Capello: 'Ronaldo blijft bij Real'

Maikel (WeebI)
Fabio Capello beweert dat Ronaldo Real Madrid niet zal verlaten. De nieuwe coach van de Madrilenen zei dat nadat er geruchten rond gaan dat AC Milan en Internazionale op de Braziliaan azen.

Voorzitter Ramón Calderón bevestigde dat er contact was geweest met beide clubs, maar ook dat Ronaldo had aangegeven in Madrid te willen blijven. Na twee maanden actief te zijn in Madrid heeft Capello de tijd genomen om te kijken welke spelers hij wil behouden. Ronaldo hoort daar volgens hem bij.

Capello wilde zich niet mengen in de geruchten dat oud-Vitesse speler Mahamadou Diarra naar Real Madrid zou komen. De speler die nu nog bij Lyon onder contract staat zou alleen voor ¤35 miljoen weg mogen bij de Fransen. Real Madrid zou niet hoger willen gaan dan ¤20 miljoen.

"Ik wil alleen praten over spelers die hier al onder contract staan", vertelde Capello. "Als ik zeg op welke posities we nieuwe spelers nodig hebben, wat zeg ik dan tegen de spelers die hier al zijn?" Wel voegde de Italiaan eraan toe dat hij de spelers die hij er graag bij zou hebben, zo snel mogelijk bij de selectie wil zien. "Op die manier hebben ze sneller door waar ik heen wil."

Real Madrid speelt vanavond tegen Real Betis Sevilla, in het toernooi om de Ramon de Carranza trofee. De winnaar van de wedstrijd speelt morgenavond de finale tegen Cádiz of Flamengo. Volgend weekend begint de Primera División weer. Real Madrid begint de competitie thuis tegen Villarreal.