FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 30 januari 2007

Fortuné vertrekt naar AS Nancy

FC Utrecht is vlak voor het verstrijken van de transferdeadline een van de belangrijkste spelers kwijtgeraakt. Marc-Antoine Fortuné keert terug naar zijn vaderland Frankrijk en tekent een contract voor tweeënhalf seizoen bij AS Nancy. De Utrechters ontvangen 2,3 miljoen euro voor de spits.

Fortuné was bij FC Utrecht aan een sterk seizoen bezig. Hij scoorde tot nu toe vijf keer en was daarnaast goed voor zeven assists.

Nancy staat momenteel op de twaalfde plek in de Franse Ligue 1 en is daarin een van de slechtst scorende elftallen.

Eerste Second Life ambassade

Na bedrijven, winkels, muziek optredens en nieuwsagentschappen volgt nu de eerste ambassade in Second Life. Zweden zal het eerste land zijn dat probeert om aandacht op zichzelf te richten door mee te doen in de mondiale Second Life hype. Het doel van de ambassade zal zijn om de wereld te informeren over Zweden.

"Second Life allows us to inform people about Sweden and broaden the opportunity for contact with Sweden easily and cheaply," aldus Olle Wästberg van de virtuele ambassade.

Sex op het voetbalveld

Ik blijf me elke dag weer verbazen over wat mensen verzinnen en het dan op internet gooien, sommige dingen zijn nutteloos, sommige dingen zijn ranzig en veel op internet heeft iets met sex te maken.

Maar gelukkig kun je op internet ook terecht voor alles wat met sporten te maken heeft, voetbal bijvoorbeeld, elke club heeft wel een website. Maar stel dat iemand bedacht heeft dat je voetbal en sex kunt combineren op een website, lijkt vreemd maar het is echt waar ga zelf maar kijken en leer alles over sex op het voetbalveld.

Met dank aan een onbekend iemand voor de submit.

65nm Cell-processor in productie genomen

Sony Computer Entertainment heeft gemeld dat de 65nm-versie van de Cell-processor in productie genomen is. Tot nu toe hadden de PS3-consoles een 90nm-versie onder de motorkap zitten.

De 65nm-processors zijn goedkoper te produceren en leveren minder hitte op. Het financiële voordeel is niet groot genoeg om het complete verlies op elke verkochte console te overbruggen, dus verwacht voorlopig geen prijsverlagingen van de PS3-console.

Daarnaast is de nieuwe Cell niet alleen voor de PS3 bedoeld, maar ook voor andere Sony en Toshiba producten. De ontwikkeling van deze producten werd vooralsnog afgehouden vanwege de hitte-productie en de kosten.

Het is onbekend of de 65nm-processor in alle Europese consoles zal komen bij launch, maar hopelijk kan Sony daar in de komende tijd nog uitsluitsel over geven.

-met dank aan SToRM81 voor het melden op het FOK!forum-

Tweede Wii modchip op komst

Na het bericht dat de eerste modchip voor de Wii is aangekondigd, komt nu ook nieuws van een tweede modchip.
Dit nieuwe beestje heeft als naam CycloWiz meegekregen, en zal Wii en Gamecube backups kunnen spelen, als ook Gamecube imports en homebrew. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om data te lezen van dvd+/-r's, en zijn er geen draadjes nodig om het ding te bevestigen!
Ook beweert men dat deze chip voor het eind van de week de deur uitgaat, dus dit zou goed de eerste Wii-modchip kunnen zijn die op de markt komt.
Let op: Links naar illegale kopieën en websites waar deze modchip te koop is worden niet toegestaan.

Eiffeltoren doet vijf minuten licht uit

Icoon Buitenlands De lichtjes op de Eiffeltoren in Parijs worden donderdag gedurende vijf minuten gedoofd. De directie doet op deze wijze mee aan een campagne om aandacht te vragen voor het milieu.

Een milieuorganisatie heeft opgeroepen donderdag om 19.55 uur gedurende vijf minuten het licht uit te doen. In Parijs verschijnt vrijdag een rapport van de Verenigde Naties over klimaatverandering. Deze week zijn deskundigen uit een groot aantal landen in Parijs bijeen om hieraan de laatste hand te leggen.

Volgens de instantie SETE die de Eiffeltoren beheert, is onlangs het verlichtingsysteem van de toeristische attractie verbeterd, waardoor het energieverbruik met 30 procent is verminderd. Met 6,7 miljoen bezoekers per jaar is de toren een van de grootste publiekstrekkers ter wereld.

In Nederland dooft het ministerie van VROM in Den Haag donderdagavond op hetzelfde tijdstip als in Parijs de lichten. In Londen is dinsdag de nieuwe milieuorganisatie Global Cool in het leven geroepen. Global Cool wil onder meer met medewerking van beroemdheden en het gebruik van moderne communicatietechnologie vooral jongeren bewust maken om zuiniger om te gaan met energie.


Eiffeltoren om 20.01 uur

Twee schilders dood na val van zevende verdieping

Icoon Buitenlands Twee schilders zijn dinsdag tijdens hun werk om het leven gekomen. Dit gebeurde in het Belgische Mechelen toen ze van ongeveer twintig meter hoogte van de hangbrug vielen waarop ze stonden te werken. De schilders waren bezig met schilderwerken aan de gevel van een flatgebouw.

De twee waren op slag dood. Waarschijnlijk is het ongeval veroorzaakt doordat het contragewicht op het dak van het gebouw is losgeraakt. Daardoor kwam de brug aan een kant los te hangen en kantelde.
Met dank aan YubYub voor de submit.

Historisch: Canada 1973

In 2003 was het pas dagen na de Braziliaanse Grand Prix bekend wie deze nu eigenlijk gewonnen had. Pas in het Grand Prix-weekend erna kon Giancarlo Fisichella zijn beker in ontvangst nemen. Over de winnaar van de Canadese Grand Prix van 1973 zijn niet alle coureurs het echter ooit eens geworden.

Emerson Fittipaldi houdt nog altijd vol dat hij de race op het circuit van Mosport Park heeft gewonnen, maar de officiële uitslag geeft Peter Revson aan als winnaar. Feit is dat de wedstrijd een krankzinnige chaos was, en ook de rest van het raceweekend kan op zijn minst spectaculair worden genoemd.

Jackie Stewart had twee weken eerder in Italië met Tyrrell zijn derde wereldkampioenschap binnengesleept. De constructeurstitel was echter nog niet bepaald en Tyrrell en Lotus maakten beiden nog kans op de titel. Tyrrell besloot daarom drie wagens in te zetten in Canada. Lotus zette ondertussen met Ronnie Peterson en Emerson Fittipaldi alles op alles om de begeerde bokaal toch nog te winnen.

Op zaterdagmorgen kreeg de strijd een grimmige sfeer. Peterson schoot van de baan en maakte een verschrikkelijke crash in de vangrails. Hij klapte dwars door de afscheiding heen en vloog over de kop. Zijn leven werd gered doordat zijn wagen niet op hem landde, maar bleef hangen tegen een aarden wal. BRM-coureur Niki Lauda kwam ook met de schrik vrij, toen een vos onder zijn bolide schoot en de Oostenrijker lanceerde. Lauda kneusde slechts een pols.

Op zondag opende de hemel zich en moest de start van de wedstrijd een uur worden uitgesteld. Toen de race eindelijk onderweg was, nam poleman Peterson resoluut de leiding, maar verloor deze al in de derde ronde, toen hij spinde. Niki Lauda, die achtste was gestart, nam de leiding over, maar had het niet makkelijk op de opdrogende baan. Ondertussen vloog Peterson met een lekke band de vangrails in en bleek Lauda's voorsprong op Fittipaldi, die nu tweede lag, razendsnel kleiner te worden.

Lauda besloot al snel de pits te bezoeken om intermediates te laten monteren. Hij was niet de enige. Bijna alle coureurs volgden zijn voorbeeld, wat een ramp was voor de tijdwaarnemers. In 1973 bestond er nog geen elektronisch scoresysteem en werden alle posities, iedere ronde opnieuw, met de hand bijgehouden. Tien ronden later was het opnieuw feest, toen een aantal coureurs besloten naar droogweerbanden te wisselen.

Ronde 33 zag een absolute primeur in de Formule 1. Nadat Jody Scheckter en François Cevert elkaar vakkundig uit de race hadden geramd, vond de wedstrijdleiding het tijd voor een nieuwtje: de safety car. Met twee ambulances op de baan was de safety car een goed middel om de snelheid in de race naar beneden te brengen.

Het duurde drie ronden voor de safety car eindelijk de baan op durfde te rijden. Hij pikte de eerste de beste wagen op die hij achter zich zag, de Iso van Howden Ganley, die zich als 22e had gekwalificeerd. Iedereen was stomverbaasd dat hij blijkbaar de leider was, inclusief de officials in de safety car zelf, maar de bestuurder van de Porsche 914 kreeg de instructies bevestigd: "blijf voor nummer 25 rijden".

Ondertussen maakte iedereen die vóór Ganley reed, een ronde goed op de Nieuw-Zeelander. Om het allemaal nog wat spannender te maken voor de tijdwaarnemers, maakten een aantal daarbij ook nog een pitstop. Bij de herstart reed Ganley zo hard als hij kon, maar werd al snel gepasseerd door Emerson Fittipaldi, Jackie Oliver en Jackie Stewart. Omdat Oliver direct achter Fittipaldi reed én een snellere pitstop had gemaakt dan de Braziliaan, moest Fittipaldi dus wel bijna een ronde achterstand hebben. Vermoed werd dat Oliver nu aan de leiding ging.

Fittipaldi besefte dit ook en reed de race van zijn leven. Hij werd daarbij geholpen door de Shadow van Oliver, die problemen had met het gaspedaal. Eenmaal reed de Brit zelfs stapvoets over het rechte stuk, terwijl hij met grof geweld zijn pedaal weer aan de praat probeerde te krijgen.

Met nog twee ronden te gaan had Fittipaldi de achterkant van Oliver in zicht. Hij schoot op een van de rechte stukken de Shadow voorbij en nek-aan-nek voltooiden ze ook hun laatste ronde, met Fittipaldi aan kop. Lotus-teambaas gooide zijn pet in de lucht van blijdschap toen Fittipaldi de finish passeerde, maar de wedstrijdleiding toonde geen geblokte vlag. Achter de twee doemde een groepje wagens op, met Peter Revson aan kop, die wel als eerste het zwart-wit-geblokt te zien kreeg. In de pits werd Howden Ganley door zijn team gefeliciteerd met de overwinning.

Het duurde uren voordat de vermoedelijke waarheid aan het licht kwam. Revson had het grootste deel van de race op een ronde achterstand gereden, had tijdens de chaotische pitstops een ronde teruggepakt en was Oliver gepasseerd toen diens gaspedaal weigerde. Pas laat in de avond werd de officiële uitslag gepubliceerd: Revson had gewonnen, met Fittipaldi op de tweede plaats en Oliver op de derde.

Emerson Fittipaldi blijft volhouden dat hij de Canadese chaos eigenlijk heeft gewonnen. Revson had hem immers nooit ingehaald op de baan. Feit was dat Fittipaldi op dat moment in de pits stond en de Brit dus nooit voorbij heeft zien komen. Revson won de race op pitstopstrategie en wat geluk, iets wat pas jaren later normaal zou worden in de Formule 1.

Crysis multiplayer beta op komst

Volgens C&V zal er binnenkort een multiplayer beta van Crysis verschijnen. Deze informatie komt uit een nog te publiceren interview van de website met de baas van de ontwikkelaar Crytek. De website gaat er vanuit dat het een public beta betreft want in letterlijke zin zegt de CEO dit:
"[...]
"announce our beta program plans" for multiplayer "to experience [it for] yourself". We're assuming that "yourself" is aimed at the general gaming public and not solely C&V.
[...]"


De multiplayer bestaat uit meerdere concepten, waaronder de standaard deathmatch en dergelijke. Een nieuwe mode is the Capture the Base modus, waarin er over een bepaald gebied verschillende te veroveren gebouwen en complexen zijn te vinden, zoals helikopterpads of power plants, die, zodra ze zijn veroverd, nieuwe voertuigen of wapens beschikbaar stellen.

De Top 2000 in beeld

Och wat zou ik graag wat meer tijd om handen hebben. Tijd om leuke dingen te doen natuurlijk, niet om nog meer te werken. Dan zou ik op pad gaan, mooie foto’s maken of gewoon een beetje rondstruinen in de natuur.

Ik zou de enorme stapel DVD’s die ik nog heb liggen eindelijk gaan kijken en ook weer eens een boek uit de kast trekken. Eén ding wat ik in ieder geval niet zou doen, is de filmpjes (waar mogelijk) van ALLE liedjes uit de Top 2000 opzoeken en plaatsen. Dat hebben andere mensen namelijk al voor mij gedaan!

Met dank aan gebruikersnaam voor de submit.

Wellicht ruil Van de Haar-Beukering

Mogelijk speelt Hans van de Haar de rest van het seizoen voor De Graafschap, terwijl Jhon van Beukering de omgekeerde weg bewandelt en de rest van deze jaargang het shirt van RKC Waalwijk zal dragen.

De Graafschap wil bij deze ruil ook nog een transfersom van de club uit Waalwijk ontvangen. In het verleden was Van de Haar al eens actief voor de 'Superboeren'.

Han Berger, directeur voetbalzaken van De Graafschap bevestigt de belangstelling: "Eigenlijk is iedere verandering nu onwenselijk, want onze sportieve belangen staan voorop. Maar een ruil met Hans van de Haar plus een afkoopsom voor Van Beukering zou voor onze aanhang denk ik te begrijpen zijn. In de huidige situatie van de club is een transfersom ook zeer welkom."

Sterren wisselen voor Wii punten

Bezoekers van de website van Nintendo zullen bekend zijn met de zogenaamde sterren. Deze sterren krijg je bij Nintendo producten en kun je omruilen op de website voor merchandise.

Sinds de launch van de Wii gaat het gerucht dat je deze sterren in de toekomst zou kunnen omruilen voor Virtual Console games. Dit is nu bevestigd en Nintendo heeft aangegeven dat je binnenkort de sterren 4:1 in kunt ruilen. Met 4000 sterren kun je 1000 punten voor de Virtual Console kopen. Aangezien je normaal gesproken 250 sterren voor een Nintendo game krijgt, moet je dus 16 games kopen om Mario Kart 64 gratis te kunnen downloaden. Een andere optie is om 8 keer een Nintendo DS te kopen, heb je meteen een leuk verjaardagscadeau voor je hele vriendenkring.

Ander sterren gerelateerd nieuws is dat Nintendo hiervoor een houdbaarheidsdatum gaat invoeren. De VIP sterren op de Nintendo site zullen komen te vervallen na 12 maanden(!).Juf ontslagen na maken horrorfilm op school

Icoon FilmEen onderwijzeres is ontslagen omdat ze een horrorfilm opnam op haar middelbare school in het stadje Pittsburgh in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

Samen met haar man nam ze de film The Killer Inside op in het pand van de St. Claireschool. Wiskundelerares Julie Cantrell (34) gaf vier jaar les op de school. Haar man Brooke Cantrell (35) zegt dat zijn vrouw gedwongen is een ontslagformulier te tekenen, omdat ze anders haar lesbevoegdheid zou verliezen. Er speelden geen leerlingen mee in de film, maar een 18-jarige jongen nam wel enkele scènes op voor het koppel. De film werd in het gebouw opgenomen in de zomervakantie en in weekenden. Het schoolhoofd ontkent toestemming te hebben gegeven voor de opnames.

In een scène wordt Julie Cantrell neergeschoten in een klaslokaal. Volgens Brooke Cantrell had de school toestemming gegeven de school als filmdecor te gebruiken wanneer het gebouw niet in gebruik was. De horrorfilm werd opgenomen voor een filmfestival, maar het koppel heeft de deadline nooit gehaald. Het is niet bekend of de film ooit nog uitkomt.

Morningafterpil voor pubers Chili

Icoon BuitenlandsMeisjes vanaf veertien jaar in Chili kunnen binnenkort weer morningafterpillen halen zonder toestemming van hun ouders. Daartoe heeft Bachelet, de president van het Zuid-Amerikaanse land, in ieder geval beslist, vier maanden nadat de Chileense minister van Gezondheid al toestemming had verleend. Het Hooggerechtshof oordeelde echter dat alleen de president een dergelijk besluit mag trekken. Voordat het programma officiëel van start gaat, moet het eerst nog de Chileense rekenkamer heen.

In het katholiek-conservatieve land bestaat veel discussie over de pil. Bachelet wilde de wet graag invoeren, daar abortus strikt verboden is en er jaarlijks veertigduizend pubermeisjes onverhoopt worden opgescheept met een ongewenste baby. De kerk en de rechtse oppositie hebben de regeling liever niet of willen hem ten minste afgezwakt zien, door bijvoorbeeld meisjes onder de zestien tot ouderlijke toestemming te obligeren.

Koperdief krijgt stroomstoot van 10.000 volt

Icoon Domme criminelenEen koperdief is maandag ernstig gewond geraakt toen hij in het Vlaamse Ruisbroek een stroomstoot van tienduizend volt kreeg. De man was in een elektriciteitscabine op zoek naar koper.

De man brak samen met een paar maten in bij een elektriciteitscabine. Hij raakte toen per ongeluk een kabel aan waarop stroom op zat. Daardoor werd hij geëlektrocuteerd. Zijn kompanen brachten hem naar het ziekenhuis. De koperdief verkeerde niet in levensgevaar, maar moest wel meteen worden geopereerd. Ondertussen werden de twee andere dieven gearresteerd en verhoord. Het commissariaat heeft ze weer vrijgelaten.

Michael Jackson overweegt moslim te worden

Michael Jackson overweegt zich te bekeren tot de Islam, overtuigd dat de religie een positieve impact op zijn leven zal hebben. Dat heeft zijn broer Jermaine hem althans aangepraat, die zegt dat hij met de hulp van Allah de Britse Celebrity Big Brother heeft kunnen doorstaan. "Als ik Allah toch niet had, dan zou ik het niet overleefd hebben, en de reden daarvoor is dat hij me geconcentreerd hield, het maakte me kalm," aldus de 52-jaar oude broer.

"Michael moet een moslim worden, omdat het hem goed beschermt tegen alle beschuldigingen jegens hem, die vals zijn. Hij leest een boel boeken die ik hem gegeven heb. Ik denk dat hij er serieus over nadenkt, omdat hij veel tijd in Bahrain doorbrengt. Ik stuurde hem daarheen, zodat hij op een rustige en vredige plek kan zijn, waar men vijf keer per dag bidt. Dat is een goed iets."


Michael de moslim

Bos denkt na over ministerschap

PolitiekPvdA-leider Wouter Bos denkt erover na om minister te worden. Hij zei dat dinsdag in reactie op een pleidooi van het PvdA-bestuur om tot het kabinet toe te treden. Ook de meerderheid van de PvdA-fractie ziet Bos het liefst in het nieuwe kabinet.

Bos zei tot dusver steeds dat de politiek leider van de PvdA in de Tweede Kamer thuishoort. Maar partijvoorzitter Michiel van Hulten vindt dat de PvdA met haar politiek leider in het kabinet laat zien vertrouwen te hebben in het regeerakkoord en het nieuwe kabinet.

Bovendien draagt volgens het PvdA-bestuur een ministerspost van Bos bij aan de stabiliteit van het kabinet. Het is volgens Van Hulten ook in het belang van de PvdA als Bos minister wordt.

Bos noemde de argumenten van het partijbestuur ''heel interessant'' en zal die goed tot zich laten doordringen. Ingewijden in de PvdA houden er al enkele weken rekening mee dat Bos in het nieuwe kabinet stapt. Waarschijnlijk kiest hij voor het departement van Financiën, waar hij tijdens Paars II staatssecretaris was. Ook wordt hij dan vicepremier.

Invulling
De PvdA-fractie praatte dinsdag over de invulling van de ministersposten. Van Hulten adviseerde de Kamerleden lef te tonen door te kiezen voor jonge, nieuwe mensen en niet per se voor gevestigde namen. ''We moeten niet enkel ministers hebben wegens hun dienstjaren.''

Het partijbestuur vindt dat de helft van de sociaaldemocratische bewindslieden uit vrouwen moet bestaan. Bos zou er bij CDA en ChristenUnie op moeten aandringen daar ook voor te kiezen.

Regeerakkoord
Het regeerakkoord kan naar verwachting vrijdag of maandag aan de fracties worden voorgelegd. Volgens ingewijden zijn de onderhandelaars elkaar inmiddels dicht genaderd op de twee meest heikele punten: de hypotheekrenteaftrek en de AOW. De renteaftrek blijft waarschijnlijk de komende vier jaar overeind, zoals het CDA wil. De financiering van de AOW zou zo worden gewijzigd dat rijkere ouderen gaan meebetalen aan de oudedagsvoorziening. Hiermee wordt een wens van PvdA en ChristenUnie ingwilligd.

De PvdA overweegt een partijcongres dat voor 10 februari gepland staat uit te stellen. De achterban kan zich dan tegelijk uitspreken over de inhoud van het regeerakkoord en over de kandidaat-bewindslieden.

De onderhandelaars praten woensdag in het Catshuis verder onder leiding van informateur Herman Wijffels. Die heeft dinsdag de koningin ingelicht over de voortgang van de formatie.'Argumenten heel interessant'

Verhitte screens van Infernal

Er zijn weer wat screens verschenen van "infernal".
In deze stealth-shooter draait het om sluipen, en vooral veel actie. De speler kruipt in de huid van Ryan Lennox, een "intelligence agent". Als extra "handigheidje" heeft de (niet zo) beste man ook demonische krachten om te helpen bij z'n werkzaamheden. Zo kan de speler in een geest veranderen, met alle nuttige krachten die daar bij horen.In "ghost form" zal Ryan wel de zielen van z'n tegenstanders moeten eten om op krachten te blijven. Als je high-tech wapens leeg zijn kan de speler altijd nog de duivelse krachten aanroepen om de tegenstanders plat te krijgen.
"All in a day's work."De releasedatum is nog niet bekend, sommige bronnen zeggen al in februari, maar Q3 van dit jaar is misschien wat realistischer. De game staat in de planning voor de PC en 360.


Onderzoek naar 'nieuwe leren'

Icoon OnderwijsMinister Van der Hoeven en staatssecretaris Bruins van het ministerie van Onderwijs hebben dinsdag de Tweede Kamer een onderzoek toegezegd naar klachten over het lage aantal vakinhoudelijke lesuren op hogescholen. Dit naar aanleiding van kamervragen van GroenLinks.

Zowel scholieren- en studentenorganisatie Laks als de vereniging Beter Onderwijs Nederland waarschuwen al langer voor de nadelige effecten die het zogenaamde ‘nieuwe leren’ heeft op leerlingen in het middelbaar onderwijs en studenten in het HBO. Zo zouden scholieren te weinig kennis opdoen in de tijd die ze aan hun opleiding kwijt zijn en studenten te weinig contacturen hebben met hun docenten.

Vooralsnog beperkt het onderzoek van het ministerie van Onderwijs zich tot het voeren van gesprekken met de onderwijsinstellingen waarover geklaagd wordt. Volgens staatssecretaris Bruins neemt het ministerie de klachten echter heel serieus. "Als er geen verbetering optreedt, kunnen we als uiterste sanctie de bekostiging stopzetten of de licentie van de onderwijsinstelling intrekken."

Voorlopig blijft het MBO nog even gevrijwaard van verplichte invoering van 'het nieuwe leren'. Minister Verhoeven wil dat die scholen nog een extra jaar de tijd krijgen om ermee te experimenteren.

'Joker' kan opnieuw een identiteitsbewijs aanvragen

Nadat gisteren het 'Joker'-identiteitsbewijs van FOK!ker Oversight (Robert Coleman) ingenomen was, gaf hij al aan dat hij een nieuw identiteitsbewijs ging aanvragen met een soortgelijke foto en een soortgelijke levensovertuiging. FOK! vroeg de gemeente Hellevoetsluis vandaag om commentaar en men gaf aan dat het in principe nog steeds mogelijk is om een identiteitsbewijs aan te vragen met een foto met schmink op en een hoed op.

Woordvoerster Desna Troost van de gemeente Hellevoetsluis meldde desgevraagd aanvankelijk dat Oversight enkel een identiteitsbewijs krijgt wanneer hij ongeschminkt en zonder pet het gemeentehuis binnenkomt. De reden hiervoor is omdat hij op zijn identiteitskaart anders door het leven gaat dan in het echte leven. Hij dient er "normaal" uit te zien. Na enig doorvragen bleek het in principe echter wel mogelijk te zijn om een identiteitsbewijs te krijgen met schmink en een hoed op. Als men kan aantonen dat dit hoort bij een levensovertuiging staat de wet het toe om ook op die manier op het ID-bewijs te staan. Aangezien levensovertuigingen van de ene dag op de andere dag kunnen veranderen en er verder geen normen gespecificeerd zijn waarop een levensbeschouwing beoordeeld dient te worden, betekent dit dat Oversight in principe, met een goed verhaal, dezelfde exercitie kan herhalen en een identiteitsbewijs kan aanvragen

Het ministerie van Binnenlandse Zaken stelt desgevraagd in een reactie dat het de uitgifte van de vorige identiteitskaart ziet als een "alleenstaand incident" en dat het nog wacht op het feitenrelaas van de Gemeente Hellevoetsluis rondom de uitgifte van het identiteitsbewijs van Oversight. Het ministerie heeft een nieuwsbrief de deur uit doen gaan richting alle gemeenten met daarin een toelichting op de regels voor pasfoto's. Wat het ministerie betreft zijn de normen voor het bepalen van iemands geloofsovertuiging op dit moment duidelijk genoeg. "Anders zouden er wel meer mensen zijn die dit deden."

De uitspraken van Oversight zijn in onderstaand interview, dat FOK! met hem had vlak na zijn aankomst gisteravond op Schiphol, terug te zien:The Police komt weer samen

Icoon MuziekThe Police speelt op 11 februari bij de uitreiking van de Grammy Awards. Dat is bijzonder, want de band heeft al twintig jaar geen album meer uitgebracht en de laatste keer dat de band samenspeelde was in 2003, toen de groep een ster kreeg op de Rock and Roll Hall of Fame.

Sting, Stewart Copeland en Andy Summers hadden met hun band in de jaren '80 grote successen met nummers als 'Roxanne', 'Message in a bottle' en 'Every breath you take'. Na het uitbrengen van het album 'Synchronicity' namen de bandleden van The Police de tijd voor soloprojecten en hebben zij nog slechts een paar keer samen opgetreden. Vooral zanger Sting heeft zich nadien muzikaal zeer goed bewezen.

Uiteraard staat The Police er bij de Grammy Awards niet alleen voor. Ook de Red Hot Chili Peppers, Justin Timberlake, Beyoncé en Mary J. Blige zullen hun kunsten bij de uitreiking vertonen. Laatstgenoemde is zelf genomineerd in maarliefst acht categorieën.

Neolitisch dorp bij Stonehenge gevonden

WetenschapArcheologen hebben een grote neolitische nederzetting opgegraven in de buurt van het Britse monument Stonehenge. Het dorp bestaat uit zeker honderd woningen, die waarschijnlijk zijn bewoond door de bouwers van het religieuze complex.

De woningen bij Durrington Walls stammen uit 2600 tot 2500 voor Christus, dezelfde periode waarin Stonehenge is opgetrokken. ''In wat ooit huizen waren, hebben we de afdrukken van bedden en houten kasten gevonden'', zei archeoloog Parker Pearson van de universiteit van Sheffield tegen de BBC.

Acht huizen zijn feitelijk uitgegraven, maar met hulp van geofysische onderzoeksmethodes is vastgesteld dat er nog honderd huizen van 5 vierkante meter hebben gestaan.

De houten onderkomens hadden een vloer van klei en een centrale haard. De archeologen vonden afval van 4600 jaar geleden. ''Dit is de rijkste, met andere woorden de meest vervuilde, vindplaats uit die periode in Groot-Brittannië'', zei Pearson. ''We hebben nog nooit zoveel aardewerk, dierenbeenderen en vuursteen gezien.''

De nederzetting werd mogelijk alleen gebruikt voor begrafenisrituelen, leiden de historici af uit de vondsten. Uit de wijde omgeving kwamen de mensen voor feesten rond midwinter, waarbij ze grote hoeveelheden eten nuttigden. De botten werden daarna op de grond geworpen, vermoeden de archeologen.


Het dorp

Stonehenge

Britse krijgt bankgegevens van 75.000 personen

OpmerkelijkEen vrouw uit het Britse Aberdeen heeft deze week de bankgegevens van 75.000 mensen toegezonden gekregen per post. Haar bank, aan wie ze alleen een schriftelijke verklaring had gevraagd over haar rekening, stuurde vijf dikke pakketten financiële gegevens van klanten.

De bank, Halifax Bank of Scotland, heeft zich volgens de omroep BBC verontschuldigd voor de foutieve postbestelling. De bank heeft geen idee wat er fout is gegaan.

PvdD: Stop met 'wrede' rattenvangst

De Partij voor de Dieren (PvdD) vindt dat de ''wrede en ondoordachte'' bestrijding van muskusratten moet stoppen. Het beest moet volgens partijleidster Marianne Thieme op een andere manier een halt worden toegeroepen.

De ratten worden nu meestal gevangen in vallen onder water. Hierdoor sterven de zoogdieren de verdinkingsdood. De PvdD heeft vandaag de ministers Cees Veerman (Landbouw) en Karla Peijs (Verkeer en Waterstaat) gevraagd of zij onderzoek willen laten doen naar ''nut, noodzaak en alternatieven voor de huidige bestrijding van muskusratten.''

Thieme zegt dat de huidige manier van rattenvangen buiten wreed, ook kostbaar is. Jaarlijks wordt 31 miljoen euro uitgegeven om 400.000 ratten te doden. Aan iedere dode muskusrat hangt daardoor een prijskaartje van 77 euro. ''Dat geld kun je beter gebruiken om bijvoorbeeld gaas aan te brengen of rattenvangers te laten controleren of er gaten in de dijken zitten.''

De PvdD wil de natuur het zelf laten regelen. ''Als er weinig dieren zijn, worden er per worp meer jongen geboren. Zijn er veel dan neemt het aantal af, bijvoorbeeld omdat er te weinig voedsel is.'' Wat betreft Thieme zou ook de vos een rol kunnen spelen in het reguleren van de populatie muskusratten. Thieme wijst erop dat het wetenschappelijk instituut Alterra al in 2005 stelde dat nader onderzoek wenselijk was naar de rattenvangerij, maar dat daar niets mee is gedaan.'Wreed'

Enkele verkoopcijfers Square-Enix

Square-Enix, bekend van de RPG's Final Fantasy en Dragon Quest, heeft wat verkoopcijfers vrijgegeven. Je kunt per game zien in welke regio hoeveel exemplaren er verkocht zijn. Helaas zijn niet alle regio's opgegeven (ook omdat sommige games nog niet in Europa zijn verschenen).

- Final Fantasy XII (PS2)
USA: 1,66 Mio. St.

- Kingdom Hearts II (PS2)
Europa: 690.000 St.

- Valkyrie Profile 2: Silmeria (PS2)
Japan: 420.000 St.
USA: 160.000 St.

- Dirge of Cerberus - Final Fantasy VII (PS2)
USA: 450.000 St.
Europa: 250.000 St.

- Dragon Quest: The Journey of the Cursed King (PS2)
Europa: 450.000 St.

- Final Fantasy III (NDS)
Japan: 950.000 St.
USA: 340.000 St.

- Dragon Quest Monsters: Joker (NDS)
Japan: 910.000 St.


Final Fantasy III voor de DS

Island of Monkeycraft?

Dat World of Warcraft populair is, moge inmiddels bekend zijn. Dat het verslavend kan zijn ook. Maar nu is zelfs Monkey Island ontwerper Ron Gilbert verslaafd en laat op z'n blog "Grumpy Gamer" weten dat de Horde-guild Threepwood (zijn character heet Guybrush, zodat je in het spel Guybush ziet rondrennen) nu een feit is en iedereen mag er in. Vereisten: een character met een Monkey Island gerelateerde naam.
De guild doet vrij weinig en is voornamelijk een verzameling mensen die gek zijn van Monkey Island en plezier willen hebben in gaming, wat toch de kern van Monkey Island altijd geweest is.

In de inmiddels bekende vorm van humor werd bekend gemaakt dat de guild een feit is.

The Guild Threepwood is now official and all Horde dues have been paid. If you want to join in on the fun*, see if I'm online and send me a chat and I'll add you (proof of Monkey Island fanaticism required).

*"Fun" not guaranteed. Void where "fun" is prohibited by law. Can not be combined with any other "fun" offers. Guild members having "fun" may experience nausea.

Meisje spijbelt en verzint bijna-ontvoering

Icoon BinnenlandsEen vijftienjarig meisje uit Maastricht dat vorige week bijna zou zijn ontvoerd heeft tegenover de politie toegegeven dat ze het hele verhaal uit haar duim heeft gezogen. Ze deed dat omdat ze had gespijbeld.

Met een vriendin nam ze een paar uur vrij van school. Toen ze later weer op school verscheen moest ze uitleg geven waarom ze was weggebleven. Toen verzon ze spontaan het verhaal van de bijna-ontvoering door twee mannen en een vrouw.

Redan naar Cardiff City

Willem II verhuurt Iwan Redan voor de rest van het seizoen aan Cardiff City. De club uit het Championship heeft tevens een optie tot koop bedongen.

Nadat hij vorige week ruzie kreeg met ploeggenoot Kristof Imschoot, en hem zelfs een kopstoot zou hebben uitgedeeld, was de positie van de 26-jarige Redan onhoudbaar in Tilburg. Hoewel Redan zijn excuses aanbood, kreeg hij van de clubleiding te horen dat hij mocht vertrekken.

Blauwzuur vrijgekomen bij brand op schip

Icoon BrandBij een brand op een diepvriestrawler in de haven van Velsen-Noord zijn grote hoeveelheden blauwzuurgas en koolmonoxide vrijgekomen. Dit liet rederij W. van der Zwan, eigenaar van het schip, weten.

Op het moment dat de brand uitbrak was het schip leeg, bovendien waren er geen mensen aan boord. Volgens de brandweer zijn er bij het blussen geen gewonden gevallen. Over de oorzaak van de brand en de omvang van de schade kon de brandweer echter nog niets zeggen.

Aan omwonenden werd het advies gegeven ramen en deuren gesloten te houden en af te stemmen op de lokale omroep. Het bedrijventerrein van Velsen is vanwege het gas ontruimd, dit betrof enkele honderden mensen.

Het verkeer had ook last van de rook die van de boot af kwam. Zo werden de A9, de N202 en de N246 voor enkele uren afgesloten voor alle verkeer. Ook heeft luchthaven Schiphol zijn Polderbaan en Zwanenburgbaan gesloten vanwege de rook. Volgens een woordvoerdster van het vliegveld ondervinden reizigers geen hinder van de verandering.

Blauwzuurgas is een erg giftige verbinding tussen waterstof, stikstof en koolstof. Bij inademing wordt het zuur direct via de longen in het bloed opgenomen, waardoor de ademhaling van de cel stil wordt gelegd. Gevolg hiervan is bewusteloosheid en uiteindelijk de dood.
Jason W. wil af van hoger beroep

Jason W., één van de hoofdverdachten in het proces tegen de Hofstadgroep, wil af van zijn zaak in hoger beroep. W. legt zich om niet nader verklaarde redenen neer bij de 15 jaar gevangenisstraf die de rechtbank hem vorig jaar oplegde.

Dit zei zijn advocaat Robert Maanicus dinsdag tijdens een regiezitting in de hoger-beroepszaak. Zowel W. als het Openbaar Ministerie (OM) tekenden beroep aan tegen het vonnis van de rechtbank. W. hoopt dat ook het OM verder wil afzien van zijn zaak in hoger beroep. In totaal staan zeven leden van het terreurnetwerk in hoger beroep terecht.

Middelpunt van het netwerk was Mohammed Bouyeri de man die op 2 november 2004 cineast Theo van Gogh vermoordde. Jason W. werd zes dagen later samen met Ismail A. aangehouden in een woning in het Haagse Laakkwartier. Aan die arrestatie ging een urenlang beleg met zwaarbewapende eenheden vooraf, omdat Jason W. een aantal leden van een arrestatieteam met een handgranaat had verwond. W., zoon van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder, werd bij zijn aanhouding in zijn schouder geschoten.

Mohammed B. werd door de rechtbank schuldig verklaard, maar kreeg geen straf opgelegd. Hij had al levenslang gekregen voor onder meer de moord op Van Gogh. Jason W. kreeg van de overige leden van het Hofstadnetwerk de hoogste straf opgelegd. De rechtbank sprak vijf verdachten integraal vrij.Jason W. bij zijn aanhouding in 2004

After Burner: Black Falcon toont zich in screens

After Burner: Black Falcon is een arcade-achtige vlieggame waarbij luchtgevechten gecombineerd worden met, volgens eigen zeggen, explosieve gameplay. Het spel bevat 19 originele militaire vliegtuigen en spelers kunnen in hun eentje een storyline-achtige singleplayer game spelen waarbij je dertien gestolen vliegtuigen moet terug halen, maar leuker is natuurlijk om de strijd aan te gaan in een van de multiplayer modi.

Van het spel zijn enkele nieuwe screens verschenen die je hieronder kunt bekijken.Advocaten Ullrich blokkeren DNA vergelijking

Het DNA materiaal van Jan Ullrich dat vorig jaar door de Zwitserse autoriteiten is afgenomen, mag niet worden vergeleken met bloed van Ullrich dat eerder is afgenomen. Dat vinden althans de advocaten van de Duitse renner. De ex-coureur van T-Mobile werd afgelopen seizoen ontslagen door zijn ploeg wegens vermeend dopinggebruik.

Het eerder afgetapte bloed is gevonden in de dopingzaak rondom de Spaanse dokter Eufemiano Fuentes. De rechtbank in Bonn wil dat bloed vergelijken met het DNA van Ullrich dat de Zwitsers in bezit hebben. Hiermee moet worden bewezen of de oud-renner wel of geen doping heeft gebruikt.

De Spaanse regering heeft het bloed uit de Fuetes-zaak al vrijgegeven voor onderzoek, de Zwitsere autoriteiten hebben dat vooralsnog niet gedaan. Mocht dit wel gebeuren dan gaan de advocaten van Ullrich daartegen in beroep.

Shadow of the Colossus meets Counterstrike

Counter-strike spelers opgelet. Terwijl Fumito Ueda nog steeds niets concreets heeft losgelaten over een spirituele opvolger op Ico en Shadow of the Colossus kunnen we toch nog wat nieuws zien met dezelfde artistieke insteek. De ervaren Counter-strike: Source mapmaker Soenke c. "Warby" Seidel heeft hoogstwaarschijnlijk één van de mooiste custom maps ooit gemaakt. Met de map DE_Wanda heeft hij gepoogd een 'Shadow of the Colossus-achtige' map neer te zetten met wijdse uitzichten en hoge kwaliteit textures. Hoogtepunt van de map is een gevecht tussen een Strider en een Colossus.

Al deze pracht en praal zorgt er jammer genoeg voor dat de map zo traag loopt als poppestront. Het bestand is maarliefst 160mb groot en kun je hier downloaden. Een aantal screens zijn daar ook te zien. Het schijnt dat een aantal mensen de kolossale map daadwerkelijk online spelen.

3 jaar eis dodelijk ongeval Zuidbroek

Icoon OngelukVoor de rechtbank in Groningen is dinsdag tegen een 19-jarige man uit Slochteren 3 jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk, geëist voor het dodelijke ongeval in Zuidbroek. Daarbij kwamen in juni drie meisjes van dertien om het leven.

Het Openbaar Ministerie (OM) eist verder dat de man een rijontzegging van 4 jaar wordt opgelegd. Justitie verdenkt de bestuurder ervan dat hij met te hoge snelheid heeft gereden en dat hij onder invloed van alcohol was. De auto reed in een flauwe bocht tegen een boom.

De drie meisjes uit Noordbroek, onder wie een tweeling, zaten bij de man in de auto. Ze waren op slag dood. De bestuurder en een 12-jarig meisje uit Noordbroek raakten zwaargewond. De verdachte heeft na het ongeval twee weken in coma gelegen en zegt zich daarom niets meer van het ongeval te herinneren.

Roekeloos
Getuigen hebben verklaard hij op de dag van het ongeval met hoge snelheid door Zuidbroek reed en daarbij roekeloos rijgedrag vertoonde. De meisjes, die geen gordel droegen, zouden de bestuurder daarom hebben gevraagd langzamer te rijden, maar zonder resultaat.

Een bloedproef heeft uitgewezen dat de 19-jarige man 0,44 promille alcohol in zijn bloed had. Dat is voor een beginnend bestuurder twee maal de toegestane hoeveelheid. Volgens de raadsman van de verdachte kan de bloedproef echter niet worden gebruikt als bewijs omdat het bloed zonder toestemming van de man werd afgenomen.De ravage na het ongeluk

Rabobank vraagt DNA van renners

Alle renners van de Rabobank-wielerploeg zijn verzocht om DNA materiaal af te staan. Met het afstaan van DNA moet het gebruik van doping verder aan banden worden gelegd. Iedere gerechtelijke instantie die belast is met dopingzaken en/of overtredingen waarbij schade aan de volksgezondheid kan ontstaan, kan gebruik maken van het afgestane DNA.

Dit blijkt uit een brief die vorige week aan de renners verstuurd is. Theo de Rooij, de teammanager van de Rabobank equipe, schreef de brief in opdracht van het AIGCP, een belangenvereniging van profploegen uit de wielerwereld. Ook renners van andere ploegen zijn via hun team opgeroepen DNA af te staan. De Rooij benadrukte dat het niet verplicht is om het DNA materiaal af te geven. “De renners worden niet verplicht hieraan mee te werken. Het is een maatregel waar we voor hebben gekozen om duidelijk te maken dat we op alle fronten de strijd tegen doping willen aangaan, “ aldus De Rooij.

Een werknemer kan arbeidsrechtelijk nooit worden verplicht om zijn erfelijk materiaal af te staan aan een werkgever. "Het is iets heel anders wanneer een renner urine afstaat voor een dopingcontrole dan wanneer hij DNA moet afstaan. Ik zou niet blij zijn wanneer ik een dergelijke brief van mijn baas zou ontvangen. Niemand hoeft in Nederland mee te werken aan zijn eigen veroordeling. DNA kan immers in een later geval wel tot strafrechtelijk bewijs leiden, “ aldus arbeidsrechtelijk advocaat Arco Siemons.

'Druggebruik in Nederland stabiel'

Icoon BinnenlandsHet gebruik van soft- en harddrugs onder Nederlanders is de afgelopen tien jaar stabiel gebleven. Dat blijkt uit onderzoek dat het wetenschappelijk onderzoeksbureau IVO heeft uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid. De resultaten zijn dinsdag gepresenteerd.

Ongeveer 5,5 procent van de bevolking gebruikt cannabis; een percentage dat sinds 1997 min of meer gelijk is gebleven. Datzelfde beeld speelt bij harddrugs als XTC, cocaïne LSD en heroïne. Ongeveer 1,5 procent van de bevolking gebruikt deze middelen en dat percentage is stabiel. Weliswaar is het gebruik van XTC de laatste jaren iets gestegen.Heerenveen neemt Lopes over van Dordrecht

SC Heerenveen heeft zich versterkt met een nieuwe speler. De Friese ploeg contracteert Cecillio Lopes voor 3,5 jaar. De aanvaller, die dit seizoen twintig doelpunten in 25 duels maakte voor FC Dordrecht, tekent vanmiddag.

Lopes had ook aanbiedingen van andere Nederlandse clubs waaronder Willem II en RKC Waalwijk. Verder was er interesse vanuit Engeland van Derby County en Watford. Uiteindelijk koos de 27-jarige Lopes voor Heerenveen.

De aanvaller van FC Dordrecht zal niet direct in het Abe Lenstra te bewonderen zijn, Heerenveen zal de spits het komende half jaar verhuren aan Sparta.

Oud-VVD-raadslid vast in A'damse moordzaak

De 43-jarige man die vastzit in verband met de dodelijke steekpartij van afgelopen zondag in een woning aan de Maria Austriastraat in de Amsterdamse nieuwbouwwijk IJburg, is oud-fractievoorzitter en oud-raadslid voor de VVD in stadsdeel Zeeburg. Het betreft Johan W. die vier jaar lang deel uit maakte van die stadsdeelfractie. Eerst als deelraadslid en vervolgens, vanaf 2003 tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2006, als fractievoorzitter.

W. wordt ervan verdacht zijn 30-jarige vrouw met messteken om het leven te hebben gebracht. Zelf liep hij ook de nodige verwondingen op bij het dodelijke incident in de woning van het echtpaar. W. ligt nu in het ziekenhuis maar verkeert buiten levensgevaar. In het huis bevonden zich op het moment van de steekpartij de drie jonge kinderen van het stel. Zij zijn ongedeerd gebleven. Een twee maanden oude baby is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

W. en zijn 13 jaar jongere uit Cuba afkomstige vrouw, trouwden 6 jaar geleden. Ze hadden elkaar tijdens een vakantie van W. in Cuba leren kennen. Nadat hij veel moeite had gedaan om haar naar Nederland te krijgen, is ze snel geïntegreerd en heeft ze in zeer korte tijd Nederlands leren spreken, aldus een oud VVD-collega van W. vandaag in Het Parool.

Johan W., die 'een goede baan' bij de Belastingdienst heeft, wordt door oud collega's omschreven als een normale en opgeruimde man. Een prater is hij echter niet, hij wordt getypeerd als kort en bondig in de omgang.

Super Aguri presenteert SA07 in Tokio

Op 12 maart zal Super Aguri de wagen voor het nieuwe seizoen, de SA07, presenteren in de Japanse hoofdstad Tokio. Het Japanse team heeft dit bekend gemaakt.

Het aankomende seizoen wordt het tweede van het team van voormalig Formule 1-coureur Aguri Suzuki in de Formule 1. Anthony Davidson en Takuma Sato zullen dit jaar races rijden, terwijl Giedo van der Garde en Sakon Yamamoto de vaste testcoureurs zijn.

Momenteel is het team aan het testen in het Spaanse Valencia.

Penny Arcade Expo verdubbelt in omvang

Penny Arcade, de bekende gamesstrip, heeft sinds enkele jaren een eigen gamesbeurs met de verrassende naam Penny Arcade Expo. Deze expo zal dit jaar nog groter worden dan de afgelopen jaren. De expo zal ruim 18.000 vierkante meters aan gamevermaak bieden in de vorm van speelbare games die nog niet verschenen zijn, toernooien, concerten en wedstrijden. Dit is ruim het dubbele van de eerder beschikbare ruimte voor het evenement.

Het evenement werd de afgelopen jaren gehouden in Bellevue maar werd te groot voor deze locatie. Komend jaar zal de PAX plaats vinden in het Washington State Trade and Convention Center in Seattle. Vele developers en publishers hebben hier hun thuisbasis, waaronder Microsoft en Nintendo. Van 24 tot 26 augustus is dit de plek waar je als gamer zou moeten zijn. Je aanmelden als bezoeker kan al op www.pennyarcadeexpo.com. De toegang kost 25 dollar per dag, of 45 dollar voor alle drie de dagen.

"We conservatively expect 30,000 hardcore gamers in Seattle this summer, making us the fastest- growing and largest gamer festival in North America" aldus Robert Khoo van Penny Arcade. "Exhibitors and attendees keep spreading the word about PAX; it's amazing, but attendance doubles each year."


Ook Ferrari en Renault naar Abu Dhabi

De teams van Ferrari en Renault zullen ook aanwezig zijn op het Formule 1-evenement in Abu Dhabi, op 3 februari. Dit heeft de organisatie vandaag bevestigd. Williams is het enige team dat nog niet heeft toegezegd ook af te reizen naar het Midden-Oosten. Het festival is, buiten een GP, de grootste bijeenkomst van de teams van het seizoen.

Dat Ferrari ook zal deelnemen is geen grote verassing. Onlangs werd er een sponsordeal gesloten met staatsbedrijf Mubadala, en tevens wordt in het land een Ferrari-pretpark gebouwd. "We zijn erg blij dat Ferrari haar coureurs en wagens meeneemt naar Abu Dhabi", vertelt de voorzitter van het toerisme bureau. "Ferrari heeft een unieke band met al haar fans over de gehele wereld, de Verenigde Arabische Emiraten vormen wat betreft geen uitzondering."

De volgende coureurs en teams zullen afreizen naar de Verenigde Arabische Emiraten: Fernando Alonso (McLaren Mercedes), Nelson Piquet Jr. (Renault), Kimi Räikkönen en Felipe Massa (Ferrari), Rubens Barrichello en Christian Klien (Honda), Ralf Schumacher (Toyota), Timo Glock (BMW Sauber), Scott Speed (Scuderia Toro Rosso), Michael Ammermüller (Red Bull Racing), Christijan Albers en Adrian Sutil (Spyker F1) en Sakon Yamamoto (Super Aguri).

ADO Den Haag in beroep tegen uitspraak

ADO Den Haag gaat in beroep tegen de uitspraak van de tuchtcommissie naar aanleiding van de gestaakte thuiswedstrijd tegen Vitesse in november vorig jaar.

De tuchtcommissie van de KNVB legde ADO Den Haag een straf op van het spelen van één thuiswedstrijd zonder publiek. De aanklager betaald voetbal had deze straf al eerder geeist.

De club uit het Zuiderpark is echter nog steeds van mening dat zij zowel in de aanloop naar als tijdens de wedstrijd er binnen haar mogelijkheden alles aan heeft gedaan om incidenten te voorkomen. Daarom heeft de club de zaak voorgelegd aan de Commissie van Beroep van de KNVB.

Bahrein tot en met 2013 op de kalender

De Formule 1 zal nog zeker tot en met 2013 racen op het circuit van Bahrein. Dit hebben Bernie Ecclestone en de organisatie bevestigd. Het circuit had nog een contract tot 2008.

"Het was een waar genoegen om de Formule 1 naar Bahrein te brengen en dit is een bevestiging van onze goede relatie", vertelt Bernie Ecclestone in een reactie. "Drie jaar terug stelde autosport in het algemeen niks voor in deze regio, maar nu is dat wel anders."

"Bahrein beschikt niet alleen over één van de beste circuit ter wereld, maar heeft ook het fundament gelegd voor groeiende belangstelling in de Formule 1. De organisatie heeft niet voor niets een prijs gewonnen voor het organiseren van de Grand Prix."

Er gaat een hardnekkig gerucht dat het Formule 1-circus over enkele jaren niet alleen naar het Midden-Oosten komt voor de race in Bahrein. Volgens speculatie wordt aankomend weekend, tijdens een Formule 1-festival in Abu Dhabi, aangekondigd dat daar vanaf 2009 een Grand Prix wordt georganiseerd.

Brussel wil totaal rookverbod in horeca

Icoon BuitenlandsDe Europese Commissie pleit voor een totaal rookverbod in publieke ruimtes als cafés, restaurants, op de werkplek en in overdekte voetbalstadions en muziekcentra. Dat is volgens de Commissie de methode die leidt tot de grootste verbetering van de volksgezondheid.

In landen waar zo'n algemeen rookverbod in publieke ruimten is ingevoerd, bleek dat het ''levensvatbaar en uitvoerbaar'' is, zei eurocommissaris Markos Kyprianou (gezondheid) dinsdag.

Hij ging nog niet zo ver om te pleiten voor bindende wetgeving in de hele Europese Unie. Daarover praat de Commissie de komende maanden met de EU-lidstaten. Kyprianou wil het voorbeeld volgen van Ierland en Schotland waar roken al totaal verboden is in cafés en restaurants. Ook Zweden, Italië en Malta hebben al vergaande wetgeving.

In Nederland zijn de regels minder vergaand dan in veel andere EU-landen. Duitsland is tegen een totaalverbod op roken in horeca, België en Frankrijk willen beperkte wetgeving.

Volgens Kyprianou moet het nieuwe beleid leiden tot minder rokers en moeten 'meerokers' beter worden beschermd. ''Het is een feit: passief meeroken is dodelijk. Meer dan 80.000 doden per jaar in de EU.'' Van de rokers zelf sterven er als gevolg van het roken elk jaar 650.000.

Kyprianou wees er op dat roken de gemeenschap ontzettend veel geld kost. De kosten voor gezondheidszorg zijn enorm, zieke rokers kunnen niet werken en moeten leven van een uitkering. Ook is het leed van roken oneerlijk verdeeld, de armere bevolkingsgroepen roken meer en worden dus zwaarder getroffen.

Debuut Van der Garde uitgesteld

Door het regenachtige weer op Valencia is het debuut van Giedo van der Garde in de Formule 1 uitgesteld. De Nederlander zou eigenlijk vanmorgen zijn eerste meters in de Super Aguri maken.

"Als het weer zo blijft, rijdt Giedo vandaag niet", vertelde woordvoerder van het team. "Als het opklaart, gaan we het gewoon proberen." Als Van der Garde vandaag niet in actie komt, onderneemt men morgen nog een poging. Ook voor morgen is er echter regen voorspeld.

'Islam onderwerpt zwak Europa'

Icoon BuitenlandsMidden-Oostenspecialist Bernard Lewis vindt dat Europeanen een gebrekkige culturele en religieuze ruggengraat hebben. Volgens de professor leidt dit tot een islamitisch Europa. "Moslims zijn bezig Europa over te nemen. Zonder enkel verweer geeft Europa zich over." Dat heeft Lewis in een een interview met de Israëlische krant Jerusalem Post gezegd.

De islam zal 'spoedig' de dominerende kracht in Europa zijn, denkt Lewis, omdat het continent niet strijdt voor zijn christelijke cultuur en godsdienst. "De Europeanen zijn bezig de band met hun eigen geschiedenis te verliezen en raken hun zelfvertrouwen kwijt. Zij hebben geen respect voor hun eigen cultuur." Verder zei Lewis dat Europa "capituleert op elk terrein dat te maken heeft met de islam, in een geest van zelfvernedering, politieke correctheid en multiculturalisme".

Lewis, zelf van joodse afkomst, waarschuwde ook dat de toekomst van Europese joden in gevaar is. Tot slot ging hij ook in op de betrekkingen met Iran. Volgens hem onderschatten westerse landen en Israël de 'massale aversie' van de Iraanse bevolking tegen hun president Ahmadinejad. Hij drong aan op een 'agressieve mediacampagne' om de gematigde krachten in de islamitische republiek te steunen.

Met dank aan Proxima voor de submit.

Nice ziet af van te dure Fortuné

Marc-Antoine Fortuné blijft voorlopig bij FC Utrecht. De Franse club Olympique Nice had interesse in de aanvaller, maar men vindt de prijs die Utrecht voor de Fransman vraagt te hoog. Naar verluidt wil Utrecht anderhalf miljoen euro, een bedrag dat Nice niet kan betalen.

Nice is op zoek naar een nieuwe spits, omdat het dit seizoen veel te weinig doelpunten maakt. In 22 wedstrijden scoorde de huidige nummer negentien van de Ligue 1 pas 16 doelpunten. Eerder legde de ploeg routinier Lilian Laslandes vast om dit probleem op te lossen. Maar men vindt dat er nog een spits moet bijkomen en Fortuné stond bovenaan het verlanglijstje. De ploeg uit de Domstad weigert echter mee te werken aan een vertrek van de fysiek sterke aanvaller, die dit seizoen kan rekenen op een vaste basisplaats en onlangs zijn contract verlengde tot medio 2009.

Gyan maakt seizoen af bij Excelsior

Christian Gyan maakt het seizoen af bij Excelsior. Feyenoord, dat de verdediger sinds afgelopen zomer aan zijn stadsgenoot verhuurt, heeft dit vandaag bekend gemaakt.

De verdediger was vorige week op proef bij Sandefjord Fotball, maar slaagde er bij de Noorse club niet in een contract te verdienen. In het seizoen 1997/1998 speelde Gyan al eens voor Excelsior. Daarna droeg hij achtenhalf seizoen het shirt van Feyenoord.

Venus Williams terug in Fed Cup

Zena Garrison, de captain van de Amerikaanse Fed Cup-ploeg heeft bekend gemaakt dat Venus Williams zal deelnemen aan Fed Cup-wedstrijd tegen België in de kwartfinale. Zij hoopt overigens ook Serena nog te kunnen overtuigen.

Eind april zal de ontmoeting plaatsvinden tussen België en de Verenigde Staten in het Californische Delray Beach. Venus is al een tijd buitenspel ten gevolge van een blessure. In Antwerpen zal ze haar comeback maken op de WTA-tour. Wat de Fed Cup betreft speelde ze echter geen wedstrijd meer sinds de verloren halve finale in 2005 tegen Rusland.

Garrison wil ook heel graag zus Serena, die afgelopen weekend de Australian Open won, overtuigen om weer deel uit te maken van de Fed Cup-ploeg. Gezien er gespeeld wordt in Delray Beach, dicht bij de thuisbasis van de Williamszussen, ziet Garrison een mooie kans om in haar opzet te slagen.

Bestuurder doet dutje in gekantelde auto

Icoon OpmerkelijkAgenten in Delft hebben zondagnacht een auto gevonden die op zijn kant lag. De 23-jarige bestuurder lag rustig een dutje te doen in zijn gekantelde voertuig.

Bij de politie kwam tegen 02.45 uur de melding binnen dat er een gekantelde auto was gesignaleerd. Agenten hebben de bestuurder wakker gemaakt en de auto vervolgens met vereende krachten weer op zijn wielen gezet. De auto was nauwelijks beschadigd. De politie heeft daarom sterk het vermoeden dat een stel grapjassen de wagen inclusief slapende chauffeur op zijn kant heeft gezet.

Screenshots van verschillende Arcade-games

Er zijn een flink aantal screenshots verschenen van een aantal Xbox Live Arcade-games. Hiertussen zitten screenshots van bijvoorbeeld Castlevania en Worms 2, maar ook een aantal onbekende games. Het gaat om drie nieuwe games: Band of Bugs, Eets Chowdown en Luxor 2.

Van Eets Chowdown is bekend dat het komt van de makers van Cloning Clyde en Outpost Kaloki X. Luxor 2 is een puzzle-game met op de achtergrond het oude Egypte en van Band of Bugs is nog weinig bekend.

Castlevania: Symphony of the Night


Worms


Alien Hominid HD


Kolonisten van Katan


Eets Chowdown


Band of Bugs


Luxor 2


[Gerucht] Echte beloning voor het halen van achievements?

Zoals bekend kun je met de Xbox 360-games punten winnen door het halen van achievements. Deze achievements kunnen bestaan uit het uitspelen van een level, maar bijvoorbeeld ook uit het vermoorden van elke zombie in een game. Volgens de geruchten is Microsoft bezig met plannen om gamers te belonen met echte producten voor het halen van bepaalde achievements.

De bron van het gerucht is een bijeenkomst geweest van Microsoft. Hier werd een document gevonden, waarin informatie stond over dit project. Microsoft zou gaan samenwerken met sponsoren om gamers te belonen voor het halen van bepaalde achievements. De deelname zou geheel gratis zijn en dus voor iedereen geschikt.

Microsoft wil zoals altijd niet reageren op geruchten, en we zullen dus even moeten wachten op een eventuele bevestiging.

Met dank aan Wessiej voor het melden van dit nieuws in het Xbox 360-topic

Gemeenten laks met burgerbrieven

Icoon BinnenlandsGemeenten reageren nog steeds vaak niet of veel te laat op brieven van burgers. Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale Ombudsman. Volgens Ombudsman Brenninkmeijer kreeg hij in 2005 1093 klachten over gemeenten. Daarvan gingen er ruim 200 over de behandeling van brieven. In 2006 kreeg hij 1343 klachten.

Hij voerde daarop eeen onderzoek uit door 300 gemeenten een brief te sturen. Van 124 gemeenten kreeg hij zelfs na een herinneringsbrief geen reactie terug. Uit het onderzoek blijkt verder dat aanvragen en bezwaarschriften vaak niet op tijd worden afgehandeld.

Gemeenten mogen er in sommige gevallen langer over doen, maar dan moeten ze de burger daar wel over informeren. Ook dat gebeurt vaak niet, zegt de Nationale Ombudsman. Die had ook de afgelopen jaren al vaak kritiek op de traagheid van veel gemeenten.

Richards: "Klantenchassis is legaal in 2008"

Volgens Prodrive teambaas David Richards is er geen twijfel mogelijk dat in 2008 een klantenchassis gebruikt mag worden. Frank Williams zei gisteren nog dat de nieuwe regelgeving nog geen feit is.

In 2008 zal Prodrive als twaalfde team zijn opwachting maken in de Formule 1. Het team heeft er nooit een geheim van gemaakt om een chassis te willen kopen van een andere fabrikant en wanneer nu blijkt dat er in 2008 geen gebruik mag worden gemaakt van een klantenchassis, dan staat de komst van Prodrive op losse schroeven. Richards zelf kent hier geen twijfel over: "Er is absoluut geen twijfel mogelijk, klantenchassis' zijn toegestaan in 2008. Williams zal zich bij deze regel neer moeten leggen. De regelgeving is wat mij betreft overduidelijk".

[Upd]'Vandaag presentatie Davids bij Ajax'

Ajax denkt dat het vandaag Edgar Davids kan presenteren als nieuwe aanwinst. Beide partijen zijn nog niet tot een akkoord gekomen, maar dat zou niet lang meer kunnen duren.

"Het gaat om de puntjes op de i'," aldus technisch directeur Martin van Geel in het Algemeen Dagblad. "Als dat is afgehandeld kan Edgar wellicht in de loop van het middag voor het eerst meetrainen. Ik verwacht dat we hem rond die tijd ook officieel kunnen presenteren." Gisteren werd de 33-jarige middenvelder medisch goedgekeurd.

Update

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Tottenham Hotspur over de onmiddellijke overgang van Edgar Davids. De 33–jarige middenvelder heeft een contract ondertekend voor anderhalf jaar tot en met medio 2008.

Van Dessel mag weg bij Roda JC

Kevin van Dessel mag na dit seizoen transfervrij vertrekken bij Roda JC. De clubleiding heeft de middenvelder gezegd dat zijn contract, dat komende zomer afloopt, niet zal worden verlengd.

De afgelopen twee seizoenen wordt Van Dessel achtervolgd door blessureleed en kwam hierdoor zelden in actie. De 27-jarige Belg staat al sinds 1999 onder contract bij Roda en was zelfs enige tijd aanvoerder.

Paris klaagt website aan

ParisParis Hilton heeft gerechtelijke stappen ondernomen om Parisexposed.com van het internet te halen. De site biedt naast een scala aan foto's en filmpjes van de hotelerfgename, ook dagboeken, liefdesbrieven, opgenomen telefoongesprekken en telefoonnummers van haar vrienden aan. Paris zegt gechoqueerd te zijn toen ze het nieuws vernam.

De privéspullen van Hilton werden vorig jaar in een opslagruimte in Los Angeles gevonden. Omdat de 25-jarige blondine niet meer betaalde, had de eigenaar de ruimte aan een ander verkocht, die de bezittingen er gratis bij kreeg.

Liefhebbers van de 'jetslet' moeten elke maand ruim dertig euro neertellen om de site te kunnen bezoeken. Volgens één van de makers is het content het geld meer dan waard: hij belooft video-opnamen van Paris in een 'sexy bubbelbad' en verschillende plaatjes van Paris in 'ranzige posities'. Ook zou te zien zijn hoe de Amerikaanse ster met haar vrienden dronken wordt en drugs gebruikt.

Dit is niet de eerste keer dat Paris wordt blootgesteld op het internet. In 2003 circuleerde een seksfilmpje van haar op het net, dat een jaar later wegens groot succes op dvd te koop kwam.

Brabantse jongeren blijven het langst thuis wonen

BinnenlandsKinderen in Noord-Brabant blijven gemiddeld langer in het ouderlijk huis wonen dan jongeren elders in het land. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Ruimtelijk Planbureau (RPB).

De resultaten werden dinsdag bekend gemaakt. Kinderen in het noorden van Nederland, Flevoland en Zeeland zijn het snelst vertrokken bij hun ouders, omdat het in deze gebieden moeilijker is hoger onderwijs te volgen of een baan te krijgen.

Vrouwen zijn gemiddeld 21 jaar oud als ze op zichzelf gaan wonen, mannen 23 jaar. Turkse en Marokkaanse jongeren vertrekken gemiddeld een paar jaar eerder dan autochtone kinderen. Bijna een derde van de allochtone kinderen gaat eerst bij familie, vrienden of kennissen wonen, tegen 10 procent van de autochtone jongeren.

Met dank aan jslavenburg voor de submit.

Downhill op ijshockeyschaatsen

De Zwitsers hebben een nieuwe sport uitgevonden, want een heuvel af op skies of een snowboard of desnoods een sleetje is veels te gewoon.

Dus is er in een dorpje in de Alpen wat in de winter twee maanden lang geen zon krijgt een slim iemand geweest en heeft een landweggetje omgetoverd in een drie kilometer lange ijsbaan. Heuveltje op, heuveltje af dat moet een rare gewaarwording zijn op schaatsen.

Geen EU-verbod ontkennen Holocaust

Er komt geen algemene wet die het ontkennen van de Holocaust strafbaar stelt in de gehele Europese Unie. Het voorstel van EU-voorzitter Duitsland is toch gestrand. Het is nu aan de lidstaten zelf om te besluiten of ze een verbod willen.

In Duitsland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Polen, Roemenië, Tsjechië, Litouwen en Spanje is het ontkennen van de moord op de joden in de Tweede Wereldoorlog al strafbaar. De overige lidstaten, waaronder Nederland, kennen geen specifiek verbod. In Nederland is wel jurisprudentie die het ontkennen onder bepaalde omstandigheden strafbaar maakt. De ChristenUnie diende vorig jaar nog een wetsvoorstel in om het ontkennen van alle volkerenmoorden onder iedere omstandigheid strafbaar te stellen.

Ook het brede EU-verbod op het gebruik van het hakenkruis is van de baan. De Duitsers zien van het initiatief af, vooral na protesten van Hindoes. Voor hen is de swastika al 5000 jaar een heilig symbool.

Vraag het aan Googlemutti en Wikisil (vraag)

De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?" spelletje en als volwassen ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikisil zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.

Dus wil jij weten waarom in Australië het water verkeerd om wegloopt, wat voor standje de Siccor Sister is, waarom de leuning van een roltrap altijd sneller gaat dan de roltrap zelf, waar Plato het nu toch over had met zijn grot, waarom de aarde om de zon draait en niet andersom, het verschil tussen wittgenstein 1 & 2, hoe een zonnebril werkt of hoe volumemousse werkt, schroom niet en vraag het!

Er komen elke week twee blogjes. Op maandag een waarin je je vragen kunt stellen als een reactie, PM of mailtje en op zondag één waarin twee uitverkoren vragen worden beantwoord, eentje door Googlemutti en eentje door Wikisil.

En onthoud! Er zijn geen stomme vragen, maar wel stomme antwoorden!

Geen succesvolle rentree Kuerten

Gustavo Kuerten is teruggekeerd op de tennisbaan. De Braziliaan kon zijn rentree niet opfleuren met een overwinning. In het eerste groepsduel in Vina del Mar ging hij met tweemaal 7-6 onderuit tegen Oscar Hernandez.

De laatste jaren stond 'Guga' buitenspel door een heupblessure. De voormalig nummer één van de wereld heeft inmiddels zijn samenwerking met zijn oude coach, Larri Pasos, weer hervat. In het tweede groepsduel moet Kuerten het opnemen tegen Albert Montanes.

[Upd]Willem II aast op Aerts

Het is zo goed als zeker dat Maikel Aerts vertrekt bij Feyenoord. De vraag is alleen waar de 30-jarige doelman vanaf volgend seizoen onder de lat staat. In een eerder stadium toondeRKC Waalwijk interesse, maar inmiddels lijkt Willem II de beste papieren te hebben om hem over te nemen.

In Tilburg moet Aerts, die dit seizoen niet bij de Feyenoord-selectie zit, de concurrentie aangaan met Björn Sengier. De Rotterdammers hebben al gezegd dat ze mee zullen werken aan de transfer. Het grootste struikelblok is momenteel het salaris dat de doelman verdient. Bij Willem II of RKC Waalwijk zal hij er financieel flink op achteruit gaan.

Vorig seizoen was Aerts nog tweede doelman bij Feyenoord. In de tweede helft van het seizoen moest hij een aantal wedstrijden invallen voor de geblesseerde Patrick Lodewijks, maar deze invalbeurten verliepen niet al te best.

Update10:20

Maikel Aerts speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor Willem II.

Film: The Pursuit of Happyness


The Pursuit of Happyness is geregisseerd door Gabriele Muncino, die eerder verantwoordelijk was voor het goed ontvangen The Last Kiss. Het verhaal is gebaseerd op het leven van multimiljonair Christopher Gardner die zich opwerkte van zero naar hero in de effectenhandel. De cast bestaat onder meer uit: Will Smith (Ali), Jaden Smith (zoon van), Thandi Newton (Crash) en Brian Howe (Déjà Vu).

SGP loopt weer subsidie mis

Icoon PolitiekDe SGP hoeft voorlopig ook dit jaar nog niet op subsidie van de overheid te rekenen. Vorig jaar liep de politieke partij 800.000 euro mis omdat de rechter bepaalde dat er geen subsidie mocht worden gegeven zolang vrouwelijke leden niet dezelfde rechten hebben als mannelijke.

Na een statutenwijziging hoopte de SGP dat een nieuw subsidieverzoek wel kans van slagen had, maar het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het afgewezen. Een woordvoerder van de SGP heeft een bericht hierover dinsdag in Trouw bevestigd.

Ondanks de statutenwijziging mogen vrouwen nog steeds geen politieke functies binnen de partij vervullen, waardoor volgens de overheid nog niet is voldaan aan de rechterlijke uitspraak. Later dit jaar volgt het hoger beroep. De SGP verwacht overigens dat, net als vorig jaar, de leden de misgelopen subsidie wel zullen kunnen opbrengen. "Er is een grote offerbereidheid", aldus de woordvoerder.

'Nieuwe Colin McRae laat next-gen consoles zweten'

Codemasters werkt al sinds de PS1-dagen aan Colin McRae Rally games. Executive producer Gavin Raeburn legt in een interview met Eurogamer uit dat Colin McRae 3, 4 en 5 niet veel meer waren dan opgefokte engines die nog steeds op de allereerste rally-game-engine gebaseerd waren.

Voor de jongste telg in de McRae-familie is het team vanaf nul begonnen en hebben ze een compleet nieuwe engine op poten gezet, getiteld "Neon", die de next-gen hardware direct vanaf dag één voor een groot deel moet benutten. Bovendien zal DIRT, zoals deze editie zal heten, allerlei particles, schade en AI tentoonspreiden wat nog nooit eerder op een console is verschenen, als we Raeburn mogen geloven.

"The damage, particle effects, post-production, car physics, car audio and AI are all far in advance of anything we have yet seen on next gen."

Next-gen door de modder scheuren met de Neon-engine kan in juni als Colin McRae DIRT in de winkel ligt voor X360, PS3 en PC. De games zullen nagenoeg gelijkwaardig zijn, verzekert Raeburn.
De online-mogelijkheden zijn aan Live opgehangen en zo goed en zo kwaad als het ging overgezet naar de PS3 en PC platforms. Volgens Raeburn is het de verdienste van Microsoft dat het Live-platform zo goed werkt en nu als uitgangspunt voor andere online-diensten gebruikt moet worden.

Momenteel zijn er geen plannen voor een Wii-versie, omdat de afwijkende controls te veel tijd kosten om te implementeren. Raeburn sluit een Wii-versie van de game tegelijk ook niet 100% uit.

'Voorvechter pedofilie' betrokken bij Gay Pride

BinnenlandsGert Hekma, een nogal omstreden hoogleraar homo/lesbische studies aan de Universiteit van Amsterdam, is dit jaar mede-organisator van de Gay Pride. Hekma staat onder meer bekend vanwege zijn controversiële opvattingen over pedofilie.

Dit jaar is het voor het eerst dat er op de Gay Pride in augustus een boot meevaart met kinderen. Daarop zullen jongens van 11 tot 16 jaar meevaren. Het initiatief is overigens van de 14-jarige Danny Hoekzema, een scholier uit Bovenkarspel. Op zijn website, Dannysparade.nl, schrijft hij al anderhalf jaar ''uit de kast'' te zijn. Hij vindt dat er voor zijn homoseksuele leeftijdgenootjes ''eigenlijk niks is''. Het initiatief wordt gesteund door het COC en een comité van aanbeveling met daarin de al eerder genoemde Gert Hekma.

Martijn
Hekma werd deze week geïnterviewd door de Amsterdamse zender AT5, nadat er vragen waren gerezen over zijn betrokkenheid bij het project. Zo blijkt Hekma een paar jaar geleden in een interview met het blad Martijn van de gelijknamige pedofielenclub te hebben gezegd: ''Ik denk dat je kinderen moet dwingen. Kinderen zijn ook vervelende wezens, die moet je op een gegeven moment op een recht spoor zetten en dat geldt ook voor seks.''

De Volkskrant vroeg of Hekma niet bang is dat homoseksualiteit door de kinderboot tussen al die extravagant uitgedoste homo's en lesbo's ten onrechte met pedofilie wordt verward? Hekma: ''Ik zou het vreemd vinden als dat het geval zal zijn, maar als het gebeurt, komt dat door die krankzinnige leeftijdgrens. Vroeger hadden kinderen tussen de 12 en 16 seksuele autonomie. Vijf jaar geleden is de minimumleeftijd van 16 bedacht en het wetboek van strafrecht ten onrechte aangepast. Terwijl in de praktijk kinderen juist op steeds jongere leeftijd uit de kast komen en behoefte hebben zich te identificeren. Kleine hetero's kunnen dat overal, jonge homo's niet.''

Grens
Er is volgens hem ook geen leeftijdgrens voor de Gay Pride, omdat het heel individueel ligt: ''Sommige mensen zijn er op hun 80ste nog niet uit. Anderen weten het al als ze 10 of nog jonger zijn.'' In een interview in 2004 in het blad Martijn, waarin Hekma 'behoorlijk pro-pedo' wordt genoemd, zei Hekma dat kinderen vanaf 6 al kunnen meedoen. ''Nogmaals, dat is zeer individueel bepaald.''

Hekma benadrukt dat hij niet betrokken is bij de organisatie van de speciale kinderboot. Hij zegt alleen betrokken te zijn bij de voorbereidingsgroep van de organisatie van de Gay Pride in het algemeen. De hoogleraar snapt ook niets van alle ophef en vindt die onterecht.

Het COC dat achter het initiatief voor de kinderboot staat, ziet nog geen reden om af te haken. Dat zou wel kunnen gebeuren als de homo-organisatie 'onterecht' wordt bestempeld als voorvechters van pedoseksualiteit. Overigens zal er op de Gay Pride rondom de kinderboot een cordon van andere boten varen met niet bloot uitgedoste deelnemers en ook een schip met de ouders. Die moeten tekenen als hun kind wil meevaren. De kinderen worden begeleid, krijgen na de optocht een glas cola en moeten dan weer naar huis.Link: Het interview uit 2004 met Martijn.

Man sloopt parkeerautomaat na bekeuring

Icoon PolitieEen 40-jarige man uit Den Haag heeft een parkeerautomaat gesloopt om zijn woede te uiten over een bekeuring die hij had gekregen. Agenten gaven hem die bekeuring voor fietsen zonder licht. Het incident gebeurde in Amsterdam.

Dat liet de politie gisteren weten. De Hagenaar kwam na de bekeuring terug met een hamer en sloeg de parkeerautomaat aan gort. Agenten hielden hem daar aan. Hij bekende snel en excuseerde zich voor zijn sloopactie. De man heeft een proces-verbaal meegekregen. Justitie beslist of de man wordt vervolgd.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Nederland heeft vierde grootste natuurramp

Icoon Milieu Nederland staat hoog in de top 10 van landen die vorig jaar zijn getroffen door natuurrampen. Met duizend doden als gevolg van de hitte in juli bezet Nederland de vierde plaats. België staat vijfde met 940 hittedoden. Dat blijkt uit cijfers van de Verenigde Naties.

Onder de slachtoffers waren veel hoogbejaarden, hartpatiënten en mensen met aandoeningen aan de luchtwegen. De VN rekent mensen die zijn omgekomen door extreme hitte of kou onder slachtoffers van een natuurramp, zoals een aardbeving, een overstroming of een orkaan, ondanks dat deze rampen visueel minder opvallen.

In de top 10 staat nog een derde Europees land: Oekraïne. In 2006 stierven volgens de cijfers van de VN 801 inwoners van het opéén na grootste Europese land als gevolg van een koudegolf. Azië is nog steeds het werelddeel waar de meeste natuurrampen plaatsvinden. In Indonesië kwamen in mei volgens officiële cijfers 5778 mensen om bij een aardbeving; op de Filipijnen kostten een tyfoon en een aardverschuiving het leven aan in totaal 2511 mensen.

Directeur Salvano Briceño van International Strategy for Disaster Reduction (ISDR) waarschuwt dat landen wereldwijd beter voorbereid moeten zijn op natuurrampen. "Niet alleen in Afrika en Azië. De recente stormen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en Rusland waarbij ruim veertig mensen omkwamen, tonen aan dat zelfs landen met uitstekende alarmeringssystemen gevaar lopen", aldus de baas van de VN-organisatie ISDR. Briceño denkt dat de temperatuurstijging op aarde zal leiden tot meer van dit soort natuurrampen.

Met dank aan Justinn voor de submit.

'Manchester City wil Ball contract aanbieden'

PSV-er Michael Ball is al een week op proef bij Manchester City, en dat doet hij naar tervrendenheid, want de club is van plan om de verdediger een contract aan te bieden.

"Als alles goed gaat en hij blijft doen wat hij aan het doen is, heeft hij een goede kans. Hij voegde zich afgelopen week bij ons en heeft een paar dagen meegetraind. Hij paste behoorlijk goed in de groep. Hij was bij de wedstrijd zondag om het team aan te moedigen en we hebben met hem afgesproken dat we dinsdag een beslissing zullen nemen," aldus City-manager Stuart Pearce.

Veel ontsnappingen jeugd-tbs'ers

Icoon JustitieVorig jaar zijn er tachtig van de 600 jeugd-tbs'ers ontsnapt. Vier van hen zijn nog altijd voortvluchtig. De ontsnappingen zijn niet bekendgemaakt. Het gaat hier om jongeren die wegens een ernstig vergrijp in een inrichting zijn geplaatst.

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie bevestigde dinsdag het aantal ontsnappingen en het aantal personen dat nog steeds voortvluchtig is. Dit naar aanleiding van een bericht in AD. Volgens de krant leidden de ontsnappingen tot ten minste twee delicten. Een ontsnapte jongere uit Alkmaar pleegde twee gewapende overvallen op juweliers.

Het aantal ontsnappingen onder jeugdige tbs'ers ligt veel hoger dan onder volwassen tbs'ers. Van die laatste groep ontsnapten er vorig jaar veertig, op een totaal van 1400. De Tweede Kamerleden Wolfson (PvdA) en Çörüz (CDA) kondigen in AD aan de minister van Justitie opheldering te vragen over de kwestie.

Windows Vista eindelijk in huiskamer

Icoon Digital Microsoft heeft dinsdag zijn nieuwe pc-besturingssysteem Windows Vista voor consumenten op de markt gebracht. Het Amerikaanse softwareconcern staat met diverse festiviteiten stil bij de nieuwe kaskraker en opvolger van Windows XP uit oktober 2001.

Microsoft-oprichter Bill Gates gaf maandag in New York het startschot. De verwachting is dat het besturingsprogramma, beschikbaar in vijf versies, een stimulans geeft aan de computerverkoop. Een stormloop wordt niet verwacht. De introductie van Windows Vista is niet te vergelijken met de komst van een nieuwe spelcomputer, waarvoor lange rijen voor de winkels kunnen ontstaan. Sommige computerwinkels gaan wel vervroegd open, maar dit is vooral bedoeld als publiciteitsstunt. Consumenten moeten toch flinke bedragen neerleggen voor een computer die krachtig genoeg is voor de nieuwe software.

Microsoft heeft de introductie diverse keren moeten uitstellen omdat er nog gesleuteld moest worden aan de beveiliging. Computervirussen hebben in het verleden bijvoorbeeld de kwetsbaarheid van XP blootgelegd. Vista belooft beterschap, maar enkele beveilingslekken zijn al gesignaleerd. Tegelijk met Vista komt Microsoft ook met een apart softwarepakket om virussen en andere ongewenste softwareprogrammaatjes te bestrijden: Windows Live OneCare. In de Verenigde Staten heeft het concern daarmee al marktaandeel veroverd op andere virusbestrijders, zoals Symantec en McAfee. Microsoft lanceert daarnaast het kantooorpakket Microsoft Office 2007.


Eerste Vista middernacht verkocht in de winkel Alternate. Copyright foto: Jeffrey Willems (X-fi).

Zie ook de special Windows Vista onder de loep op FOK!games!

Altheer naar Excelsior

Jeffrey Altheer speelt de rest van dit seizoen op huurbasis voor Excelsior. De 19-jarige verdediger van Jong Feyenoord, wiens contract na dit seizoen afloopt, zal vandaag voor het eerst meetrainen op Woudestein.

Excelsior meldde zich begin dit seizoen ook al voor de jeugdinternational, maar toen wilde Feyenoord hem nog niet laten gaan. Altheer is blij dat het er alsnog van komt. "Ik kan nu in de eredivisie voetballen. Het niveau is toch een stuk hoger dan bij de beloftes. Bovendien loopt het bij Jong Feyenoord dit seizoen niet zo goed."

Psycholoog behandelt patiënte als hond

Icoon ShockingEen Australische psycholoog heeft bij een patiënte in therapie een hondenriem omgedaan. Zij moest hem vervolgens meester noemen. Volgens de arts handelde hij conform de ethische richtlijnen die voor zijn beroepsgroep gelden. Hij hoopte meer vertrouwen van de patiënte te krijgen.

De psycholoog Bruce Alistair Beaton (64) moest zich dinsdag wegens seksueel misbruik verantwoorden voor een rechtbank in Perth. Hij ontkende dat hij de 22-jarige patiënte met een kleerhanger en zweep had geslagen, meldden Australische media. Beaton behandelde de vrouw voor boulimie. De psycholoog stapte over op de drastische behandeling omdat zachtaardigere methodes niet zouden hebben gewerkt.

Skileraren krijgen alcoholtest op piste

Icoon BuitenlandsZwitserse skischolen zijn gestart met blaastesten voor skileraren. Zo wil men tegengaan dat de instructeurs op de pistes dronken skiles geven. De opleidingen in het skigebied van Saas zijn de eersten die hun leraren op willekeurige momenten testen op alcoholmisbruik.

Zwitserland heeft daarmee voor zover bekend een wereldprimeur. Het bijzondere initiatief is in andere wintersportgebieden met instemming begroet. Ook de Nederlandse Ski Vereniging ziet de maatregel helemaal zitten. De vereniging zou het liefst alle skiërs testen op teveel drinken. Nu komt het nog voor dat dronken waaghalzen roekeloos de berg afsuizen, waarmee ze ook andere skiërs in gevaar brengen.

De skischolen nemen de blaastesten zelf af, waarbij een promillage van 0,5 geldt, net als in het Zwitserse verkeer. De leraar die één keer wordt gesnapt met teveel drank op krijgt een flinke veeg uit de pan. Wie opnieuw de fout ingaat, moet de opleiding verlaten.


'Bist du der Bob?'

PSV-doelman Coe naar FC Kopenhagen

Nathan Coe maakt niet langer deel uit van PSV. De Australische doelman, die in Eindhoven vrijwel nooit onder de lat stond, verkast per direct naar FC Kopenhagen.

Coe maakte in 2004 de overstap van Inter Milan naar PSV, waar hij werd gezien als een doelman voor de toekomst. Echter speelde hij in tweeëneenhalf jaar niet één wedstrijd in het eerste elftal van de Eindhovenaren. Eerder dit seizoen was de Australiër al op proef bij het Zweedse Hammarby IF maar kreeg hij geen contract aangeboden.

Federer denkt al aan Roland Garros

Roger Federer was direct na het winnen van de Australian Open met zijn gedachten al weer bij het volgende Grand Slam-toernooi, dat van Roland Garros.

"Ik ben net als vorig jaar dicht bij mijn vierde Grand Slam-titel op rij. Dat speelt steeds door mijn hoofd", aldus de Zwitser. Federer won nog nooit in Parijs, vorig jaar verloor hij in de eindstrijd van Rafael Nadal. "Het wordt interessant om te zien hoe ik het daar doe. Ik heb nu meer ervaring, kies mijn toernooien beter uit en mijn motivatie is beter dan ooit. Het winnen van Roland Garros is de enige manier om vorig seizoen te overtreffen. 'Rafa' (Nadal) is erg sterk. Hij heeft veel zelfvertrouwen. Ik beleef veel plezier aan onze rivaliteit."

Hesp: "Atteveld geschikt als hoofdcoach Roda"

Ruud Hesp heeft gezegd dat hij Raymond Atteveld een geschikte kandidaat vindt om de vertrekkende trainer Huub Stevens bij Roda JC op te volgen. Momenteel zijn Hesp en Atteveld assistent-trainers bij de Limburgers. Atteveld ambieert het hoofdtrainerschap en heeft de benodigde papieren.

"Raymond heeft de afgelopen twee jaar veel geleerd van Stevens en wil graag vooruit in zijn trainerscarrière. Hij is er klaar voor", aldus Hesp, die ook keeperstrainer van Oranje is.

Ook bij ADO Den Haag wordt de naam van Atteveld genoemd. Na het vertrek van Frans Adelaar isde club op zoek naar een trainer, die vanaf komend seizoen de ploeg onder zijn hoede neemt. Atteveld was eerder al eens speler en assistent-trainer bij de Hagenezen. "Raymond past meer bij Roda en heeft het hier hartstikke naar zijn zin. Ik betwijfel of hij bij ADO past."

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"De Masai wassen met Dreft, prins Willem-Alexander niet."

En de top 5:

5: The-Ghost: "willem komt eindelijk uit de kast"
4: foton: "Spoorloos verenigt Wim-Lex met zijn tot nu toe onbekende broers en zussen."
3: Jappr: "Touwtje springen?"
2: Kadaster: "Prins Willem-Alexander besluit om ook een adoptie kind te nemen."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: sarahcroft

previous picture

13% Amerikanen kent opwarming aarde niet

Icoon Milieu Dertien procent van de Amerikaanse bevolking heeft nog nooit gehoord van de opwarming van de aarde. Dat blijkt uit een onderzoek van ACNielsen. Uit dit onderzoek kwamen nog meer cijfers naar voren over de mening van mensen over klimaatverandering.

Zo vindt 57 procent van de wereldbevolking klimaatverandering een 'zeer serieus probleem' en 34 procent het een 'serieus probleem'. Vooral de inwoners van Zuid-Amerika zijn bezorgd over klimaatverandering. Het minst angstig over het fenomeen zijn Amerikanen: 42 procent van hen vindt de opwarming van de aarde een zeer serieus probleem.

Het grootste deel van de klimaatwetenschappers stellen dat het klimaat beïnvloed wordt door menselijk handelen. Ook een recent VN-rapport stelt dat menselijk handelen klimaatverandering veroorzaakt. Toch denkt maar vijftig procent van de wereldbevolking dat menselijk handelen de opwarming van de aarde veroorzaakt. Vooral Chinezen en Brazilianen denken dat mensen de oorzaak zijn. Amerikanen zijn hiervan het minst overtuigd.

De Amerikaanse president George W. Bush heeft in 2001 het Kyoto-verdrag om klimaatverandering tegen te gaan niet geratificeerd. Wel heeft hij in zijn State of the Union-speech vorige week aangegeven dat klimaatverandering een "serieuze uitdaging" is. Hij wil onder meer het benzinegebruik in de Verenigde Staten de komende 10 jaar met twintig procent verminderen. Klimaatverandering is door de film An Inconvenient Truth van de Amerikaanse politicus Al Gore opnieuw in de belangstelling gekomen.

Treinreizigers vier uur vast in trein

Icoon Vervoer Honderden treinreizgers hebben maandagavond vier uur vastgezeten in een trein tussen Bodegraven en Woerden. Door een defecte bovenleiding kon de trein niet verder rijden en moest deze tussen beide stations stilstaan op het spoor.

Het evacueren van reizigers was niet mogelijk, omdat dat tot onveilige situaties zou kunnen leiden. De problemen ontstonden rond zes uur en waren even voor tien uur weer opgelost. De trein is toen doorgereden naar Woerden, waar de reizigers de trein konden verlaten.

Het treinverkeer tussen Bodegraven en Woerden ligt nog steeds plat. Waarschijnlijk zal morgenochtend de normale dienstregeling hervat worden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.