FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 24 december 2006

Trein botst op stuk beton

Icoon MisdaadIn Zoeterwoude is zondagavond een trein op een stuk beton gebotst dat door onbekenden op de rails is gelegd. Dat liet de spoorwegpolitie weten. De trein en het spoor werden door de botsing beschadigd.

De stoptrein van Utrecht naar Leiden botste rond 20.00 uur op het stuk beton. Aanvankelijk zou er volgens spoorbeheerder ProRail een hulptrein naar het gestrande voertuig worden gestuurd om deze weg te slepen. De storingsdienst kon de trein echter repareren zodat deze op eigen kracht naar Leiden kon rijden.

De ongeveer vijftig passagiers zaten ruim anderhalf uur vast in de trein. Rond 21.45 uur gaf de politie het spoor weer vrij. Het is nog onbekend om wat voor een betonnen voorwerp het precies gaat. De politie hield zondagavond een buurtonderzoek maar kon nog geen verdachten aanhouden.

Zomaar een door de weekse avond

Hoi, Ik zal me even voorstellen ik ben Henk en mijn vriendin zit de hele avond achter de computer geen flauw idee wat ze daar doet. Niet dat me dat boeit want ik kijk toch liever tv op de bank.

Laatst was het denk ik heel erg warm in onze woonkamer want op een goed moment trok ze al haar kleren uit, of mischien had ze heel erge jeuk in haar kruis want daar ging ze even later flink krabben.

Met dank aan midje voor de submit.

Stam met Mouris in Zürich

Danny Stam rijdt woensdag in de vijftigste editie van de Zesdaagse van Zürich met Jens Mouris. Peter Schep is begin januari in Rotterdam pas weer van de partij, hij kampt met een virusinfectie. Schep vervangt Stams vaste partner Slippens, die bij een valpartij op de weg in augustus zwaargewond raakte.

Het is niet voor het eerst dat Stam met Mouris rijdt. Vorige week won hij samen met Mouris de koppelkoers tijdens de wereldbekerwedstrijden in Moskou.

Uitslagen Haarlem Basketballweek

De Mexicaanse ploeg Soles de Mexicali heeft vandaag zijn derde duel in de Haarlem Basketballweek (HBW) gewonnen. Soles was met een weinig overtuigende uitslag van 95-92 sterker dan het Amerikaanse BCI Edge.

Beide teams kwamen over en weer op voorsprong. In een spannende wedstrijd bleek Capers met 25 punten en acht rebounds uiteindelijk de beste speler. Aan de kant van BCI Edge was Robert White het sterkst, hij maakte 23 punten. Na een gemiste driepunter met nog drie seconden op de klok eindigde Reed Rawlings op 14 punten.

Ook de Amsterdam Astronauts speelden vandaag in de Haarlem Basketballweek. Omniworld werd met 77-61 verslagen. Jamaal Brown was met 21 punten topscorer aan de Amsterdamse kant. Tamien Trent scoorde nog eens 16 punten en maakte vijf verdedigende rebounds.

Vrolijk Kerstfeest namens Crytek

Om de wereld er ook rond de kerstdagen bewust van te maken dat Crysis nog altijd in ontwikkeling is, heeft ontwikkelaar Crytek drie screenshots vrijgegeven van haar paradepaardje. Om het beeldmateriaal wat kerstiger te maken zijn de omgevingen geheel bedekt met sneeuw. Als je de kogels en onaardse wezens wegdenkt zouden ze niet misstaan als kerstkaarten. Crysis staat gepland voor een release in het tweede kwartaal van 2007.





Pinochet: Ik zou het opnieuw doen

Icoon BuitenlandsDe voormalige Chileense dictator Augusto Pinochet heeft in een postuum openbaargemaakte brief laten weten geen spijt te hebben van de staatsgreep in 1973. Als de omstandigheden gelijk zouden zijn, zou hij het opnieuw doen, aldus de oud-dictator.

Pinochet zegt er wel bij dat hij dit dan "met meer wijsheid" zou aanpakken. De ex-dictator overleed twee weken geleden op 91-jarige leeftijd aan een hartinfarct.

Volgens Pinochet behoedde zijn coup Chili naar eigen zeggen voor het "marxisme-leninisme en een burgeroorlog". Tijdens zijn militaire bewind (1973-1990) werden duizenden tegenstanders vermoord. Mensen verdwenen spoorloos. Pinochet is verscheidene malen aangeklaagd, maar nooit veroordeeld voor zijn daden.

De ex-dictator schreef de brief twee jaar geleden, maar legde vast dat deze pas na zijn dood gepubliceerd mocht worden. Het schrijven, dat zondag verscheen in de Chileense media, is gericht aan "alle Chilenen zonder uitzondering".

Wellens wint in Veghel

Vandaag heeft Bart Wellens de internationale cross in Veghel-Eerde op zijn naam geschreven. De Belgische veldrijder bleef de Nederlander Thijs Al en de Tsjech Petr Dlask voor in Brabant.

In de laatste drie ronden voor de finish ontsnapte Wellens en eindigde zonder directe tegenstand. Dit is de vierde overwinning voor Wellens dit seizoen.

De Nederlandse Daphny van den Brand was de sterkste veldrijdster bij de dames. De Europees kampioene bleef landgenote Marianne Vos en de Helen Wyman uit Groot-Brittannië voor.

Laptop blijkt bij thuiskomst water

Icoon ShockingEen 41-jarige Hagenees dacht zaterdagmiddag in zijn woonplaats voor een koopje een gloednieuwe laptop en een mobiele telefoon te hebben aangeschaft. Voor slechts 500 euro kon hij deze producten kopen, van een onbekende man die hij op straat was tegen gekomen. De spullen zaten verpakt in een laptoptas.

Pas bij thuiskomst ontdekte de Hagenees dat hij een kat in de zak had gekocht; in de laptoptas bleken twee pakken water te zitten. Dat meldde de politie.

SP gaat PvdA voorbij

Icoon Politiek"Wij gaan de PvdA leegeten", zei Jan Marijnissen voor de verkiezingen. Deze bewering is zo gek nog niet, zo bewijst een nieuwe peiling van Maurice de Hond. Volgens deze peiling zou de SP 31 zetels veroveren, tegenover 27 zetels voor de PvdA. Bij de verkiezingen in november scoorde de PvdA 33 zetels, acht meer dan de SP.

Volgens De Hond is de daling van het aantal PvdA-stemmers het gevolg van de formatie. De linkse partijen SP en GroenLinks lijken voorlopig niet in aanmerking te komen voor kabinetsdeelname. De kiezer beschuldigt de PvdA hiervoor, denkt De Hond.

De Christendemocraten stijgen ook, van 32 vorige week, naar 37 deze week. Tijdens de verkiezingen waren dat er 41. Balkenende snoept deze zetels van de VVD af. Vorige week stonden de liberalen nog op 26 zetels, nu op 22, netzoals bij de verkiezingen. De Partij voor de Vrijheid blijft op 15 zetels staan, netzoals vorige week. Dit is echter meer dan de 9 zetels ten tijde van de verkiezingen.

De onderzoeker bekeek ook of verschillende kabinetsformaties gewenst zijn. Een kabinet met CDA, PvdA en ChristenUnie krijgt de goedkeuring van 45 procent van de onderzochte groep, die volgens De Hond representatief is voor de rest van het land. 48% van het land ziet meer heil in een andere coalitie. Wanneer de formatie mislukt, vindt iets minder dan de helft van de Nederlanders, dat er nieuwe verkiezingen moeten volgen.

Booy ontevreden over Utrecht in uitwedstrijden

FC Utrecht-coach Foeke Booy is ontevreden over de prestaties van zijn team in uitwedstrijden. Zondag hadden de Utrechters grote moeite om hekkensluiter RKC Waalwijk op 1-1 te houden.

"Het is gewoon een kwestie van instelling", vindt Booy. "Wij verzuimen steeds om in uitwedstrijden fel te beginnen. We hameren er constant op dat in uitwedstrijden de instelling honderd procent moet zijn. Maar het gebeurt niet. Vanmiddag werden meteen alle duels verloren en er was totaal geen rust in ons spel."

Doelman Michel Vorm was volgens de Utrecht-trainer de enige die een goede wedstrijd in Waalwijk speelde: "Het is aan hem te danken dat we nog een punt hebben overgehouden aan het duel. Hij heeft ons overeind gehouden."

Cokesporen op veel Spaanse bankbiljetten

Icoon Economie Op heel veel Spaanse bankbiljetten zijn sporen van cocaïne te vinden. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Madrileense krant El Mundo, die het resultaat zondag publiceerde.

De onderzoekers verzamelden honderd bankbiljetten in sportscholen, supermarkten en apotheken in steden in het hele land. Op 94 daarvan troffen zij cokesporen aan.

Spanje is wegens zijn historische banden met de cocaïneproducerende landen binnen de Europese Unie het belangrijkste doorvoerland voor de drug. De consumptie van cocaïne is er ook hoger dan in de meeste andere EU-lidstaten: van de Spanjaarden tussen de vijftien en 64 jaar gebruikt volgens de krant 1,6 procent regelmatig cocaïne. Dat is bijna tweemaal zoveel als in 1999.

Spanjaarden die cocaïne gebruiken doen dat meestal door het op te snuiven door een opgerold biljet van tien of twintig euro. De krant vermeldde niet of de cokesporen op de biljetten allemaal zijn ontstaan door snuiven via die briefjes of door contact met andere biljetten.

Lehmann onzeker over toekomst

Jens Lehmann twijfelt nog altijd over een vertrek na dit seizoen bij Arsenal door zijn aflopende contract. Arsenal heeft nog wel zijn voorkeur maar hij is ook al meerdere malen in verband gebracht met Duitse en Spaanse clubs, waaronder Sevilla.

"Ik weet het niet", antwoorde Lehmann op de vraag, in het Duitse blad Bild, of hij Arsenal zou verlaten op het einde van het seizoen. "Maar in mijn toekomst heeft Arsenal wel de hoogste prioriteit. Een contract voor één jaar zou niet zo erg zijn", aldus de 37-jarige goalie.

Van Persie: "Blij dat ik niet bij Feyenoord zit"

Voormalig Feyenoord-aanvaller Robin van Persie heeft na afloop van Arsenal - Blackburn Rovers (6-2) kritiek geuit op Feyenoord in de Volkskrant. De aanvaller scoorde in die wedstrijd twee keer in drie minuten tijd.

Van Persie is blij dat hij twee jaar geleden is vertrokken uit Rotterdam-Zuid. “Het klinkt misschien hard, maar ik ben blij dat ik niets meer te maken heb met Feyenoord”, aldus de international van Oranje. Volgens van Persie is het verschil tussen Feyenoord en Arsenal erg groot. “Bij Arsenal werk ik dagelijk met topprofessionals. Feyenoord zit in een spiraal naar beneden en Arsenal wil naar de top. Arsenal denkt groot, bij Feyenoord denkt iedereen op de korte termijn”.

De Arsenal-speler lijkt ook Nederland zat te zijn. “Spreek een jochie van twaalf jaar aan in Kralingen, waar ik ben opgegroeid, of hier in London en je ontdekt de verschillen in normen en waarden. Kinderen worden in Engeland heel anders opgevoed. Ze zijn veel beleefder. De Nederlanders zijn veel negatiever”.

Ook vindt de aanvaller dat er een negatieve sfeer om het Nederlandse elftal hangt. De verwachtingen zijn te hoog, volgens van Persie. “Misschien moet iedereen zich gaan realiseren dat wij niet tot de beste landen van de wereld behoren”, aldus de Arsenal-aanvaller.

Ten Cate hekelt het speeltuinvoetbal van Ajax

Ajax trainer Henk ten Cate was uitermate teleurgesteld in de houding van zijn ploeg na de met 4-2 verloren wedstrijd tegen Vitesse deze middag. Zo hekelde hij de instelling van sommige spelers en beschreef hij het voetbal dat zijn ploeg vandaag op de mat legde als "speeltuinvoetbal".

"Het moet haast wel dat de meerderheid van mijn spelers vandaag dacht dat ze op een pleintje aan het voetballen waren. Als je voor rust met 2-0 voorstaat door mooie, goede goals en je geeft het na rust zo knullig weg dan is dat niets minder dan amateuristisch speeltuinvoetbal. En daar kan ik heel slecht tegen", aldus de oefenmeester van de Amsterdammers.

De gebrekkige inzet die de coach zijn spelers verwijt waren er vorige week in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior ook al. "We hebben een aantal leuke voetballers, alleen moeten deze doorgroeien naar goede voetballers. Dat is een kwestie van mentaliteit en aangezien mijn voorgangers dat ook niet voor elkaar kregen is dit probleem misschien wel chronisch in de Ajax selectie", reageerde Henk ten Cate.

Wat is Dit: Opgave 73 - Uitslag

Rossdale zat in de tweede ronde, met electrische tandenborstel, al heel dichtbij het juiste antwoord. Maar toch levert dit maar 2 punten op voor een dichtbij antwoord. Want het enige juiste antwoord was borstelkopje of opzettandenborsteltje. En dat antwoord kwam van AndreB.. Hiervoor dus 6 punten, gefeliciteerd.
Men was enigzins verdeeld maar toch gaan er in de lift nog aardig wat mensen mee: Tinuzzz_Talpa, Pjotrik, destrovel, KjellB, FOKKER007, nsgopfok, Lode, Viper2k1, Icefire1971, tomatoman, lolz, ABC-tje, danny130, JtS, Allan24, Skorpija en Charrel.

JtS en FOKKER007 zijn beiden in de lift meegegaan en het verschil tussen deze twee blijft dus gelijk. Met nog 12 te verdelen punten en 9 punten verschil blijft het dus erg spannend. Lees meer hier


De volgende Wat is Dit begint maandag 25 december om 12.00 uur. Tot dan!

De prijzen:

Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com – afkorting voor internet’s best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De oplossing: borstelkopje

Tot maandag, 1ste Kerstdag dus, tot WiD!

Ferguson eist ook excuses Mourinho

Alex Ferguson, manager van Manchester United, heeft na afloop van het gewonnen competitieduel tegen Aston Villa (3-0) gespot met de uitspraak die Chelsea-manager Jose Mourinho deed. Mourinho zei dat de Londense ploeg met kerst bovenaan zou staan in de Premier League.

Afgelopen week bood Mourinho zijn excuses nog aan voor zijn commentaar op Everton-spits Andrew Johnson. De Portugees Mourinho had Johnson een valsspeler genoemd. “Misschien moet hij zich opnieuw verontschuldigen,” zei Ferguson. "Hij zei dat Chelsea aan kop zou staan met kerst, maar dat is niet gelukt. Wij hebben een voorsprong van twee punten. We moeten Mourinho maar niet meer geloven."

Ritsma houdt alle opties open

Er is een kans dat Rintje Ritsma dit weekeinde in Heerenveen zijn laatste nationale titelstrijd heeft gereden. Maar er is altijd nog een kans dat hij er volgend jaar gewoon weer bij is.

Ritsma zelf houdt alle opties open. "Ik heb er nog niet bij stil gestaan. Ik vind het een voorrecht om hier nog te kunnen meedoen”, aldus de 36-jarige Ritsma. "Het rijden van wedstrijden vind ik gewoon ongelooflijk leuk. Ik heb daarbij het geluk dat ik dat op mijn leeftijd nog steeds op dit niveau kan doen. Dat ik niet meer win weet ik wel. Als ik me had geplaatst voor het EK was dat mooi geweest, dat het niet is gelukt is geen ramp. Ik heb geen zin meer me daar nog druk over te maken.”

Vooralsnog is het seizoen niet voorbij. Ritsma denkt al aan de skate-off over ongeveer een maand, met als inzet tenminste één ticket voor het wereldkampioenschap allround. "Ik probeer de komende tijd mijn materiaal dusdanig aan te passen dat ik meer snelheid krijg op de kortere afstanden. Anders is straks na de 1500 het verschil met de rest al te groot.”

Wüst naar WK sprint

Ireen Wüst zal op 20 en 21 januari in het Noorse Hamar deelnemen aan het wereldkampioenschap sprint. De Topsport Commissie Langebaan heeft de kersverse nationaal kampioene allround aangewezen voor het toernooi. Wüst komt van 12 tot en met 14 januari ook uit op het Europees kampioenschap allround in Collalbo.

Op het Europees kampioenschap in de Italiaanse wintersportplaats verdedigen Sven Kramer, Carl Verheijen, Mark Tuitert en Wouter Olde Heuvel de Nederlandse eer bij de mannen. Olde Heuvel kreeg het ticket omdat Erben Wennemars afzag van deelname aan het EK. De sprinter, die als derde eindigde vanmiddag, hoopt wel op deelname aan de WK allround.

Bij de vrouwen vergezellen Renate Groenewold, Marja Vis en Paulien van Deutekom Ireen Wüst.

Voor de WK sprint heeft de TCL naast Wüst ook Marianne Timmer en Wennemars al aangewezen.

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Veel mensen op zoek naar gezelligheid tijdens kerst. "

En de top 5:

5: Sc0rPi0n: "Vermissing addertje onder het gras nog steeds onopgelost."
4: Trektouwtje : "Remake film "Honey, I shrunk the kids" liep uit op catastrofe. "
3: Rabrynil: "Nieuwe grasmat ArenA nog steeds niet gevonden."
2: druide10n : "Daarom: Mannetjes die je helpen bij Gras-schade"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: NorthernStar

previous picture

Kerstmis

De sneeuwvlokjes plakken haar vieze haartjes tegen haar gezicht. De tranen trekken strepen op haar zwarte wangen en ploffen dan zinloos op de grond. Ze probeert haar handjes in de gerafelde mouwen van het kledingstuk dat om haar heen zwiebert te stoppen, maar het lukt niet. Ze struikelt een beetje over een losliggende stoeptegel maar kan zich nog overeind houden. Haar lippen zijn blauw en ze bibbert als ze de enige persoon die langsloopt aanspreekt. De man trekt zijn hoed nog wat dieper over zijn ogen en negeert haar compleet. Niemand ziet hoeveel verdriet ze heeft, en hoe ontzettend alleen het is binnen in haar. Niemand ziet hoe koud ze het heeft en wat een honger er in haar buikje gromt.

Even staat ze stil. Ze denkt aan vorige week, toen mama er nog was om haar warm te houden. Toen mama er nog was om eten te vinden, kleren soms of kranten om eronder te stoppen. Maar mama is er niet meer, net als de baby. Ze waren ineens weg, en ze kon ze niet meer vinden toen ze terug kwam uit de stad, waar ze een paar appels op de markt had gekregen. Gestolen eigenlijk, maar dat klonk zo erg. Toen ze in het steegje kwam lag alles er nog, maar mama en de baby waren weg. Opeens was ze alleen, helemaal alleen.

Ze loopt weer verder maar haar beentjes trillen zo erg dat het niet zo makkelijk gaat. Als ze bij een huis naar binnen kijkt ziet ze de familie gezellig rond een tafel zitten. Het ziet er lekker warm uit en ze hebben een heleboel eten en een kerstboom en een mama en cadeautjes en kleren die zacht zijn en warm. Zo snel als ze kan gaat ze verder, al blijft ze aan het huis denken. Het is kerstmis vandaag, maar niet voor haar.

Er loopt in de tegenovergestelde richting een lange man met een grote doos in zijn handen. Het is een platte doos, ingepakt in rood, glimmend papier. De tranen stromen meer en meer over haar koude wangetjes. Het kind dat zo’n mooi cadeau krijgt moet wel gelukkig zijn. Als de man vlak bij haar is, blijft hij staan. Hij glimlacht naar haar, en ze glimlacht voorzichtigjes terug, door haar tranen heen. Hij zet het cadeau zachtjes op de grond en aait haar over haar hoofdje, alsof het niet uitmaakt hoe vies en nat ze is. Zonder iets te zeggen loopt hij verder, en als ze hem naroept dat hij het cadeau is vergeten draait hij zich niet om. Ze probeert hem nog achterna te rennen, maar haar beentjes bibberen te erg.

Als ze merkt dat hij niet terugkomt gaat ze onder de lantaarnpaal die het dichtst bij is zitten. Ze zet de doos tussen haar blote beentjes en klemt hem vast met haar paarsblauwe voetjes. Voorzichtig maakt ze het rode papier los en legt het zo netjes opgevouwen als ze kan naast zich neer. Dan maakt ze de doos open. Netjes opgevouwen, in een bedje van wit vloeipapier, ligt de allermooiste trui die ze ooit heeft gezien. Als ze hem aantrekt, past hij precies. Ze draait rondjes met haar armen wijd, om de trui aan alle sneeuwvlokjes te laten zien. Ze lacht, zo hard als ze kan. Het is kerstmis vandaag, voor iedereen.

3FM-actie brengt ruim 2,6 miljoen euro op

De 3FM Serious Request-actie heeft de afgelopen week ruim 2,6 miljoen euro opgebracht voor het Rode Kruis. Er werd 1.648.495 euro opgehaald met het draaien van plaatjes en een hoop andere acties. De Nederlandse regering deed daar nog eens 1.000.000 euro bovenop.

Studio Brussel uit België, dat dit jaar ook meedeed aan de actie, haalde een bedrag binnen van 2.419.426 euro. Onder de luisteraars werd ruim 1,1 miljoen euro op gehaald. De Vlaamse regering deed daar 100.000 euro bovenop en de federale regering verdubbelde het eindbedrag.

De totale tussenstand in Nederland en België komt daarmee uit op 5.067.921 euro. Nog niet al het binnengekomen geld is geteld, dus de stand is nog niet definitief. Het geld gaat naar de slachtoffers van landmijnen.

In Nederland lieten 3FM-dj's Sander Lantinga, Giel Beelen en Gerard Ekdom zich afgelopen week opsluiten in het Glazen Huis in Utrecht. Luisteraars konden tegen betaling een plaatje aanvragen. Ook werden er artikelen van artiesten geveild en waren er vele andere acties.

3FM Serious Request

Autoritaire leider Turkmenistan begraven

Icoon BuitenlandsSaparmurat Nijazov, de autoritaire en excentrieke president van Turkmenistan, is zondag begraven. Zijn lichaam werd na een afscheid met veel ceremonieel bijgezet in een familiegraf in zijn geboorteplaats Kiptsjak, 15 kilometer van de hoofdstad Asjgabat.

Nijazov overleed donderdag op 66-jarige leeftijd. Hij had al geruime tijd gezondheidsproblemen.

De zorgvuldig voorbereide plechtigheden rond de uitvaart van Nijazov begonnen in het presidentiële paleis in Asjgabat. Duizenden mensen trokken langs de baar met de opgebaarde leider om afscheid van hem te nemen. Een legerorkest speelde treurmuziek uit een Turkmeense film over onvervulde liefde.

Na de plechtigheden in de hoofdstad werd het lichaam van Nijazov naar Kiptsjak overgebracht. Langs de kant van de weg stonden tienduizenden mensen.

Bij de afscheidsceremonie waren ook buitenlandse gasten, onder wie de Afghaanse president Hamid Karzai en de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Turkije onderhoudt vanouds warme relaties met de Turkstalige voormalige Sovjet-republiek. Het aan Turkmenistan grenzende Afghanistan kent een grote Turkmeense minderheid.

Nijazov, president voor het leven en 'Vader aller Turkmenen', regeerde twintig jaar met ijzeren hand over Turkmenistan. Mensenrechtenorganisaties omschreven zijn bewind als een van de meest repressieve ter wereld. Gekozen besturen hadden niets in te brengen en bestuurders werden geregeld ontslagen en vervangen.

Weer twee aanhoudingen in moordzaak Holten

Icoon MisdaadDe politie van Twente heeft zondag opnieuw twee personen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij de moord op een 52-jarige man uit Zwolle.

Volgens de politie zijn ze in verzekering gesteld voor nader onderzoek. Zaterdagavond werden ook al twee mensen aangehouden.

De Zwollenaar werd op 15 december zwaargewond aangetroffen in een auto, die in brand was gestoken. Het misdrijf vond plaats op de parkeerplaats van het AC restaurant langs de A1 in Holten. Over de achtergrond van de moord is nog niets bekend.

Voetbal: Spelers gewond door mortieraanval

Icoon VoetbalVier spelers van de Irakese voetbalclub Al-Zawra, een van de betere in de hoogste afdeling, zijn tijdens de training in Bagdad gewond geraakt door een mortieraanval. Drie van hen zijn er ernstig aan toe.

De selectie werkte een oefensessie af in het Al-Shashiga-stadion, in het overwegend soennitische stadsdeel Haïfa, toen daar een granaat neerkwam.

Sjiitische en soennitische milities bestoken elkaar dagelijks in Irak. De nationale voetbalcompetitie is uit veiligheidsoverwegingen stilgelegd.

M. Schumacher op zoek naar talent

Voormalig Formule 1-coureur Michael Schumacher gaat voor Scuderia Ferrari op zoek naar nieuwe talenten. Dit heeft Luca di Montezemolo, president van Ferrari, laten weten. Hierdoor is langzaam maar zeker een beeld te vormen over welke functie de Duitser bij het team zal gaan vervullen.

"Michael heeft al veel interesse getoond in zijn nieuwe functie", aldus Montezemolo tegenover Gazetta dello Sport, een grote sportkrant in Italië. "Hij zal voor ons speuren naar nieuw talent in de karts. Hij wordt daarnaast adviseur van Ferrari. Hij krijgt zijn eigen kantoor in Maranello en zal ook aanwezig zijn bij enkele races. Michael weet alles van de Formule 1. Daarom zal hij ons helpen bij het maken van beslissingen."

Punten ronde 9

Tijd voor de punten van de negende ronde van de FOK!voetbalmanager.

Wazaa werd deze week rondewinnaar met 154 punten. Borrel pakte met 144 punten de tweede plaats. Een gedeelde derde plaats, met 138 punten, was er voor AmenhotepIV, Perfect_Silence en qwertyplok.

In het algemeen klassement heeft Wazaa met 785 punten de leiding genomen. shinji_united bezet met 770 punten de tweede plaats. Japiw staat met 767 punten derde en BassieD staat vierde met 742 punten. orchideusstuifmeelsnuiver sluit met 736 punten de top 5 af.

Bij de subleagues ging de rondewinst naar Scribbly met 129 punten. ouwe eindigde met 127 punten als tweede, goh eindigde met 122 punten op de derde plaats.

antropogenetica gaat in het algemeen klassement bij de subleagues met 742 punten aan de leiding. Scribbly staat tweede met 701 punten en goh met 668 punten derde.

Voor de volgende ronde kan je nog wisselen tot dinsdag 26 december 12:00 uur.

Jongen steekt buschauffeur in arm

Icoon PolitieEen jongen die weigerde een geldig plaatsbewijs te kopen in de bus heeft een 50-jarige buschauffeur in Den Bosch met een scherp voorwerp in zijn arm gestoken. De knaap stapte zaterdagmiddag in de Churchillaan in de bus, maar weigerde vervolgens een kaartje te kopen.

De chauffeur weigerde hem daarop te vervoeren. De jongen ging er toen vandoor, maar kwam terug met een scherp voorwerp. De chauffeur wist de jongen af te weren, maar de knaap wist hem toch nog in zijn arm te steken. De politie kamde meteen de omgeving rond de Churchillaan uit, maar wist de jongen niet meer te traceren. De verwondingen van de buschauffeur vielen mee.

Geen kerst in Nederland voor Krul

Tim Krul zal kerst dit jaar niet met zijn familie in Nederland kunnen vieren. De keeper werd met spoed teruggeroepen van vakantie door zijn club Newcastle United, vanwege het uitvallen van eerste doelman Shay Given.

De Ierse keeper liep tegen Tottenham Hotspur zaterdag een liesblessure op. In de laatste minuten werd hij gewisseld voor de Tsjechische goalie Pavel Srnicek. Given kan hoogstwaarschijnlijk niet in actie komen op tweede kerstdag tegen Bolton Wanderers. Glenn Roeder, manager van Newcastle, wil dinsdag Krul als reserve op de bank hebben zitten. Krul is herstellende van een knieblessure.

Roeder verklaart: “We zullen Krul oproepen. Hij zal morgenochtend nog de kans hebben om met zijn ouders te ontbijten en dan vliegt hij terug naar Newcastle.”

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 18

Icoon EredivisieOok in de dagen voor Kerstmis werd er natuurlijk volop gevoetbald in de Eredivisie. Ajax slaagde er niet in om de wedstrijd tegen Vitesse te winnen. Roda JC wist wel te winnen van FC Twente. RKC Waalwijk en FC Utrecht speelden, net als AZ en NEC, gelijk.

De Amsterdammers kende een goede start en stonden na vier minuten spelen al op voorsprong. Tien minuten voor rust werd de score verdubbeld. Direct na aanvang van de tweede helft kreeg Ajax een goede kans op 3-0, maar ineens wist Vitesse tweemaal te scoren. In de slotfase van het duel besliste de Arnhemmers het duel door nog twee treffers aan te laten tekenen. Roda JC is er in geslaagd om de zegereeks van FC Twente te doorbreken. De ploeg uit Enschede had al negen wedstrijden op rij niet meer verloren. De Limburgers kwamen al snel op voorsprong, maar daarna werd de ploeg teruggedrongen naar de eigen helft. Toch maakte de thuisploeg nog voor rust een einde aan de illusies van Twente en scoorde opnieuw.

RKC Waalwijk stond na zeven minuten spelen al op voorsprong tegen FC Utrecht. Toch kwam de bezoekende ploeg na 25 minuten spelen op gelijke hoogte. Na de thee deden de Brabanders er alles aan om een tweede goal te maken, maar hier slaagden ze niet in. De thuisploeg ontsnapte nog wel toen een schot van de club uit de Domstad op de lat belandde. Ook AZ speelde gelijk en had tegen NEC een permanent veldoverwicht. Toch betaalde dit zich niet uit in doelpunten. De Alkmaarders begonnen goed aan het duel. Toch kreeg de ploeg nauwelijks echte kansen. Naarmate de wedstrijd vorderde deed ook NEC van zich spreken. De thuisploeg verzuimde in de tweede helft overigens te scoren toen het een penalty kreeg.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 22 december:
Heracles Almelo - FC Groningen (0-1)

Zaterdag 23 december:
SC Heerenveen - Excelsior (2-0)
NAC Breda - ADO Den Haag (2-2)
PSV - Willem II (4-0)
Feyenoord - Sparta Rotterdam (3-2)

Zondag 24 december:
Roda JC - FC Twente (2-0)
Vitesse - Ajax (4-2)
RKC Waalwijk - FC Utrecht (1-1)
AZ - NEC (0-0)

Kijk hier voor de actuele stand in de Eredivisie

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen Eredivisie 24/12/2006 II

Er werden vanmiddag nog twee wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

RKC Waalwijk - FC Utrecht 1-1
6' Fuchs 1-0
25' Caluwé 1-1 (assist Kruys)

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 5.000.
Geel: Fuchs (RKC), Shew-Atjon (Utrecht)

Opstellingen

RKC: v.Dijk, Koenders, Teixeira, Fung A Wing, v.Diemen, H.Mulder, Berger (Vichelic/64), Fuchs, Ikedia (Remacle/81), Janssen, v.d.Bergh.

Utrecht: Vorm, Cornelisse, Dickoh, Keller, Shew-Atjon (Pieters/74), Caluwé, Kruys (Douglas/69), v.Dijk, Kopteff, Fortuné, Nelisse.



AZ - NEC 0-0

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 16.000.
Geel: Niedzielan, Nalbantoglu (NEC).
Bijzonderheden: Koevermans mist in de 48e minuut een strafschop.

Opstellingen

AZ: Waterreus, Jaliens, Luirink, Opdam (De Zeeuw/46), De Cler, Jenner, Mendes da Silva, Cziommer (Dembélé/64), Martens, Koevermans (Lens/81), Arveladze.

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Kivuvu (Vanaudenaerde/90), Pothuizen, Otten, Denneboom (Eagles/76), Niedzielan (Worm/62), Holman.

De stand na vanmiddag kan je hier vinden.

Programma aankomende week:

DatumThuisUit
26/12FeyenoordPSV
26/12Willem IIExcelsior
26/12FC GroningenSparta
27/12FC UtrechtHeracles
27/12NECSC Heerenveen
27/12FC TwenteAZ
27/12ADO Den HaagRKC Waalwijk
27/12AjaxRoda JC
27/12NAC BredaVitesse

NK allround: Kramer pakt Nederlandse titel

Sven Kramer is de nieuwe Nederlands kampioen allround. Zijn tweede plaats op de 10.000 meter was genoeg voor de titel. De grootste verrassing was sprinter Erben Wennemars, die als derde eindigde.

De olympisch kampioen op de 10 kilometer, Bob de Jong, moest het in de tweede rit opnemen tegen Rintje Ritsma. Op de 2800 meter wist De Jong langzaam een voorsprong op Ritsma op te bouwen. Beide reden nog wel rondes van 32, maar terwijl De Jong 32-laag reed, klokte Ritsma rondjes van 32-hoog. Op de 6800 meter wist De Jong wat te versnellen, maar ook Ritsma ging harder rijden, al had hij een achterstand van zes seconden op de Jong. Met nog drie ronden te gaan, klokte De Jong een ronde van 33, terwijl Ritsma in de 32-laag bleef rijden. De Jong wist wel iets te versnellen, maar Ritsma won elke ronde tienden terug. De Jong wist de rit nog wel te winnen, hij klokte 13.33,04, Ritsma finishde in een tijd van 13.36,67.

In de derde rit reden Jochem Uytdehaage tegen Tom Prinsen. Beide heren wisten elkaar goed tegenstand te geven, al waren ze langzamer dan De Jong en Ritsma. Halverwege de race wist Prinsen zelfs een kleine voorsprong te nemen op Uytdehaage, die hij ook niet meer uit handen gaf ook al ging de Hagenaar aan het einde van de race nog versnellen. De tijd van Ritsma wist Prinsen echter niet te benaderen, Prinsen kwam tot een tijd van 13.40,37, waardoor Ritsma Uytdehaage en Prinsen in het algemeen klassement voorbij ging.

Wouter Olde Heuvel en Mark Tuitert moesten het in de vierde rit tegen elkaar opnemen. Olde Heuvel wist een kleine voorsprong te pakken op Tuitert. Wel wisten beide mannen rondjes van in de 32 te blijven rijden. Olde heuvel reed onder de tijd van Ritsma, terwijl Tuitert er net boven reed. Oldeheuvel eindigde in een nieuw persoonlijk record van 13.34,55, Tuitert finishde in 13.42,38.

Erben Wennemars moest het in de eennalaatste rit opnemen tegen Ben Jongejan. Sprinter Wennemars, die ooit 14.04 op de 10.000 meter reed, reed een wereldrace. Hij bleef rondjes van 32 laag rijden, en bood Jongejan goed partij. Hij wist zelfs voorsprong te nemen op Jongejan en eindigde in een wereldtijd van 13.44,58.

Sven Kramer en Carl Verheijen reden in de laatste rit tegen elkaar. Verheijen wist een voorsprong te nemen op Kramer en bleef rondjes 31laag rijden. De titel kon Kramer desalniettemin niet meer ontgaan. De winst op de 10 kilometer was met een tijd van 13.08,99 echter voor Verheijen.





Uitslag 10.000 meter mannen:
#NaamTijdVerschil
1Carl Verheijen13.08,99xxxx
2Sven Kramer13.16,207,21
3Bob de Jong13.33,0424,05
4Wouter Olde Heuvel13.34,5525,56
5Rintje Ritsma13.36,6727,68

Algemeen klassement:

#NaamPunten
1Sven Kramer150.476
2Carl Verheijen151.688
3Erben Wennemars152.548
4Mark Tuitert152.712
5Wouter Olde Heuvel153.383

Gomes nadert record van Stuy

Heurelho da Silva Gomes heeft momenteel al 918 minuten geen tegentreffer meer gehad. Hiermee komt de doelman van PSV op de derde plaats in de top tien van keepers die het langst geen tegendoelpunt hebben geïncasseerd.

Opvallend is dat Gomes ook de tweede (920 minuten) en de vijfde (817 minuten) plaats in handen heeft. De Braziliaan is namelijk pas aan zijn derde seizoen bij de ploeg uit Eindhoven bezig. Om een nieuw record te vestigen moet de sluitpost dinsdag tegen Feyenoord de nul houden. Volgend weekend speelt PSV tegen ADO Den Haag. Mocht het dan zo zijn dat de keeper 74 minuten geen tegentreffer krijgt, dan is het record een feit.

Momenteel is dat nog in handen van Heinz Stuy. Hij kreeg het voor elkaar om gedurende 1082 minuten geen tegendoelpunt toe te staan. Dit record stamt overigens uit 1971. Vorig seizoen kreeg PSV het al voor elkaar om het huidige record te breken, maar hier waren toen twee doelmannen voor nodig. Edwin Zoetebier en Gomes wisten hun doel toen 1159 minuten schoon te houden. De Braziliaan nam toen 920 minuten voor zijn rekening, wat hem ook meteen de tweede plek opleverde.

Mogendorff en Van Doorn naar EK shorttrack

Dit weekend zijn vijf shorttrackers er in geslaagd om tijdens de selectiewedstrijden kwalificatie af te dwingen voor het Europees kampioenschap. Dit evenement wordt van 19 tot en met 21 januari gehouden in Sheffield. De al geplaatste Niels Kerstholt maakt de selectie compleet.

Bij de heren zijn Thomas Mogendorff en Freek van der Wart de uitverkorenen. Annita van Doorn, Jorien ter Mors en Ellen Wiegers hebben zich bij de dames gekwalificeerd voor het aankomende kampioenschap.

Mogendorff en Van Doorn wisten hun wedstrijden te winnen, waardoor ze automatisch gekwalificeerd waren. Van der Wart presteerde het om als tweede bij de heren te eindigen. Ter Mors en Wiegers kwamen als respectievelijk tweede en derde over de streep in het damestoernooi.

Dit selecte gezelschap is overigens ook al verzekerd van deelname aan de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Heerenveen. Deze staan voor begin februari op de kalender.

Wat is Dit: Het einde

Zoals jullie wellicht weten is binnenkort het einde van het jaar. Daarmee komt natuurlijk ook een einde aan het 'Wat is Dit'-jaar. We kunnen jullie in ieder geval al mede delen dat er meer dan 200 verschillende users punten hebben verzameld.

Na de huidige opgave (73), komen er nog 2 opgaves. Dus een opgave die op Maandag 25 december 12.00 begint, en eentje die op Donderdag 28 December om 20.00 begint. In totaal zijn er dus nog maximaal 18 punten te behalen.

Dit wil zeggen dat er nog 2 personen gaan strijden voor de jaarprijs. Dit is namelijk JtS (96 punten) en FOKKER007 (87 punten). In de prijs voor het kwartaal zijn er nog een 15-tal mensen die hier nog aanspraak op maken. We wensen jullie nog heel veel succes met de laatste loodjes van dit jaar.

De prijzen
Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com - afkorting voor internet's best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

Van Nistelrooij doet boekje open

Ruud van Nistelrooij heeft in een interview gezegd dat een vierletterige uitbarsting ervoor zorgde dat zijn dagen bij Manchester United geteld waren. De Nederlander verkaste daarop naar Real Madrid.

De spits verliet Old Trafford afgelopen zomer onder vreemde omstandigheden, om vervolgens een contract te tekenen bij het Spaanse Real Madrid. De precieze reden over de scheiding van Van the Man en United was nooit duidelijk, maar verwacht werd dat er een onderlinge strijd gaande was tussen Van Nistelrooij en coach Alex Ferguson.

"Het begon tijdens de Carling Cup finale, waarin we na een uur 4-0 voor stonden", vertelde de Ossenaar aan News of the World. "Ik kon niet wachten tot ik eindelijk eens in mocht vallen, wellicht scoren en de beker optillen. Maar toen Kieran Richardson, Nemanja Vidic en vervolgens Patrice Evra het veld in mochten, barstte er iets. Ik schold Ferguson uit, en mijn lot was bezegeld. We hadden er beiden schuld aan, maar we hebben het nooit goed gepraat; de relatie viel uiteen."

"Het is vrij triest. Uiteindelijk was Ferguson toch de man die er voor me was tijdens mijn knieblessure bij PSV, en hij kwam zelfs naar mijn ziekbed", legt Van Nistelrooij uit. "Hoe het allemaal gelopen is zegt veel over de voetbalwereld. Dat geeft echter niemand het recht om iemand te behandelen zoals ik behandeld werd." Van Nistelrooij scoorde 150 keer voor The Red Devils in de Premiership.

Uitslagen Eredivisie 24/12/2006 I

Om half één begonnen twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Roda JC - FC Twente 2-0
2' van Tornhout 1-0 (assit Ramzi)
31' van Tornhout 2-0 (assist Ramzi)

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 13.000.
Rood: 87. Heubach (Twente/2x geel)
Geel: De Jong, van Tornhout, Senden (allen Roda JC), N' Kufo, El Ahmadi (Twente).

Opstellingen

Roda JC: Castro, Senden, Saeijs, Kah, Lachambre, Leemans, Meeuwis, De Jong (Bodor/90+2), Oper (Bouchiba/90), v.Tornhout (Cissé/72), Ramzi.

Twente: Boschker, Wilkshire, Wielaert, Zomer (Niemeyer/38), Heubach, El Ahmadi, Bakkal, Engelaar, Bakircioglu, N'Kufo, Touma (Zijler/69).



Vitesse - Ajax 4-2
4' Grygera 0-1 (assist De Mul)
35' De Mul 0-249' Lazovic 1-2 (assist Pryor)
51' Junker 2-2 (assist Lazovic)
89' Benson 3-2 (assist Van der Schaaf)
90+3' Hersi 4-2

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 24.450.
Rood: 70. Gabri (Ajax/2x geel)
Geel: v.d. Schaaf, Hersi, Benson (Vitesse), Roger, Maduro, Ogararu (allen Ajax)

Opstellingen

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Sprockel, Sansoni, Fränkel (Due/46), Kaya (Benson/85), v.d.Schaaf, Pryor, Hersi, Lazovic, Junker.

Ajax: Stekelenburg, Ogararu, Grygera, Vermaelen, Emanuelson, Gabri, Roger(Maduro/40), Sneijder, De Mul (Rosenberg/72), Huntelaar, Babel (Vertonghen/72).

Om half drie beginnen de wedstrijden RKC Waalwijk - FC Utrecht en AZ tegen NEC.

Wat gebeurde er deze week?

Deze week brengen Mutter en Silmarwen een stuk feitelijke date vol met algemene ontwikkeling, waarmee je neefjes en nichtjes de loef af kunt steken op saaie familieverjaardagen.
Helaas is dit ook de laatste keer dat deze blog verschijnt.

Algemeen
Op 25 december 1492 lijdt het vlaggenschip van Christopher Columbus, de Santa María lijdt schipbreuk op Hispañola. Hij sticht er La Navidad, de eerste Europese nederzetting in Amerika sinds de Vikingen.
Op 26 december 2004 komen bij een zware aardbeving, gevolgd door tsunami's, in Zuidoost-Azië ruim 300.000 mensen om het leven. Onder andere Indonesië, Sri Lanka, India en Thailand zijn ernstig getroffen door de aardbeving met 9.1 op de schaal van Richter.
Op 28 december 1908 vallen in Messina Italië, als gevolg van een aardbeving en een tsunami, meer dan 100.000 doden.

Politiek
Op 24 december 1800 een moordaanslag op Napoleon. Een bom ontploft naast zijn rijtuig als hij op weg is naar de opera.
Op 25 december 800 wordt Karel de Grote tot keizer gekroond.
Op 25 december 1066 wordt Willem de Veroveraar tot koning van Engeland gekroond.
Op 25 december 1989 worden Nicolae en Elena Ceauþescu, de roemeense dictator en zijn vrouw, afgezet en gedood.
Op 25 december 1991 kondigt Michail Gorbatsjov, president van Rusland, zijn aftreden aan.
Op 29 december 1990 stelt in Argentinië president Carlos Menem de militaire juntaleiders van de periode 1976-83, de ex-generaals Jorge Videla en Roberto Viola, weer op vrije voeten.
Op 30 december 1911 wordt Sun Yat-sen gekozen als eerste president van de republiek China.
Op 30 december 1922 sticht Lenin de Unie van Socialistische Sovjet-Republieken.
Op 30 december 1993 komen Israël en het Vaticaan overeen elkaar te erkennen.

Oorlog
Op 27 december 1949 is de soevereiniteitsoverdracht van Indonesië
Op 29 december 1890 De Slag bij Wounded Knee, waarbij 300 Sioux worden gedood door het Amerikaanse leger.
Op 29 december 1916 wordt Raspoetin vermoord.
Op 30 december 1972 stoppen de Verenigde Staten de bombardementen op Noord-Vietnam.
Op 30 december 1990 het begin burgeroorlog in de hoofdstad van Somalië Mogadishu.

Wetenschap
Op 26 december 1898 de ontdekking van radium, door Marie Curie
Op 27 december 1831 vertrekt Charles Darwin voor zijn historische reis met het schip de Beagle
Op 28 december 1869 verkrijgt William Seryle octrooi op kauwgom.
Op 28 december 1895 tonen de Gebroeders Lumière voor het eerst films aan een betalend publiek.
Op 30 december 1924 het bewijs van Edwin Hubble voor het bestaan van sterrenstelsels buiten onze melkweg.

Vakantiegevoel...

Afgelopen weken zijn alle postbodes erg druk geweest. Heel veel nieuwe vakantiegidsen hebben zij afgelopen tijd rondgebracht. De Kerst is ook een heerlijk moment om al die gidsen door te bladeren en weg te dromen van alle plekken die je ooit nog eens bezoeken wil.

Om de keuze wat makkelijker (of mischien wel moelijker) te maken hebben wij een schitterende site gevonden met meer dan 1000 foto's van over de hele wereld.

Kijk en geniet!

NK allround: Wüst nieuwe Nederlands kampioene

Ireen Wüst is de opvolgster van Wieteke Cramer als Nederlands kampioene allround. Op de laatste afstand, de 5000 meter, die werd gewonnen door Groenewold, eindigde ze als derde. Renate Groenewold eindigde als tweede in het eindklassement, Marja Vis verrassend als derde.

Wieteke Cramer en Ingeborg Kroon kwamen in de eerste rit tegen elkaar uit. Cramer wist een voorsprong te nemen op Kroon, die voor het eerst een 5.000 meter reed. Cramer wist wel vlak te rijden, met hoge 35-ers en lage 36-ers. Kroon reed rondes van in de 38. Met nog drie ronden te gaan wist Cramer zelfs iets te versnellen en ze kwam uiteindelijk uit op een tijd van 7.32,15.

Helen van Gozen en Jorien Voorhuis moesten in de tweede rit tegen elkaar rijden. Op 2.200 meter waren beide vrouwen sneller dan Cramer in de eerste rit. Twee rondes later wist Van Goozen een kleine voorsprong te nemen op Voorhuis, en had elf seconden voorsprong op Cramer. Omdat laatstgenoemde de laatste rondes van haar rit vrij vlak reed, verloor van Goozen in de rondes daarna een deel van die voorsprong. Met nog twee rondes te gaan had ze nog wel voorsprong op de tijd van Cramer, maar Voorhuis wist terug te komen. Voorhuis won de rit in een tijd van 7.24,04.

In de derde rit reden Tessa van Dijk en Gretha Smit. Beide vrouwen waren sneller dan Voorhuis. Smit wist langzaam weg te rijden bij Van Dijk en wist een voorsprong van vijf seconden op te bouwen. Terwijl Smit nog in de 34'ers reed, moest Van Dijk het al met 35-hoog doen. Uiteindeliijk wist Smit te finishen in een tijd van 7.07,41, Van Dijk kwam tot 7.18,85.

Paulien van Deutekom en Marja Vis reden in de vierde rit tegen elkaar. Vis wist vrij snel een voorsprong te nemen op Van Deutekom. Op de 1.800 meter was ze 2,5 seconden langzamer dan de tijd van Smit. Terwijl Vis in de 34-ers bleef, belandde Van Deutekom al vrij snel in de 35-ers. Op de 3400 meter reed Vis 5,5 seconden langzamer dan Smit, die tijd was dus niet meer haalbaar voor Vis. Uiteindelijk finishde Vis in een tijd van 7.14,22, Van Deutekom reed met 7.22,49 een nieuw persoonlijk record.

De laatste rit was de koninginnerit tussen Renate Groenewold en Ireen Wüst. Op de 1.800 meter waren beide vrouwen iets langzamer dan Smit. Op de 4200 meter was Groenewold voor het eerst sneller dan Smit, Wüst was langzamer en leek het gevecht met Groenewold te verliezen. Groenewold won met 7.06,33 , Wüst eindigde met een tijd van 7.08,28 als derde.



Uitslag 5.000 meter vrouwen:
#NaamTijdVerschil
1Renate Groenewold7.06,33xxxx
2Gretha Smit7.07,411,08
3Ireen Wüst7.08,281,95
4Marja Vis7.14,227,89
5Tessa van Dijk7.18,8512,52

Algemeen klassement:

#NaamPunten
1Ireen Wüst161.507
2Renate Groenewold163.644
3Marja Vis165.910
4Paulien van Deutekom166.443
5Tessa van Dijk167.139

Politie Amsterdam heeft serieverkrachter in beeld

De politie van Amsterdam heeft goede foto's tot haar beschikking gekregen van de serieverkrachter die delen van Zuidoost onveilig maakt. Na het tonen van een compositietekening van de man, meldde zich een vrouw die het slachtoffer was van een poging tot verkrachting door de man.

Via haar kon de politie beelden van een bewakingscamera achterhalen, aldus een woordvoerder zaterdag. De politie hoopt door het verspreiden van foto's de serieverkrachter snel te kunnen oppakken. Op de beelden staat de man zonder capuchon. Tot nu toe had de politie alleen een signalement van de dader met capuchon op.

De serieverkrachter zou in november en december in de Amsterdamse Bijlmer ''meerdere verkrachtingen'' hebben gepleegd. Hij deed dat steeds op een identieke manier. Hij overmeesterde de vrouwen in liften en vergreep zich daarna aan de slachtoffers in de hal of het trappenhuis van een flat. Donderdagavond sloeg hij voor het laatst toe.

Sutil: "Spyker test toch in januari"

Enkele dagen geleden werd bekend dat Spyker F1 pas in februari hun eerste test af zou werken. Maar volgens Adrian Sutil zal hij in januari al plaatsnemen in de Spyker.

In een exclusief interview met de website GP2006.com verklaart de Duitser dat hij tijdens de testdagen op Valencia voor het eerst in actie zal komen. Of de nieuwe wagen op dat moment al gebruikt wordt is nog niet bekend. Sutil zal in 2007 teamgenoot zijn van onze landgenoot Christijan Albers.

Indonesië beveiligt kerken

BuitenlandsIndonesië heeft tienduizenden politiemensen ingezet om de komende dagen kerken te beschermen. Volgens de inlichtingendiensten van Australië en de Verenigde Staten zijn er aanwijzingen dat moslimextremisten tijdens de kerstdagen aanslagen willen plegen op de christelijke gebedshuizen.

De Indonesische regering zegt geen bijzondere dreiging te zien, maar heeft uit voorzorg toch maar voor extra bewaking gezorgd. Alleen al in de hoofdstad Jakarta patrouilleren nu 18.000 politiemensen.

Iedere kerkbezoeker wordt uit voorzorg gefouilleerd. In de kathedraal van Jakarta is gezocht naar bommen.

In 2000 pleegden moslimextremisten enkele aanslagen op kerken door geheel Indonesië. Daarbij vielen 19 doden. Het land heeft de grootste moslimbevolking ter wereld. Van de circa 283 miljoen inwoners is zo'n 85% islamitisch, 10% christelijk, 3% hindoe en 1% boeddhistisch.

Iran versnelt nucleaire programma na VN-sancties

Icoon BuitenlandsIran gaat in zijn nucleaire centrale in Natanz 3000 centrifuges plaatsen waarmee uranium verrijkt kan worden. De installatie, die onmiddellijk begint, is een reactie op VN-sancties die zijn opgelegd omdat Teheran weigert zijn uraniumverrijking te staken.

Dat heeft de Iraanse nucleaire hoofdonderhandelaar Ali Larijani zondag gezegd tegen de Iraanse krant Kayhan. Volgens Larijani zal de installatie ''op volle kracht'' gebeuren. In de aan elkaar verbonden gascentrifuges in Natanz wordt onder hoge snelheid uraniumgas verwerkt tot verrijkt uranium. Dat kan worden gebruikt voor industriële doeleinden maar ook om kernwapens te produceren.

In het complex in Natanz staan op dit moment twee cascades met ieder 164 aan elkaar verbonden gascentrifuges. Daarmee kunnen slechts minimale hoeveelheden uranium worden verrijkt. De capaciteit wordt nu flink uitgebreid.

In een resolutie die zaterdag door de VN-Veiligheidsraad is aangenomen staat dat Iran geen materiaal mag importeren dat het land kan gebruiken voor de verrijking van uranium of een kernwapenprogramma. Als dat toch gebeurt, dan volgen meer sancties.

Met name de Verenigde Staten verdenken Iran ervan bezig te zijn met de ontwikkeling van kernwapens. Iran ontkent dit en zegt alleen een nucleaire industrie te willen opbouwen voor vreedzame doeleinden.

Iran noemt de VN-sancties illegaal. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Teheran dreigde zondag de samenwerking met de atoomwaakhond van de VN, het IAEA, te verminderen. Mogelijk worden VN-inspecties in Natanz aan banden gelegd.

'Vodje papier'
De Iraanse president Ahmadinejad heeft gezegd dat het westen maar moet leren leven met de nucleaire ontwikkeling van Iran. Hij is niet onder de indruk van de VN-resolutie..

De ultraconservatieve president noemde de resolutie een ''vodje papier'' tijdens een toespraak in het gebouw van de voormalige Amerikaanse ambassade in Teheran. Vooral de Verenigde Staten, die Iran ervan verdenken in het geheim te werken aan kernwapens, hebben zich hard gemaakt voor de resolutie om het islamitische bewind in Teheran onder druk te zetten.

Volgens Ahmadinejad zullen de ondertekenaars van de resolutie spijt krijgen van hun actie. De VN-Veiligheidsraad ging zaterdag unaniem akkoord. Onder de ondertekenaars zijn China en Rusland, die grote belangen hebben in de Iraanse energiesector

NK allround: Wennemars wint 1.500 meter

Erben Wennemars heeft met een tijd van 1.47,16 de 1.500 meter voor mannen gewonnen bij het Nederlands kampioenschap allround in Heerenveen.

In de vijfde rit moesten Yuri Solinger en Bob de Jong het tegen elkaar opnemen. Solinger reed vrij eenvoudig weg bij stayer De Jong. Solinger was de snelste tot dan en wist De Jong op ruime afstand te houden en finishte in een tijd van 1.49,84. De jong wist nog in de laatste ronde terug te komen en eindigde uiteindelijk in 1.51,35. In de rit daarop was Rhian Ket dicht bij de tijd van Solinger en wist met 1.49,15 de tijd van Solinger te verbeteren.

Sjoerd de Vries en Bjarne Rykkje boden elkaar goed partij in hun rit. De Vries was, met nog één ronde te gaan, nog sneller dan Ket. Rykkje zat daar niet ver achter. De Vries won uiteindelijk met een tijd van 1.49,85, een nieuw persoonlijk record. Jochem Uytdehaage en Ben Jongejan troffen elkaar in de tiende rit. Uytdehaage kon het tempo van Jongejan echter niet bijhouden en moest afhaken. Jongejan won de rit in 1.48,60, Uytdehaage finishte in 1.51,45.

In de rit erna oudgediende Rintje Ritsma tegen Wouter Olde Heuvel. Na 700 meter leidde Olde Heuvel, al was hij langzamer dan Jongejan. Ritsma kon Olde Heuvel niet bijhouden en moest afhaken. De tijd van Olde Heuvel 1.49,62 was uiteindelijk goed voor de derde plaats. Erben Wennemars ging er tegen Carl Verheijen als een haas vandoor. Na 700 meter was hij veruit de snelste, en ook op de 1100 meter was hij heer en meester. Uiteindelijk finishte hij in 1.47,16.

De laatste rit op de 1.500 meter ging tussen Sven Kramer en Mark Tuitert. Bij de opening waren beide mannen langzamer dan Wennemars. Op de 700 meter had Tuitert een kleine voorsprong genomen op Kramer. Met nog één ronde te gaan waren beide mannen langzamer, maar Kramer wist Tuitert wel voorbij te rijden. Kramer finishte in 1.47,70.



Uitslag 1.500 meter mannen:
#NaamTijdVerschil
1Erben Wennemars1.47,16xxxx
2Sven Kramer1.47,700,54
3Mark Tuitert1.48,211,05
4Ben Jongejan1.48,601,44
5Carl Verheijen1.48,751,59

Algemeen klassement:

#NaamPuntenVerschil 1.500m
1Sven Kramer110.666xxxx
2Erben Wennemars111.31913,05
3Mark Tuitert111.59318,54
4Carl Verheijen112.23931,46
5Wouter Olde Heuvel112.65639.86

Heracles aast op Sibon

Gerald Sibon heeft de interesse gewekt van Heracles. De club uit Almelo zou al geïnformeerd hebben naar de aanvaller van 1. FC Nürnberg maar Sibon gaf zelf aan nog liever in Duitsland te blijven.

Sibon meldde zich afgelopen zomer met een blessure in Duitsland nadat hij vertrokken was bij landskampioen PSV. Ondanks dat hij weer hersteld is kan hij nog steeds niet rekenen op een basisplaats en moet het doen met af en toe een invalbeurt. Begin deze week scoorde de boomlange spits nog wel het beslissende doelpunt in een bloedstollende strafschoppenreeks in de achtste finale van de beker tegen Unterhaching.

Fans FC Omniworld wachten spelers op

Ongeveer zestig supporters van FC Omniworld stonden de selectie van de club, na de nederlaag tegen De Graafschap (6-1), op te wachten bij het stadion. Dit had overigens niets te maken met het resultaat wat op de Vijverberg was geboekt.

De technische staf en spelers waren dan ook verbaasd toen bleek er geen verantwoording afgelegd hoefde te worden over het verlies tegen de ploeg uit Doetinchem. In plaats daarvan werd er vuurwerk afgestoken om FC Omniworld te bedanken voor de resultaten die het elftal in het eerste gedeelte van het seizoen heeft geboekt. De ploeg uit Flevoland is de laatste club die toetrad tot de Jupiler League.

Booy wil winnen van RKC Waalwijk

Tot nu toe wist FC Utrecht maar één uitwedstrijd te winnen. Zondag speelt de ploeg van trainer Foeke Booy tegen RKC Waalwijk, welke momenteel op de laatste plaats in de Eredivisie staan. De oefenmeester van de ploeg uit de Domstad wil deze wedstrijd dan ook winnen.

"Het is echt niet zo dat we er buiten de Galgenwaard ineens niets meer van kunnen. We moeten daar gewoon winnen. Het wordt tijd dat we ook buiten Utrecht tot goede prestaties komen. Dat is ook nodig om aan te blijven haken in de strijd om de play-offs", aldus Booy in het Algemeen Dagblad.

In de wedstrijd tegen RKC Waalwijk kan de oefenmeester overigens een beroep doen op Marc-Antoine Fortuné. Eerder deze week had de spits nog last van een blessure, maar daar is hij helemaal van hersteld. Het is nog onduidelijk of FC Utrecht ook over Edson Braafheid en Robin Nelisse kan beschikken.

Uitslagen Italië Speelronde 18

Afgelopen zaterdag werd de laatste speelronde van dit kalenderjaar in de Serie A gespeeld. Internazionale wist te winnen van Atalanta Bergamo en evenaarde hiermee het record van AS Roma. Deze ploeg wist namelijk ook elf keer achter elkaar te winnen.

In het begin van de wedstrijd leek het er op dat Atalanta de zegereeks van Internazionale zou gaan doorbreken. Na zestien minuten spelen kwamen de bezoekers op voorsprong via Cristiano Doni. Pas in de tweede helft wisten de Nerazzuri wat terug te doen. Twintig minuten na de hervatting van de wedstrijd trok Adriano de stand weer gelijk. De assist was afkomstig van Luis Figo, waardoor de Braziliaan de bal achter de keeper van Atalanta kon knikken. Een kwartier voor tijd werkte Simone Loria de bal achter zijn eigen keeper, waardoor Internazionale met de drie punten aan de haal ging.

AS Roma bleef in het spoor van Internazionale door te winnen van Cagliari. Het gat tussen de nummers één en twee in de Serie A bedraagt dus nog altijd zeven punten. De twee treffers van de ploeg uit Rome waren allebei van Braziliaanse makelij. Vijf minuten na het begin van de wedstrijd stond de thuisploeg al op voorsprong door een doelpunt van Rodrigo Taddei. Dit deed hij aan de hand van een prachtige omhaal. In de 55ste minuut werd de score via Alessandro Mancini uitgebouwd. Het voorbereidende werk was van Aleandro Rosi.

Alle uitslagen:

ThuisUitEindstand
AS RomaCagliari2-0
FiorentinaMessina4-0
ParmaLazio Roma1-3
UdineseAC Milan0-3
InternazionaleAtalanta2-1
AscoliChievo Verona3-0
CataniaSampdoria4-2
LivornoTorino1-1
RegginaEmpoli4-1
SienaPalermo1-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Internazionale1815304838-15
2AS Roma1813234140-15
3Palermo1811253535-23
4Catania177552625-31
5Lazio Roma188462529-17
6Sampdoria186572328-26
7Udinese186572319-21
8Empoli175752214-17
9Livorno185762218-24
10Torino185762214-20
11Atalanta185672127-29
12AC Milan187742022-16
13Siena184952015-19
14Fiorentina1810351830-17
15Cagliari1821061614-21
16Messina183691519-32
17Chievo1835101418-27
18Reggina186571223-25
19Parma1826101216-33
20Ascoli181611913-29

Programma volgende speelronde:

DatumThuisUit
14/01Atalanta Livorno
14/01Cagliari Ascoli
14/01Chievo Catania
14/01Empoli Parma
14/01Lazio Roma Siena
14/01Messina AS Roma
14/01AC Milan Reggina
14/01Palermo Udinese
14/01Sampdoria Fiorentina
14/01Torino Internazionale

Uitslagen Frankrijk Speelronde 19

Vrijdag en zaterdag stond de negentiende speelronde in de Franse competitie op het programma. AS Monaco slaagde er in om de reeks van zeges van Olympique Lyon te doorbreken. De huidige nummer één van de Lique 1 speelde namelijk gelijk (0-0).

De plaats van handeling was het Stade Gerland. In de eerste helft wist de ploeg van coach Gérard Houllier niets te forceren. Dit tot grote ergernis van de oefenmeester. In de tweede helft werd het spel van de regerend landskampioen veel beter. Ondanks het feit dat de ploeg de regie in handen had, werd er toch niet gescoord. Tegenvaller voor Monaco was het uitvallen van aanvaller Jan Koller. Acht minuten na het eerste fluitsignaal verliet de speler het veld met een blessure. Door het doelpuntloze gelijkspel tegen AS Monaco komt er een einde aan de reeks van zes overwinningen op rij. Het is overigens pas de derde keer dat Olympique Lyon niet met de volle winst naar huis terug kan keren. De ploeg wist de overige wedstrijden allemaal in winst om te zetten.

Sochaux heeft het voor elkaar gekregen om in de Lique 1 op te klimmen naar de derde plaats. De ploeg wist de wedstrijd tegen Nancy namelijk met 2-1 te winnen. Grote man aan de zijde van de thuisploeg was Karim Ziani. De speler was verantwoordelijk voor de twee treffers van Sochaux. Sebastien Puygrenier redde voor de bezoekende ploeg de eer door de bal achter de goalie van de thuisclub te werken.

Uitslagen:

ThuisUitEindstand
Olympique MarseilleSaint-Etienne2-1
FC SochauxAS Nancy2-1
TroyesParis St. Germain1-1
Olympique LyonAS Monaco0-0
Girondins BordeauxLe Mans1-0
Lille OSCAJ Auxerre1-1
Toulouse FCFC Nantes0-4
ValenciennesSedan2-1
Olympique NiceRC Lens1-2
FC LorientStade Rennes0-0

Stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Olympiq. Lyon1916215039-11
2RC Lens1910543528-20
3FC Sochaux199643323-20
4St. Etienne199463131-23
5Lille OSC198743127-19
6Ol. Marseille199373025-19
7AS Nancy198562917-15
8Gir. Bordeaux199282921-22
9Stade Rennes196762516-16
10Le Mans195952421-22
11FC Lorient196672419-22
12Toulouse FC197382420-25
13AJ Auxerre195862320-24
14Velenciennes1963102116-28
15AS Monaco195592023-21
16Paris St. Germain194771918-24
17FC Nantes193881716-23
18Troyes193881720-28
19Olympiq. Nice193791615-21
20Sedan1927101322-34

Programma volgende ronde:

DatumThuisUit
13/01Nantes Olympique Nice
13/01AJ Auxerre Sochaux
13/01RC Lens Lille OSC
13/01Girondins Bordeaux Lorient
13/01Stade RennesOlympique Marseille
13/01Saint-Etienne AS Monaco
13/01PSG Valenciennes
13/01Toulouse FCOlympique Lyon
13/01Sedan Nancy
13/01Le Mans Troyes

Blizzard sluit wederom vele World of WarCraft accounts

De bekende term 'cheaten' is vaak een onvermijdelijk iets in grote online RPG's. In het achterhoofd houdende dat World of WarCraft de meest gespeelde MMORPG is, kun je je vast indenken dat het aantal cheaters gigantisch is. Dat zijn mensen die met behulp van zelfgemaakte programma's voordelen uit de game putten, en daardoor makkelijk aan veel goud en goede wapens komen. Dit heeft grote invloed op de economie binnen de online wereld en komt de eerlijke spelers allerminst ten goede.

Het is dan ook logisch dat Blizzard daar een stokje voor steekt, wat zij dan ook regelmatig doet door het sluiten van accounts. Ook nu is het weer raak: maar liefst 105.000 accounts zijn door Blizzard permanent gesloten. Daarnaast is er maar liefst 12 miljoen gold verwijderd voor een betere balans in het economische stelsel.

NK allround: Wüst klasse apart op 1.500 meter

De derde afstand bij het Nederlands kampioenschap allround voor vrouwen, de 1.500 meter, is met overmacht gewonnen door Ireen Wüst.

Els Murris reed een sterke 1.500 meter en reed maar net boven de twee minuten met 2.00,44. In de rit daarop was Marrit Leenstra dichtbij de tijd van Murris, uiteindelijk kwam ze tot 2.01,09, een nieuw persoonlijk record.

Wieteke Cramer, de huidig Nederlands kampioene, moest het opnemen tegen Ingeborg Kroon. Kroon bood goed partij aan Cramer, en wist zelfs een voorsprong te nemen. Die voorsprong wist Cramer niet meer goed te maken, Kroon won de rit in een tijd van 2.00,27, de snelste tijd tot dan. In de zevende rit nam Jorien Voorhuis het op tegen Tessa van Dijk. Beide vrouwen boden elkaar goed partij, al waren ze iets langzamer dan Kroon. In de laatste ronde wist Van Dijk Voorhuis alsnog voor bij te gaan en finishte in 2.00,32.

Paulien van Deutekom en Marja Vis reden in de eennalaatste rit tegen elkaar. Van Deutekom was de betere 1.500 meter-rijdster en wist dan ook een voorsprong te nemen. Vis probeerde terug te komen, maar redde het net niet. Van Deutekom eindigde in 1.59,78 en ook Vis bleef net onder de twee minuten.

De laatste rit ging tussen Ireen Wüst en Renate Groenewold. Wüst reed vanaf de start hard weg bij Groenewold, en wist een voorsprong van bijna twee seconden op te bouwen. Met nog één ronde te gaan was ze veruit de snelste, uiteindelijk finishte ze in een fantastische tijd van 1.55,88. Groenewold eindigde met een tijd van 1.59,56 als tweede.



Uitslag 1.500 meter vrouwen:
#NaamTijdVerschil
1Ireen Wüst1.55,88xxxx
2Renate Groenewold1.59,563,68
3Paulien van Deutekom1.59,783,90
4Marja Vis1.59,894,01
5Ingeborg Kroon2.00,274,44

Algemeen klassement:

#NaamPuntenVerschil 5.000m
1Ireen Wüst118.679xxxx
2Renate Groenewold121.01123,32
3Paulien van Deutekom122.19435,15
4Marja Vis122.48838.09
5Tessa van Dijk123.25445,75

Drogba: "Ik ben speler van het jaar"

Chelsea-spits Didier Drogba vindt zichzelf dit jaar de beste speler van de Engelse Premier League. De Ivoriaan heeft zijn vorm dit seizoen gevonden, hij wist al tien keer te scoren voor de Londense club.

De spits is dan ook vastberaden over zijn mening dat niemand anders dan hij deze prijs verdient. "Ik mag het niet bepalen, maar als ik de prijs voor beste speler van het Premiership niet win, zou dat een grote teleurstelling voor mij zijn. Dit zeg ik niet om op te scheppen, maar het is gewoon de realiteit. Ik ben op dit moment gewoon de beste speler in de League’’, zegt de Ivoriaanse spits.

”Ik speel op dit moment het beste voetbal van mijn leven. Het is raar, maar alles lukt me op dit moment. Het voelt gewoon fantastisch,” vervolgt hij. “De beste speler van de wereld? Dat zeg ik niet, maar alles is mogelijk’’, aldus Drogba.

Protesterende man gaat op treinspoor liggen

Icoon OpmerkelijkEen 50-jarige man ging op een treinstation in het Duitse Eltville op het spoor liggen waardoor een trein niet kon vertrekken. Hij deed dit uit protest tegen gewijzigde treintijden.

De man zou in de avond hard hebben geschreeuwd en zou zich kwaad gemaakt hebben over gewijzigde treintijden die zijn normale verbinding naar huis in de war schopten. Vervolgens ging de man op het treinspoor liggen. De politie werd gewaarschuwd en na 15 minuten kon de man van het spoor worden gehaald. Vier treinen liepen vertraging op door de actie.

Mourinho niet tevreden over spel Chelsea

José Mourinho is ondanks de winst van gisteravond tegen Wigan niet te spreken over het spel van Chelsea. Een comfortabele 0-2 voorsprong werd uit handen gegeven, uiteindelijk had Chelsea toch nog het geluk aan haar zijde toen Arjen Robben in de blessuretijd de 2-3 binnenschoot.

"Ik ben absoluut niet tevreden over hoe we hebben gespeeld. Volgens mij draagt de kerstman een shirt van Chelsea, want de winst was zeker niet verdiend", aldus de Portugese coach van de Engelse topclub.

"We hadden de wedstrijd in onze handen. Na een half uur spelen voorzag ik al het ergste. Alles ging mis. De passes kwamen niet aan, geen goed positiespel en een aansluitingstreffer op slag van rust. Wigan speelde een goede wedstrijd. De laatste tien minuten deden we het weer goed, maar de punten verdiende we niet. Logischerwijs dat Wigan teleurgesteld was", liet de oefenmeester weten.

Door deze nipte overwinning blijft Chelsea nog altijd in de schaduw van koploper Manchester United. Er is nu een verschil van twee punten met de club uit Manchester, die gister met 3-0 won van Aston Villa.

Vrolijk Kerstfeest namens House of Tales

De Duitse developer House of Tales, voornamelijk bekend vanwege de PC-adventure The Moment of Silence, heeft als kerstkadootje hun eerdere game The Paper Menace gratis ter beschikking gesteld. Dit spel was een adventure voor mobiele telefoons maar nu kan je het via je browser spelen op de ** website ** van House of Tales. The Paper Menace is een adventure over een gestoorde professor, Prof. Dr. Dr. Rupert Samuel Patchsmith, die een machine uitvindt die de wereld van bureaucratie wil ontdoen door geld en belangrijke documenten in waardeloos oud papier te veranderen. Jij speelt een ambtenaar bij het ministerie van Administratieve Administratie en het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de ambtelijke molens blijven draaien. Je krijgt onder andere hulp van een Origami-vouwer.



"Ergens in 2007" komt de nieuwe adventure van House of Tales, Overclocked: A story about violence, uit.

NAC Breda dichtbij akkoord MacDonald

NAC Breda is de belangrijkste gegadigde om Sherjill MacDonald over te nemen van AGOVV. MacDonald, die dit seizoen veel scoort en debuteerde voor Jong Oranje, ziet een overstap naar de Brabanders zelf wel zitten.

De vraagprijs voor MacDonald kan een obstakel vormen voor een overgang naar NAC. De Apeldoorners vragen mogelijk teveel voor hem zodat hij niet in het 'financiële plaatje' van de club uit Breda past.

'Voor NAC geldt dat we verder kunnen kijken naar andere spelers. Die spelers moeten echter wel financieel haalbaar zijn voor NAC', zei Mommers op een fansite van 'zijn' club. 'Financieel haalbaar wil zeggen dat spelers passen in ons loonhuis, met een beperkte transfersom en/of tekengeld en/of makelaarskosten.'

Vrouw met twee vagina's komt dubbel klaar

Not Safe For Work (NSFW)In de internationale editie van het magazine 'Esquire' staat deze maand een verhaal van een anonieme vrouw die uitlegt hoe het voelt om te leven met twee vagina's. Op haar 15e ontdekte ze dat ze 'anders' in elkaar stak dan haar vriendinnen. Pas de achtste arts kon haar vertellen dat ze de zeldzame aandoening 'didelphic uterus' bezit, hetgeen betekent dat ze met twee vagina's, twee paar eierstokken en twee baarmoeders door het leven gaat.

''Een tijdlang dacht ik dat ik een monster was. Ik verloor twee keer mijn maagdelijkheid, ik had beter eentje daarvan bewaard voor na het huwelijk,'' grapt de vrouw nu.

Door de twee vagina's kan de vrouw ook twee orgasmes tegelijkertijd krijgen. Mannen met wie ze intiem was, vonden het dan ook bijna allen reuze interessant. ''Ik heb twee G-spots en kan twee orgasmes tegelijk krijgen, maar anderzijds moet ik ook twee tampons dragen tijdens de menstruatie en is het moeilijker om zwanger te raken, omdat je niet weet waar de eicel precies zit.''

'Levante richt zich op Rosenberg'

Het Spaanse Levante zou volgens sportkrant AS belangstelling hebben voor Markus Rosenberg, de spits komt met het aankopen van Leonardo niet meer in de plannen voor van Ten Cate, waardoor de kans groot is dat de Zweed al in de winterstop zal vertrekken.

Martin van Geel liet echter begin deze week te weten dat er momenteel geen enkele interesse is voor Lindenbergh en Rosenberg, de naam van de Zweed wordt echter vaak genoemd bij eventuele transfers. Levante contracteerde eerder al linksback Juanfran, die afgelopen seizoen op huurbasis speelde voor de Amsterdammers.

Kramer, Wüst tot 2010 bij TVM

Schaatsers Sven Kramer en Ireen Wüst hebben hun contract bij TVM open gebroken en verlengd tot en met de Olympische winterspelen van 2010 in het Canadese Vancouver.

De tussentijdse verlenging is opvallend. Voorheen werkte TVM alleen met contracten die een maximale duur hadden van twee jaar. Eerder legde TVM coach Gerard Kemkers vast tot en met 2010.

"Het is altijd een risico om sporters voor lange periode vast te leggen. Je weet nooit wat er gebeurt. Maar met Sven en Ireen durven we de gok te wagen," aldus Arjen Bos, directeur van TVM.

Bruins weet niks van interesse Ajax en PSV

Excelsior-middenvelder Luigi Bruins leert langzamerhand de voetbalwereld kennen en is er achter gekomen dat je niet alles moet geloven wat er gezegd en geschreven wordt.

Het 19-jarige talent weet namelijk niks van de interesse van Ajax en PSV af, tegen VoetbalVandaag liet hij weten alleen in de belangstelling te staan van Feyenoord en AZ.

"Ik hoorde dat de gehele top vier uit Nederland in mij geïnteresseerd is. Maar ik weet alleen van interesse van AZ en Feyenoord af. Er worden zoveel geruchten in de wereld gebracht", aldus Bruins.

Vrolijk Kerstfeest namens de Raving Rabbids

De immer gezellige kerstdagen en de diersoort die zichzelf 'konijn' noemt zijn altijd al onlosmakelijk met elkaar verbonden geweest. Jaren geleden speelde Youp van 't Hek daar al op in met zijn sketch "Flappie", welke vandaag de dag nog altijd bij velen bekend in de oren zal klinken. Ook Ubisoft gebruikt de knuffelachtige diertjes in een kerstgerelateerd filmpje. Alhoewel, knuffelachtig?

Vrolijk Kerstfeest!

Blair voor golf van criminaliteit gewaarschuwd

Icoon MisdaadDe Britse premier Blair is door medewerkers gewaarschuwd dat het land voor het eerst in tien jaar tijd rekening moet houden met een toename van de misdaad. Een vertrouwelijk rapport, waaruit The Times citeerde, voorspelt dat de gevangenispopulatie de komende vijf jaar met 25 procent zal groeien.

In het in december opgestelde rapport komt de zogenoemde Strategy Unit met aanbevelingen om het tij te keren. De adviseurs stellen dat de regering-Blair maatregelen als chemische castratie van mensen die zedendelicten hebben gepleegd en het verbieden van alcoholreclames in overweging zouden moeten nemen.

Volgens de opstellers van het rapport is er een gebrek aan samenhang in de Britse samenleving. Ze schrijven dat er zorgen zijn over onder anderen Pakistaanse jongeren. De werkloosheid onder die groep is ''buitensporig groot''. Vele jongen Pakistanen voelen zich gediscrimineerd.

Overgrootmoeder gijzelt vier bouwvakkers

Icoon BizarEen overgrootmoeder in Londen flipte toen ze van bouwvakkers hoorde dat de aanpassingen aan haar woning pas na kerst klaar zouden zijn. Ze werd zo kwaad dat ze besloot het viertal in gijzeling te nemen.

De 59-jarige Josie Medlock wilde met kerst een familiediner bij haar thuis organiseren maar dat bleek dus niet mogelijk. De excuses waarmee de bouwvakkers kwamen accepteerde ze niet, en dus barricadeerde ze de voordeur. Ze vertelde de bouwvakkers dat ze nog met kerst vrijgelaten zouden worden, als ze het werk maar op tijd af zouden krijgen zoals beloofd.

De bouwvakkers wisten met een mobiele telefoon de politie te waarschuwen en die stond al snel op de stoep. Toen ze de deur eruit wilden breken vertelde Medlock ze door de brievenbus: "Ik ga ze geen pijn doen. Ik wil gewoon een punt maken." Onderhandelaars wisten de gijzeling uiteindelijk te beëindigen. Ze beloofden Medlock dat het werk op tijd afgemaakt zou worden, alleen wel met andere bouwvakkers.

Medlock zei dat ze het helemaal had gehad met de bouwvakkers. "Ik moest er bijna elke dag om 6 uur 's ochtends uit zodat zij om 8 uur konden beginnen, maar dan kwamen ze gewoon niet opdagen. Ik kon er gewoon niet meer tegen", aldus Medlock.

Van der Sar: "Niet terug naar Ajax"

Manchester United-doelman Edwin van der Sar heeft op zijn eigen website aangegeven dat een terugkeer naar zijn oude club Ajax vrijwel zeker van de baan is. De 36-jarige keeper, die dit jaar zijn laatste WK speelde, verlengde onlangs zijn contract bij Manchester United tot medio 2008.

‘’Er zijn de afgelopen jaren wel wat signalen afgegeven over en weer en het zou natuurlijk leuk geweest zijn om bij m'n oude club af te sluiten", aldus Van der Sar over de geruchten van een mogelijke terugkeer naar de Amsterdam ArenA. ‘’Maar ik denk echt dat dit het beste voor me is. Ik speel bij een fantastische club, in een sterk team, in een van de beste competities ter wereld en mijn familie en ik hebben het inmiddels helemaal naar onze zin hier.”

Stam positief over Leonardo

Jaap Stam heeft in een interview met Ajax Life een positieve mening gegeven over Leonardo, die in de winterstop vertrekt naar Ajax.

"Leonardo is een driftkikker, maar het is een technisch goede speler en een doorzetter. Ajax heeft een goede selectie, met fantastische spelers. Maar een selectie kan nooit breed genoeg zijn", aldus Stam.

De ex-Oranje international uitte ook nog zijn mening over Ajax-trainer Henk ten Cate: "Hij is een goede trainer voor Ajax en heel open, direct en eerlijk naar spelers toe. Zijn trainingsstof spreekt me enorm aan", aldus de aanvoerder van Ajax.

'Kanaaltunnel tijdens kerst doelwit terroristen'

Icoon TerrorismeMoslimterroristen hebben voorbereidingen getroffen om tijdens de feestdagen aanslagen op de Kanaaltunnel tussen Groot-Brittannië en Noord-Frankrijk te plegen. Dat heeft de Britse krant The Guardian zondag gemeld op gezag van bronnen bij Amerikaanse en Franse inlichtingendiensten.

In een rapport van 19 december van de Franse inlichtingendienst DGSE zou staan dat medewerkers van Franse, Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten een reeks controles hebben uitgevoerd naar aanleiding van de terreurdreiging. Britse veiligheidsfunctionarissen zijn tijdens de feestdagen extra alert.

Volgens Franse veiligheidsbronnen zijn de plannen voor het plegen van aanslagen op de Kanaaltunnel in Pakistan gesmeed. West-Europeanen, waarschijnlijk Britten van Pakistaanse afkomst, zouden de terreuracties moeten uitvoeren.

Abramovitsj wordt minder scheutig

Chelsea zal zich in de toekomst nadrukkelijk veel minder roeren op de transfermarkt. De schatrijke eigenaar Abramovitsj onthulde in een interview met Sunday’s Observer voortaan minder scheutig te zijn.

‘’De strategie is zelf spelers opleiden in onze eigen voetbalschool. Daarin is veel geïnvesteerd. We hopen dat die de nodige talenten zal afleveren. We gaan de komende jaren minder geld steken in aankopen’’, zei de Russische miljardair, die sinds 2003 aan de macht kwam bij de Londense club en voor honderden miljoenen een sterrenteam bij elkaar bracht.

Keen wint Masters

Trinko Keen heeft zaterdag het Masters-toernooi gewonnen. Omdat er bij de mannen al jaren niets verandert in het Nederlandse tafeltennis stond de 35-jarige routinier in de finale tegenover zijn oude maatje en rivaal Danny Heister.

Keen versloeg de spelende bondscoach met 4-2, nadat hij een voorsprong van 3-0 in games nog bijna had verspeeld.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Li Jiao. De in China geboren speelster, onlangs in Hongkong nog actief in een evenement met de wereldtop, was in de finale te sterk voor Nadine Bollmeier. Li stond geen game af en won met 4-0.

Van Steensel op stage in Duitsland

Leen van Steensel meldt zich begin januari bij Carl Zeiss Jena om bij die Duitse club uit de tweede Bundesliga een driedaagse stage af te werken.

Na het aantrekken van de Deense Ghanees Francis Dickoh is de 22-jarige Van Steensel min of meer overbodig geworden bij FC Utrecht. Daarnaast is de na een knieoperatie al ruim anderhalf geblesseerde Alje Schut vrijwel weer fit

"Een delegatie van Carl Zeiss Jena heeft Van Steensel afgelopen maandag bekeken toen hij met Jong FC Utrecht tegen de beloften van Ajax speelde. De club is op de hoogte van de huurprijs of koopsom, die we vragen indien de Duitsers hem willen hebben," aldus technisch manager Piet Buter. Het contract van Van Steensel bij FC Utrecht loopt medio 2008 af.

DVD: Sympathy for Lady Vengeance

Mocht je de laatste niet verder hebben gekeken dan de reguliere bioscoop dan kan het zijn dat je de gigantische opkomst van de Koreaanse cinema heb gemist. Het is al een aantal jaren de meest inventieve en kwalitatief zeer hoogstaande industrie. Met films als Bin-Jip en Nobody Knows leveren ze elk jaar weer een aantal arthouse klassiekers af. Het lijkt een beetje te stabiliseren, zoals dat immers met elke filmindustrie die plotseling een enorme groei maakt gaat, maar zolang originele en visionaire cineasten als Kim Ki-duk en Chang-dong Lee in hun eigen stijl blijven werken ziet de toekomst er hoopvol uit. Een naam die zeker in het lijstje van grote filmmakers hoort is Park Chan-Wook, de eerste Koreaan in de ruimte, maar ook de man die furore maakte met Oldboy en Sympathy for Mr. Vengeance, de eerste twee delen uit zijn wraaktrilogie. Asiamania brengt nu het laatste deel, dat begin dit jaar in première ging tijdens het Amsterdam Fantastic Film Festival uit op dvd.


CD: Incubus - Light Grenades

Incubus hoeft zich niet meer te bewijzen. Met miljoenen verkochte albums wereldwijd zou de band in principe kunnen gaan rentenieren. Maar zoals het echte rockers betaamt, lijken ook deze heren door te gaan totdat ze erbij neervallen. Het zesde album van de Californische band is er dan eindelijk. Twee jaar na A Crow Left Of The Murder is er dan nu Light Grenades. Zoals elke band die al even meedraait, verandert ook geleidelijk aan het geluid van Incubus. Waar ze eerst vooral leuke en lollige rock maakten, is het geluid over de jaren heen steeds stabieler geworden. Light Grenades bewijst dit nogmaals.

Laatste dag Glazen huis

Het is alweer de laatste dag dat de drie 3FM-DJ's Giel, Sander en Gerard opgesloten zitten in het Glazen huis. Om 17:30 vandaag zal de Serious Request actie worden beëindigd en kan de balans worden opgemaakt van Serious Request 2006. De DJ's hebben dan zes dagen doorgebracht om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Dit is alweer de derde keer dat 3FM zich op deze manier inzet om een goed doel te steunen. Door het draaien van verzoekjes voor geld, het verkopen van objecten die door BN'ers zijn aangeboden, sponsorlopen, exclusieve optredens, inzamelen van mobiele telefoons en ontelbaar veel initiatieven van luisteraars.

Vandaag zal onder de leiding van de welbekende Lama's de inboedel van het glazenhuis geveild worden. De omzet hiervan zal natuurlijk ook ten goede komen aan het goede doel dat dit jaar wordt gesteund: De slachtoffers van landmijnen.

Premier Balkenende heeft bij de start van Serious Request aangegeven dat de Nederlandse staat één miljoen euro zal bijdragen als het de zender lukt om eenzelfde bedrag of meer binnen te halen. De laatste tussenstand is op dit moment van afgelopen vrijdag, op dat moment stond er 687.151 euro op de teller.






Zie ook: http://frontpage.fok.nl/nieuws/71673.

Jackson sleept ex-boekhouders voor de rechter

Icoon ShowbizzPopster Michael Jackson heeft een aantal van zijn voormalige boekhouders voor de rechter gesleept. Zij zouden rekeningen van miljoenen dollars hebben ingediend voor werkzaamheden waarvoor Jackson geen toestemming zou hebben gegeven.

De accountants zouden hem ook geen informatie hebben verschaft over zakelijke deals of hebben nagelaten rekeningen te betalen waarvoor Jackson wel opdracht had gegeven.

Amerikaanse media meldden dat de zaak aanhangig is gemaakt in Los Angeles. De zanger zou een schadevergoeding hebben geëist. Het bedrag is niet bekendgemaakt.


'Michael blijft op de kleintjes letten'

Sven Nys evenaart eigen record

Sven Nys won zaterdag de Kerstcross van Wachtebeke. Daarmee behaalde hij zijn 29e overwinning van het seizoen. Een evenaring van zijn record van vorig jaar.

Nys komt voor het einde van het jaar nog viermaal aan de start van een veldrit. Hij kan hij zijn record dus nog verbeteren.

Nys kreeg in Wachtebeke alleen concurrentie van zijn ploeggenoten van Rabobank. Door de tweede plaats van Richard Groenendaal en de derde plaats van Sven Vanthourenhout bestond het hele podium in de Belgische veldrit uit renners van de Nederlandse wielerformatie.

Caravanbrand wordt jongens fataal

Icoon BrandBij een caravanbrand op de Utrechtse Heuvelrug zijn zaterdagochtend twee jongens van 13 en 14 jaar om het leven gekomen. De brand die rond vier uur in de ochtend uitbrak, moet zeer snel om zich heen gegrepen hebben. De caravan brandde, ondanks de inspanningen van de brandweer, tot de grond toe af. Nader onderzoek heeft geen sporen van een misdrijf opgeleverd. De toedracht is nog onduidelijk.

Tijdens het blussen van de brand werd de brandweer door familieleden gewaarschuwd dat de twee kinderen nog in de caravan zouden zijn. De waarschuwing kwam echter te laat. Tijdens het blussen werden de levenloze lichamen gevonden. De caravan stond naast de boerderij van de ouders van het jongste slachtoffer, zo meldde een woordvoerder van de politie.

Ook Anderlecht heeft interesse in Braafheid

Edson Braafheid heeft na Ajax, Feyenoord en FC Twente ook de interesse gewekt van het Belgische Anderlecht. Wegens een aflopend contract zal de linksback de komende zomer transfervrij vertrekken bij FC Utrecht.

Braafheid heeft zelf nog geen idee waar hij zijn toekomst ziet liggen. Doordat de geïnteresseerden geen transfergeld hoeven te betalen zien veel clubs vooral op financieel gebied Braafheid als een versterking.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.