alleen de daders omgekomen.

De daders vroegen aan agenten bij een controlepost of ze toegang mochten hebben tot het gebouw van het cultureel centrum Dar America. Toen hen naar de reden van hun bezoek werd gevraagd, bliezen ze zichzelf op. Een voorbijganger raakte gewond.

Dinsdag kwamen in Casablanca drie terroristen om. Ze bliezen zichzelf op toen de politie hen wilde arresteren. Ze werden gezocht in verband met een aanslag op een internetcafé. Vorige maand arresteerde de politie in Casablanca meer dan veertig islamisten die aanslagen zouden voorbereiden.

Update 16.06 uur
De Marokkaanse veiligheidsdiensten hebben zaterdag een man gearresteerd die het brein zou zijn achter de reeks zelfmoordaanslagen in het Noord-Afrikaanse land. Ook een vermeende handlanger van de terreurverdachte is opgepakt.

De politie liet weten dat de leden van de terreurgroep zijn geïdentificeerd. Ook zou de politie de plek hebben ontdekt waar de terroristen hun explosieven maakten.

Volgens de politie zat de terreurgroep onder meer achter de zelfmoordaanslag van vanochtend bij het Amerikaans cultureel centrum in Casablanca.