Mosley: Nieuwe teams in 2008

Maurice (mbn)
Volgens FIA-president Max Mosley zijn er een aantal geïnteresseerden om in 2008 met nieuwe teams in de Formule 1 aan de start zouden staan. Volgens hem komt dit door de nieuwe regels.

Voorlopig hebben vijf van de huidige tien teams het akkoord getekend om in 2008 aan de start van de Formule 1 te staan. De andere vijf teams, gesteund door de grote autofabrikanten, blijven dreigen met het opstarten van een eigen kampioenschap. Volgens Mosley zou een vertrek van die vijf teams geen groot probleem vormen voor de Formule 1, aangezien er voor 2008 drie à vier nieuwe teams klaar staan om deel te nemen.

Volgens de FIA-president is dat te danken aan de nieuwe kostenbesparende regels, die per 2008 ingaan. Mosley vertelde: "Er zijn drie, misschien vier, mensen die erg bekend zijn - jullie mogen zelf naar de namen raden - die in de Formule 1 willen instappen. Op dit moment zijn zij daar echter niet toe in staat vanwege de kosten. Als we de kosten kunnen terugbrengen tot 100-120 miljoen dollar, zullen zij deelnemen."

Daarmee denkt Mosley dat de strijd met de autofabrikanten is gestreden. Volgens hem moeten de vijf teams die nu nog weigeren of meedoen of hun mond houden.