Uitslagen Eredivisie (26/12/2005)

Voor het eerst in 32 jaar wordt er in de Eredivisie weer met Kerst gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen van de vanmiddag gespeelde wedstrijden.

FC Utrecht - Sparta Rotterdam 1-1
FC Utrecht bleef net zoals vorige week steken op een gelijkspel. Tegen promovendus Heracles Almelo werd toen in de slotfase de zege verspeeld en ook tegen Sparta verloor het twee punten. De bezoekers kwamen diep in de blessuretijd op gelijke hoogte door een doelpunt van Cvetkov, na een vrije trap van Michels. Laatstgenoemde moest eigenlijk van het veld worden gestuurd na een aanslag op keeper Terol.

Karakteristiek:

29' v.d. Bergh 1-0
94' Cvetkov 1-1

Scheidsrechter: v. Hulten.
Toeschouwers: 20.000.
Geel: Somers, Keller, Shew-Atjon (FC Utrecht), Polak, Obodai, v.d.Bergh, Gudde (Sparta Rotterdam).

Opstellingen:

FC Utrecht: Terol, Tiendalli, Keller, Broerse, Braafheid, Kruys (Shew-Atjon/85'), De Jong, Somers (Tanghe/46'), Maachi, Nelisse (Fortuné/73'), v.d.Bergh.

Sparta Rotterdam: Ponk, De Fauw (Cvetkov/80'), Gudde, Schenkel (Michels/71'), Gudelj (Oost/46'), Kaita, Obodai, v.d.Bergh, Polak, Bouaouzan, Rose.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Feyenoord - AZ 2-0
De equipe van Erwin Koeman zegevierde voor de derde maal dit seizoen in een topper. Na Ajax en PSV waren de Rotterdammers in De Kuip de baas over AZ. Al na tien minunten stond de eindstand op het scorebord door doelpunten van Paauwe en De Guzman. Beide clubs hebben nu 38 punten verzameld uit 17 duels.

Karakteristiek:

03' Paauwe
08' De Guzman

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 45.000.
Geel: Ghaly, Paauwe (Feyenoord), Perez, De Zeeuw, Landzaat (AZ).

Opstellingen:

Feyenoord: Lodewijks, Östlund, Greene, Bahia, Bosschaart, Ghaly, Paauwe, De Guzman, Boussaboun, Kuyt, Kalou (Pardo/89').

AZ: Timmer, Jaliens, J.Mathijsen, Opdam, (Ikedia/46'), De Cler, Landzaat, Perez (Koevermans/83'), De Zeeuw, Sektioui (Meerdink/46'), Arveladze, Huysegems.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NEC - PSV 0-2
Het afscheid van trainer Cees Lok lijkt als een bom te zijn ingeslagen in Nijmegen. Na het vertrek van Lok wist het nog geen wedstrijd te winnen en ook tegen PSV bleef de thuisclub met lege handen. PSV boekte een moeizame zege door doelpunten van Koné en Beasley.

Karakteristiek:

06' Koné
90' Beasley

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 12.000.
Geel: Barreto, Niedzielan (NEC), Vennegoor, Lucius (PSV).

Opstellingen:

NEC: Babos, Nalbantoglu (Grot/84'), Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy, Barreto, v.d.Doelen, Boutahar, Tininho (Worm/85'), Denneboom, Niedzielan.

PSV: Gomes, Lucius, Ooijer, Addo, Lamey, Culina, Simons, Cocu, Koné, Vennegoor (Väyrynen/68'), Beasley.