Cruise krijgt Razzie voor 'saaiste aanzoek'

Tom CruiseTom Cruise heeft zaterdag een Razzie binnengesleept. De Razzies, de prijzen voor de slechtste acteerprestaties, zijn de tegenhanger van de Oscars en worden elk jaar aan de vooravond van het Oscar-spektakel uitgereikt. Cruise won de gouden framboos in een nieuwe categorie; 'het saaiste mikpunt voor tabloids'. De wijze waarop hij verloofde Katie Holmes ten huwelijk vroeg, droeg in belangrijke mate bij aan de prijs voor de acteur.

In het bijzijn van diverse verslaggevers deed Cruise zijn aanzoek op de Eiffeltoren in Parijs. Alom wordt de actie gezien als publiciteitsstunt voor de films waarin de tortelduifjes op dat moment meespeelden. Ook een optreden bij Oprah Winfrey was een reden om Cruise de eer van een Razzie te gunnen. De acteur sprong in de televisieshow als een waanzinnige op een bank, om zijn liefde voor Holmes te uiten. Overigens lijkt het erop dat Cruise volgend jaar opnieuw een belangrijke kandidaat voor de prijs zal zijn. Volgens de Amerikaanse media is de acteur van plan zijn aanstaande kind Hubbard te noemen, naar de oprichter van de Scientology Church.

Voormalig Playboy-model Jenny McCarthy viel maar liefst vier keer in de prijzen. McCarthy nam niet alleen de hoofdrol van de film Dirty Love voor haar rekening, maar was onder andere ook verantwoordelijk voor het script. Nicole Kidman en Will Ferrell kregen allebei een Razzie voor hun rollen in de film 'Bewitched'. Nederland mag vooral trots zijn op de film 'Deuce Bigalow: European Gigolo', welke zich grotendeels in Amsterdam afspeelt. Acteur Rob Schneider kreeg hiervoor de onderscheiding van slechtste acteur.

Rob Schneider in Deuce Bigalow: European Gigolo
Rob Schneider (links) als een Europese gigolo