Espanyol dient klacht in

Maikel (WeebI)
Een blunder van FC Barcelona kan de Spaanse kampioen wellicht de Supercup kosten. Espanyol heeft namelijk een klacht in gediend bij de Spaanse bond.

Espanyol, stadsrivaal van Barcelona, wist gisteravond in eigen huis niet te winnen. Het werd 0-1 voor de ploeg van Frank Rijkaard. De return wordt zondag gespeeld, tenzij Espanyol de Supercup nu al toegewezen krijgt. Barcelona heeft namelijk twee spelers opgesteld die niet speelgerechtigd waren.

Aanvoerder Carles Puyol en Xavi waren door bondscoach Luis Aragonés opgeroepen voor de vriendschappelijke interland van Spanje tegen IJsland. De twee werden door de clubartsen echter als geblesseerd opgegeven. De regel gaat dat bij afmelding voor een interland, de speler vijf dagen lang niet speelgerechtigd is voor zijn club.

Espanyol-directeur Pedro Tomás vertelde dat Barcelona gewaarschuwd was. "Vooraf hebben we een brief gestuurd naar de FIFA, de Spaanse bond en FC Barcelona, waarin we Barça beschuldigen van het breken van de regels." Trainer Frank Rijkaard liet Puyol en Xavi toch spelen en nu heeft Espanyol een klacht ingediend bij de bond. Mocht de LFP het betoog van de bekerwinnaar volgen, dan gaat de Supercup aan de neus van Barça voorbij.