Gomes nadert record van Stuy

Sjors (Sj0rSz)
Heurelho da Silva Gomes heeft momenteel al 918 minuten geen tegentreffer meer gehad. Hiermee komt de doelman van PSV op de derde plaats in de top tien van keepers die het langst geen tegendoelpunt hebben geïncasseerd.

Opvallend is dat Gomes ook de tweede (920 minuten) en de vijfde (817 minuten) plaats in handen heeft. De Braziliaan is namelijk pas aan zijn derde seizoen bij de ploeg uit Eindhoven bezig. Om een nieuw record te vestigen moet de sluitpost dinsdag tegen Feyenoord de nul houden. Volgend weekend speelt PSV tegen ADO Den Haag. Mocht het dan zo zijn dat de keeper 74 minuten geen tegentreffer krijgt, dan is het record een feit.

Momenteel is dat nog in handen van Heinz Stuy. Hij kreeg het voor elkaar om gedurende 1082 minuten geen tegendoelpunt toe te staan. Dit record stamt overigens uit 1971. Vorig seizoen kreeg PSV het al voor elkaar om het huidige record te breken, maar hier waren toen twee doelmannen voor nodig. Edwin Zoetebier en Gomes wisten hun doel toen 1159 minuten schoon te houden. De Braziliaan nam toen 920 minuten voor zijn rekening, wat hem ook meteen de tweede plek opleverde.