Van Basten maakt voorlopige selectie Oranje bekend

Icoon Nederlands ElftalMarco van Basten heeft Theo Janssen opgenomen in de voorlopig selectie van Oranje voor de EK-kwalificatie duels met Luxemburg (2 september) en Wit-Rusland (6 september).

Afgelopen woensdag debuteerde de middenvelder van Vitesse samen met Huntelaar, Schaars en Emanuelson in het grote Oranje. Ook zij maken deel uit van de voorlopige selectie.

Khalid Boulahrouz, Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder, Giovanni van Bronkhorst, Maarten Stekelenburg en Ryan Babel zitten ook bij de voorlopige groep. Voor het duel met Ierland ontbraken zij. Van Bommel en Van Nistelrooy zijn opnieuw gepasseerd door de bondscoach.

Boulahrouz en van Bronckhorst zullen sowieso niet kunnen spelen tegen Luxemburg. Het duo zit de schorsing uit die ze opliepen in het WK-duel met Portugal.

De bondschoach zal zijn uiteindelijke selectie over twee weken bekend maken. De uitverkorenen zullen dan op dinsdag 29 augustus bijeen komen in Noordwijk.

Voorlopige selectie:

Doel: Van der Sar (Manchester United), Timmer (Feyenoord) en Stekelenburg (Ajax)

Defensie: Emanuelson, Heitinga (beide Ajax), De Cler, Jaliens, Mathijsen (allen AZ), Van Bronckhorst (Barcelona), Boulahrouz (Hamburger SV) en Ooijer (PSV)

Middenveld: Maduro, Sneijder (beide Ajax), Van der Vaart, De Jong (beide Hamburger SV), Janssen (Vitesse), Schaars (AZ) en Landzaat (Wigan Athletic)

Aanval: Babel, Huntelaar (beide Ajax), Van Persie (Arsenal), Robben (Chelsea), Kuyt (Liverpool) en Vennegoor of Hesselink (PSV)

Meer sportnieuws lees je natuurlijk op FOK!sport!