FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 26 december 2005

Belletje-trekker valt met de deur in huis

Icoon PolitieIn het Brabantse dorp Teteringen is afgelopen nacht een 18-jarige man gewond geraakt tijdens het belletje trekken. Na een avondje stappen was hij rond 04.00 uur met enkele vrienden onderweg naar huis toen hij het lumineuze idee kreeg om belletje te gaan trekken. De jongeman viel daarbij door de ruit van de voordeur.

Ook de bewoner van het pand liep verwondingen op. Net toen hij wilde kijken wie er op het onzalige uur aan zijn bel hing, ging het raam aan diggelen. Hij liep lichte snijwonden op, en was korte tijd buiten bewustzijn. De politie wist even later vier jongeren van 17 en 18 jaar aan te houden, waarvan er één een snijwond aan zijn hand had. De vier zijn na verhoor weer vrijgelaten.

Acteur Vincent Schiavelli (57) overleden

Vincent Schiavelli (1948-2005)Zijn gezicht is waarschijnlijk bekender dan zijn naam. In het Siciliaanse Polizzi Generosa, het dorp van zijn voorouders, is vandaag de filmacteur Vincent Schiavelli overleden. De 57-jarige Amerikaan van Italiaanse komaf leed aan longkanker. Schiavelli raakte bekend door zijn rol in de film 'One Flew Over the Cuckoo's Nest' (1975), en speelde sindsdien in tientallen films.

Door het showbizz-blad Vanity Fair werd de geboren New Yorker in 1997 uitgeroepen tot een van de beste karakteracteurs. Mede dankzij zijn sombere gezichtsuitdrukking kreeg hij grote bekendheid. Hij speelde onder meer in de films 'Amadeus', 'Batman Returns' en 'The People vs. Larry Flint' en in afleveringen van verschillende televisieseries, waaronder 'Taxi', 'Miami Vice' en 'Starsky and Hutch'. Behalve als acteur timmerde Schiavelli aan de weg als auteur; hij schreef drie kookboeken en talloze artikelen voor kranten en tijdschriften over eten.

Surfer slaat witte haai van zich af

De 30-jarige Brian Anderson heeft een aanval van een witte haai overleefd door het beest letterlijk van zich af te slaan. Anderson was gisteren voor de kust van Oregon aan het surfen toen hij iets aan zijn been voelde. Toen hij zich omdraaide keek hij recht in de ogen van een grote witte haai, die hij vervolgens met een fikse klap van zich af sloeg. Het beest schrok daar zo van dat het er vandoor ging.

Ondanks een flinke wond en aanzienlijk bloedverlies wist Anderson op eigen kracht de kust te bereiken, waar hij zelf zijn been verbond en wachtte op de ambulance. In het ziekenhuis deed Anderson zijn verhaal: "Ik handelde uit instinct. Iets anders kon ik niet bedenken".

Volgens brandweercommandant Joe Dotson was Anderson onderweg naar het ziekenhuis de hele tijd bij kennis en zelfs vrolijk. Dotson gaat ervan uit dat het wel goed komt met Anderson: "Er was heel wat bloed, maar hij werd niet naar het 'traumacentrum' gebracht. Ik ga er vanuit dat de verwondingen dus wel meevallen".

In de laatste 26 jaar is er volgens Dotson in dit gebied geen aanval van een haai meer geweest.


Witte haai

Verdonk en van Straelen

In de Volkskrant van afgelopen zaterdag zat dit keer een extra katern: "2005 in elf interviews". Onder andere Rijkman Groenink (ABN-AMRO), Katja Schuurman, Anders Moberg (Ahold), Rita Verdonk (Mannee's speeltje) en Frits van Straelen (OvJ) komen aan het woord.
Niet alle interviews zijn even boeiend. In de interviews met Rita Verdonk en Frits van Straelen staan echter opvallende uitspraken.

Verdonk kijkt aan de hand van alle gebeurtenissen/incidenten omtrent haar persoon terug. Ze heeft het over haar gezinssituatie, over het spuugincident (ze werd niet geraakt overigens), het "kogel" incident, en de grove teksten waarmee ze werd bestookt door de Amsterdamse krakers. De Congolese asielzoekers komen ook nog even aan bod. En zo tegen het einde van het interview zegt ze: "Zolang je de waarheid spreekt kun je niet polariseren".
Ze zegt dit naar aanleiding van de hoge criminaliteit onder allochtone jongeren. Zij vindt dat je dat altijd afkomst-gericht moet benoemen. Dan spreek je de waarheid en polariseer je dus niet, zegt Verdonk.
Niet? Dat is op zijn minst dubieus. Immers, het benoemen van afkomst heeft ontegenzeggelijk geleid tot stigmatisering. En stigmatiseren is polariseren.

Dan Frits van Straelen. Wie? Frits van Straelen, de officier van justitie die namens het OM de aanklacht tegen Mohammed B. heeft neergelegd. Boeiend interview. Van Straelen beschrijft zijn situatie vanaf het moment dat Van Gogh werd vermoord tot het heden. Ook hij betrekt zijn gezin in het verhaal en legt uit waarom hij tijdens de rechtzaak een gedetailleerde beschrijving gaf van wat Mohammed B. van Gogh heeft aangedaan: "Door het een keer duidelijk te maken hoopte ik dat de bevolking aan het verwerkingproces kon beginnen".
Vond ik al een opvallende opmerking maar het zijn twee andere uitspraken waarvan mij de haren overeind gingen staan. Hij noemt Mohammed B. een loser omdat hij, volgens van Straelen, niet heeft bereikt wat hij dacht te bereiken. En hij noemt hem laf omdat hij geen uitleg wenste te geven over het hoe en waarom.

Tsja, en dat laatste stuit me dus tegen de borst. Van Straelen heeft zijn eis, levenslang, overgenomen zien worden door de rechter. Mohammed B. is dus, volgens Nederlandse Wet, maximaal gestraft. Hij heeft daarmee zijn juridische taak gedaan en behoort zich m.i. verre van dit soort commentaar te houden. Dit komt op mij namelijk over als natrappen. En dat is pas laf. En achterbaks.

Uitslagen Engeland Speelronde 18


Boxing Day leverde weinig verrassingen op. Chelsea, Manchester United, Liverpool, Arsenal en Tottenham Hotspur boekten allen zeges.

Chelsea rekende op Stamford Bridge af met Fulham: 3-2. De Londense derby was steeds onderhoudend. Al na drie minuten kwamen The Blues via William Gallas op voorsprong. Helgar Helguson was hierna dichtbij de gelijkmaker, maar werd gestuit door Petr Cech. Via enig fortuin werd het na 24 minuten 2-0: Lampards schot werd van richting veranderd door de hand van Legwinski. Fulham – met John op de bank – vond nog voor de pauze de aansluiting nadat McBride profiteerde van een blunder van Cech.

In het tweede bedrijf claimde Chelsea al snel een penalty wegens een handsbal van Knight. Het was echter Fulham dat van elfmeter mocht aanleggen na een overtreding op McBride. Helguson schoot beheerst binnen. Chelsea zette alles op alles, zag een doelpunt van Lampard worden afgekeurd en scoorde uiteindelijk via Hernan Crespo. De landskampioen blijft na de zege comfortabel aan kop.

Ook Arsenal en Tottenham Hotspur – twee andere ploegen uit Londen – zijn de kerstperiode goed begonnen. José Antonio Reyes bezorgde Arsenal pas de tweede uitzege van het seizoen: 0-1 bij Charlton Athletic, dat na een goede start almaar verder wegzakt. The Addicks begonnen nog veelbelovend aan het duel, maar werden daarna overklast door Arsenal. Tottenham Hotspur blijft goed meedraaien dankzij een 2-0 zege op laagvlieger Birmingham City. De doelpunten vielen in de tweede helft, via Keane en Defoe. De eerste was uit een strafschop.

Manchester United en Liverpool continueren hun goede series. United kende hoegenaamd geen problemen met West Bromwich Albion: 3-0. Wayne Rooney was smaakmaker met soms adembenemende acties, maar de treffers kwamen op naam van Scholes, Ferdinand (beide voor rust) en Van Nistelrooij. De laatste goal kwam tot stand na een mooie aanval. Van the Man was hiervan het eindstation en met een knappe kopbal maakte hij zijn veertiende van de competitie.

Michael Owen kende geen goede rentree op Anfield Road. Boy Wonder zag zijn ploeg Newcastle in de eerste helft worden overlopen. Gerrard en Crouch scoorden, al kreeg officieel doelman Given de laatste goal op zijn naam. Via de Ier belandde de bal namelijk in het doel. Bowyer kreeg in het tweede bedrijf nog de rode kaart. Liverpool handhaaft zich op plaats drie na de achtste achtereenvolgende zege.

De meest doelpuntrijke wedstrijd op Boxing Day was het duel tussen Wigan Athletic en Manchester City. Stuntploeg Wigan won met 4-3. City pakte via Sibierski de leiding, maar dankzij Roberts (2X), McCulloch en Camara liep Wigan snel weg naar 4-1. Barton en Cole verhoogden de suspense, maar konden niet voorkomen dat Wigan zich prominent handhaaft in de subtop. Concurrent Bolton Wanderers incasseerde puntenverlies bij Sunderland: 0-0. Het is pas het zesde punt voor de hekkensluiter.


Uitslagen 18e speeldag:
Aston Villa – Everton 4-0
Charlton Athletic – Arsenal 0-1
Chelsea – Fulham 3-2
Liverpool – Newcastle United 2-0
Manchester United – West Bromwich Albion 3-0
Middlesbrough – Blackburn Rovers 0-2
Portsmouth – West Ham United 1-1
Sunderland – Bolton Wanderers 0-0
Tottenham Hotspur – Birmingham City 2-0
Wigan Athletic – Manchester City 4-3


Stand na 18 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Chelsea184940 - 9
2Manchester United184034 - 14
3Liverpool163422 - 8
4Tottenham Hotspur183427 - 16
5Bolton Wanderers173122 - 14
6Wigan Athletic183123 - 21
7Arsenal172923 - 15
8Manchester City182727 - 21
9West Ham United182626 - 23
10Newcastle United182518 - 19
11Blackburn Rovers182421 - 24
12Charlton Athletic172221 - 27
13Middlesbrough182023 - 28
14Aston Villa182020 -26
15Fulham181920 - 25
16Everton18178 - 27
17West Bromwich Albion181617 - 28
18Portsmouth181414 - 27
19Birmingham City171211 - 25
20Sunderland18614 -35


Topscorers:
Ruud van Nistelrooij – Manchester United – 14
Frank Lampard – Chelsea – 12

Uitslag FC Twente - RBC Roosendaal

Naast de eerder gespeelde wedstrijden was er nog een duel in de Eredivisie vanmiddag. RBC Roosendaal ging op bezoek bij FC Twente. Hieronder vind je de uitslag.

FC Twente - RBC Roosendaal 4-1
FC Twente had in het eigen Arke Stadion geen kind aan hekkensluiter RBC Roosendaal. Vooral in de lucht was de thuisclub oppermachtig, want alle doelpunten werden via het hoofd gescoord. De Tukkers stonden al binnen een half uur op een comfortable 2-0 voorsprong en wisten deze in het tweede bedrijf uit te breiden. Grote man aan de kant van Twente was Georgi Gakhokidze, hij zorgde voor drie assists.

Karakteristiek:

23' Niemeyer 1-0
26' Zomer 2-0
53' Zomer 3-0
64' Sillah 3-1
73' Majstorovic 4-1

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 12.250.
Geel: Heubach (FC Twente), Fortes Rodriguez (RBC Roosendaal).

Opstellingen:

FC Twente: Boschker, Schuurman, Majstorovic, Zomer, Heubach, Bakircioglü, Sibum (Loumpoutis/89'), Niemeyer, Gerritsen (Touma/80'), N'Kufo, Gakhokidze.

RBC Roosendaal: Volders, Loran (Smolders/60'), Roumani, Fortes Rodriguez (Daelemans/82'), Lammens, Acuña, Paap, De Lange, Wau (Makhout/90'), Kpaka, Sillah.

Amerikaan doodt vier personen en zichzelf

Icoon MisdaadEen 27-jarige Amerikaan heeft gisteren vier personen om het leven gebracht. Op kerstochtend schoot Nathan Cheatham eerst zijn 53-jarige moeder, bij wie hij in huis woonde, dood. Vervolgens reed hij naar een nabijgelegen dorp, waar hij in een afgelegen woning twee mannen, een vrouw en een Labrador doodschoot.

Hierna benam Cheatham zijn eigen leven. Het is onduidelijk wat de man bezielde. Wel staat vast dat de hij de drie doden, waarvan de namen nog niet bekend zijn gemaakt, kende. Het bloedbad vond plaats in de staat Virginia, vlakbij de stad Washington. De moordenaar zou in het verleden verschillende keren met de politie in aanraking zijn geweest wegens drugs- en wapenbezit en mishandeling. Een bekende van de familie omschreef Cheatham als 'iemand die moeite had zijn emoties in toom te houden'.

Ron Vlaar niet naar Spurs

Ron Vlaar zal binnenkort niet te bewonderen zijn op White Hart Lane. De jeugdige AZ’er heeft na enkele dagen bedenktijd de transfer afgezegd.

Vlaar zal zijn beslissing mede hebben laten afhangen van uitspraken van manager Martin Jol, die enkele dagen geleden aankaartte genoeg centrale verdedigers te hebben. AZ en Tottenham Hotspur werden het afgelopen week nochtans eens over een overgang. Ajax haakte af omdat het de transfersom te hoog vond. De kans is aanwezig dat Vlaar nog voor het eind van dit jaar kiest voor een andere club.

Graz verwijdert Schwarzenegger van stadion

Nood-kloon had ons via de nieuws-submit te melden:

Arnold SchwarzeneggerHet bestuur van de Oostenrijkse stad Graz heeft in de nacht van zondag op maandag de naam Arnold Schwarzenegger van het plaatselijke stadion gehaald. De actie volgt op een schrijven van de gouverneur, die zijn toestemming voor het gebruik van de naam introk. Schwarzenegger was beledigd door een discussie over de naam, die ontstond nadat hij een gratieverzoek voor de terdoodveroordeelde 'Tookie' Williams had afgewezen.

Het stadion werd in 1997 hernoemd naar de tot Amerikaan genaturaliseerde politicus en filmster van Oostenrijkse komaf, die in een dorpje in de buurt van Graz is geboren. De demontage maakt een voorlopig einde aan heftige discussies over wie het recht had de naam van het stadion te laten verwijderen, de gemeente of Schwarzenegger. Met de snelle actie -in het holst van nacht en tijdens de kerstdagen- lijkt de gemeente zo min mogelijk aandacht te hebben willen trekken. Overigens ontstond er in februari 2004 ook al discussie over het stadion, nadat gouverneur Schwarzenegger weigerde een terdoodveroordeelde gratie te verlenen.

De voetbalclubs van Graz, SK Sturm Graz en Grazer AK, zijn niet ongelukkig over de verwijdering van de naam. Ze hopen een daadkrachtige sponsor te interesseren om de naam van het stadion te kopen. Vooralsnog is de sportarena hernoemd naar 'Stadion Graz-Liebenau', naar de wijk waarin het ligt.

Arnold Schwarzenegger Stadion
Stadion Graz-Liebenau

Zesde wereldbekeroverwinning Sven Nys.

Sven Nys heeft zijn zesde wereldbekerwedstrijd gewonnen in Hofstade. Na een spannende wedstrijd kon Sven Nys in de laatste ronde wegrijden van de kopgroep en de overwinning op zijn naam schrijven.

Na de eerste ronde onstond er een grote kopgroep van acht man, Petr Dlask, Gerben de Knegt, Sven Nys, Richard Groenendaal, Bart Aernouts, Enrico Franzoi, Erwin Vervecken en John Gadret. Bart Wellens reed op vijftien seconde van de kopgroep, door een valpartij vlak voor hem.

Met nog zes ronden te gaan viel Richard Groenendaal, waardoor hij op achterstand werd gezet. Niet lang daarna reed zijn teamgenoot Nys lek op 800 meter van de materiaalpost.

Nys reed de ronde daarna op een hele sterke manier, samen met Wellens en Groenendaal, het gat dicht naar de kopgroep. In de laatste ronde demarreerde Nys, en Vervecken was de enige die dat tempo nog kon volgen. Hij kwam tot op enkele seconden achterstand van Nys. Nys reed die laatste ronde zonder problemen uit en werd knap eerste.

Na de wedstrijd had Sven Nys het volgende te melden: "Het was een hele domme lekke band, ik heb te veel risico's willen nemen door met te weinig bandenspanning te starten en daardoor reed ik lek. Ik wil alle supporters bedanken voor hun steun."

UITSLAG:
1. Sven Nys
2. Erwin Vervecken
3. Gerben de Knegt
4. Petr Dlask
5. Bart Aernouts
7. Richard Groenendaal

Plassende man verdrinkt na val in vijver

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkEen 63-jarige man uit het Noord-Hollandse Castricum is verdronken na een val in een vijver. Vermoed wordt dat de man tijdens het plassen in de vijver in het water is geraakt. Het stoffelijk overschot werd zondagochtend door een buurtbewoner aangetroffen, zo meldde de politie.

Uit onderzoek is vast komen te staan dat het slachtoffer zich in de kerstnacht heeft opgehouden in het uitgaansgebied van Castricum. Op het lichaam werden geen sporen van geweld of een misdrijf aangetroffen. De politie gaat daarom uit van een noodlottig ongeval.

Uitslagen Eredivisie (26/12/2005)

Voor het eerst in 32 jaar wordt er in de Eredivisie weer met Kerst gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen van de vanmiddag gespeelde wedstrijden.

FC Utrecht - Sparta Rotterdam 1-1
FC Utrecht bleef net zoals vorige week steken op een gelijkspel. Tegen promovendus Heracles Almelo werd toen in de slotfase de zege verspeeld en ook tegen Sparta verloor het twee punten. De bezoekers kwamen diep in de blessuretijd op gelijke hoogte door een doelpunt van Cvetkov, na een vrije trap van Michels. Laatstgenoemde moest eigenlijk van het veld worden gestuurd na een aanslag op keeper Terol.

Karakteristiek:

29' v.d. Bergh 1-0
94' Cvetkov 1-1

Scheidsrechter: v. Hulten.
Toeschouwers: 20.000.
Geel: Somers, Keller, Shew-Atjon (FC Utrecht), Polak, Obodai, v.d.Bergh, Gudde (Sparta Rotterdam).

Opstellingen:

FC Utrecht: Terol, Tiendalli, Keller, Broerse, Braafheid, Kruys (Shew-Atjon/85'), De Jong, Somers (Tanghe/46'), Maachi, Nelisse (Fortuné/73'), v.d.Bergh.

Sparta Rotterdam: Ponk, De Fauw (Cvetkov/80'), Gudde, Schenkel (Michels/71'), Gudelj (Oost/46'), Kaita, Obodai, v.d.Bergh, Polak, Bouaouzan, Rose.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Feyenoord - AZ 2-0
De equipe van Erwin Koeman zegevierde voor de derde maal dit seizoen in een topper. Na Ajax en PSV waren de Rotterdammers in De Kuip de baas over AZ. Al na tien minunten stond de eindstand op het scorebord door doelpunten van Paauwe en De Guzman. Beide clubs hebben nu 38 punten verzameld uit 17 duels.

Karakteristiek:

03' Paauwe
08' De Guzman

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 45.000.
Geel: Ghaly, Paauwe (Feyenoord), Perez, De Zeeuw, Landzaat (AZ).

Opstellingen:

Feyenoord: Lodewijks, Östlund, Greene, Bahia, Bosschaart, Ghaly, Paauwe, De Guzman, Boussaboun, Kuyt, Kalou (Pardo/89').

AZ: Timmer, Jaliens, J.Mathijsen, Opdam, (Ikedia/46'), De Cler, Landzaat, Perez (Koevermans/83'), De Zeeuw, Sektioui (Meerdink/46'), Arveladze, Huysegems.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NEC - PSV 0-2
Het afscheid van trainer Cees Lok lijkt als een bom te zijn ingeslagen in Nijmegen. Na het vertrek van Lok wist het nog geen wedstrijd te winnen en ook tegen PSV bleef de thuisclub met lege handen. PSV boekte een moeizame zege door doelpunten van Koné en Beasley.

Karakteristiek:

06' Koné
90' Beasley

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 12.000.
Geel: Barreto, Niedzielan (NEC), Vennegoor, Lucius (PSV).

Opstellingen:

NEC: Babos, Nalbantoglu (Grot/84'), Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy, Barreto, v.d.Doelen, Boutahar, Tininho (Worm/85'), Denneboom, Niedzielan.

PSV: Gomes, Lucius, Ooijer, Addo, Lamey, Culina, Simons, Cocu, Koné, Vennegoor (Väyrynen/68'), Beasley.

Nadal mist seizoensopener

Rafael Nadals deelname aan de Australian Open is nog verre van zeker. De Spanjaard meldde zich vandaag af voor het ATP-toernooi van Chennai, een van de voorbereidingstoernooien voor de Australian Open.

Nadal is al sinds zijn eindzege tijdens het Masterstoernooi van Madrid in oktober geblesseerd. Het gaat om een kwetsuur aan de enkel van zijn linkervoet. Ook voor de Masters Cup in Sjanghai moest hij passen. ”Mijn medici en ik hebben de laatste weken hard gewerkt om mij speelklaar te krijgen voor het nieuwe tennisseizoen, maar zij hebben mij geadviseerd niet te spelen”, verklaarde de Spanjaard vandaag. Het toernooi in Chennai begint op 2 januari. Samen met Auckland en Sydney geld het als de graadmeter voor de Australian Open.

Record aantal keer levenslang in 2005

Icoon JustitieIn het jaar 2005 hebben de diverse rechtbanken totaal zeven keer een levenslange gevangenisstraf opgelegd en daarnaast werd nog twee keer in hoger beroep door een gerechtshof levenslang opgelegd. Dit betekent een absoluut record, al loopt er voor diverse van deze zaken nog een hoger beroep dat tot een lagere straf zou kunnen leiden.

In alle zaken waarin levenslang werd gegeven, ging het om moord of om meerdere moorden. De meest in het oog springende zaken waren die van Mohammed B. en die van de 'Beul van Twente'. Deze laatste werd tot levenslang veroordeeld wegens de moord op een 50-jarige zwerver, het verminken van vele schapen en paarden en diverse moordpogingen op willekeurige mensen.

In 2004, het vorige recordjaar, werd in totaal zes keer levenslang opgelegd.


Mohammed B., levenslang in 2005

Afghanistan? Niet dooeeen!

Terwijl het kabinet donderdag zelf heeft besloten om opnieuw militairen te sturen naar Afghanistan, gaan de aanslagen in de stad Kabul door. Een Nederlandse militair raakte vanochtend gewond toen een explosief naast zijn auto tot ontploffing werd gebracht. Een lekker nieuwsbericht voor het kabinet dat 1200 tot 1400 militairen wil uitzenden.

Waarom wil Nederland eigenlijk nog een keer militairen die kant op sturen? Een aantal weken geleden kwam een afvaardiging van de regering Bush even 'buurten' om aan te geven dat ze Nederland een erg leuk land vonden, dat ze goed meewerkten in de huidige operaties en dat de USA graag ziet dat ons kikkerlandje nog eens een bus vol militairen wil sturen naar Afghanistan.

Diverse fractievoorzitters, met D66-fractievoorzitter Boris Dittrich voorop, weten te melden dat de situatie in Afghanistan nog altijd 'te onveilig' is. Gezien de berichten de laatste tijd lijkt dit een juiste conclusie te zijn. Het kabinet wil echter graag vriendjes blijven met de regering Bush. Af en toe theedrinken met Bush is best gezellig, ook al lult Bush Balkenende en zijn metgezel Ben Bot zo onder de tafel. Gelukkig mag de tweede kamer nog een flinke discussie gaan voeren met het kabinet voordat de kabinetsleden een eindoordeel gaan vellen. Het kabinet blijft zich stijfkoppig houden aan haar imago: standvastig en sociaal. Bah!

[A1GP] A1GP volgend jaar misschien in Nederland

Als het aan Sjeik Maktoum ligt, komt de A1GP volgend jaar zeker naar Nederland. Het valt hem op dat er in buitenlandse races altijd wel Nederlandse supporters te vinden zijn, en daarom zou hij overwegen om een race in Nederland te houden.

Sjeik Maktoum vertelde onlangs in een interview voor het blad FORMULE 1 dat hij overweegt om een A1GP race in Nederland te organiseren. Hij zou dit willen doen voor de Nederlandse fans. Hij vertelde ook dat het Nederlandse bedrijfsleven achterblijft met de sponsoring voor dit evenement maar dat de Nederlandse fans bereid zijn meer te betalen.

Er is al een aantal sites te vinden die pleiten voor een A1GP in Nederland, zoals A1GPtoZandvoort.nl, maar nu lijkt het erop dat het allemaal gaat lukken en dat wij Nederlanders ons warm kunnen maken voor een mooie race dicht bij huis.

Bom verwondt Nederlander in Afghanistan

Icoon OorlogEen Nederlandse en Britse militair hebben lichte verwondingen opgelopen toen er vanochten langs de weg een bom ontplofte die hun voertuig zwaar beschadigde. Defensie heeft dit vandaag naar buiten gebracht.

Twee wagens reden door de stad Baghlan en waren op weg naar Kunduz. De gewonde militairen zaten in de achterste wagen die door de explosie van de zelfgemaakte bom in de berm hevige beschadigingen opliep. De soldaten in het voorste voertuig van het Nederlandse Provincial Reconstruction Team mankeerden niets.

In Kunduz worden de twee mannen verzorgd in een Duits veldhospitaal. Defensie laat weten dat hun toestand naar omstandigheden goed is. Het ministerie heeft hun familie inmiddels ingelicht.

"De militairen zijn getraind om met dit soort risico's te opereren", aldus een woordvoerder van Defensie. "Ze realiseren zich dat deze dingen van tijd tot tijd kunnen gebeuren. Het gebied waar de Nederlandse militairen zitten, is een relatief rustig maar niet stabiel."

Deze week verwacht de Tweede Kamer duidelijkheid of er nu wel of niet twaalf- tot veertienhonderd militairen naar het zuiden van Afghanistan worden gestuurd. Dat is een gevaarlijkere omgeving dan het gebied waar de soldaten zich op dit moment bevinden.

Sexy kerstvrouwtjes

Wie nog op zoek is naar sexy kerstplaatjes, die kan deze zoektocht wel zo'n beetje staken. Op het forum van 'Sexy And Funny' heeft iemand, waarschijnlijk iemand die echt nix te doen had voor de Kerst, een enorme verzameling blote kerstvrouwen gedumpt.

Uiteraard is het niet allemaal even smaakvol, maar toch wel even het bekijken waard. Tweede Kerstdag staat toch bekend als een saaie K****dag, dus Check it out....

Kenianen chillen op pasgeopende schaatsbaan

elvy had ons via de nieuws-submit te melden:

Schaatsbaan in KeniaOf het ertoe zal leiden dat het land binnenkort een rol gaat spelen in de mondiale kampioenschappen ijshockey, kunstschaatsen en langebaanschaatsen valt nog te bezien, maar onlangs is in het Oost-Afrikaanse Kenia 's lands eerste schaatsbaan geopend. De baan is te vinden in het Panari Hotel in de hoofdstad Nairobi.

De bijna 1400 vierkante meter grote baan kan zo'n tweehonderd schaatsers tegelijkertijd aan. Het is daarmee de grootste van de drie schaatsbanen in Afrika. De aanleg kostte bijna 700.000 dollar, en de maandelijkse onderhoudskosten worden ingecalculeerd op 11.600 dollar. Ondanks de hoge toegangsprijzen -12 dollar voor volwassenen- zijn de eerste gebruikers enthousiast. "Het is een geweldig idee. Wellicht dat Kenia over een jaar of tien een rol kan spelen in de Olympische Winterspelen, iets waar we nooit eerder over droomden", stelt één van de schaatsers op de baan.

Siggi Loeper, manager van het Panari Hotel, hoopt Keniaanse scholen te interesseren in het opzetten van een ijshockeycompetitie. De eerste contacten daarvoor zijn al gelegd, zo meldt hij. Tevens wil hij samen met de bestaande schaatsbanen in Egypte en Zuid-Afrika een Afrikaanse kunstschaatsfederatie oprichten.

Dertig miljard fraude met overheidsgeld China

Icoon EconomieDertig miljard euro aan Chinees overheidsgeld is dit jaar gebruikt voor fraudepraktijken. Een nationale onderzoekscommissie heeft bepaald dat het management van drie door de staat bezeten banken overheidsgeld hebben gebruikt voor privé-affaires. Geld wegsluizen en smeergeld aannemen werd niet geschuwd door de leiding van deze banken.

Een aantal ministeries en verzekeringsmaatschappijen maken zich ook schuldig aan dit soort fraude. Sinds hij het misbruik van overheidsgelden tegengaat, is het hoofd van de onderzoekscommissie in China een ware volksheld geworden.

Robert door medische keuring Betis

De transfer van Robert van PSV naar Beris Sevilla is zo goed als afgerond, nadat de Braziliaan vrijdag ook de medische test met succes heeft doorstaan.

Vrijdag onderging Robert de medische test van Betis en naar nu bekend is geworden met succes. De Braziliaan is momenteel weer in Nederland om zijn verhuis te regelen, maar verwacht wordt dat hij in de komende dagen bij Betis zal worden gepresenteerd. In eerste instantie wordt Robert door PSV verhuurd, maar Betis Sevilla heeft een optie tot koop op de aanvaller afgedwongen.

Agent redt aan rails vastgevroren hond

Icoon OpmerkelijkHet bevreemdde Jeremy Majorowicz dat een hond al anderhalf uur op een spoorbaan in de Amerikaanse staat Wisconsin zat. Bovendien reageerde de Siberische Husky niet op de muffin die hij hem aanbood. Majorowicz kreeg het niet voor elkaar de hond van het spoor te trekken. Zelfs na tussenkomst van de politie weigerde de hond van zijn plaats te komen.

Toen agent Tim Strand onder de staart van de Husky keek, zag hij dat het dier zat vastgevroren aan de rails. Eén goede ruk voldeed om de hond weer los te krijgen, hoewel een stuk vacht aan de rails bleef plakken. De hulpverleners waren maar net op tijd, want tien minuten later raasde een trein over het spoor.

DS verkoopt 5.44 miljoen in Japan

Satoru Iwata, de directeur van Nintendo, heeft bekend gemaakt dat de DS in Japan 5.44 miljoen units heeft verkocht. Waar het in het begin wat moeite had om de PSP te verslaan verkoopt de handheld nu een stuk meer dan Sony's concurrent. De console verkocht ook aan het eind van het jaar veel door toppers als Mario Kart DS, Nintendogs en Animal Crossing: Wild World. Deze laatste werd in de afgelopen paar weken al 700.000 keer verkocht.

Gary Glitter niet vervolgd voor verkrachting

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Gary GlitterVoormalig glamrocker Gary Glitter (61), die in Vietnam vastzit wegens misbruik van een twaalfjarig meisje, zal daarbij niet worden vervolgd voor verkrachting. Aanwijzingen in die richting konden niet worden gestaafd door bewijs. Glitter, wiens echte naam Paul Gadd is, ontloopt daardoor een mogelijke veroordeling tot de doodstraf.

"Het onderzoek is beëindigd en de aanklacht luidt hetzelfde als de oorspronkelijke aanklacht. Aanvullende zaken zijn niet door de onderzoekers naar boven gebracht, vermoedelijk vanwege een gebrek aan bewijs", zegt Le Thanh Kinh, raadsman van Glitter. Volgens de politie zouden medische tests bij het misbruikte meisje reden hebben gegeven dat er mogelijk sprake was van verkrachting. Indien hij schuldig wordt bevonden aan kindermisbruik dan kan de zanger veroordeeld worden tot twaalf jaar cel.

Haagse moslims 'gewoon op vakantie'

Icoon AlgemeenDe drie jonge Haagse moslims die vrijdag na een verblijf van ruim een maand in het buitenland terugkeerden naar hun families waren 'gewoon op vakantie'. Omdat de drie zonder hun familie in te lichten vertrokken waren, werd er door hun moskee en de familie gevreesd dat ze geronseld waren voor de jihad in Irak of Tsjetsjenië.

Zelf begrepen de drie pas bij hun terugkeer dat rond hun vertrek veel commotie was ontstaan, zo meldt een woordvoerder van de As Soennah-moskee vandaag. Saïd El Massaoudi (21), Ramazan Keskin (18) en hun vriend Driss namen bij hun vertrek paspoorten, kleding en geld mee; mobieltjes werden thuisgelaten. Een week later deed het bestuur van de moskee na overleg met de ouders aangifte van de plotselinge verdwijning. Volgens woordvoerder Abdul Hamid van de moskee staat niet vast dat de jongens geronseld zijn. "Ik wou dat ik het wist. We hebben grote zorgen daarover. In het belang van de moslimgemeenschap wil ik graag weten wat er precies achter zit. Wie zijn de volgende?"

Begin december namen de Hagenaren vanuit Turkije contact op met hun families, en lieten daarbij weten binnen een week terug te keren naar Nederland. Dat gebeurde echter pas afgelopen week, nadat ze op een vliegveld in Azerbeidzjan waren aangehouden. Volgens Hamid probeert de As Soenah-moskee, die bekend staat als zeer orthodox, jongeren ervan te overtuigen dat de weg van het geweld en het doden van onschuldige burgers geen islamitische daad is. "Als onze moskees er niet zouden zijn, zou je niet drie Haagse jongens hebben maar honderden. De onvrede en woede leven, dat moet je slim bespelen. Juist de moskee kan daar een belangrijke rol in spelen", aldus Hamid.

Kromkamp wil weg bij Villareal

Jan Kromkamp is bang dat zijn plaats bij het Nederlands elftal in gevaar komt, als hij nog langer weinig aan spelen blijft toekomen bij Villareal. Hij zou de club daarom hebben verzocht om een verhuur.

Kromkamp zou via zijn zaakwaarnemer het bestuur van Villareal hebben gevraagd om een verhuur. Naast dat hij vreest voor zijn plaats bij Oranje, zou de Nederlander ook moeite hebben met de Spaanse levensstijl en de Spaanse taal. Kromkamp kreeg bij Villareal dit seizoen maar in zes van de zeventien competitieduels speeltijd.

Genoemde namen voor een eventuele verhuur van de vleugelverdediger tot de zomer zouden PSV en Porto zijn. In de Nederlandse media waren eerder ook al geruchten over interesse van de kant van Ajax voor Kromkamp.

Mosley: Nieuwe teams in 2008

Volgens FIA-president Max Mosley zijn er een aantal geïnteresseerden om in 2008 met nieuwe teams in de Formule 1 aan de start zouden staan. Volgens hem komt dit door de nieuwe regels.

Voorlopig hebben vijf van de huidige tien teams het akkoord getekend om in 2008 aan de start van de Formule 1 te staan. De andere vijf teams, gesteund door de grote autofabrikanten, blijven dreigen met het opstarten van een eigen kampioenschap. Volgens Mosley zou een vertrek van die vijf teams geen groot probleem vormen voor de Formule 1, aangezien er voor 2008 drie à vier nieuwe teams klaar staan om deel te nemen.

Volgens de FIA-president is dat te danken aan de nieuwe kostenbesparende regels, die per 2008 ingaan. Mosley vertelde: "Er zijn drie, misschien vier, mensen die erg bekend zijn - jullie mogen zelf naar de namen raden - die in de Formule 1 willen instappen. Op dit moment zijn zij daar echter niet toe in staat vanwege de kosten. Als we de kosten kunnen terugbrengen tot 100-120 miljoen dollar, zullen zij deelnemen."

Daarmee denkt Mosley dat de strijd met de autofabrikanten is gestreden. Volgens hem moeten de vijf teams die nu nog weigeren of meedoen of hun mond houden.

Toyota hengelt naar Raikkonen

Kimi Räikkönen kan na 2006 gewoon bij McLaren blijven, om daar samen met Fernando Alonso om het kampioenschap te strijden. Andere teams hengelen echter ook nadrukkelijk naar de diensten van de Fin.

Gingen er eerder geruchten over Ferrari, nu lijkt Toyota met grof geld te proberen Raikkonen vast te leggen. Voorlopig ontkent Raikkonen alle geruchten over een eventueel vertrek na 2006 en zegt hij voorlopig nog geen definitieve keuze te maken, maar het aanbod van Toyota lonkt.

Toyota biedt Raikkonen een vijfjarig contract aan, waarmee in die periode ruim 100 miljoen euro kan verdienen. Een bedrag dat weliswaar lager is dan het salaris van Michael Schumacher bij Ferrari, maar nog altijd indrukwekkend.

Sneeuwstorm blaast trein van de rails

Icoon OpmerkelijkEen zware sneeuwstorm heeft er in Japan voor gezorgd dat een sneltrein van de rails is geblazen. Bij het ongeval kwamen vier passagiers om het leven. Ruim dertig mensen raakten gewond toen de zes wagons van de trein ontspoorden. Drie wagons sloegen over de kop.

In de trein zaten 44 passagiers en twee medewerkers van het spoorwegbedrijf. De trein, die onderweg was van Akita naar Niigata, werd terwijl deze over een brug reed weggeblazen door harde rukwinden. Japan werd gisteren geteisterd door zware sneeuwval. Duizenden mensen zaten zondag in het duister doordat op sommige plaatsen de stroom uitviel.

Sneeuwstorm blaast trein van de rails

Remkes is een kuthoer!

Alsof iedereen al weer is vergeten wat er een jaar geleden voor rel rond hem was, heeft minister Remkes gisteren tijdens een plechtigheid op een strand bij bij Thaise Khao Lak als eem malloot bloemen in zee staan werpen ter nagedachtenis aan de Nederlandse slachtoffers die vorig jaar bij de Tsunami vielen.

Toch was het Remkes die het een jaar geleden vertikte om uit zijn 'vakantiehol' te komen om het rampgebied te bezoeken. De helft van de Nederlanders wenste toen het aftreden van Remkes, maar uiteraard bleef ook deze Minister onverstoorbaar zitten...

Bah Remkes, je bent een grote schijnheil, als je ballen had gehad dan was je nu ook lekker thuis gebleven en had je gezegd:

"...er moet voorkomen worden dat zogenaamde 'Haagse hotemetoten' de echte nabestaanden in de weg lopen."

Shearer stopt definitief na dit jaar

Alan Shearer heeft te kennen gegeven dat hij echt stopt na dit seizoen. Eergisteren zei de trainer van Newcastle United, Graeme Souness, nog dat de sterspeler te goed was om te stoppen.

Shearer heeft het voor zich echter al besloten en luistert niet maar naar de trainer. Eerst zou hij vorig seizoen al stoppen, maar toen plakte de 35-jarige aanvaller er nog een jaartje bij.

Shearer speelde al 541 duels in de hoogste klasse van de Engelse competitie, de Premier League. Hij scoorde daarin 277 keer. Voor Newcastle United speelde hij al 285 keer in de Premier League en scoorde 142 maal. Shearer wordt tevens genoemd als trainer voor Newcastle United

FOK! Prijswinnaars week 51

Het is kerst en dus een goed moment om weer een aantal FOK!kers blij te maken. Afgelopen week gaven we als klapper een parachutesprong (mogelijk gemaakt door Eventbon) weg, ter ere van de dvd-release van het eerste seizoen van Lost. Deze prijs is gewonnen door:

Tiekse


Daarnaast gaven we vijf maal het nieuwe album van de (inmiddels overleden) meestercomedian Bill Hicks weg! De cd, "Salvation: Oxford November 11 1992" is toepasselijk op 11 november uitgekomen, en ligt dus nu in de winkels. De winnaars zijn:

Flaw
julekes
TheClown1
Tokus
Steve-O


Bovendien mochten we vijf gelukkige winnaars een boek (+dvd) van "The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe" weggeven. Dit zijn:

Demolition
HoansCage
Knilessew
linl0541
Miguel


De winnaars van de Bacardi-Breezer prijsvraag konden deze maandag nog niet geselecteerd worden wegens enkele problemen, en zullen later bekend gemaakt worden.

Alle winnaars zullen hun prijzen zo spoedig mogelijk toegestuurd krijgen. Iedereen namens de hele FOK!crew natuurlijk gefeliciteerd! Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons e-mailen.

Blote Australiër verstoort kerstdienst

ShockingEen 18-jarige jongen heeft in het Australische stadje Alice Springs de middernachtmis op kerstnacht verstoord. Zo'n 150 kerkgangers zagen hoe de jongen naakt het altaar beklom en provocerend begon te dansen.

Volgens priester Brian Healy moet de knaap zijn actie voorbereid hebben: ''Toen hij in de kerk binnenliep, riep hij iets, daarna liep hij een beetje rond en sprong op het altaar.'' Boze kerkgangers overmeesterden de onruststoker waarna de politie hem afvoerde. De tiener wacht een strafklacht wegens exhibitionisme en het verstoren van een religieuze eredienst.

Lil' Kim wenst vanuit cel fans fijne kerst

Vanuit de zwaarbeveiligde gevangenis in Philadelphia heeft rapster Lil' Kim haar fans een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar toegewenst. Kim, wiens echte naam Kimberley Jones luidt, zit momenteel een straf uit van een jaar wegens meineed. De zangeres bedankt in een op haar website geplaatste brief haar fans voor al hun ''hartverwarmende, overweldigende en fantastische'' steunbetuigingen en vraagt ze om tijdens de kerst ook voor haar plezier te hebben.

Kim moest naar de gevangenis toen bleek dat ze tijdens een rechtszaak gelogen had over een schietpartij uit 2001 van leden van haar crew voor een New Yorks radiostation, waarbij een man gewond raakte. Met één jaar cel plus een boete van 50.000 dollar kwam ze er nog goed vanaf, want op bewust liegen als getuige in de rechtbank staat in de VS maximaal 20 jaar cel.

Tsunami-heldin 'Kind van het Jaar'

Het Franse kinderblad Mon Quotidien heeft de 11-jarige Tilly Smith uit Engeland tot "Kind van het Jaar" gekozen. Tilly waarschuwde een jaar geleden honderden mensen op het strand van Phuket voor de Tsunami.

Tilly liep op het strand en wist zich op het juiste moment te herinneren wat ze op school over tsunami's had geleerd, zoals bellen op het water en knetterend schuim. Op school had ze die voortekenen geleerd bij Aardrijkskunde. Tilly waarschuwde direct het hotel, dat alle badgasten van het strand stuurde, waardoor op het bewuste strand geen slachtoffers vielen te betreuren.

Het is nu precies een jaar geleden dat de ramp plaatsvond. Gisteren werden in een plechtigheid op een strand bij Thaise Khao Lak de Nederlandse slachtoffers herdacht.


Tilly Smith, kind van het jaar.

Liberalen België boos na kerstpreek kardinaal

EuropaUitlatingen gedaan door de Belgische kerkleider kardinaal Godfried Danneels hebben bij onze zuiderburen tot politieke commotie geleid. In een preek tijdens de nachtmis op kerstavond uitte de kardinaal kritiek op plannen van de regering om de euthanasiewetgeving uit te breiden.

De kardinaal, die al eerder heeft laten weten niets op te hebben met de euthanasiewetgeving, vroeg zich af of er met de nieuwe wet geen situatie zou ontstaan waarbij anderen beslissen dat het tijd is voor hen om te sterven. Hij doelde daarbij op de voorgenomen wetswijziging dat ook demente bejaarden, die vooraf bij volledig bewustzijn hebben aangegeven dat zij bij verlies van hun verstandelijke vermogens euthanasie willen, voor voortijdige levensbeëndiging in aanmerking kunnen komen.

De partij van de Belgische premier Guy Verhofstadt, de liberale VLD, verwijt de kardinaal ''leugenachtigheid en een bewust misleidend media-optreden''. Liberale politici beschuldigen Danneels ervan zijn preek bewust misbruikt te hebben om via de aanwezige media aan politiek te doen.

DVD en Boek: Desperate Housewives

Desperate Housewives is wederom een hitserie uit Amerika, zoals er al vele zijn geweest, of toch niet. Desperate Housewives draait om één dode en vier, later vijf, levende vrouwen. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal op Wisteria Lane wonen en allemaal vaak wanhopig zijn. Mary Alice Young pleegt de eerste aflevering al zelfmoord en niemand snapt waarom; Bree van de Kamp is de perfecte huisvrouw met het perfecte gezin, of niet?; Gabrielle Solis is een prachtig foatomodel die getrouwd is met een rijke vent; Lynette Scavo is en moeder van vier monsters van kinderen; Susan Mayer is een onhandige gescheiden moeder van een puberdochter en wat later in de serie krijgt Edie Britt een hoofdrol, de dorpsslet. Allemaal hebben ze wat te verbergen achter het prachtige toneel wat ze opvoeren en dat maakt deze housewives vaak erg desperate.

Manchester United haalt Vidic

Manchester United heeft de komst van Nemanja Vidic (24) zo goed als afgerond. De verdediger, afkomstig uit Servië en Montenegro, kost de Engelse topclub zo’n zeven miljoen pond.

Vidic speelde sinds juli 2004 voor Spartak Moskou. Bekender echter is hij als lid van de famous four defensie van Servië en Montenegro, die gedurende de kwalificatiereeks voor het WK slechts één tegendoelpunt hoefde te slikken. Manchester troeft onder andere Fiorentina en Liverpool af in de race om Vidic’ handtekening. ”Nemanja is snel en agressief. Hij is een fantastische versterking”, reageerde manager Alex Ferguson verheugd op de transfer. The Red Devils kampen dit seizoen met problemen in de centrale defensie. Vidic maakt waarschijnlijk op 8 januari zijn debuut in de FA Cupwedstrijd tegen Burton.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.