FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 29 januari 2007

Mortal Kombat op de DS

De legendarische fighter Mortal Kombat zal binnenkort de Nintendo DS aan doen. Shaun Himmerick, die mede verantwoordelijk was voor andere Mortal Kombat games, zal de productie leiden. Midway was summier met aanvullende informatie, ook een indicatie wanneer we de game kunnen verwachten is niet gegeven. Wel vertelde Midway dat het bloed en geweld op de handheld van Nintendo niet zal onderdoen voor de andere Mortal Kombat games.

Te hopen valt dat de game beter wordt ontvangen dan de Mortal Kombat-games die de laatste tijd zijn uitgegeven. Volgens veel critici is de franchise te veel uitgemolken en is er sprake van weinig vernieuwing.



Lekker knokken in de trein

'Teams moeten bandenkeuze bekendmaken'

De Formule 1-teams moeten komend seizoen, als het aan de FIA ligt tenminste, na de start van de race hun bandenkeuze openbaar maken. Dit om de toeschouwers een beter inzicht te geven in de verschillende strategieën die de teams volgen. Charlie Whiting is de bedenker van dit voorstel.

Dit jaar hebben de coureurs twee soorten banden tot hun beschikking. Een voorstel om de zachtere band te markeren met een rode streep, net als in de Champcars, heeft het niet gehaald. Om de toeschouwers van een race toch meer inzicht te verschaffen in de bandenstrategieën, wil Whiting dat de teams meteen na de start van de race hun bandenkeuze publiceren. Nu gebeurt dit al in de MotoGP.

Dell Helpdesk

Velen van jullie zullen wel weten wat je moet doen als je computer na het afsluiten blijft hangen bij "Windows wordt afgesloten" scherm. En voor wie het niet weet: je houdt de powerknop gewoon een seconde of tien ingedrukt en dan sluit de computer alsnog helemaal af.
Je kan natuurlijk ook voor de optie kiezen om te wachten. Totdat Windows alsnog helemaal gaat afsluiten. Daar is Windows doorgaans heel standvastig in, dat scherm blijft gewoon staan, al wacht je tot je een ons weegt. Welnu, dat is precies wat de man in het onderstaande geluidsfragment is overkomen. En daar is hij niet geheel gelukkig mee. You know what a human is?!?!

Amerikaan 150 jaar cel voor misbruik kinderen

Icoon Misdaad Een Amerikaanse man heeft 150 jaar gevangenisstraf gekregen omdat hij twee 12-jarige jongens heeft misbruikt. Volgens de openbaar aanklagers is de man een van de 'meest productieve' misbruikers uit de Amerikaanse geschiedenis, met mogelijk honderd slachtoffers in het hele land.

De 64-jarige Dean Schwartzmiller zou in de afgelopen dertig jaar in acht staten jongens hebben misbruikt. Bij zijn arrestatie trof de politie mappen vol kinderpornografie en honderden pagina's aantekeningen over jongens aan.

Met dank aan santax en el-godi voor de submit.

'Joker' vliegt naar London Heathrow

Icoon BinnenlandsFOK!user Oversight is vandaag in een door FOK! betaalde vlucht met zijn 'joker'-identiteitsbewijs vanaf Schiphol naar de luchthaven London Heathrow gevlogen. Nadat hij zonder problemen Groot-Brittannië binnenkwam, is hij teruggevlogen naar Schiphol.

De Joker wilde proberen of het mogelijk was om de grens over te steken met zijn ID-kaart. Bij het vertrek in Nederland nam men hem even mee naar achteren, maar hij werd na beraad van de douanebeambten toegelaten op de vlucht naar de drukste luchthaven van Engeland, Heathrow. Bij aankomst op Heathrow werd hem zijn naam voorgelezen en werd hem een prettig verblijf in Engeland gewenst.

Na een leuke dag in Londen, waarop Oversight foto's heeft gemaakt met zijn ID op bekende plekken, vloog hij weer terug naar Nederland. In het vliegtuig kreeg hij te horen dat er bij aankomst een paspoortcontrole plaats zou vinden. Eenmaal in de aankomsthal werd zijn ID, "conform de instructies van het ministerie van Buitenlandse Zaken" ingenomen.

Op dit moment heeft hij een kleurenkopie van zijn ID-bewijs gekregen, waarmee hij zich nu moet gaan legitimeren. Coleman heeft al aangegeven dat hij onder dezelfde voorwaarden als eerder gewoon weer een nieuwe id-kaart aan zal vragen.


Oversight moest zijn ID inleveren, maar kreeg er een kleurenkopietje voor terug.
foto Peter Breuls © FOK!

Bestuur tafeltennisbond stapt op

Het voltallige bestuur van de Nederlandse tafeltennisbond (NTTB) is tijdens een extra vergadering afgetreden. Oorzaak voor deze stap is een gebrek aan steun vanuit de verenigingen en afdelingen.

Er was al enige tijd sprake van crisis in de bond en naar aanleiding daarvan stapten twee bestuursleden al eerder op. Het huidige bestuur zal tot de eerstvolgende bondsvergadering in mei de lopende zaken blijven afhandelen.

"De afgelopen maanden is gebleken dat wij onvoldoende steun ondervinden om onze nieuwe plannen uit te voeren”, aldus bondsvoorzitter Cees Korevaar. "Piereij en Kamp zijn al eerder opgestapt, omdat zij het met onze koers niet eens zijn. Hierdoor is de bodem weggeslagen onder ons bestaansrecht en daar hebben wij de conclusie aan verbonden om op te stappen.”

Moore: "PS3 heeft niets wat de Xbox 360 niet heeft"

Peter Moore heeft in een toespraak gezegd dat hij niets kon opnoemen wat Sony eventueel kon aanbrengen als een voorsprong ten opzichte van de Xbox 360. Er is volgens Moore niets van de PS3 waarvan hij denkt dat Microsoft heeft gemist bij het ontwikkelen van de Xbox 360.

Ook kan volgens hem Sony niet tippen aan de online services van de Xbox 360, verder vond hij dat de prijs die Sony heeft vastgesteld voor de PS3 niet iets is waar zij trots op kunnen zijn.

Wel had Moore goede woorden over voor de Nintendo Wii, hij zei zelf een fan te zijn van het apparaat. Daarentegen stelde hij dat Nintendo zich met de Wii meer moet richten op familie- en kindergeoriënteerde spellen om succes te hebben.

Wellens eist geld voor gebroken pols

Bart Wellens eist een schadevergoeding voor de gebroken pols die hij afgelopen zondag opliep bij het wereldkampioenschap.

Wellens ging afgelopen zondag bij het WK onderuit nadat hij tegen een wegafzetting reed die door een manoeuvre van een motorrijder op de weg terechtkwam. Wellens kon het blok niet meer ontwijken en brak bij de val zijn pols. Wellens reed door en pas na de wedstrijd werd de breuk geconstateerd. "Ik kon mijn fiets niet meer opheffen en het deed verdomd pijn, maar als 30.000 man staat te schreeuwen, geef je niet op", aldus Wellens. “De motard is de dader", zei de manager: “Hij was ingehuurd door de VRT (Vlaamse omroep). De UCI is de organisator van het WK en duidde de VRT aan om alles in beeld te brengen. We gaan derden aansprakelijk stellen. Bart mist twee weken wedstrijden en loopt daardoor start- en prijzengelden mis. Als prof verdient hij wel zijn kost met de cyclocross.”

Blaastesten voor fietsers op de Veluwe

PolitieSporters die wel een glaasje lusten, moeten op de Veluwe er rekening mee houden dat ze aangehouden kunnen worden voor het afleggen van een blaastest. Chef Bert Bultman van het politiedistrict Noordwest-Veluwe heeft namelijk aangekondigd fietsers én scooterbestuurders die vanaf een sportkantine komen, streng te controleren.

Bultman ziet de controles als één van de mogelijkheden om het alcoholgebruik onder jongeren aan te pakken. Het drugs- en alcoholgebruik onder jongeren baart hem nog steeds grote zorgen. Het is volgens hem 'gewoon' dat men in het Veluwse uitgaanscircuit speed gebruikt in combinatie met grote hoeveelheden alcohol. ''In dat opzicht doen we niet onder voor het westen van het land, zij het dat het daar meestal nog alleen gaat om misbruik van of drugs of alcohol. Dat noodzaakt ons het alcoholgebruik onder jongeren hard aan te pakken maar ook meer te doen aan preventie. Als politie treden wij tegen overtreders hard op.''

Dat alcohol op een scooter verboden is, zal de meesten niet vreemd in de oren klinken. Je kunt ook je autorijbewijs kwijtraken als je dronken op een brommer of scooter zit. Dronken op de fiets is eveneens strafbaar. Het is namelijk verboden een voertuig te besturen onder invloed. Dat geldt dus ook voor het rijden op een fiets.

Er bestaat wel vaak verwarring over de vraag of een fietser met een rijbewijs óók dat document kan kwijtraken als hij dronken fietst. De politie wil het namelijk nog wel eens invorderen om te voorkomen dat iemand alsnog dronken in zijn auto stapt. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat meldt daar echter over op haar website: ''Als u dronken op de fiets wordt aangehouden, kan uw rijbewijs niet worden ingevorderd door de politie.''

'Trein niet beter voor milieu dan auto'

Icoon VervoerVolgens een programmamanager van een orgaan binnen het ministerie van Verkeer en Waterstaat is de trein helemaal niet beter voor het milieu dan de auto. Tegenwoordig is er bijna geen verschil meer in vervuiling per reizigerskilometer.

De tijd dat de trein schoner was dan de auto is voorbij, aldus programmamanager Jan Anne Annema. “Twintig jaar geleden was dat misschien zo, maar nu niet meer. De elektriciteit voor treinen moet ook worden opgewekt en elektriciteitscentrale kennen een forse CO2-uitstoot. Bij auto’s zijn er forse sprongen vooruit gemaakt, maar treinen zijn nog altijd zwaar en kosten veel stroom.”

Een ambtenaar van Verkeer en Waterstaat zegt dat het ook niet rendabel is om te investeren in het OV om het fileprobleem op te lossen. Als reden hiervoor geeft hij dat het autogebruik steeds toeneemt, maar het gebruik van de trein al sinds 1991 bijna gelijk is gebleven. “Het fundamentele nadeel van openbaar vervoer is dat je bijna altijd voor- en natransport nodig hebt. De auto blijft niet automatisch staan als er wel gebruik wordt gemaakt van de trein”

Denktank wil symbool in zee

Icoon AlgemeenEr moet een belangrijk symbool in de Noordzee komen. Dit bepleit de invloedrijke denktank Public Space in een vanmiddag gepubliceerd manifest. Voor de kust zou een vliegveld of een gigantisch kunstwerk gebouwd moeten worden.

Een mogelijk kunstwerk moet, net als het Vrijheidsbeeld voor de VS, een symbool voor Europa zijn. Volgens de denktank zullen ''deze projecten van grootse, meeslepende architectuur'' Nederland weer trots maken en de nationale identiteit versterken. Door de projecten, die voor opleving moeten zorgen in het bedrijsleven en de kunstwereld, zou Nederland weer op de kaart komen en trots zijn op wat het presteert.

Vooraanstaande leden van Public Space zijn onder meer de informateur van het nieuwe kabinet, Herman Wijffels (tot 1 januari) en Tjibbe Joustra, de nationale coördinator terrorismebestrijding.

Steun voor verbod ontkennen Holocaust

Er is meer steun gekomen voor het voorstel van huidig EU-voorzitter Duitsland om het ontkennen van de Holocaust strafbaar te stellen in de gehele Europese Unie. Bronnen in Brussel melden dat ook Nederland het voorstel niet zal blokkeren. Italië lijkt de belangrijkste tegenstander van een EU-breed verbod.

Het ontkennen van de Holocaust, de moord door nazi-Duitsland op zes miljoen joden, is nu al in negen EU-landen strafbaar gesteld (Duitsland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Polen, Roemenië, Tsjechië, Litouwen en Spanje). De overige lidstaten, waaronder Nederland, kennen geen specifiek verbod.

In Nederland is wel jurisprudentie die het ontkennen onder bepaalde omstandigheden strafbaar maakt. De ChristenUnie diende vorig jaar nog een wetsvoorstel in om het ontkennen van alle volkerenmoorden onder iedere omstandigheid strafbaar te stellen.

In 2005 poogde toenmalig EU-voorzitter Luxemburg al om het ontkennen van de Holocaust strafbaar te stellen in de EU. Dat strandde door een blokkade van Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Die landen zijn van mening dat het strafbaar stellen in strijd is met de vrijheid van meningsuiting. Italië kwam vorige week wel met voorstellen om het aanmoedigen van raciale haat streng te bestraffen, maar niet voor Holocaust-ontkenning.

In het Duitse voorstel staat overigens óók dat alle nazisymbolen, waaronder het hakenkruis, strafbaar moeten worden. Dat heeft al geleid tot protesten van Hindoes, die de swastika al 5000 jaar als religieus symbool kennen.

Brit laat Engels ontbijt op hoofd tatoeëren

OpmerkelijkTatoeëerder Blane Dickinson uit Wales heeft een vrijwilliger gevonden die een opvallende tatoeage op zijn kale schedel wil laten zetten. Ene Gilbey (19 jaar) is bereid om een stevig Engels ontbijt (a full fry-up breakfast) op zijn hoofd te laten vereeuwigen.

De 19-jarige kaalkop zal binnenkort spek, worst, gebakken eieren, tomaten, bonen en een stukje toast op zijn hoofd hebben staan. Mes en vork zullen een prominent plaatsje achter zijn oren krijgen. Gilbey hoopt met de actie wat geld te kunnen inzamelen voor het kinderziekenhuis in Birmingham. ''Het zal wel een beetje pijn doen, maar dat moet dan maar", aldus de Brit, die al vier tattoo's heeft.

Tatoeëerder Dickinson zegt dat hij mensen graag laat nadenken. ''Met zo'n herkenbaar patroon moet dat zeker lukken'' Hij hoopt met zijn 'model' prijzen te winnen op verschillende tattoowedstrijden.



Wordt omgezet naar tattoo

FOK!radio: 'Joker' Oversight, Mirage en vriendinloze Camplo

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

En daar was ineens Oversight in het NOS Journaal donderdag. Echt een primeur was het niet, want hij had het maandag ook al in FOK!radio gezegd , maar voor het grote publiek werd dan toch wereldkundig dat het hem gelukt is. En dat zorgde voor een stortvloed aan media-aandacht. De hele nationale en sommige internationale pers doken op hem. En ook op FOK! was iedereen ineens fan van hem. Oversight kreeg zelfs een rode kleur en het subforum Onzin voor je Leven werd Oversight voor je Leven. En vandaag haalde hij weer de media. Dus het lijkt nog niet over. Waar gaat het eindigen? Zijn vrouw Mirage is op de achtergrond misschien wel nog drukker geweest. Vanavond leggen we contact met ze om te kijken hoe het gaat na die drukke week. De uitzending begint uiteraard weer om 20:00 uur stipt!

'Ik is weer single'. Dat was het topic waarmee Camplo bekend maakte dat hij en Salsagirl uit elkaar zijn. Maar het topic kreeg een rare wending. Want hoe vaak zag hij haar nou eigenlijk? Bestaat ze uberhaupt wel? En had hij een relatie met de hele familie van Salsagirl? En is Salsagirl niet gewoon een kloon van hem? Hoe het precies zit gaan we aan hem vragen, want hij zit ook in de uitzending.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We gaan ook weer bellen met Yvonne voor roddels en meer. En we willen alles weten over het dochtertje van Nikky, dus ook met haar gaan we contact leggen. Vorige week voelde ze zich nog niet goed, maar deze week moet het lukken! En als het goed is, is Blinky weer zover om een stelling te deponeren. En SpeedyGJ is uiteraard de weerman waaraan we gaan vragen hoe het weer de komende dagen is.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

15 Minuten...

Het is weer eens tijd voor een 15-minuten blogje. Want er lopen nog steeds heel veel mensen rond die behoefte hebben aan hun 15 minuten van beroemdheid. Dankzij YouTube kan iedereen alles delen met wie dan ook, op zoek naar een beetje aandacht.

En aandacht kunnen ze krijgen, dit is het resultaat van een paar minuten YouTube-en:

Dronken zeeman
I'm an EMO kid
Duo danstalent
Spastisch springen
Materiaalmeisjes
Me and my gitar

Regeerakkoord van ongeveer veertig pagina's

Icoon Politiek De onderhandelaars van CDA, PvdA en ChristenUnie lijken volgens ingewijden uit te komen op een regeerakkoord van ongeveer veertig pagina's. Daarmee is het een stuk dikker dan het vorige.

Het hoofdlijnenakkoord van het kabinet-Balkenende II kende inclusief financiële bijlage twintig pagina's. Het 'strategisch akkoord' van Balkenende I telde met financiële bijlage 47 pagina's.

Maandag zijn Jan Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA) en André Rouvoet (ChristenUnie) opnieuw in het Catshuis in Den Haag onder leiding van informateur Herman Wijffels bijeengekomen om de laatste hand te leggen aan de afspraken voor de komende vier jaar. Het Centraal Planbureau (CPB) benut de komende dagen voor berekeningen van de effecten daarvan voor koopkracht en economie.

Woensdag en donderdag hopen de onderhandelaars het regeerakkoord af te ronden om het vervolgens vrijdag aan hun fracties voor te leggen en de media te kunnen inlichten. Dan presenteren zij ook het motto van het nieuwe kabinet. Daarover moeten zij deze week nog een besluit nemen. Volgens ingewijden liggen er diverse varianten op tafel.

De partijen houden er rekening mee dat volgende week een debat in de Tweede Kamer plaatsvindt over de formatie. Ook zullen de beoogde coalitiefracties mogelijk nog aandringen op wijzigingen in het conceptregeerakkoord. Betrokkenen sluiten dan ook niet uit dat pas de week daarop een formateur aan de slag kan met de selectie van de ministers en staatssecretarissen. Het nieuwe kabinet kan dan rond 1 maart worden beëdigd.

Top of Flop: Gmajna

Vorige week leek het op onbeslist uit te lopen, maar de laatste paar reacties gaven uiteindelijk toch de doorslag: "Candylion" van Gruff Rhys is een flop, dus. Kroekroek verwoordde jullie mening nog het meest treffend: "Het is iets te liefelijk voor me. Flop."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Turbo Angels, een band uit Slovenië. De Angels bestaan uit 2 dames (Masa en Marjetka) en 2 heren (Raay en Dejan). Ze spelen een soort folk pop, een genre wat in Slovenië blijkbaar erg populair is. Hun laatste video heet Gmajna.

cptmarco kwam na bestudering van de beelden uiteindelijk tot het volgende oordeel: "dit is zo fout, dat het goed wordt...."

Het is ook niet mijn soort muziek, maar ik vind de clip wel erg amusant. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Madonna lastert God niet

Madonna zal niet vervolgd worden voor godslastering of belediging door het Openbare Ministerie. Enkele SGP-jongeren hadden aangifte gedaan, omdat zij zich geschoffeerd voelden door haar acte de présence in de Arena vorig jaar. Het optreden van Madonna ging een brug te ver bij de gereformeerde christenen: ze zou de draak met God steken door aan een kruis te hangen met een doornenkroon op het hoofd.

Hoewel de jeugdige geloven er ernstig van hun apropos waren geraakt, oordeelde het OM dat het schouwspel voor meer interpretaties vatbaar was. Justitie denkt dat de zangeres 'kennelijk haar teleurstelling en frustratie heeft trachten te uiten over bepaalde gebeurtenissen in de wereld'. Daarom is er geen sprake van verachting voor God, en kun je haar optreden niet als een strafbaar feit zien.


'Godslastering'

Stel uit Reuver ontvoerd

Icoon MisdaadIn het Limburgse Reuver (nabij Roermond) zijn een 29-jarige vrouw en haar 34-jarige echtgenoot vrijdagnacht ontvoerd. Zij werden door drie gemaskerde mannen uit hun woning gehaald.

In het pand waren eveneens een vriendin van het stel met haar twee kinderen aanwezig. Zij bleven alle drie ongedeerd. De kinderen zijn opgevangen. De politie stelde een onderzoek in toen de melding binnenkwam dat er een ruit van de woning was ingegooid.

De politie heeft inmiddels een rechercheteam van twintig man gevormd dat zich met de zaak zal bezighouden. Er wordt ook onderzocht of de ontvoering verband houdt met de vermissing van twee mannen in Venray. Zij zijn, net als het ontvoerde stel, van Marokkaanse afkomst. Zij verdwenen afgelopen mei. De politie weer nog niet of de twee zaken iets met elkaar te maken hebben.

Met dank aan goa.the-god voor de submit.

Jermaine werkt aan musical over Jackson 5

Icoon MuziekJermaine Jackson werkt aan een musical over de familieband waarvan hij lange tijd deel uit maakte, The Jackson 5. Dat verklaarde de 52-jarige zanger gisteren tegenover Channel 4, nadat was gebleken hij de finale van Britse Celebrity Big Brother had verloren en naar huis mocht.

The Jackson 5 was actief tussen 1962 en 1990 en had hits met nummers als 'ABC' en 'Can you feel it'. Jermaine verliet de groep toen het een contract tekende bij Epic, een concurrent van Motown, omdat hij getrouwd was met de dochter van de directeur van Motown. Daarna had de zanger - die we sinds de jaren '80 Muhammad Abdul Aziz mogen noemen - zelf verscheidene muzikale successen. Zijn nummer 'When the rain begins to fall' werd in Nederland een nummer 1-hit.

Het is de bedoeling dat de Jackson 5-musical op West End komt te staan. Verdere details zijn nog niet bekend gemaakt.

TNO ontwerpt vangnet voor raketten

Icoon Onderzoek TNO heeft een opmerkelijke uitvinding gedaan: een net dat raketten kan vangen. Niet langer hoeven militaire bases beschermd te worden met anti-raketinstallaties, met de TNO-uitvinding is het alleen nog noodzakelijk om een groot net op te hangen.

Het net ziet eruit als een groot klimnet of visnet. Het is vooral bedoeld om op te hangen over mogelijke doelwitten als wachttorens en observatieposten. Als een raket of granaat het net raakt wordt de neus beschadigd en wordt de ontsteking van het projectiel uitgeschakeld. Hierdoor kan het minder schade toebrengen aan de militaire basis. TNO is twee jaar bezig geweest met de ontwikkeling van het net.

De uitvinding zal gebruikt worden door Nederlandse militairen in de Afghaanse provincie Uruzgan. Nederlanders worden daar regelmatig beschoten door raketten van de Taliban. Ook andere landen hebben volgens TNO inmiddels interesse getoond in het net.

Etalagepopfetisjist belandt in de cel

Icoon Bizar Een Amerikaan die een fetisj heeft voor etalagepoppen is door de rechter veroordeeld voor 18 maanden cel. De man uit Detroit wil zo graag seks met de lingeriepoppen, dat hij winkelruiten ingooit om dichterbij zijn geliefden te kunnen komen.

Hij stelde bij de rechter een 'oncontroleerbare' drang naar deze poppen te hebben, nadat hij zich voor de zoveelste keer aan deze vrouwelijke lingeriepoppen had vergrepen. De rechter besloot tot een forse straf, omdat de man de laatste jaren tientallen ruiten van winkels gesloopt heeft voor zijn bizarre fetisj.

Met dank aan Snarfv6 voor de submit.

Fin schrijft boek in sms-taal

Icoon Literatuur De Finse schrijver Hannu Luntiala heeft een boek geschreven dat volledig bestaat uit sms-berichten in sms-taal. Het boek bevat 1000 sms'jes gedrukt op 332 pagina's en heet 'The Last Messages'.

Het boek gaat over een Finse IT-specialist die zijn baan opgeeft om een grote reis te maken door Europa en India. Hij gebruikt sms om in contact te blijven met zijn vrienden en familie thuis. Door de sms'jes te lezen kom je erachter hoe het spannende verhaal verloopt.

De schrijver ziet zijn boek als ware kunst en literatuur. "Ik denk dat sms-berichten veel meer zeggen over een personage dan je zou denken", zo legt hij de kunstzinnige waarde van zijn werk uit. Luntiala stelt dat sms-taal de leesbaarheid van het boek niet belemmert. Na een paar pagina's is de gebruiker gewend aan de vreemde manier van schrijven, waarin afkortingen en cijfers veel meer gebruikt worden dan in de normale taal.

Het boek is inmiddels zo populair in Finland dat de uitgever de roman wil vertalen. Dan kan het boek ook in andere landen uitkomen.

Met dank aan jslavenburg voor de submit.

Muziek U2 luistert anglicaanse dienst op

BonoDe Anglicaanse Kerk houdt in mei zijn eerste 'U2-charist'-dienst. Daarin worden de traditionele gezangen vervangen door nummers van de Ierse popgroep. Dat heeft bisschop Timothy Ellis van Grantham maandag laten weten.

"Rockmuziek kan een middel zijn om een geweldige spiritualiteit volledig tot haar recht te laten komen'', zei Ellis. De dienst met U2-songs als Beautiful Day en Mysterious Ways heeft plaats in de Centraal-Engelse plaats Lincoln.

Een band speelt de nummers, waarvan de tekst op grote schermen te volgen is. Om de naar schatting vijfhonderd gelovigen de kans te geven te dansen en een wave te maken, zal de kerkleiding de stoelen verplaatsen.

Enemy Territory: Quake Wars mogelijk pas in 2008

Slecht nieuws voor de fans, want er bestaat een kans dat de langverwachte online multiplayershooter Enemy Territory: Quake Wars pas in 2008 zal verschijnen. Uitgever Activision heeft in zijn meest recente financiële verslag laten weten dat de game in het fiscale jaar van 2008 gepland staat. Dit jaar loopt vanaf april 2007 tot maart 2008. De ontwikkelaar wil over de release niet meer kwijt dan: 'it's done when it's done'.




Petroglyph bezig met RTS-game Universe at War

Volgens gegevens uit de laatste PC Zone zou Petroglyph werken aan een nieuwe RTS-game, te weten Universe at War: Earth Assault. De ontwikkelaar bestaat grotendeels uit ex-werknemers van Westwood (Command & Conquer) en heeft eerder Star Wars: Empire at War afgeleverd.

De nieuwe RTS-game zal niks met Star Wars te maken hebben. De game gaat over een heftige invasie van aliens op onze mooie planeet, zo rond het jaar 2012. De bezoekers van onze planeet zijn hier niet om te veroveren, maar om de Aarde leeg te plukken zoals dat ongeveer ging in War of the Worlds.

Petroglyph wil niet zomaar een RTS-game maken, maar wil met Universe at War: Earth Assault een uitermate diepe game ontwikkelen die ook nog eens talloze customizable opties zal gaan kennen:

"[...]
"each unit will have several different uses on the battlefield. In addition, your walkers and vehicles will have numerous 'hard points' to slot enhancements into, while your production facilities will be upgradeable in many different directions during battle. You'll also be able to steer your research tree between offensive, defensive and experimental technologies."
[...]"


Meer details en de eerste screenshots zullen verschijnen in de Amerikaanse PC Zone, die deze week zal verschijnen.

GB wil meer permanente leden Veiligheidsraad

Icoon Buitenlands De Britse premier Tony Blair wil dat meer landen permanent lid worden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Deze landen krijgen echter geen veto-recht, zodat het VN-instituut daadkrachtig kan blijven. Wel worden belangrijke grootmachten als Duitsland, India, Japan en Brazilië dan prominenter aanwezig.

Nu hebben vooral de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Rusland en China de touwtjes in handen. Bij de oprichting van de VN kregen zij deze belangrijke plaatsen in de raad, omdat zij de winnaars van de Tweede Wereldoorlog waren. Volgens Blair is dat ouderwets en zou de Veiligheidsraad hervormd moeten worden om de nieuwe wereldsituatie aan te kunnen.

Blair wil met deze maatregel de geloofwaardigheid en daadkracht van de Veiligheidsraad vergroten. Toch zou het slechts om een voorlopige oplossing gaan. Eigenlijk willen Blair en de VN veel grotere hervormingen doorvoeren, maar het is moeilijk daar overeenstemming over te vinden tussen lidstaten van de organisatie.

Vliegtuiglol...

Humor in het vliegtuig, mag dat? Van mij wel! Wat heb je daarvoor nodig om het vliegen wat spannender te maken? Je moet je laptop meenemen en als het even kan moet je jezelf een beetje arabisch aankleden. Daarna kan je gewoon rustig in het vliegtuig gaan zitten. Ergens tijdens de vlucht je laptopje openklappen zodat zoveel mogelijk medepassagiers mee kunnen kijken. En dan dit opstarten en rustig afwachten.

Tip: niet doen als er een air marshall aan boord is…

Met dank aan Higgy voor de submit.

[CCWS] Doornbos zal racen in Champ Cars

Nadat afgelopen vrijdag bekend werd gemaakt dat Robert Doornbos wederom test- en reservecoureur is bij Red Bull Racing zal het niemand verbazen dat Doornbos wil racen.

Naar eigen zeggen zal dit gebeuren in de Amerikaanse Champ Car-serie. In december testte de Rotterdammer al voor Forsythe Racing, afgelopen week voor Minardi Team USA.

"Ik heb geprobeerd om een racestoeltje te bemachtigen bij Scuderia Toro Rosso. Omdat daar een paar vraagtekens waren, besloot ik voor zekerheid te gaan en derde rijder te blijven bij Red Bull Racing. Daarnaast zal ik zeker weten in de Verenigde Staten racen. Ik ben momenteel met twee teams in gesprek. Ik hoop dat we snel tot een deal kunnen komen, want er zijn nog maar vier echte testdagen over voordat het Champ Car-seizoen van start gaat in Las Vegas," aldus de Rotterdammer.

Over zijn toekomst in de Formule 1 is hij duidelijk: "Ik ben erg blij dat ik in de Formule 1 actief blijf. Red Bull zei meteen na mijn laatste race al dat ze me graag wilden houden, maar dat ze mij alleen maar de rol van derde rijder konden bieden. Het is positief dat beide racerijders een contract voor één seizoen hebben. Als ik het dit jaar goed doe, krijg ik misschien een eerlijke kans op een racestoeltje. Vorig jaar kreeg ik geen eerlijke kans."

Geen straf voor Lazovic

Danko Lazovic is vandaag vrijgesproken door de aanklager Betaald Voetbal van de KNVB. De Servische aanvaller van Vitesse was aangeklaagd op basis van televisiebeelden.

In de competitiewedstrijd tegen FC Groningen op 21 januari kwam de spits in duel met een tegenstander. Hierbij leek op televisiebeelden dat hij een overtreding beging, die niet was opgemerkt door de scheidrechter. De aanklager vond in de verklaringen van de betrokkenen echter onvoldoende aanleiding om Lazovic te vervolgen en sprak de spits vrij.

Zalm's ideeënbus

De ouderwetse ideeënbus maakt een come-back. De overheid wil graag geld besparen en daarom kan iedereen vanaf vandaag zijn of haar goede besparingsidee kwijt op www.bezuinigenkunjezelf.nl.

Het is een initiatief van het ministerie van Financiën. Als het idee goed is en tot een besparing leidt, wordt het volgend jaar opgenomen in de Miljoenennota.

Het loopt nog niet echt storm met de goeie ideeën (een cursus blind typen voor ambtenaren?), maar zoals elk goed idee heeft het waarschijnlijk wat tijd nodig.

CAS buigt zich volgende week over 'zaak-Feyenoord

Feyenoord hoort over tien dagen of het in de derde ronde van de UEFA Cup op vijftien februari mag uitkomen tegen Tottenham Hotspur. Het sporttribunaal in Laussanne (CAS) zal volgende week donderdag waarschijnlijk met een definitieve uitspraak komen.

Na die uitspraak van het CAS is het niet meer mogelijk voor Feyenoord om in beroep te gaan. Als Feyenoord de zaak wint mogen ze de week daarna gewoon spelen tegen Tottenham. Maar als het sporttribunaal Feyenoord geen gelijk heeft is het Europese sprookje voor de Rotterdamse club voorbij en gaan de Spurs automatisch door.

Tyra Banks op de anti WoW-toer

Uit de categorie 'Only in America' hier een fragment uit een aflevering van de talkshow van Tyra Banks. Te gast zijn een jong verloofd koppel, Shawn en Autumn. Shawn is verslaafd aan World of Warcraft, hij speelt dit spel 40 uur per week en zit elke dag tot middernacht achter zijn PC. Hij was zelfs zo verslaafd dat hij bijna de geboorte van zijn dochtertje had gemist, nu het dochtertje geboren is negeert hij haar huilbuien.

Zijn toekomstige vrouw Autumn was het zat en nam contact op met Tyra, die met een nogal slechte oplossing kwam tegen de verslaving. Zo halen ze onder luid gejuich van het aanwezige vrouwelijke publiek de vier installatie discs door de shredder, hierbij zijn ze alleen vergeten dat je World of Warcraft na installatie gewoon zonder CD's kan spelen. Drie keer raden wat de verslaafde man die nacht gaat doen na thuiskomst. Let vooral op de door Shawn aangegeven oorzaak van de verslaving, Amerikaanse sensatie televisie op zijn best.

deel 1

deel 2

STJN wint 'Judo Team Challenge'

Het team van Stichting Top Judo Nijmegen (STJN) heeft zaterdag in het Duitse Bottrop de 'Judo Team Challenge' gewonnen. In de finale waren de Nijmegenaren met 5-2 te sterk voor Frankfurt. De grootste verrassing kwam echter in de halve finale, waarin STJN Nederlands kampioen Kenamju met 4-2 aftroefde. Het Haarlemse team werd uiteindelijk nog wel derde.

Twaalf topteams uit heel Europa waren op het evenement afgekomen. De Nederlandse afvaardiging bestond uit STJN en Kenamju. Beide clubs waren op volle sterkte de grens overgestoken. Niet gek, want de winnaar van het toernooi zou een cheque ter waarde van 2000 euro mee naar huis nemen. Voor de nummer drie was 1000 euro opzij gelegd.

In de voorronden kenden beide Nederlandse zeventallen geen problemen. Ook de kwartfinales werden uiteindelijk vrij eenvoudig winnend afgesloten en dus stond er voor de halve finale een herhaling gepland van de finale om het Nederlands kampioenschap. Dit keer trok STJN aan het langste eind. Mede door een fantastische ippon van zwaargewicht Grim Vuijsters, die daarvoor beloond werd met de stijlprijs van de dag.

In de finale zorgden Jeroen Mooren (twee keer waza-ari), Robby van Laarhoven en Tijke van de Loo voor vier ippons! Grim Vuijsters zorgde zelfs voor het vijfde punt door zijn partij met waza-ari te winnen. Einduitslag: 5-2. In de voorronden had STJN het Frankfurtse team al met dezelfde cijfers klop gegeven.

Het team van Stichting Top Judo Nijmegen wist in december vorig jaar ook al het sterke teamtoernooi ‘Coupe de Sartouville’ (Frankrijk), een van de belangrijkste internationale krachtmetingen voor clubteams, in de wacht te slepen.

Teamopstellingen:

Stichting Top Judo Nijmegen:

-60 kg. Jeroen Mooren
-66 Martijn van Oostrum / Chiel Willems
-73 Lesley van Haren / Ferenc Arts
-81 Robby van Laarhoven
-90 Tijke van de Loo / Marvin de la Croes
-100 Danny Meeuwsen
+100 Grim Vuijsters

Kenamju:

-60 Leon Borgstede / Sjoerd Diemel
-66 Dex Elmont
-73 Sjoerd Blankenvoort
-81 Koen van Nol
-90 Ziggy Tabacznik
-100 Elco van der Geest
+100 Dennis van der Geest / Jelle van de Berg

Wilkshire uit de roulatie

FC Twente-coach Fred Rutten moet vleugelverdediger Luke Wilkshire voorlopig missen. De Australiër heeft een knieblessure opgelopen in de wedstrijd met ADO. Vandaag wees een MRI-scan uit dat hij een kijkoperatie moet ondergaan. Na de operatie op woensdag zal duidelijk worden hoe lang Wilkshire uit de roulatie zal zijn.

Wilkshire is dit seizoen vaste waarde in het goed presterende FC Twente. De verdediger begon dit seizoen met slechte prestaties en een rode kaart tegen Heracles Almelo maar heeft zich sindsdien ontwikkeld tot vaste waarde.

Nederland verliest weer tegen Australië

De Nederlandse hockeyers hebben voor de tweede keer op rij niet weten te winnen. In de oefenwedstrijd tegen Australië werd met 5-4 verloren. Zowel Rob Reckers als Roderick Weusthof scoorden twee keer voor Nederland.

Bondscoach Roelant Oltmans was niet te spreken waarop Nederland doelpunten weggaf in de openingsfase. "Het belangrijkste voor de volgende twee wedstrijden, is dat we vanaf het begin scherp moeten zijn", aldus de bondscoach van Oranje.

Toppers ontlopen elkaar in FA Cup

Manchester United, Chelsea en Arsenal ontlopen elkaar in de vijfde ronde, de achtste finales, van de FA Cup. Dat is gebleken uit de loting die vandaag werd verricht.

ManU lootte vandaag een thuiswedstrijd tegen Reading. Chelsea ontvangt Blackpool of Norwich City en Arsenal moet, als de Gunners de replay bij Bolton Wanderers weten te winnen, thuis tegen Blackburn Rovers spelen. Het Tottenham Hotspur van trainer Martin Jol moet op bezoek bij Fulham.

De wedstrijden worden in het weekeinde van 17 en 18 februari gespeeld.

Lagere winst dankzij de PS3

De winst over het boekjaar van 01-04-06 tot 31-03-07 zou voor Sony tot 50% lager kunnen uitvallen. Werd in het voorgaande jaar nog 168,9 miljard Yen verdiend (circa 1 miljard Euro), de winst voor het lopende jaar wordt verwacht op 'slechts' 84,1 miljard Yen (circa 500 miljoen Euro).

Deze teruggang in winst zou grotendeels te wijten zijn aan het verlies van de gamesdivisie van Sony. De PS3 zou vooral teleurstellend presteren in vergelijking met de Wii, die tot twee keer zovaak als de PS3 verkocht wordt.

Dit is een zware tegenvaller voor het Japanse Sony dat al wat moeilijke jaren achter de rug heeft. Relatief gezien heeft de PS3 natuurlijk nog een aantal jaren om zijn waarde te bewijzen en tot volle bloei te komen, maar vooralsnog is de nieuwe console geen succesverhaal.

Het was te verwachten

Een anonieme bron heeft bevestigd wat door iedereen al werd aangenomen, er komen ook gekleurde versies van de Wii. De bron heeft dit onthuld aan de website Gamedrift. De gekleurde consoles worden verwacht aan het eind van het jaar. Jules Deelder kan zijn hart ophalen, want de Wii's zullen sowieso in de kleur zwart verschijnen. De rode Wii is ook bevestigd, over de andere kleuren kunnen we slechts speculeren.

God of War 2 is klaar

Goed nieuws voor alle PlayStation 2 gamers! God of War 2, misschien wel het laatste meesterwerk voor de PS2, is klaar. Dit heeft Cory Barlog bekend gemaakt op zijn blog. Het enige dat er nu nog in de planning staat is wat QA (quality assurance), wat vooral betekent dat er nog gezocht wordt naar bugs.


Promo poster van GameStop

God of War 2 ligt over enkele maanden in de Europese winkels.

Computer bewaakt hartpatiënten ziekenhuis

Icoon MedischEen nieuw computersysteem in het Groningse Martini ziekenhuis gaat hartpatiënten die uit het ziekenhuis zijn ontslagen, bewaken. De patiënt wordt thuis twee maal daags aangesloten op geavanceerde apparatuur. De meetgegevens worden direct naar het Martini ziekenhuis gestuurd en worden vergeleken met de toegestane waarden die de software van het computersysteem bevat.

De computer houdt de bloeddruk, hartslag en het gewicht van de patiënt in de gaten. Deze gegevens zijn goede referentiewaarden voor de toestand van de patiënt. Mochten de waarden te veel afwijken, dan wordt een verpleegkundige automatisch door de computer ingeseind. De verpleegkunde waarschuwt de patiënt door middel van een sms'je.

Het Martini ziekenhuis gaat driehonderd patiënten in de gaten houden. "Zonder dit computersysteem was dat niet te doen, dan hadden we veel extra personeel in moeten huren", aldus de woordvoerster van het ziekenhuis. Door middel van het systeem kunnen patiënten eerder naar huis en hebben ze zekerheid dat als er iets mis is meteen gehandeld kan worden.

Met dank aan WEST voor de herschreven submit.

Non staat terminaal zieke ontmaagding toe

De 22-jarige Nick Wallis uit Groot-Brittannië mocht van de non die hem verzorgt een prostituee inhuren om zo zijn maagdelijkheid te verliezen, zo bericht de Britse media. Wallis is geboren met het Syndroom van Duchenne (erfelijke vorm van spierdystrofie), wat betekent dat hij wellicht al voor zijn dertigste zal sterven.

Zuster Frances Dominica gaf persoonlijk toestemming voor het inhuren van de betaalde liefde nadat ook Wallis' ouders akkoord gingen. Wallis: ''Ik wilde graag een relatie aangaan, maar zag me belemmerd door mijn ziekte. Mijn ouders gaven na lange gesprekken hun goedkeuring voor prostitutiebezoek. ''

Volgens de gehandicapte Brit gaf het hoerenbezoek hem emotioneel geen voldoening. ''Maar de vrouw was aangenaam en begripvol. Ik weet niet of ik het weer zou doen, ik zou liever een vriendin hebben, hoewel ik weet dat dat niet realistisch is.''

Zuster Frances Dominica, die de instelling leidt waar Wallis verpleegd wordt, zegt dat sommige mensen vraagtekens zullen zetten bij haar toestemming omdat het een christelijke stichting betreft. ''Maar wij zijn hier voor alle geloven en hen die nergens in geloven.'' Het levensverhaal van Nick Wallis wordt deze week uitgezonden in een documentaire op de BBC.



Nick Wallis

Brazilië en Argentinië naar Peking

Brazilië en Argentinië hebben zich weten te plaatsen voor het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen in Peking in 2008. Brazilië werd gisteren, dankzij een 2-0 zege op Colombia, winnaar van het Zuid-Amerikaanse kampioenschap voor spelers onder 20. Argentinië eindigde als tweede op het toernooi in Paraguay.

De Argentijnen zijn in Peking titelverdediger. In 2004, met onder meer Ajacied Mauro Rosales, wonnen de Argentijnen in Athene het goud. Jong Oranje kan zich in juni op het EK, dat in Nederland wordt gehouden, plaatsen voor de Spelen. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan moet dan bij de beste vier eindigen.

The Chosen One

Er zijn van die momenten dan verveel je je te pletter en ik ben vast niet de enige die dan een beetje domme tekeningen gaat maken. En precies die fout maakte het slachtoffer van dit filmpje ook, hij tekende een stokmannetje en gaf hem de naam The Chosen One.

Maar The Chosen One is met het verkeerde been uit het digitale bed gestapt en het duurt niet lang voordat hij het met alles en iedereen aan de stok heeft. Wie kan de computer nog redden van zijn geweldadige acties ?

Met dank aan Koekjesbeest voor de submit.

Rel rond A'damse moskee en cabaretier uitgesproken

BinnenlandsDe Amsterdamse studentencabaretier Ewout Jansen heeft met het bestuur van de As Soena-moskee een kopje thee gedronken en dadels gegeten tijdens een verzoeningsgesprek. Op de bijeenkomst was aangedrongen door PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb.

De moskee kwam vorige week in opspraak toen een 'tolk' op eigen titel verklaarde dat Jansen wegens grappen over de islam mocht worden geslagen en gedood. Volgens de islam mag iemand die de islam beledigt, namelijk gedood worden, zo stelde de 'woordvoerder'.

Wethouder Aboutaleb suste het relletje met een verklaring dat de man slechts een bezoeker van de moskee was, maar achter de schermen drong hij aan op een gesprek, waarbij ook de moskeekoepel Ummon aanwezig was. Op de sussende verklaring van de wethouder was overigens kritiek gekomen van onder meer de Amsterdamse VVD-fractie.

Geen excuses
Tijdens het verzoeningsgeprek, wat plaatsvond in een ontspannen sfeer, zei vicevoorzitter Driss el-Boujoufi van de Unie van Marokkaanse Moskeeën Organisaties in Nederland nogmaals ''het voorval te betreuren''. El-Boujoufi: ''Deze uitlatingen zijn niet namens de moskee gedaan, maar door een bezoeker. Wij zijn niet verantwoordelijk voor iedereen die de moskee bezoekt. Daarom kunnen we ook geen excuses aanbieden, want wij hebben niks gedaan.''

De man die als tolk optrad, ene Kabli, heeft een berisping van het bestuur gekregen. De toegang tot de moskee is hem in tegenstelling tot eerdere berichten echter niet ontzegd. El-Boujoufi: ''''Een verbod werkt averechts. Wij willen hem juist in ons midden hebben, zodat wij hem kunnen wijzen op het goede geloof en de Nederlandse wet.''

Geen fatwa
Ewout Jansen vroeg nog of de imam voor de camera van studentenzender Campus TV wilde zeggen dat hij niet dood hoeft en dat grappen over de islam niet met de dood bestraft hoeven te worden. Dat bleek minder eenvoudig dan gehoopt. Imam Bouljhaf: ''In de eerste plaats is het lot van de dood niet in handen van een imam. Wij leven in een democratische samenleving en alleen de rechter kan beslissen of iemand buiten zijn boekje is gegaan. Iedereen die het recht in eigen hand neemt, handelt tegen het geloof en de rechtstaat.''

De imam kon ook niet zeggen dat cabaretiers in het algemeen die grappen maken over de islam, niet dood hoeven. El-Boujoufi: ''De imam is niet belangrijk genoeg om daar antwoord op te geven. Dan zullen we eerst de grappen voor moeten leggen aan een raad van imams. Dat kan vier, vijf weken duren. En als de raad geen antwoord kan geven, moeten we naar een nog hoger gezag. Maar we moeten de zaak ook niet opblazen. Laten we niet de indruk wekken dat een fatwa is uitgesproken. Het was de persoonlijke mening van een bezoeker. Die kan geen fatwa uitspreken.'' Of cabaretiers met 'beledigende islamgrappen' mogen worden gedood binnen de islam, beschouwde de imam vooral als een theoretisch discussie. En áls die regel al zou bestaan, dan kan die nog niet worden uitgevoerd, ''want wij wonen in Nederland.''

Bij zijn afscheid gaf Jansen zijn visitekaartje aan de aanwezige moslims, waarop hij staat afgebeeld als imam: 'Ewout legt het nog een keer uit: moslims zijn niet eng'. De ontvangers van het kaartje konden er wel om lachen.



Jansen (in rood) in gesprek met moskee
Videofilmpje van het gesprek.

Brian Eno nieuwe producer Coldplay

Icoon MuziekMet het inroepen van de voormalige Roxy Music-keyboardspeler Brian Eno als producer, tracht de Britse band Coldplay op haar nieuwe album een compleet nieuw geluid te laten horen. In een interview BBC Radio 4 verklaarde Eno gisteren dat hij meewerkt aan een vervolg op Coldplay's eerdere plaat 'X&Y'.

Brian Eno is een pionier in de ambient- en elektronische muziek: de term 'ambient' is zelfs door de keyboardspeler geïntroduceerd. Eerder werkte hij al samen met bijvoorbeeld U2, Talking Heads, Genesis en David Byrne. In het radio-interview van gisteren noemde Brian Eno de aanstaande vierde plaat van Coldplay 'heel origineel, heel anders dan wat zij eerder hebben gedaan.'

Sinds de release van X&Y hebben de leden van Coldplay zich samen met Eno opgesloten in een studio in het noorden van Londen. Vanaf volgende maand zal de band weer gaan touren door Zuid-Amerika, en dan zullen zij ook een aantal nieuwe nummers spelen.

Turkse politie pakt 'aanhangers al-Qaeda'

TerrorismeDe Turkse politie heeft tijdens een gelijktijdige operatie in vijf provincies 46 mensen aangehouden die worden verdacht van banden met al-Qaeda. In de centrale provincie Konya arresteerde de politie 25 mensen. De overigen werden aangehouden in Istanbul, Kocaeli, Izmir en Mardin.

Vorige week stelde justitie drie mensen in staat van beschuldiging onder wie een advocaat uit Izmir die zichzelf presenteerde als de leider van al-Qaeda in Turkije. Het drietal zou bomaanslagen hebben willen plegen. Een cel van al-Qaeda pleegde in november 2003 vier zelfmoordaanslagen in Istanbul waarbij 63 mensen omkwamen. Op dit moment staan 73 mensen terecht voor de aanslagen.

'Britse moslimjongeren radicaliseren'

EnquêteEen groeiend aantal moslimjongeren in Groot-Brittannië raakt geïnspireerd door de politieke islam, zo schrijft de Britse krant the Guardian vandaag. Ze zijn in hun opvattingen ook veel extremer dan hun ouders.

Uit een enquête onder ruim duizend moslimjongeren in de leeftijd van 16 tot 24 jaar, blijkt dat 37% onder de sharia wil leven. Bij de 55-plussers is dat slechts 17%. Van de jongeren zegt 13% terreurorganisaties als al-Qaeda te bewonderen, bij de ouderen is dat 3%.

Ruim 86% van de jongeren vindt religie het belangrijkste in het leven. Zo'n 33% van de jonge Britse moslims vindt dat moslims die zich bekeren tot een ander geloof, moeten worden geëxecuteerd. Bij de ouderen denkt minder dan 20% daar zo over.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de Britse autoriteiten en sommige moslimorganisaties de zogenaamde 'islamofobie' behoorlijk hebben overdreven: 84% van de ondervraagden zegt goed te worden behandeld binnen de Britse samenleving.

Van der Schaaf voorlopig aan de kant

Vitesse zal het voorlopig moeten stelllen zonder Remco van der Schaaf. De middenvelder kampt met een peesontsteking in zijn knie en zal aankomend weekend niet mee kunnen doen in de derby tegen NEC.

"Ik verwacht dat het er voorlopig nog niet in zit om met groep mee te trainen", aldus Van der Schaaf. "Ik ben nu rustig aan het optrainen. Ik ben nog niet helemaal pijnvrij en kan nog niet voluit lopen, niet draaien. Natuurlijk wil ik het liefst zo snel mogelijk weer voetballen. Maar dit heeft tijd nodig", aldus de middenvelder die in de eerste helft van het seizoen ook al enkele weken buitenspel stond door blessureleed.

[upd] Meisje neergestoken na belletje trekken

Icoon Misdaad Een 15-jarig meisje is zondagavond rond 19.00 uur neergestoken in Capelle aan den IJssel, nadat ze belletje had getrokken bij iemand in de straat waar ze woont. Een 30-jarige vrouw werd woedend op het meisje en verwondde haar met meerdere messteken. Dat heeft een woordvoerder van de politie gemeld.

Het meisje is buiten levensgevaar. De politie weet nog niet het fijne van de betrekkingen tussen beide personen. Mogelijk zijn het meisje en de vrouw bekenden van elkaar. De politie is bezig met een onderzoek dat duidelijk moet maken of er al eerder spanningen waren tussen beide bewoners.

Update 11.37 uur
Het 15-jarige meisje dat is neergestoken, was niet degene die belletje had getrokken bij de verdachte. Het was het 8-jarige zusje van het slachtoffer dat het kattekwaad had uitgehaald. Omdat het kind een klap had gekregen van de 30-jarige verdachte, ging de oudere zus verhaal halen, met bijna fatale gevolgen.

Verschillende mensen waren bij de ruzie in de Aïda getuige van de steekpartij. De politie is bezig deze mensen te verhoren.

Met dank aan swen78 en Disher voor de submit.

Schuldhulpvraag in vijf jaar verdubbeld

BinnenlandsHet aantal gezinnen dat bij de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK) aanklopt met problematische schulden, is de afgelopen vijf jaar verdubbeld tot 46.000. Dat zei voorzitter Ger Jaarsma van de NVVK maandag.

Volgens Jaarsma houdt een steeds grotere groep mensen na het betalen van de huur en de elektriciteitsrekening nauwelijks geld over om leuke dingen te doen. ''Terwijl dat juist wel wordt gestimuleerd, onder meer door reclame voor kredietverstrekkers.''

De stijging van het aantal schuldhulpaanvragen is in 2006 met 6 procent gestegen ten opzichte van 2005. De jaren daarvoor was die stijging nog 12 procent. Het gemiddelde schuldbedrag is de laatste jaren gestegen, van 16.000 euro in 2004 tot 22.000 euro vorig jaar, aldus Jaarsma.

De voorzitter wijst er op dat in Nederland waarschijnlijk ruim een half miljoen huishoudens schulden hebben. ''Degenen die bij ons aankloppen, vormen slechts het topje van de ijsberg en zijn degenen die er zonder hulp echt niet meer uitkomen.''

Jaarsma wijt de stijging van het gemiddelde schuldbedrag aan het sneeuwbaleffect. ''Als je een keer je huur niet betaalt, moet je volgende maand dubbel enzovoort.''

Mensen maken vaak verkeerde keuzes als ze geld uitgeven, aldus Jaarsma. ''We zijn de laatste twintig jaar een consumentenmaatschappij. Niemand wil onderdoen voor de buurman en dan kopen mensen dingen die ze eigenlijk niet kunnen betalen.''

Van Dam test F3000-bolide in Albaceta

Carlo van Dam weet nog altijd niet wat de volgende stap in zijn autosport carriere is. In zijn zoektocht naar een stoeltje in een competitieve raceklasse testte de Nederlander een F3000-bolide van het Italiaanse Pro Motorsport in Albaceta.

Het Italiaanse team, dat volgend seizoen uitkomt in de nieuwe International Formula Masters-klasse, kon slechts een oud Tatuus chassis beschikbaar stellen. Het nieuwe chassis is pas in maart beschikbaar.

De omstandigheden waren niet optimaal. In de ochtend moest er gewacht worden tot de baan ontdooit was, de temperatuur kwam niet hoger dan vier garden celsius. Na iets meer dan dertig rondjes wist het team genoeg. Van Dam was namelijk toen al sneller dan Marcello Puglisi en Davide di Benedetto, die de twee dagen daarvoor hadden getest, Beide Italianen hebben reeds een seizoen ervaring in de F3000-bolides.

Van Dam was enthousiast over zijn test: "Dit was een kort, maar krachtige test. Deze Formule 3000-versie gaat natuurlijk al een tijdje mee en dat is te merken ook. Zo heeft hij maar vijf versnellingen, een lage aërodynamische grip en kent hij maar heel weinig elektronische hulpmiddelen. Zo heb ik sinds tijden weer de koppeling moeten gebruiken met het terugschakelen. Wat alles echter compenseert is de enorme krachtige motor [de Zytec-motor levert 460 pk] waardoor je constant bezig bent om dit 'ongeleide projectiel' op de baan te houden. Ik heb echt van het rijden met deze auto genoten. Mijn rondetijden waren heel erg goed, helemaal gezien het aantal kilometers dat ik had afgelegd. Het team heeft een erg professionele aanpak, vooral met het oog op de nieuwe International Formula Masters-klasse. Ik wil graag Salvatore Tavano en zijn hele team bedanken voor deze uitnodiging en het in mij gestelde vertrouwen."

Rankings: Geen wijzingen in top 10 vrouwen

Bij de vrouwen veranderde er deze week weinig in de top 10. De Russin Maria Sharapova blijft de wereldranglijst bij de vrouwen aanvoeren.

Michaella Krajicek zakte weer twee plaatsjes en staat nu zeventigste. Ze is nog wel de beste Nederlandse.

Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land: Punten:
1M. SharapovaRUS3.978
2J. HeninBEL3.311
3A. MauresmoFRA2.900
4K. ClijstersBEL2.577
5S. KuznetsovaRUS2.554
6M. HingisZWI2.359
7N. PetrovaRUS2.057
8E. DementievaRUS1.908
9N. VaidisováTSJ1.708
10J. JankovicSER1.626
70M. KrajicekNED388
126E. TamaëlaNED2052

De nieuwe ranglijst bij de mannen is op dit moment nog niet bekend.

Williams klaar voor gerechtelijke stappen

Teambaas Frank Williams van Williams F1 zegt klaar te staan om naar de rechter te stappen, betreffende het gebruik van een klantenchassis.

De Engelsman is net als Collin Kolles, teambaas van Spyker F1, verbolgen onder het feit dat Scuderia Toro Rosso en Super Aguri F1 met een klantenchassis aan de start willen verschijnen in Australië. Volgens Williams is dit in strijd met de regels. "Ik ben tegenstander van het gebruik van een klantenchassis, en volgens iedereen in ons team is het in strijd met de regels", aldus Williams. "Zoals ik de regels interpreteer staat er zwart op wit dat elk team zijn eigen chassis moet bouwen."

Williams waarschuwt ook David Richards, de man die in 2008 met zijn Prodrive gaat deelnemen aan de Formule 1. Richards wil een complete wagen kopen om in 2008 deel te nemen. "Het gebruik van een klantenchassis in 2008 is een nog openstaand punt in de regelgeving voor 2008", zegt Williams.

Nieuwe STR over drie weken klaar

Afgelopen weekend heeft Gerhard Berger bekend gemaakt dat de Scuderia Toro Rosso-bolide pas over drie weken klaar zal zijn. Ook de coureurskeuze zal nog even op zich laten wachten.

De coureurskeuze zal naar verwachting over twee weken bekend worden gemaakt. De verwachting is echter dat zowel Vitantonio Liuzzi als Scott Speed aanblijven bij het tweede Red Bull-team. De nieuwe bolide laat iets langer op zicht wachten, naar verwachting is de eerste STR-bolide pas over drie weken klaar. Dan wordt meteen duidelijk of STR van hetzelfde chassis gebruik maakt als Red Bull Racing. Een aantal teams zal protest aantekenen indien dit het geval zou zijn.

Berger geeft ook aan dat de bolide door een extern bedrijf is vervaardigd, naar verwachting is dat Red Bull Technologies. Het is onduidelijk of en wat voor maatregelen de FIA hiertegen onderneemt.

Over de late presentatie maakt Berger zich niet al te ongerust: "De wagen is gereed over drie weken. Het is aan de late kant, maar we hopen allemaal dat het een juiste stap is geweest. Voordat we op het circuit gereden hebben met de bolide weten we niet hoe het zal uitpakken. Theoretisch gezien hebben we een geweldige motor met Ferrari en een geheel nieuw chassis, maar in de praktijk weet je helaas nooit hoe het gaat uitpakken in de Formule 1. We wachten daarom maar af."

Obodai naar RKC

Naar alle verwachting tekent Sparta-speler Anthony Obodai vandaag een driejarig contract bij RKC Waalwijk. De Ghanese middenvelder wil niet langer meer uitkomen voor Sparta na botsingen met spelers en coach Wiljan Vloet.

De Rotterdammers gaan akkoord met het bod van RKC waar ongeveer zevenhonderdduizend euro mee gemoeid is. Ook Obodai zelf bereikte een overeenstemming bij de Waalwijkers. Bij RKC wordt de ex-Ajacied herenigd met zijn oud ploeggenoot Ricky van den Bergh.

[Darts] PDC-spelers toch in nationaal team

De Nederlandse Dart Bond heeft bekend gemaakt dat ook de Nederlandse PDC-spelers een kans maken op het nationale team. Vereistte hiervoor is wel dat de spelers deelnemen aan NDB rankingtoernooien én het Gesloten Nederlands Kampioenschap.

Vooralsnog blijft de huidige selectie van het Six Nations Cup-team gelijk. In dat team zitten momenteel drie PDC-spelers. Deze spelers hebben zich echter al vorig seizoen geplaatst voor het nationale team. Nog niet duidelijk is of deze spelers de Nederlandse eer mogen vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap dat later dit jaar in ’s-Hertogenbosch wordt gehouden. De selectie voor dit toernooi wordt naar aanleiding van het rankingseizoen 2007/2008 bepaald. De NDB heeft hiervoor nieuwe, en duidelijkere, selectiecriteria gepubliceerd op haar website.

Autodieven vragen lift aan politie

Icoon Domme criminelenTwee Belgische autodieven reden zaterdag niet alleen hun buit de sloot in, ze vroegen ook nog eens de politie om een lift. Dat gebeurde in Bergen op Zoom.

De politie kreeg 's avonds een melding dat op de Huijbergseweg een auto in de sloot lag en dat twee inzittenden het bos waren ingelopen. Verschillende politieagenten en honden werden ingezet om het tweetal op te sporen. Ook werd een helikopter ingezet.

Een paar agenten reden in een onopvallende auto langs het bos. De verdachten vroegen meteen of ze mee mochten rijden. Dat was geen probleem. De mannen van 19 en 24 uit Mechelen en Antwerpen werden meteen gearresteerd. Ze hadden de gecrashte auto in België gestolen. Ze worden uitgeleverd aan hun thuisland.

Verlof voor ziek huisdier

Icoon OpmerkelijkSteeds meer Britse werknemers met een ziek huisdier krijgen 'baasjesverlof'. Volgens personeelsdeskundigen introduceren bedrijven een dergelijke regeling om zich als aantrekkelijk werkgever te profileren.

Meer en meer dierenliefhebbers mogen thuisblijven om voor een ziek huisdier te zorgen. Maar het komt ook steeds meer voor dat een bedrijf een betaalde vrije dag toestaat als de hond of kat naar de dierenarts moet.

Ook laten ondernemingen toe dat werknemers hun zieke dier mee naar kantoor nemen. Ook mogen personeelsleden thuis werken om voor hun dier te zorgen. Verlof is inmiddels ook gebruikelijk geworden als het geliefde huisdier overlijdt, meldden Britse media zondag.


Kat

CD: Blamstrain - Disfold

Metro's bezitten een speciale kracht en een intrigerende sfeer; de ondergrondse ligging, de donkere tunnels die onderbroken worden door de felverlichte perrons van metrostations, de mechanische piepjes en schuifdeuren, de kleurrijke netwerkschema's boven de zitplaatsen, het abrupte gevoel in je maag als de metro snel afremt, de monotone vrouwenstem die de volgende stop en diens aansluitingen ten gehore brengt en natuurlijk de diversiteit aan passagiers.

DVD: Mutiny on the Bounty

"Zeg jongens, op een eiland ergens ver weg, groeit een soort broodboom die al onze voedselproblemen kan oplossen. Zullen we er eens een schip op af sturen om een paar exemplaren van die plant te halen en te kijken of we 'm ook op een van onze plantages kunnen laten groeien en bloeien?" Mooi plan! Kapitein Bligh glom, alsof hij het zelf verzonnen had. Iets in die geest was de opdracht die hij als kapitein van de HMS Bounty kreeg. In 1787 ging het schip op weg naar Tahiti om van daaruit een lading planten naar Jamaica te brengen. De feiten verder zijn dat er een muiterij uitbrak aan boord en de Bounty voor de kust van het eilandje Pitcairn na een brand aan boord is gezonken.

Warmmakertje voor Singstar PS3

Singstar is een spel waarbij je zo goed mogelijk een nummer moet nazingen, vergelijkbaar met een karaokebar. Net zoals in een karaokebar is dat best leuk, gecombineerd met vrienden (en drank) wordt dat alleen maar leuker.
Op de PS2 was Singstar al redelijk populair, getuige de vele verschillende versies die uitkwamen, van rock tot '80s. Geen wonder dat Sony deze game ook naar de PS3 brengt. Nieuw dit keer zijn Eye-Toy ondersteuning, wireless microphones en uiteraard een aansluiting op het PlayStation Network.

Een releasedate is er nog niet, maar een intro-video al wel. Die kun je hieronder bekijken.

Spyker coureurs trainen op Mallorca

Christijan Albers, Adrian Sutil en nog een gedeelte van het Spyker F1 team hebben hun kamp opgeslagen op Mallorca.

Op het Spaanse eiland, wat doorgaans bekend staat als feestparadijs, wil het Nederlandse team zich zo goed mogelijk voorbereiden voor het nieuwe seizoen. "Ik ben dit jaar met mijn persoonlijke trainer al vroeg begonnen om aan mijn conditie te werken, daarom ben ik lichamelijk nog steeds goed in vorm", vertelt Albers, "De training op Mallorca moet ervoor zorgen dat wij nog fitter worden. Bovendien moet het de teamgeest versterken. Het zal ook aantonen waar we op dit moment zullen staan. Dit toont wel aan dat Spyker een ambitieus team is. Voor het seizoen 2007 zijn er geen excuses meer. We moeten presteren en ik ga er vol tegenaan."

Aansluitend op het trainingskamp zal het team hun nieuwe bolide presenteren op Silverstone. Naar eigen verwachting hoopt het team halverwege het seizoen regelmatig punten te scoren.

Heracles wil Friend

Rob Friend, aanvaller van SC Heerenveen, staat in de belangstelling van Heracles. De Canadees kwam vorig jaar naar Friesland, maar heeft de technische staf niet weten te overtuigen. De ploeg uit Almelo daarentegen ziet het wel zitten en hopen dat Friend het spitsenprobleem komt oplossen.

Afgelopen december faalde Heracles nog om hem binnen te halen, maar nu mag de speler wel vertrekken van Heerenveen. Of de Almeloërs de 25-jarige Canadees willen gaan huren of kopen, moet nog duidelijk worden. Vandaag zal overleg plaatsvinden tussen beide clubs.

Rover doet aangifte tegen Randstadrail

Icoon VervoerReizigersorganisatie Rover wil dat er een strafrechtelijkonderzoek komt naar de problemen met de Randstadrail. Volgens de organisatie moet worden uitgezocht of het stadsgewest Haaglanden, de beheerder van Randstadrail, zaken heeft verzwegen voor de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat.

Op de RandstadRail zijn diverse ongelukken gebeurd. Bij het ernstigste ongeval raakten 17 mensen gewond.

Diverse media meldden onlangs dat problemen met de wissels en het spoor niet zijn gemeld. Als dat blijkt te kloppen kan het volgens Rover niet zonder gevolgen blijven. "Als dat zo is, kunnen zij niet langer exploitant zijn van Randstadrail zijn en moet er een ander worden gezocht", zo zegt een woordvoerder. Het zou dan kunnen gaan om ProRail of de RET.

Uitslagen Frankrijk speelronde 22

De Franse koploper Olympique Lyon heeft opnieuw punten verspeeld in Ligue 1. Het speelde met 1-1 gelijk tegen hekkensluiter Nice.

Lyon verspeelde de laatste weken in totaal zeven punten. Vorige week verloor de ploeg op eigen bodem van Bordeaux. Eerder bleek ook Toulouse te sterk. Ondanks het gelijkspel tegen Nice heeft Lyon nog steeds een riante voorsprong op nummer twee Lille. Het verschil bedraagt nu dertien punten. Lille won de uitwedstrijd tegen Girondins de Bordeaux met 1-0.

RC Lens behaalde met veel moeite één punt tegen Saint-Etienne. De nummer drie van de ranglijst kwam in eigen huis op een 3-0 achterstand maar wist er toch nog 3-3 van te maken. Na een kwartier spelen zorgde de Senegalees Louis Gomis voor de 1-0 voorsprong. Marek Heinz zorgde er met doelpunten in de 26e en 45e minuut voor dat Saint-Etienne met 3-0 voor kwam. Daarna draaide de wedstrijd om. Halverwege de tweede helft scoorde Seydou Keita de 3-1. Adama Coulibaly en wederom Keita maakten de twee overige doelpunten.

Uitslagen:

ThuisUitEindstand
Le MansOl. Marseille2-0
Girondis BordeauxLille OSC0-1
NantesLorient0-2
PSGSochaux0-0
Ol. LyonOl. Nice1-1
SedanAS Monaco0-1
Stade RennesValenciennes1-0
Toulouse FCTroyes1-1
AJ AuxerreAS Nancy2-0
RC LensSaint-Etienne3-3

Stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Olympiq. Lyon2216335141-16
2Lille OSC2210843830-20
3RC Lens2210753732-25
4Ol. Marseille2211383630-22
5St. Etienne2210573536-27
6Sochaux229853524-22
7Girondis Bordeaux2210393324-25
8Toulouse229583224-26
9Le Mans2271053126-23
10Stade Rennes228773119-18
11FC Lorient228773123-23
12AS Nancy228683019-21
13AJ Auxerre227872924-27
14AS Monaco2275102625-23
15Valenciennes2274112519-31
16PSG224992119-27
17Troyes224992122-31
18Nantes2248102017-26
19Ol. Nice2238111716-24
20Sedan2229111525-38

Programma volgende ronde:

DatumThuisUit
03/02SochauxRennes/td>
03/02TroyesOl. Lyon
03/02ValenciennesRC Lens
03/02Ol. NiceBordeaux
03/02LilleNantes
03/02Saint-EtienneSedan
03/02NancyToulouse
03/02Ol. MarseillePSG
03/02LorientLe Mans
03/02AS MonacoAJ Auxerre

Arsenal niet voorbij Bolton in FA Cup

Arsenal moet in de FA Cup op herhaling tegen Bolton Wanderers. The Gunners kwamen gisteren, zonder de geblesseerde Robin van Persie, in eigen stadion niet verder dan 1-1.

Lange tijd was uitschakeling zelfs dichtbij voor Arsenal. Kolo Touré maakte twaalf minuten voor tijd gelijk. Net na rust had Kevin Nolan Bolton op voorsprong gebracht.

Manchester City won met 3-1 van Southampton, dat uitkomt in de Championship. Southampton kwam nog wel op een 0-1 voorsprong door Jones, maar nog voor rust had City de zaken alweer op orde. Joey Barton en Darius Vassell wisten de 2-1 ruststand te noteren. Na rust was het PSV-huurling DaMarcus Beasley die de eindstand op 3-1 bepaalde.

Bristol City heeft nog uitzicht op een stunt. De club uit de derde divisie hield Premier League-club Middlesbrough knap op 2-2 en dwong daarmee een replay af.

Häkkinen blijft in de DTM

Mika Häkkinen zal aankomend seizoen opnieuw actief zijn in de DTM. De Fin bereikte opnieuw een overeenstemming met Mercedes.

Häkkinen zelf kijkt met veel vertrouwen het komende seizoen tegemoet: "Het is leuk om weer deel uit te maken van de Mercedes-Benz motorsport familie. Mijn resultaten van 2006 geven ons potentieel niet weer en ik wil dat dit jaar graag rechtzetten. Zoals mijn drie podiums en twee snelste rondes aantonen is de snelheid er en als er geen problemen zijn kan ik meestrijden voor overwinningen. Ik wil tonen wat ik kan.

Norbert Haug, teambaas van Mercedes, is vanzelfsprekend erg blij met de contractering: "Dit is goed nieuws. Mika zal ons team versterken en zal zo een grote, wereldwijd bekende ambassadeur van ons merk worden. Doordat Mika blijft krijgt ook de DTM een boost en sinds zijn eerste DTM ronde staat hij in de schijnwerpers van alle media en fans. Ik ben er zeker van dat zij in 2007 het beste van Mika zullen zien."

Byggmark opnieuw snelste op slalom

De Zweedse skiër Jens Byggmark heeft voor de tweede keer dit weekeinde een slalom, meetellend voor de wereldbeker, gewonnen. Byggmark had in Kitzbühel 1:44.20 nodig om zijn twee runs te voltooien.

De Oostenrijker Mario Matt moest drie honderdste van een seconde toegeven en eindigde daarmee op de tweede plaats. Het brons ging naar Manfred Moelgg uit Italië.

Byggmark eindigde tijdens de eerste run nog als vijfde, maar wist in de tweede omloop toe te slaan. De 21-jarige Zweed, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij de profs, had voor dit weekeinde nog nooit een wereldbekerwedstrijd gewonnen.

Zes schaatsers zeker van WK afstanden

Afgelopen weekeinde hebben zes schaatsers een deelnamebewijs voor de wereldkampioenschappen afstanden veroverd. Alleen Erben Wennemars (500,1000 en 1500 meter) en Margot Boer (500 en 1000) hebben zich voor meerdere afstanden geplaatst.

Tijdens de WB-wedstrijden in Thialf kreeg de best geklasseerde Nederlander in een wereldbekerklassement een startbewijs voor de WK afstanden, dat van 8 tot en met 11 maart in het Amerikaanse Salt Lake City wordt verreden. Daarnaast mocht ook de schaatser die over twee afstanden de beste tijd noteerde de reis naar Amerika maken. Naast Wennemars en Boer kregen ook Marianne Timmer (1000), Beorn Nijenhuis (1000), Annette Gerritsen (500) en Jan Smeekens (500) zekerheid over deelname aan het WK. De komende weken zullen de rest van de deelnamebewijzen worden verdeeld.

Chelsea eenvoudig verder in FA Cup

Chelsea heeft zich zonder al te veel inspanningen geplaatst voor de vijfde ronde van de strijd om de FA Cup. Nottingham Forest, dat twee divisies lager speelt, werd met 3-0 verslagen. Die stand was al na de eerste helft bereikt.

Na negen minuten opende Andrei Sjevtsjenko de score. Didier Drogba en John Obi Mikel maakten de andere treffers. De Nederlanders Arjen Robben en Khalid Boulahrouz ontbraken wegens blessures bij Chelsea. Oud-Feyenoorder Salomon Kalou viel na zestig minuten in voor Drogba.

Newcastle doet bod op Babel

Newcastle United heeft een serieus bod uitgebracht op Ajax-speler Ryan Babel. Als de Amsterdammers het bod accepteren, zal eveneens de Spaanse international Albert Luque naar de ArenA overkomen. Newcastle wil zeven miljoen euro neertellen voor het Nederlandse talent.

Newcastle-voorzitter Freddy Stepherd heeft inmiddels bevestigd dat er contact is tussen Ajax en Newcastle. Echter zegt Martin van Geel, technisch directeur van de Amsterdamse club, nog geen officieel bod te hebben ontvangen van de Engelse club.

Luque kwam sinds hij in 2005 voor vijftien miljoen euro overgenomen werd van Deportivo la Coruña niet veel aan spelen toe bij Newcastle. Opmerkelijk genoeg ketste een transfer van de Spanjaard naar PSV af omdat Newcastle hem niet wilde laten gaan, daar blijkt nu verandering in te komen.

Het sterkere geslacht

DeKiem stuurde via de Columnsubmit de volgende column in: Testosteron is het grote kwaad op deze aardkloot, Satans hormoon. Jongetjes moeten zich op het schoolplein al met de vuisten laten gelden om te bepalen wie het alfamannetje is, en die lijn trekt zich nog steeds door zodra het grijze mannen in pakken zijn die wereldpolitiek moeten bedrijven. Als vrouwen het voor het zeggen hebben wordt dit een vreedzamere wereld, onmiskenbaar.

'Joker' blijkt beveiliger Torentje

'Joker'-ID-kaart FOK!ker Oversight, die een identiteitskaart kon aanvragen met het uiterlijk van 'de joker', blijkt te werken als beveiliger van de overheid. In zijn beroep beveiligt hij onder meer premier Jan Peter Balkenende in het Torentje en het ministerie van Algemene Zaken. Oversight, die in het dagelijks leven Robert Coleman heet, noemt zichzelf zelfs beveiligingsmedewerker van Balkenende.

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft inmiddels bevestigd dat Coleman als beveiliger voor het Torentje heeft gewerkt. Op de stelling dat het te denken geeft dat iemand die zo dichtbij de machtigsten van het land verkeert op deze manier met de wet omgaat, wil de RVD "om redenen van privacy" niet reageren. "Maar een persoonlijk beveiliger van Balkenende is hij niet. Coleman werkt voor een dienst die gebouwen van ministeries beveiligt, dus ook dat van Algemene Zaken", aldus RVD-voorlichter Henk Brons. Een foto geeft aan dat Coleman inderdaad bij de beveiliging van hooggeplaatste personen betrokken was.

Coleman zit inmiddels enige tijd ziek thuis. Ook daarmee maakt hij gebruik van een maas in de wet. Coleman maakt wel vaker gebruik van fouten in de wet en wijst de bewuste verantwoordelijken daarop. "En dat ergert die mensen. Daarom hebben ze me naar huis gestuurd", aldus de FOK!ker. Vorige week vertelde Coleman al dat hij "in de beveiliging" zat, maar wat hij precies deed was toen nog niet bekend.

'De joker' heeft zijn identificatiebewijs nog steeds in zijn portemonnee zitten. "Ik heb keer op keer intern aangegeven dat de pasfotoregels voor de identiteitskaarten niet klopten. Maar ze wilden niet luisteren", legt hij uit. Dat was voor hem de reden om uit de school te klappen. De burgemeester van Hellevoetsluis wil dat Coleman zijn ID-kaart inlevert, maar dat is hij niet van plan. Volgens de burgemeester heeft Coleman gelogen over zijn aanvraag.



'De joker' (rechts) beveiligt prins Willem-Alexander en Máxima bij het Torentje

Oppositie in Rusland geweerd van verkiezing

Icoon Buitenlands De Russische liberale partij Jabloko is uitgesloten van deelname aan de lokale verkiezingen in de tweede stad van Rusland, Sint Petersburg, die in maart moeten plaatsvinden. De kiescommissie van de stad oordeelde dat een deel van de handtekeningen die elke partij moet inleveren niet rechtsgeldig is. Jabloko is een van de weinige oppositiepartijen die in het stadbestuur plaatshebben.

De lokale stembusgang in Sint Petersburg geldt als een opmaat naar de nationale parlementsverkiezingen eind dit jaar. Volgens politieke waarnemers is de beslissing van de autoriteiten om Jabloko uit Sint Petersburg te weren een waarschuwing aan de leider van de partij, Grigori Javlinski, om weg te blijven bij de nationale stembusgang. Tevens is het een teken aan mogelijke sponsors om geen financiële steun aan oppositiepartijen te verlenen.

Op nationaal niveau zitten er in het Russische parlement helemaal geen liberale partijen meer. De meesten hebben de kiesdrempel van 5 procent niet gehaald bij de laatste parlementsverkiezingen in 2003. De Doema wordt nu sterk gedomineerd door pro-Kremlinpartijen die geen oppositie bieden aan het beleid van president Poetin. Van oppositie is dan ook nauwelijks sprake.

'God' weggepiept uit film

Icoon Opmerkelijk In commerciële vluchten is in de film The Queen het woord God weggepiept. Een overactieve en onervaren werknemer heeft de film te overdreven op scheldwoorden gecontroleerd. Hierdoor kwamen er zinnen in de film als "(piep) bless you".

De werknemer heeft God altijd weggefilterd, niet alleen wanneer het als scheldwoord werd gebruikt. Jeff Klein, voorzitter van de distributeur Jaguar, stelt dat het om een misverstand gaat. "Een verwijzing naar God is geen taboe in welke cultuur dan ook. We zoeken naar scheldwoorden, overdadig geweld en naakt", aldus Klein.

Veel luchtvaartmaatschappijen gebruiken andere versies van films om reizigers niet te choqueren. De verkeerde versie van de film was onder andere te zien in Delta en Air New Zealand-vluchten. De fout werd opgemerkt door een klagende reiziger. Jaguar probeert nu zo snel mogelijk de luchtvaartmaatschappijen van een nieuwe versie te voorzien.

Indiase actrice wint Britse Big Brother na rel

Icoon TelevisieDe Indiase actrice Shilpa Shetty heeft de Britse realitytelevisieshow Celebrity Big Brother gewonnen. Shetty was eerder deze maand nog het middelpunt van een diplomatieke en publieke rel omdat zij door de medebewoners van het Big Brother huis racistisch zou zijn bejegend.

De Britse minister Gordon Brown riep het Brits publiek nog op om de voornaamste belaagster van Shetty, Jade Goody, weg te stemmen, vlak voordat hij zelf op bezoek moest naar India. Goody moest het huis verlaten, evenals Jo O'Meara, een andere bewoner met wie Shetty het aan de stok kreeg. Shetty's populariteit groeide sterk door de rel.

De Britse commerciële zender Channel 4, die het programma vertoonde, gaat overigens onderzoeken of de producers van 'Celebrity Big Brother' doelbewust een racistische rel hebben gecreëerd.



Shilpa Shetty

Veroordeelde pedofiel bezocht scholen VS

ShockingEen 29-jarige man die eerder veroordeeld is voor kindermisbruik heeft zich het afgelopen jaar op vier verschillende scholen in de Amerikaanse staat Arizona ingeschreven en zich uitgegeven voor een 12-jarige.

Hij viel pas in januari door de mand en werd aangehouden, zo meldde zondag de Washington Post. Samen met de 29-jarige man werden ook drie huisgenoten opgepakt. Met twee van hen zou hij via een kinderporno-website in contact zijn gekomen en zich ook voor hen hebben voorgedaan als een vroege tiener. Het is nog onduidelijk hoeveel kinderen slachtoffer zijn geworden van de vier pedofielen.

Make-up
Neil Havens Rodreick II schoor zijn hele lichaam, deed zware make-up op en wist op deze manier binnen te komen op vier kleine openbare scholen in verscheidene plaatsen in het landelijke hart van Arizona. Twee mannen die op hetzelfde adres woonden functioneerden als voogden en schreven hun pupil in. Volgens de politie geloofden deze mannen zelf dat de bijna dertigjarige Rodreick een twaalfjarig kind was, en zij waren er van overtuigd dat zij seks hadden met een kind.

Rodreick werd in 1996 veroordeeld omdat hij een kind onzedelijk had benaderd. In de gevangenis ontmoette hij een andere zedendelinquent. De twee mannen verenigden na hun vrijlating hun krachten en vonden via internet nog twee andere geïnteresseerden. De vier verwisselden geregeld van adres en Rodreick bezocht tussen augustus 2005 en januari 2007 in totaal vier scholen, telkens voor een periode van niet meer dan enkele maanden.

Pas op de vierde school kreeg een ondersteunende medewerker argwaan over de leeftijd van Rodreick en over zijn zogenoemde voogden. Bekend is dat Rodreick kinderen mee naar huis nam, maar of de kinderen iets is aangedaan is vooralsnog onbekend.



Neil Havens Rodreick II
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.