Albertino Essers onderuit tegen Hogan

Albertino Essers is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Lakeside. De Nederlander ging in de tweede ronde met 4-2 onderuit tegen Paul Hogan.

Hogan, de darter die de Nederlander Mareno Michels in de eerste ronde versloeg (3-0), kwam snel op een 2-0 voorsprong in sets. In de eerste set behielden beide spelers hun eigen legs, maar omdat de Engelsman de set was aangevangen, ging deze zonder breaks naar hem toe. Ook de tweede set wist Hogan naar zich toe te trekken. Eén keer de leg van Essers winnen was genoeg om de set te winnen en op 2-0 te komen.

In de derde set ging Hogan weer goed van start en wist hij Essers, nadat hij makkelijk zijn leg had gehouden, in de tweede leg te breken. Sensation wist echter knap terug te komen tot 2-2 en in de laatste leg pakte Essers middels dubbel zestien de belangrijke derde set. Daarmee kwam de Nederlander weer helemaal terug in de wedstrijd, want bij een 3-0 achterstand in sets zou het erg lastig zijn geweest om nog te winnen.

Set vier werd begonnen door Essers en hij haalde met enige moeite zijn leg binnen. De Engelsman deed dat ook in de leg daarop en in de derde leg wist hij Essers te breken. De vierde leg kreeg de Nederlander in zijn schoot geworpen, omdat Hogan maar liefst vijf dubbels verprutste. Voor de derde maal in de partij werd een beslissende vijfde leg gespeeld en Essers had daarin het voordeel dat hij mocht beginnen. Via dubbel twintig herstelde hij het evenwicht naar 2-2 in sets.

Doordrukken kon Sensation echter niet, want het was Hogan die de vierde set eenvoudig naar zich toetrok. Een gemiste dubbel op de eigen leg van Essers gaf Hogan de mogelijkheid om de vijfde set binnen te halen. In de voorlaatste set van de maximale zeven vergooide Essers zijn kansen. Op een 1-1 stand in legs brak de darter uit Engeland de overwinnaar van voormalig Lakeside-winnaar Ted Hankey en profiteerde daarmee van de vier gemiste dubbels op tops van Essers. Hogan gooide vervolgens de partij simpel uit: 4-2.

In de kwartfinale komt Hogan voor de derde maal uit tegen een Nederlander. Daarin treft hij de verrassend goed presterende Jelle Klaassen, die met 4-2 zegevierde over Mervyn King.

Submitter:  Bron: FOK!sport