Afghanistan? Niet dooeeen!

Terwijl het kabinet donderdag zelf heeft besloten om opnieuw militairen te sturen naar Afghanistan, gaan de aanslagen in de stad Kabul door. Een Nederlandse militair raakte vanochtend gewond toen een explosief naast zijn auto tot ontploffing werd gebracht. Een lekker nieuwsbericht voor het kabinet dat 1200 tot 1400 militairen wil uitzenden.

Waarom wil Nederland eigenlijk nog een keer militairen die kant op sturen? Een aantal weken geleden kwam een afvaardiging van de regering Bush even 'buurten' om aan te geven dat ze Nederland een erg leuk land vonden, dat ze goed meewerkten in de huidige operaties en dat de USA graag ziet dat ons kikkerlandje nog eens een bus vol militairen wil sturen naar Afghanistan.

Diverse fractievoorzitters, met D66-fractievoorzitter Boris Dittrich voorop, weten te melden dat de situatie in Afghanistan nog altijd 'te onveilig' is. Gezien de berichten de laatste tijd lijkt dit een juiste conclusie te zijn. Het kabinet wil echter graag vriendjes blijven met de regering Bush. Af en toe theedrinken met Bush is best gezellig, ook al lult Bush Balkenende en zijn metgezel Ben Bot zo onder de tafel. Gelukkig mag de tweede kamer nog een flinke discussie gaan voeren met het kabinet voordat de kabinetsleden een eindoordeel gaan vellen. Het kabinet blijft zich stijfkoppig houden aan haar imago: standvastig en sociaal. Bah!