Klaasen sensationeel langs King

Ambrosius
Jelle Klaasen heeft via een erg sterke partij de kwartfinale van het LakeSide toernooi bereikt. De 21-jarige debutant versloeg de als eerste geplaatste Mervyn King met 4-2.

De debutant op de LakeSide, Jelle Klaasen, begon meteen brutaal met meteen al 180 in de eerste leg en daardoor een kans op een break. King liet zich niet van de wijs brengen en pakte zijn eigen leg. De volgende twee legs gingen ook naar 'The King', waardoor de Engelsman de eerste set relatief makkelijk op zijn naam schreef.

Waar King duidelijk de betere was in de eerste set, kon de jonge Nederlander beter meekomen in de tweede. Er was geen enkele break, beiden hielden al hun legs, waardoor Klaasen de stand in sets gelijk trok naar 1-1. King pakte de eerste leg van de derde set, maar moest toestaan dat Klaasen de volgende drie knap won dankzij een aantal hoge scores wanneer King het liet af weten. Hierdoor kwam Klaasen 2-1 voor in sets.

De break van King werd meteen rechtgezet door de Nederlander aan het begin van de vierde set. Beiden won vervolgens hun eigen leg, in de beslissende leg liet Klaasen zien over stalen zenuwen te beschikken. Hij won deze leg, waardoor hij met 3-1 nog één set van de winst was.

Ook in de vijfde set hield Klaasen zijn hoge niveau vast door King meteen te breken. King liet zich niet van de wijs brengen en brak meteen terug via een 161-finish. De dubbels liepen de laatste twee legs van deze set minder bij Klaasen, waardoor King de set naar zich toetrok. King pakte door het missen van Klaasen ook de eerste leg van de zesde set, maar de 21-jarige Klaasen revancheerde zich dankzij een aantal 180'ers en goede finishes tot een 1-2 voorsprong in legs. King kwam nog tot 2-2, maar Klaasen pakte zijn kans op de wedstrijd met een 'dubbel-top'. Klaasen bereikt daarmee de kwartfinale in zijn eerste LakeSide. Daarin komt hij uit tegen de winnaar van de partij tussen Essers en Hogan.