Zesde wereldbekeroverwinning Sven Nys.

Sven Nys heeft zijn zesde wereldbekerwedstrijd gewonnen in Hofstade. Na een spannende wedstrijd kon Sven Nys in de laatste ronde wegrijden van de kopgroep en de overwinning op zijn naam schrijven.

Na de eerste ronde onstond er een grote kopgroep van acht man, Petr Dlask, Gerben de Knegt, Sven Nys, Richard Groenendaal, Bart Aernouts, Enrico Franzoi, Erwin Vervecken en John Gadret. Bart Wellens reed op vijftien seconde van de kopgroep, door een valpartij vlak voor hem.

Met nog zes ronden te gaan viel Richard Groenendaal, waardoor hij op achterstand werd gezet. Niet lang daarna reed zijn teamgenoot Nys lek op 800 meter van de materiaalpost.

Nys reed de ronde daarna op een hele sterke manier, samen met Wellens en Groenendaal, het gat dicht naar de kopgroep. In de laatste ronde demarreerde Nys, en Vervecken was de enige die dat tempo nog kon volgen. Hij kwam tot op enkele seconden achterstand van Nys. Nys reed die laatste ronde zonder problemen uit en werd knap eerste.

Na de wedstrijd had Sven Nys het volgende te melden: "Het was een hele domme lekke band, ik heb te veel risico's willen nemen door met te weinig bandenspanning te starten en daardoor reed ik lek. Ik wil alle supporters bedanken voor hun steun."

UITSLAG:
1. Sven Nys
2. Erwin Vervecken
3. Gerben de Knegt
4. Petr Dlask
5. Bart Aernouts
7. Richard Groenendaal