[Upd] Vieri naar AS Monaco

Maikel (WeebI)
Christian Vieri zal hoogstwaarschijnlijk nog deze maand verkassen naar Monaco. De Monegaskische club heeft al een akkoord bereikt met AC Milan, de club waar Vieri op dit moment speelt. De Italiaan kwam dit seizoen slechts tot drie basisplaatsen bij de Champions League deelnemer. Als Vieri zijn handtekening zet is de transfer afgerond.

Met het oog op het WK wil de international graag spelen. De 32-jarige spits zit in de nadagen van zijn carrière, en dus zal dit zijn laatste WK zijn. AS Monaco, dat net Toifilou Moulida heeft verhuurd, en Marco Di Vaio heeft gehuurd, zit niet bepaald in spitsproblemen, maar een aanvaller als Vieri kan altijd veel betekenen.

"Vieri is een zeer reële optie. We moeten kijken of het financiëel haalbaar is om hem aan te trekken. Het is een erg goede en fysiek sterke speler, maar begrijpen de fans wel dat we een 32-jarige spits contracteren?" aldus vice-voorzitter van Monaco Gerard Brianti.

Ook de Engelse clubs Newcastle United en Tottenham Hotspur zouden belangstelling hebben naar de goaltjesdief, maar Italiaanse bronnen melden dat Monaco de grootste kanshebber is. Vieri kwam eerder uit voor onder andere Juventus, Atlético Madrid, Lazio en Internazionale.

Update
Christian Vieri is eruit: hij tekent, mits de medische keuring positief uitvalt. Monaco wordt in dat geval de elfde club uit zijn carrière. Hij hield het het langst uit bij Internazionale, namelijk zes jaar.