Overgrootmoeder gijzelt vier bouwvakkers

Icoon BizarEen overgrootmoeder in Londen flipte toen ze van bouwvakkers hoorde dat de aanpassingen aan haar woning pas na kerst klaar zouden zijn. Ze werd zo kwaad dat ze besloot het viertal in gijzeling te nemen.

De 59-jarige Josie Medlock wilde met kerst een familiediner bij haar thuis organiseren maar dat bleek dus niet mogelijk. De excuses waarmee de bouwvakkers kwamen accepteerde ze niet, en dus barricadeerde ze de voordeur. Ze vertelde de bouwvakkers dat ze nog met kerst vrijgelaten zouden worden, als ze het werk maar op tijd af zouden krijgen zoals beloofd.

De bouwvakkers wisten met een mobiele telefoon de politie te waarschuwen en die stond al snel op de stoep. Toen ze de deur eruit wilden breken vertelde Medlock ze door de brievenbus: "Ik ga ze geen pijn doen. Ik wil gewoon een punt maken." Onderhandelaars wisten de gijzeling uiteindelijk te beëindigen. Ze beloofden Medlock dat het werk op tijd afgemaakt zou worden, alleen wel met andere bouwvakkers.

Medlock zei dat ze het helemaal had gehad met de bouwvakkers. "Ik moest er bijna elke dag om 6 uur 's ochtends uit zodat zij om 8 uur konden beginnen, maar dan kwamen ze gewoon niet opdagen. Ik kon er gewoon niet meer tegen", aldus Medlock.